joi, 7 februarie 2013

Declaratie de semnat de catre medicul care vaccineaza

Dragi parinti care nu doriti sa va vaccinati copiii, dragi parinti care v-ati decis deja sa nu va vaccinati copiii si va temeti de repercusiunile sistemului medical! De asemenea dragi parinti care v-ati decis cu frica in san sa mergeti totusi sa va vaccinati copiii, in ciuda informatiilor extrem de numeroase despre cat de ineficiente si de periculoase sunt vaccinurile!

Din ciclul "Români, vi se pregateste ceva", m-am inspirat din niste texte in germana, pe care le-am tradus si adaptat si am compilat astfel o declaratie pentru voi, numai buna s-o imprimati si sa mergeti cu ea frumusel la medicul de casa, la pediatru sau la orice alt doctor prin-frica-manipulator si degraba-de-seringa-infigator in pielea copilului vostru.

Cu declaratia asezata frumos pe masuta lui, il informati ca trebuie sa citeasca atent tot ce scrie acolo, iar la sfarsit trebuie sa completeze, sa dea cu subsemnatul si sa puna stampila lui oficiala pe aceasta declaratie inainte de a sari cu seringa la atac asupra copilului vostru. Daca nu are timp in ziua aceea, nu-i nimic, ii lasati declaratia pentru ca el s-o studieze bine inainte de a o semna, dupa care faceti alta programare. Il rugati sa nu se simta ofensat, dar chestiunea fiind foarte controversata, pe voi va intereseaza doar sanatatea copilului vostru si ca atare trebuie sa va asigurati cumva ca nu va puneti copilul in pericol acceptand un vaccin administrat de un medic insuficient informat; avand in vedere ca firmele producatoare de vaccinuri nu pot fi trase la raspundere in cazul unei imbolnaviri grave a copilului vostru de pe urma vaccinului, este necesar ca macar medicul care recomanda vaccinarea sa-si asume raspunderea. Pentru ca dupa ce copilul va fi deja vatamat de vreun vaccin, niciun medic nu va mai admite ca e raspunzator si va refuza sa semneze fisa RAPI!!!

Evident ca nici un medic nu va completa si semna asa ceva, ca doar nu-s nebuni, ideea este ca voi trebuie doar sa-i confruntati cu consecintele actului vaccinarii, cu asumarea raspunderii, sa-i treziti cumva la realitate ca sa constientizeze ce reprezinta de fapt actul vaccinarii!! Poate ca in timp ei vor inceta a se mai face complicii industriei farmaceutice in actiunea de manipulare si infricosare a parintilor. Poate ca cei 25 de lei obtinuti pentru un vaccin nu vor mai fi suficienti pentru a le cumpara tacerea constiintei!! 

Uitati cam cum arata declaratia, cu loc lasat frumos ca medicul convins de "beneficiile" vaccinarii sa completeze singurel anumite chestii, si cu casute care trebuie bifate tot cu manuta lui.

Ah, iar la prima casuta de la punctul 5 nu va speriati: NU EXISTA astfel de studii ;-))

Declaratie referitoare la vaccinare

1) Recomandare de vaccinare

Subsemnatul(a), medic pediatru / medic de familie, declar pe propria raspundere urmatoarele:
Vaccinul.............................................................................................................
produs de firma.................................................................................................
care este administrat impotriva urmatoarelor boli.......................................................................
este compus din urmatoarele substante: ......................................................................................
....................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................

Mai declar pe propria raspundere ca acest vaccin nu este contaminat si a fost transportat si depozitat permanent conform indicatiilor din prospect.

2) Aspect legal

Inainte de a administra vaccinul, am adus la cunostinta parintilor ca in Romania vaccinarea nu este obligatorie, ci doar recomandata.
De asemenea, am adus la cunostinta parintilor ca vaccinarea nu este gratuita, ci se plateste de catre parinti prin intermediul asigurarilor de sanatate, care ramburseaza banii medicilor dupa efectuarea fiecarei vaccinari.

Astazi am administrat acest vaccin urmatorului pacient:
Numele copilului vaccinat: ......................................................................
Domiciliul:  ..............................................................................................
..................................................................................................................
Data nasterii: ......................................................................

3) Starea sanatatii si contraindicatii

La momentul administrarii vaccinului, am efectuat un control amanuntit al starii de sanatate a copilului si confirm ca acesta era perfect sanatos. Confirm prin prezenta de asemenea ca pacientul nu avea alergii, teren atopic sau alte simptome relevante din punct de vedere neurologic si ca am efectuat un screening alergologic, imunologic, neurologic si genetic relevant atat pentru copil, cat si pentru membrii familiei sale. Confirm ca nu am constatat niciun fel de contraindicatii medicale care sa impiedice administrarea vaccinului.

4) Siguranta vaccinului

Inainte de a administra vaccinul, am inmanat parintilor o copie a prospectului vaccinului si a specificatiilor produsului si am discutat cu ei in detaliu absolut toate aspectele legate de compozitia vaccinului  si de siguranta injectarii tuturor substantelor continute in vaccin.
Am prezentat parintilor analizele risc-beneficiu pentru acest vaccin, impreuna cu studiile de siguranta farmacologica a adjuvantilor din vaccin, a fiecaruia in parte precum si a efectelor sinergetice in urma injectarii tuturor adjuvantilor intr-o singura injectie. 


5) Posibile complicatii

Am analizat impreuna cu parintii toate reactiile adverse mentionate in prospect si am pus la dispozitia parintilor toate studiile efectuate de catre compania producatoare cu privire la efectele adverse postvaccinale indezirabile.
Pentru a ma asigura ca nu se vor ivi complicatii, m-am informat anterior in literatura de specialitate despre toate posibilele reactii adverse mentionate in prospect, in special:
.............................................................................................
.............................................................................................
.............................................................................................

.............................................................................................

.............................................................................................

5) Eficienta vaccinului

______ A) Sunt bine informat si pot pune la dispozitia parintilor cel putin 30 de studii de specialitate independente care dovedesc pe termen lung eficienta vaccinului administrat analizand comparativ starea de sanatate a vaccinatilor si a nevaccinatilor timp de 10 ani dupa vaccinare.

______ B) Nu sunt sigur(a) ca exista o dovada a eficientei vaccinului recomandat de mine, dar am incredere, fara sa verific, in autoritatile medicale care au admis pe piata vaccinul, desi aceste autoritati nu isi asuma niciun fel de responsabilitate legala in caz de complicatii.


6) Obligatia de a raporta toate complicatiile post-vaccinale


Reactiile adverse post-vaccinale indezirabile (RAPI) sunt cuprinse in HG 589/2007 si trebuie raportate de catre medicul vaccinator. Fisa RAPI completata trebuie trimisa la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile care coordoneaza supravegherea reactiilor adverse postvaccinale indezirabile (RAPI) (cf. ORDIN Nr. 422 din 29 martie 2013 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2013 si 2014).

Ma oblig prin prezenta sa raportez detaliat la autoritatea responsabila din cadrul Ministerului Sanatatii orice eveniment advers semnificativ clinic aparut dupa vaccinare, asa cum este el relatat de parinti; refuzul de a raporta se poate solda cu actionarea mea in judecata de catre parintii copilului vatamat. De asemenea, ma oblig sa trimit parintilor o copie a raportului.

De asemenea, metodologia actuala RAPI prevede ca medicul are de ales intre:
1. RAPI induse de vaccin

2. RAPI cauzate de erori programatice (asociate programului)

3. RAPI coincidente (Se datoreaza intamplarii).

4. RAPI de cauza necunoscuta


In calitate de medic vaccinator, declar ca am informat in detaliu parintii inainte de efectuarea vaccinurilor despre criteriile stiintifice solide pe baza carora se diagnosticheaza COINCIDENTA.
 

7) Daune si responsabilitate


Intrucat vaccinul pe care il recomand nu este lipsit de efecte adverse grave (vezi prospectul si specificatiile produsului), iar in Romania nu exista un fond de compensare financiara pentru complicatiile grave post-vaccinare, prin prezenta declaratie si in conformitate cu datele stiintifice pe care le cunosc in prezent, confirm si imi asum raspunderea ca vaccinul administrat nu va cauza 
 1. nici un fel de vatamare imediata a sanatatii copilului, si 
 2. nici un fel de vatamare ulterioara, cum ar fi: simptome din spectrul autismului, encefalite, encefalomielite, paralizii, tuberculoza, diabet, inflamari ale ficatului, neurodermita si alte boli autoimune etc. De asemenea, garantez ca vaccinul administrat va oferi protectie fata de boala respectiva pentru o perioada de cel putin _______ ani. 
Pentru cazul in care copilul va face boala impotriva careia i-am administrat vaccinul, declar ca imi asum raspunderea si voi plati daune pentru toate pagubele (financiare etc.) ivite. De asemenea, pentru cazul cand vaccinul va cauza copilului o vatamare fizica sau psihica evidenta, declar ca imi asum raspunderea in totalitate fata de copilul vaccinat si fata de familia acestuia si ma oblig sa suport consecintele financiare care decurg de aici, pentru tot restul vietii acelui copil.  


................................................                  
Loc, data

 ................................................................
Numele si semnatura medicului (stampila)


~*~*~*~*~*~*~*

Iar daca vreodata vreun medic va va semna aceasta declaratie, va rog mult de tot veniti aici si spuneti-mi si mie, da? :-)

P.S. Comentariile postacilor anonimi care se dau drept medici nu vor fi publicate, evident. 

109 comentarii:

 1. Felicia, ca de obicei, la mare inaltime. Multumim.

  RăspundețiȘtergere
 2. Exista un consimtamant informat al pacientului si eu personal chiar fac ceea ce dumneavoastra sugerati ca nu! Va doresc sa nu fiti niciodata in situatia de a se intepa copilul dumneavoastra cu un cui ruginit si sa ramana nevaccinat contra tetanosului pt ca stiti ce? ?odata contactata boala e mortala! Si asta e cel mai independent studiu pe care viata ni l poate oferi...amadurora

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca vaccinurile sunt eficace, de ce de fiecare data cind un copil(deja vaccinat) se inteapa cu un cui ruginit, i se administreaza ser antitetanic?
   Si de ce , daca ati facut studii de medicinan sustineti legenda cu cuiul ruginit, cind sporii de Clostridium tetani se gasesc in pamint(deci nu facptul ca e cuiul ruginit sau nu are importanta pentru tetanos, ci daca a venit sau nu in contact cu pamintul). Si cum e un spor are nevoie de conditii de anaerobie ca sa poata sa ajunga sa produca toxina tetenica, deci ranile superficiale nu le ofera aceste conditii.
   Elena

   Ștergere
  2. Si ma mai intreb de ce pentru copii vaccinarea antitetanica e obligatorie, iar adultii, care au mai multe sanse de a se intilni cu un cui ruginit, de regula nu se mai vaccineaza .
   Elena

   Ștergere
  3. Ah, stai linistita, nu stiu cum o fi in Romania, dar in Germania cum te duci cu o rana (ORICE FEL DE RANA) la medic, vrea sa sara cu vaccinul tetanic pe tine!
   Exemplul 1: sotul meu - accident de bicicleta, plin de rani sangerande pe fata, pe umeri, pe brate, tot tacamul, deci SANGERASE abundent; ajung la spital si prima intrebare = nu cum te simti, boule, nu cum te cheama, nu ce s-a intamplat; nu, prima intrebare: "cum stati cu protectia antitetanos?", la care sotul a raspuns calm "dar nu vedeti ca ranile sangereaza si deci primesc oxigen? nu exista tetanos in prezenta oxigenului" - s-au uitat aia la el ca la zidul chinezesc ;-)
   Exemplul 2: fosta mea soacra - accident de bicicleta, cade pe mana, isi scranteste incheietura, se juleste nasol. La fel, prima intrebare "cum stam cu tetanosul?" - ea, stiind deja de la mine ce si cum, refuza vaccinul. Si in ziua de azi, la 2 ani de la accident, o mai tachinez: "Ia zi, Mumu, mai vine tetanosul ala odata?" ;-)
   Exemplul 3: David la 2 ani, se plimba cu o tricicleta prea mica pt. el si pleosc, cade fix in bot intr-o baltoaca urata de tot: julituri, buze umflate, sange pe fata. Fiindca ne era in drum cabinetul, am trecut pe la pediatra ca sa ma ajute sa-l dezinfectez si mai ales sa-mi confirme ca nu s-a fracturat nasul sau mai stiu eu ce (desi stiam ca nasul la varsta aia este inca prea "zgarcios" pt. a se fractura, dar de, vezi copilul plin de sange, te cam sperii). La fel ca la punctul 1 si punctul 2, prima intrebare (ca nu m-a recunoscut): "cum stati cu protectia antitetanos?", la care i-am explicat calm ca rana e superficiala si sangereaza din abundenta si deci pericolul tetanosului este exclus, asistentele se uitau la mine de parca eram de la circ, pediatra mai incearca o manevra de manipulare (mizerie, baltoaca, monstri ascunsi pe acolo care abia asteptau sa-l omoare pe David, buuu), eu raman ferma ca nu-mi trebuie decat putin dezinfectant si mergem acasa, asa ca nu i-a ramas decat sa se supuna si ne-am luat ramas bun (definitiv, dupa aceea am schimbat pediatra :-)).

   Ștergere
 3. :)) si daca pot adauga, am impresia ca acest bu bu de tetanos nu se gaseste numai pe cuiele ruginite si poate exista chiar si in simpla tarana sau in alte medii...so...

  RăspundețiȘtergere
 4. rabie??? puteti sa specificati unde ati auzit de ultimul focar? urban sa zicem. daca le e frica de rabie celor din zone expuse pot alege sa il faca sau nu...eu nici cainelui pui nu i-am facut (medicul vet a zis ca nu mai exista turbare in bucuresti si ca nu fac decat sa ii distrug imunitatea deja slabita...cu un vaccin antirabic). asa ca...

  RăspundețiȘtergere
 5. REPERCU SIUNI, doamna specialist pluridisciplinar, repercusiuni

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc pentru corectare, efectiv asa stiu ca l-am invatat in scoala si, sincer, nu l-am verificat niciodata. Vedeti ce se intampla cand luam mereu 100% de bun ce ne spun "autoritatile"? ;-)

   Ștergere
 6. Grozav document. Mi-as fi dorit sa il am la prima noastra pediatra, atunci cand aproape ca m-a facut nebuna in fata pentru ca o intrebasem daca e sigura in privinta vaccinarii. Argumentele ei- mai bine zis, lipsa argumentelor, m-a convins sa ma incred in alte opinii- CONTRA- aduse de alti medici pe care i-am consultat. Pentru ca, slava Domnului, exista si medici care cred in "primum non nocere", si mai tineri, si mai batrani, si eu am avut norocul sa ii gasesc (prin gramada de "ceilalti"). Vremurile s-au schimbat. Pacientul ARE dreptul sa puna la indoiala afirmatiile medicului iar medicul are OBLIGATIA sa fie onest.

  RăspundețiȘtergere
 7. Daca exista un consimtamant informat al pacientului, ma duc sa intreb la maternitatea mea unde se afla acest document in momentul in care mi-au vaccinat copilul fara sa ma intrebe nimic? Sunt in cautarea unui avocat care sa ma ajute sa imi primesc compensatiile cuvenite pentru abuzul medical ce a permis incalcarea acestui drept.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Raluca, stay tuned, poate reusim sa facem ceva si in aceasta privinta! Cand ti-au vaccinat copilul fara acordul tau si ce dovezi ai?

   Ștergere
  2. Si noi am patit la fel cu fetita noastra. Noi eram hotarati sa nu facem nici un vaccin copilului. Totusi i-au facut vaccinul antihepatic B la cateva minute dupa nastere, pana sa apucam noi sa dam declaratia ca nu vrem. Din fericire, am reusit sa evitam sa-i faca BCG-ul a doua zi. Bineinteles ca am fost catalogati drept inconstienti si s-a incercat din rasputeri sa ne convinga sa-i facem vaccinul...

   Ștergere
  3. si mie mi-au vaccinat-o pe Mara din oficiu,iunie 2012 maternitatea din Pascani, fara sa mi se explice nimic din fisa cu terminologie specifica pe care eu ca fraiera-n travaliu am semnat-o. si s-a ales dupa BCG cu un semn ce a fost urat aproape un an. regret maxim si nu stiu cum sa fac rost de fisa lor de internare, sa vad daca intr-adevar chiar am semnat pro-vaccinare . dar oricum ar fi cazul meu, stupiditatea controversei o vad in faptul ca cei anti-vaccinare se vor sanctionati de parca nu au dreptul la propriul copil si propriile pareri si de parca cei vaccinati ar avea de fapt de ce sa se teama in caz ca se declanseaza vreo epidemie. care este de fapt problema celor pro-vaccinare? ca exista oameni anti-vaccinare?

   Ștergere
 8. Asta n-o sa inteleg niciodata!!!!!Medicii se contrazic intre ei....cum vine asta?
  Cred ca medicii romani mizeaza pe faptul ca toti sunt pe linia vaccinarii si parintii habar n-au de chimie, limba engleza si germana...
  Ei uite...parintii stiu si germana si engleza si pot compara pozitiile medicilor pro si ale celor contra vaccinarea(din DE, AT, CH...ca doar ei au coloana vertebrala sa recunoasca adevaruri nebanuite de parintii creduli)

  Multumim Felicia de postare si desi am vazut de zeci de ori prezentarea dlui dr Graf...inainte cu mult de a o posta pe blogul tau, m-as bucura daca ai apuca sa traduci si ultima parte a prezentarii dansului...sau mi-a scapat mie?Nu de alta, dar abordeaza atatea subiecte interesante :)
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 9. dar daca nu te duci cu copilu la doctor sa-l vaccinezi atunci nu vei avea nici nevoie sa explici nimanui de ce nu vrei sa vaccinez....sau vaccinu se face cu forta si daca nu vrei vine ,,militzia,,la tine la usa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vaccinul nu se face cu forta si militia. Noi avem pediatra anti-vaccin. Pe la medicul de familie nu am dat de cand s-a nascut fata. Nici nu o stie. Nu m-a intrebat de nimic cand ne-am vazut ultima data...

   Ștergere
 10. Bravo pentru acest articol. Este timpul ca noi parintii sa ne informam si sa actionam cum se cuvine pt a pastra si asigura sanatatea copiilor nostrii. Din pacate vaccinurile (multi-vaccinurile in special!!!!) de astazi au ajuns un paradox: nu numai ca nu mai asigura o protectie impotriva bolilor de care se supune ca ne apara, dar mai mult de asta intoxica copii cu metale grele, cu antibiotice, conservanti, substante alergene de provenienta animala etc... si pot chiar PROVOCA boli grave (autoimunitare) cu consecinte teribile pt toata viata copilului. Va recomand sa cititi macar o parte din studiile de specialitate (cercetare la nivel international) care arata cat de nocive pot fi aceste coctailuri multi-virale. Daca totusi trebuie/alegeti sa vaccinati copilul, alegeti vaccinuri unice (polio, sau tetanos etc...), evitati vaccinurile inutile sau controversate (hepatita B, ROR, etc) si asigurati-va ca inainte de vaccinare copilul nu sufera de nici o afectiune digestiva (in sistemul digestiv se gaseste aproape 70-80% din sistemul nostru imunitar) sau imunitara. Baietelul meu este una din victimele vaccinarii. Din pacate medicul nu vrea nici macar sa recunoasca acest lucru si nici sa informeze despre acest caz organismele competente. Un vaccin facut sub presiunea medicului ne costa deja cateva luni de suferinta si cine stie cate altele ne mai asteapta. Iar tratamentele le platim, noi, bietii parinti care am ascultat sfatul/porunca medicului. Nu pot sa mai dau timpul inapoi dar poate ca mai este inca timp pt tinerele mamici. Informati-va inainte de a accepta orice pastiluta sau vaccin pe care medicul vi le arunca nonsalant in fata, cu elogii despre siguranta si eficacitatea produsului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Of, Petruta, intotdeauna imi sangereaza inima cand citesc despre atatia copii a caror sanatate a fost distrusa atat de evident de vaccinare... Va doresc multa sanatate si eu personal l-as reclama pe acel medic sau as face chiar eu raport - cu sustinerea altui medic eventual - la organismele competente, pentru inregistrarea baietelului tau in baza de data a copiilor vatamati de vaccinuri. Cu ajutor de la mai multe persoane, s-ar putea ca in curand sa se miste ceva pe planul asta si in Romania, sa se solicite infiintarea unui fond de compensare pentru victimele vaccinarii - sa vezi atunci cum vor scadea masurile descreierate de propaganda de sus, daca vor fi arsi acolo unde ii doare, adica la bani :-(

   Ștergere
  2. Petruta, mergi la doamna Irina Costache, daca face reclama la vaccinuri atunci sa-si asume raspunderea si pentru efectele secundare si pentru copiii cu sanatatea distrusa de vaccinuri!
   Ani

   Ștergere
  3. Si noi suntem victime ale vaccinarii!baietelul meu dupa vaccinul de un an a suferit de complicatii neurologice,3 luni a fost leguma,nici in picioruse nu mai putea sta,a incetat sa vorbeasca si sa aiba contact vizual...apoi a venit diagnosticul,,tulburare pervaziva de dezvoltare cu note autiste,,.
   Acum suntem pe drumul cel bun,ne recuperam lent dar sigur cu ajutorul homeopatiei si terapiei mifne...insa avem un drum lung inainte!Cata durere si frustrare a adunat sufletul meu de mama constienta fiind ca ingnoranta mea l-a costat atat de scump pe ingerasul meu...nu as dori nimanui!nici macar doamnei doctor..careia nu ii pot spune decat,,nimeni nu e mai orb decat cel ce nu vrea sa vada!,,

   Ștergere
  4. Imi pare tare rau sa citesc de necazuri si ca a trebuit sa inveti lectia in asa mod dureros!! Doamne-ajuta sa fie bine!!

   Ștergere
  5. Doamna Felicia,
   Aici vad cazuri si cazuri. Eu zic ca unele vaccinuri sunt necesare, dar copiii romani sunt mult prea vaccinati deja. E plin de bebelusi bombardati cu cate 30 de vaccinuri, nici nu au facut un an. La animale e interzisa vaccinarea sugarilor. De ce la copiii sugari se face in numar atat de mare? Totusi e exagerat. Ce nevoie e de toate astea? Constat de asemenea ca nu sunt primiti la gradinita si la scoala pana nu le au la zi, vad parinti respinsi cu brutalitate ca nu au carnetele de vaccinare complete. E ca si cum ar spune cineva "Sclavule asta e pasaportul tau; conformeaza-te sau esti un terminat social". Daca e adus un copil de demnitar precis nu ii cere nimeni carnetul. Off acum cu vaccinatul, mai tarziu cu cipatul...ca se va ajunge si acolo, daca nu ne vom trezi odata.

   Ștergere
  6. Bine spus ,la cipuri se v-a ajunge negresit!

   Ștergere
 11. legat de rabie la caine, imi aduc f bine aminte ca in un orasel mic, numit zalau, acum cativa ani(si nu multi) a fost un adevarat focar, deci nu credeti ca in romania zilelor noastre nu mai este. Mentionez ca eu nu sunt nici impotriva, si nici pentru vaccinuri, eu pt copilul meu le voi tria :)

  RăspundețiȘtergere
 12. o pedala de accelearatie blocata la masinile unui producator auto a dus la procese de milioane de euro si scandaluri internationale imense, chemari in service etc. efecte nedorite la anumite medicamente (cel mai recent exemplu - contraceptivele Diane) duc la scandaluri enorme pe plan international si interzicerea medicamentelor respective. voi credeti ca, in prinvina vaccinurilor lucrurile stau asa cum le descrieti dar, cu toate astea complotul in lumea medicinei e atat de mare incat nimeni nu reuseste sa le inlature din practia medicala desi sunt periculoase? apoi e un progres de sute de ani al medicinei, progres care a dus la aparitia vaccinurilor astora si pe care noi il aruncam la gunoi dupa numai cateva pagini citite si compilate de pe internet. e viata unor copii in joc, chiar credeti cu inima impacata ca stiti ce e mai bine pentru ei decat un medic dupa 12 ani de studii si practica?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred ca ar fi utila o bibliografie pentru cei care vor sa studieze si sa decida singuri. Este absurd sa ai pretentia sa fi urmat de oameni cu ochii inchisi. Asta se cheama tot manipulare prin frica cum ii spuneti dumneavoastra. Indemnul ar trebui sa fie la studiu individual sau de grup (fiecare cum poate) si nu la antivaccinare "pentru ca am citit eu 6 ani".

   Ștergere
  2. Draga Anonim, daca vrei bibliografie te invit cu mult drag sa citesti postarea asta:
   http://piersicuta.blogspot.de/2011/05/argumentele-mele-impotriva-vaccinarii.html

   Ștergere
  3. M-am amuzat si eu sa citesc de "progresul" care a dus la aparitia vaccinurilor (parca e din cuvantarile lu' to'arasu C.), mai ales dupa ce am descoperit si cat de progresist se mai vaccina in Romania pe vremuri (sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Vaccinare):
   Și în Țările Române se practicau diferite metode preventive împotriva variolei. În Transilvania și Valahia se practica un procedeu numit ultuire (var. altuire, oltuire): se scăldau copiii nou-născuți în lapte provenit de la vacile bolnave de variola vacilor, care aveau pe uger pustule de variolă. În Banat se practica o metodă de variolizare care a fost descrisă de italianul Francesco Griselini, în lucrarea sa din anul 1780, Încercare de istorie politică și naturală a Banatului Timișoarei:

   Acolo unde se știe că în sat ori în vecinătate un copil ar avea vărsatul cel bun, numit de români „bubat ăl mare” sau erupția cea mare, se cumpără de la mamă, potrivit vechiului obicei, substanța secretată - de un creițar pentru un singur copil, de doi sau trei creițari dacă trebuie inoculați mai mulți copii. Mai întâi se cercetează dacă bubele sunt de natură bună ori rea, numite de români „bubat ăl mic”, adică erupția cea mică. Dacă se constată că sunt de natură bună, o astfel de pustulă este spartă cu un ac, iar substanța se stoarce într-o cutiuță de lemn tare, anume confecționată în acest scop. Grăbind acasă cu această secreție, ea este administrată în mai multe feluri: fie că se toarnă pe partea cea mai cărnoasă a brațului copilului care urmează a fi inoculat, frecându-se cu o bucată de pânză spartă, atâta vreme până ce porțiunea se înroșește și se inflamează, fie că se produce o mică rană în același loc și se varsă o picătură din otrava de bubat, legându-se apoi rana cu o bucată de pânză veche. Cu asta totul s-a terminat.

   Ștergere
 13. Sotul meu nu a fost vaccinat niciodata, nici macar la maternitate. Era prematur si a fost luat acasa pe proprie raspundere. Parintii l-au luat oricum acasa, credeau ca va muri si au vrut sa nu fie in spital.L-au botezat si s-a facut bine.
  Ei el a crescut la tara si de doua ori s-a intepat foarte urat in fier ruginit. O data laba piciorului i-a fost strapunsa de un cui de 10 cm, a iesit pe langa degete, de cuminte ce era. Si-a scos cuiul si si-a pus sare si tinctura de iod,l-a cam durut, dar nu a vrut sa ii arate maica-si. Ei ghici, nu facut nici o infectie.
  Felicia

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. faptul ca cineva nevaccinat nu a facut tetanos are aceeasi valoare pentru aceasta discutie ca cineva vaccinat care nu a facut autism. putem sa dam la nesfarsit exemple in favoarea ambelor teorii.

   la fel cu "copilul meu nu a fost vaccinat si este perfect sanatos". sa-l tina dumnezeu asa. si eu am un copil vaccinat care nu a facut nici autism nici cancer. si pe el sa il tina dumnezeu asa.

   dar din punct de vedere stiintific, ambele argumente sunt nesemnificative.

   Ștergere
  2. reactia adversa nr 1 a vaccinurilor este creearea dependentei de sistemul medical inca din frageda pruncie, pe langa sanctiunile aplicate celor anti-vaccinare am inteles ca se propune si sanctionarea celor care nu merg la medic :))))) http://www.cotidianul.ro/intentia-lui-banicioiu-nu-te-duci-la-medic-esti-sanctionat-259415/

   Ștergere
  3. Cineva a facut o afirmatie "l-a botezat si s-a facut bine". Sa stiti ca asta este reala, nu e nicio inventie, nu e coincidenta. Cunosc si eu vreo trei cazuri. Unul a fost al vecinei, a carui baietel era letargic se misca foarte putin si nu se ridica in fund. Dupa botez a reusit sa se dea pe brazda cum se spune. Alt caz a fost al mamei mele, care a facut otita ca bebelus, a fost botezata de urgenta si botezul i-a salvat viata.
   Al treilea a fost al unui copilas nascut prematur cu diverse probleme. Medicii nu i-au dat de trait decat cateva ore. Mama lui a chemat repede preot sa fie botezat si a trait copilul. A trecut un an de atunci si copilul e bine. Puteti sa nu ma credeti, ceea ce va spun e real.
   In privinta cuielor in care s-a intepat respectiva persoana, nu stiu. Cunosc faptul ca medicii recomanda atitetanus.

   Ștergere
 14. Doamna Irina Costache, sa raspund si aici, de dragul "anonimului" care asteapta cu ardoare raspunsul ;-))
  Decizia mea de a nu vaccina copilul este luata de aproape 6 ani de zile din motive serioase, nu ca mi-ar lipsi semnatura dvs., va rog pastrati-va totusi lungul nasului.
  Avand in vedere insa ca practicati in Romania, sa nu va mirati daca in curand veti avea ocazia sa puneti in practica declaratia de mai sus, caci va vor cauta cu siguranta mai multi parinti cu o astfel de declaratie - sa ma tineti la curent cand o semnati (si s-o si completati cu lista de studii mentionate!!), va astept sa postati aici un .pdf sa vedem si noi, caci cu parole propagandistice fumigene nu convingeti aici pe nimeni ;-)

  RăspundețiȘtergere
 15. Deci sa inteleg ca nu. Pentu ce astfel de declaratie daca pediatrul e dispus sa o semneze, dar pacientul, desi il conditioneaza pe pediatru, tot nu vrea sa urmeze vaccinurile?

  Nu e cumva aceasta declaratie o nesperata confirmare din partea unei autoritati ca vaccinurile nu functioneaza? Parintele spera ca are asul in mana cu care sa puna pediatrul cu botul pe labe si cand colo el chiar semneaza, in loc sa nu semneze si sa mergi acasa cu inima impacata ca i-ai facut-o lui, n-a semnat, nu sunt responsabil.

  Din pacate o astfel de decalratie nu va apara de virusuri, vaccinurile da!

  RăspundețiȘtergere
 16. Uitati mereu un lucru: sunt sute de mii de cercetatori, medici, imunologi si alti oameni conecsi cu stiinta care recomanda cu convingere vaccinarea.

  E imposibil pentru cateva companii farmaceutice sa plateasca atatia oameni.

  Sunt prea putini oameni din lumea medicala care sunt impotriva vaccinarii. Statistic sunt zero.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mii aceia de oameni de specialitate sunt ..oameni. Am discutat cu o prietena care lucreaza in domeniul cercetarii de noi substante in lumea medicala. Stiti ce mi-a spus: nu se mau cauta in farmacologie daca vaccinurile sunt sigure de prin anii 90. S-a stabilit clar ca vaccinurile sunt sigure(nu pe teste pe copii, pt ca nimeni nu isi da copii pt teste). Plus, multi-vaccinurile nu sunt controlate ce efecte au. Se iau efectele de la vaccinurile mono si astea sunt... Poate ca femeia asta habar nu are, poate ca totusi exista un sambure de adevar... dar cand medicul care imi zice ca trebuie sa vaccinez imi zice si ca degeaba mai alaptez dupa 6luni, ca laptele meu e apa incep sa-mi pun intrebari. La fel si cand copilul meu de cateva luni incepe sa se trezeasca din somn tipand dupa vaccinul de 4luni...

   Ștergere
 17. Nu uit acest lucru, pentru ca ni se aduce aminte de el cu mult prea multa agresivitate din toate directiile. Daca vaccinarile sunt ceva bun, de ce trebuie sa fim speriati/amenintati/manipulati sa le facem? Se pleaca oare de la ideea ca noi nu ne dorim copii sanatosi?
  De curand m-am contrazis cu un tata de doi copii, un tata care este provaccinare la modul fanatic. Uitati aici "studiu": copilul meu nevaccinat face in curand 5 ani si nu a avut nevoie niciodata de medicamente alopate, nu stie ce e aia imbolnavire mai serioasa decat o gripa si o raceala pe an :-) Cei doi copii ai tatalui provaccinare au boli autoimune amandoi (!?), iau antibiotice si... Prednison (gugaliti-l si veti vedea ca se prescrie doar la boli destul de grave si doar in cazuri exceptionale la copii, deci inseamna ca in ochii medicilor alopati copiii sunt grav bolnavi!). In acest caz, statistica ma impresioneaza tot zero, caci eu am copil sanatos tun :-)
  Va doresc numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 18. Eu mi-am vaccinat copilul in maternitate ( fara sa ma intrebe nimeni ), la medicul de familie la varsta de 2 luni, 4 luni si 8 luni. Cand se apropia varsta de 1 an si urmatorul vaccin am gasit un articol antivaccinare, totusi nu am fost 100% convinsa sa nu il vaccinez, intamplarea a facut ca de fiecare data cand voiam sa merg la vaccinare copilul sa raceasca. Acum are 1 an si 10 luni si am fost la pediatra lui - alta decat medicul de familie care mi-a spus ca daca vaccinul care trebuia facut la 12 luni nu l-am facut pana la 15 luni nu mai are nici un efect. Cu toate acestea ori de cate ori merg pentru alte probleme la medicul de familie acesta ma cheama la vaccin, ultima data mi-a zis ca la un moment dat o sa primesc si amenda acasa pentru ca nu l-am mai vaccinat. Nu sunt buna de gura si cum nu eram nici convinsa ca nu e bine sa il fac ( pana sa merg la pediatru ) am tacut. Iata deci cate studii fac medicii de familie. Inca ceva, pediatra mi-a spus ca nici ea nu a facut vaccinul de 1 an copilului ei in urma cu 20 de ani cand tocmai izbucnise scandalul cu autismul provocat de ror si ca a facut "rapelul"- nu stiu daca zic bine, la 7 ani, din nou, reiese ca nu a gasit vreun material pe care sa il cerceteze si care sa o convinga ca e ok sa faca vaccinul fetei dumneaei. Prin urmare, racelile copilului meu avute de fiecare data cand programam vaccinul m-au facut sa renunt la a-l mai vaccina(le-am considerat un semn), pediatra m-a convins, plus ca mi-a zis ca exista alternative homeopate la majoritatea vaccinurilor, si in afara de asta m-am documentat mai mult, so fara vaccinuri inutile. Multumesc, Alina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si cum o cheama pe pediatra respectiva? Eu caut cu disperare un medic care sa accepte sa imi ingrijeasca copilul fara sa imi bage pe gat vaccinurile

   Ștergere
 19. Problema cu lipsa vaccinurilor este alta. Nu te obliga nimeni sa le faci, daca nu vreau sa le fac, nu merg la medic. Dar, cand vrei sa duci copilul la gradinita se conditioneaza inscrierea acestuia de vaccinarile la zi. Si inteleg ca si la inscrierea la scoala este la fel, desi nu cred ca indrazneste cineva sa refuze dreptul la scoala al unui copil nevaccinat. Dar cu gradinita e o problema reala. Cu cresa, la fel. In cazurile acestea ce se poate face?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Diana Andreea, poate te ajuta ce a postat Cristela pe tema asta:
   http://www.cristelageorgescu.ro/carnetul-de-vaccinari-pasaport-pentru-educatie/09/2011/
   Cunosc multe mamici cu copii nevaccinati inscrisi fara probleme la gradinita. TU sa fii tare pe pozitie, restul ai sa vezi ca e usor!

   Ștergere
 20. Feli, din nou un mare ajutor! E extraordinar, citind declaratia parca realizezi de fapt CE fac medicii cind vaccineaza. Poate nu-ti va veni sa crezi, dar cunosc unul care nici macar nu stia ca subiectul e controversat, chiar m-a rugat sa-i fac eu rost de informatii, ca el nu are timp. Si nu e nici rau, nici prost... Trista realitate...
  Te pup! Angela

  RăspundețiȘtergere
 21. Pentru Anonim..
  "Sunt prea putini oameni din lumea medicala care sunt impotriva vaccinarii. Statistic sunt zero."...cunosc mai multe familii de medici, care fac campanie pentru vaccinuri..pentru bani banuiesc, dar copii lor nu au fost vaccinati..din pacate eu nu stiam aceste lucruri atunci cand trebuia..
  Din pacate sistemul nu lasa, stiu familii care au refuzat vaccinarea, am vazut mama hartuita din cauza asta..la doua zile dupa nastere..a refuzat un vaccin la nou nascuti, oare de ce..

  RăspundețiȘtergere
 22. Ideea este urmatoarea dragi parinti...Trebuie sa fim informati in legatura cu tot ceea ce i se administreaza copilului...Daca in lumea asta exista 2 opinii, provaccinare si antivaccinare e bine ca parintele sa stie argumentele ambelor parti si apoi sa ia o decizie...Eu am intalnit copii bolnavi de autism. Nu pot sa va spun cat de rau imi pare ca li s-a intamplat asa ceva...Numai gandul ca ei ar fi putut fi sanatosi ca si copiii mei ma termina...Eu una atat as sugera...nu va grabiti sa faceti vaccinurile...cititi tot ce se poate pro si contra...luati decizii in cunostinta de cauza! Nu va luati dupa statistici...Pe baza unor statistici mie mi s-a sugerat sa renunt la o sarcina...Foarte putini medici m-au asigurat ca totul e ok...Am trait clipe de groaza gandindu-ma ca uite nu m-am vaccinat si de aia...Primul lucru dupa ce am nascut, i-am spus medicului neonatolog ca o sa ii fac vaccinul fetitei ca sa nu pateasca si ea la fel...Medicul mi-a spus ca nu are niciun sens sa fac asta pentru ca organismul ei e puternic acum si poate lupta impotriva virusului. A avut perfecta dreptate! Aveti foarte mare grija de copii si nu acceptati sfaturi de la orice medic! Sunt si medici care practica aceasta meserie cu sufletul si nu sunt interesati neaparat de partea materiala ce le-ar asigura o viata tihnita. Ei va vor spune adevarul!

  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 23. Traiesc in USA si pot sa spun ca am copii nevaccinati. La scoala, daca ii intereseaza, poti da o declaratie pe motive religioase ca nu vaccinezi copilul. Deci se poate, exista copilasi nevaccinati si mai sunt si bine mersi.
  AdrianaB

  RăspundețiȘtergere
 24. Si eu sunt total pentru luarea deciziilor in mod rational, dealtfel asa am si procedat cand am decis (inca dinainte de sarcina!) ca nu-mi voi vaccina niciodata copilul. Ei, dar cand e vorba de sustinerea parerilor, este ok sa mai fim si emotionali, ca doar suntem oameni, nu roboti. Doar Camil Petrescu spunea ca trebuie sa fim obiectivi numai cand ne FORMAM parerile, nu si cand le sustinem (zicea el ceva ca "numai imbecilului ii este indiferent ce parere are" ;-)).

  Vaccinurile nu protejeaza absolut deloc si nu au protejat niciodata pe nimeni. Va invit cu drag sa cititi argumentele rationale (istorice si medicale) ale acestui medic cu experienta de 40 de ani, care se pronunta clar impotriva vaccinarii: http://piersicuta.blogspot.de/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

  RăspundețiȘtergere
 25. La Johann Loibner te refereai, nu?
  am zis si la postarea Dittei...mi-e asa drag de omul asta, atat de simplu si atat de UMAN!Ma bucur ca dupa Anita Petek, cineva lupta in continuare sa duca vestea mai departe!
  Cu drag si respect ptr munca asta a ta colosala!
  M-as bucura ca tot mai multi s-o aprecieze, inclusiv medici romani si de pretutindeni!
  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 26. :)) point taken. nu duc lipsa de pasiune cand vine vorba de sustinerea unei cauze insa argumentele emotionale pot influenta uneori mai mult decat cele rationale ceea ce e periculos avand in vedere ca se decide pentru un individ cu drepturi depline dar fara putere de decizie.

  Am citit si link-ul indicat de tine, cu regret spune ca nu sunt impresionata in mod deosebit de argumentele domului doctor caruia nu-i impartasesc convingerea (rezultata din experienta personala), dar nici nu i-o pot contesta.

  "Vaccinurile nu protejeaza absolut deloc si nu au protejat niciodata de nimeni" e o fraza care ingloba atata convingere si cu regret spun, cam putin realism. Chiar si din greseala, dintr-o anomalie statistica, si un vaccin tot e posibil sa fi protejat pe cineva candva. Este exact genul de atitudine ferma arborata atat de cei pro cat si de cei contra, in contextul in care noi toti suntem niste furnicute mici fara capacitatea de a procesa obiectiv si in timp util cantitati mari de date si informatii.

  Respect efortul tau de a-ti informa semenii precum si cercetarea intensiva si extensiva pe care continui sa o faci, dar cu fraze de genul asta se arunca totul in derizoriu si fanatism.

  Numai bine va doresc.

  PS: selectia naturala (la care face referinta dr.loibner) nu exista la oameni. ar putea exista dar noi, cu totii ne opunem ei, pentru ca asa este uman. vreau sa cred ca am depasit cu totii mentalitatea spartana.

  RăspundețiȘtergere
 27. Daaa, la el ma refeream! Iti multumesc pentru cuvintele frumoase! Si eu sper sa mai deschidem ochii unor oameni!

  RăspundețiȘtergere
 28. draga anonim si irina...
  aceste discutii sunt o pierdere de vreme... parerile noastre sunt diametral opuse, iar condescendenta feliciei aici de fata provine din nesiguranta. pana la urma fiecare mama face ce crede ca e mai bine pentru copilul ei. din fericire pentru noi, oameni ca felicia sunt putintei, deci nu fac o diferenta prea mare in comunitatile noastre, oricat de galagiosi ar fi.

  RăspundețiȘtergere
 29. Draga Clover Piece, irina si anonimul la care te referi tu nu prea sunt doua persoane diferite, nu stiu daca te-ai prins - din siguranta inaltimilor de unde postezi. "Condescendenta" mea nu este decat argumentare la obiect, in timp ce la tine lipsa de argumente este... well, lipsa de argumente.
  Mergi mai bine pe blogul irinei si fa acolo galagie in limbajul vostru comun, felicitandu-va ca v-ati otravit copiii cu mercur si aldehida formica, dar stii ceva? In locul tau nu m-as culca pe o ureche ca "oameni ca felicia sunt putini", acum 4 ani eram muuuult mai putini si acum suntem mult mai multi si vom fi tot mai multi, fiindca in final adevarul tot va iesi la iveala... Stai pe aproape, ai sa vezi ;-)
  Mergi in pace si nu uita sa sufleci manecuta cand se anunta urmatoarea pandemie ;-)

  RăspundețiȘtergere
 30. nu credetzi ca ar trebui aceasi declaratzie sa o semneze si dr care imi indica sa NU vaccinez si sa imi garanteze ca nu se va intampla nimic,atunci ar fi toata lumea multzumita...sau???

  RăspundețiȘtergere
 31. Doamnelor vaccinurile "obligatorii"care se fac in campaniile scolare si cele efectuate la medicul de familie sunt pe piata de ani buni Nimeni nu ne intreba acum 10 ani daca dorim sa ne vaccinam copiii.Si nu se intampla nimic,ba chiar asa s-au eradicat boli precum poliomielita.Acum e cumplit sa incepi o campanie de vaccinare scolara ca vin pariintii cu tot felul de teorii ale conspiratiei.Nu cred ca un vaccin sau doua ne imbolnavesc copii mai mult decat sucurile,chipsurile sau mezelurile pe care le consuma zilnic.Deci,cred ca e dificil de luat o decizie in cazul unui vaccin nou aparut si ale carui efecte adverse nu se cunosc sau nu s-au testat destul,si nu in cazul vaccinurilor obligatorii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Zi sa mori tu ca vaccinurile au eradicat poliomielita !! Sa vii sa-ti fac cunostinta cu cativa oameni in carucior, "eradicati" .Da, din fericire procentul de efecte grave postvaccinare este mic statistic ( nu este un merit al vaccinurilor), sa zicem 1%, dar sa vezi ce mare pare cand ti se intampla tie 100 % !Pai, te contrazici cand spui ca efectele vaccinurilor nu sunt "decat" ca cele ale sucurilor si chipsurilor , care sunt enorme !! Daca s-a vrut o ironie, imi cer scuze , a fost prea fina pentru mine !

   Ștergere
  2. si eu cunosc pe cineva ... cu urmari grave in urma vaccinarii , asa ca la copilul meu am zis pas... la vaccinul antipoliomelitic

   Ștergere
 32. Buna ziua,

  Nu ma mai pot desprinde de internet cautand tot felul de informatii care sa ma ajute in luarea unei decizii, aceea de a-mi vaccina copilul sau nu.
  Sa va spun un pic despre situatia mea: sotul meu a mai fos casatorit si din acea casatorie a rezultat un baietel diagnosticat cu autism cu retard moderat. Din ce am inteles eu aceasta afectiune poate avea si factori genetici, dar nu se stie care, iar eu sunt acum insarcinata urmand sa aduc in luna august pe lume o fetita. Evident inainte de a concepe ne-am dus la medic, la analize si medicul ne-a zis ca nu exista nici un fel de teste sau o analiza care poate fi facuta si care sa determine daca copilul va avea sau nu autism si m-a incurajat sa imi indeplinesc visul, acela de a deveni mama. Mai nou citesc ca s-a admis intr-adevar ca unele vaccinuri stau la baza sau au o stransa legatura cu declansarea acestei afectiuni. N-as vrea sa iau o decizie pripita care va pune la risc sanatatea copilului, dar poate sa imi spuna cineva daca exista studii publicate despre copii care sa sufere de autism fara sa fi fost vaccinati

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am gasit un studiu despre MMR si autism unde se spune si faptul ca nu exista o diferenta intre incidenta autismului in cele doua grupuri, vaccinati, nevaccinati.

   "These authors also found no differences in autism rates among vaccinated and unvaccinated children when they extended their analysis to include a longer time after MMR exposure or a second dose of MMR"

   http://cid.oxfordjournals.org/content/48/4/456.full#xref-ref-6-1

   Poti gasi pe forumuri si parinti care spun ca au copiii cu autism, desi nu au fost vaccinati. (http://www.mothering.com/community/t/1077468/autism-among-unvaccinated-children)

   Ștergere
  2. Sunt instante(decizii definitive), inclusiv din europa, care au decis ca unii copii au avut de suferit din cauza unor vaccinuri. In USA vacci urile sunt pe lista medicamentelor care ar putea sa dea autism. Sunt studii de ambele parti: pro si contra vaccinurilor. De asemenea sunt si informatii ca unele studii sunt modificate... Din pacate sau din fericire aceasta decizie este una cat se poate de personala. Sunt riscuri in ambele cazuti, depinde doar de parinti care riscuri si le asuma...

   Ștergere
 33. Oamenii de stiinta nu se mai intreaba daca exista vreo cauza intre autism si vaccinuri, e de mult timp un consens in privinta asta.

  Paul Offit e co-creatorul vaccinului pentru rotavirus si a salvat practic milioane de vieti in felul asta. Nu poti face un vaccin decat in cadrul un companii farmaceutice.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai, nenica, bai, cat de tembel poti sa fii ca sa reciti din brosurile farma si s-o tii ca surda pe mormant pe un blog antivaccinare? Doaaamne, mare ti-e gradina! Hai, ia un mezel de la doamna de mai sus si du-te, nene, pe campii cu ineptiile astea. Injecteaza-te tu si copiii tai cu toate otravurile inventate daca asta vrei si lasa-ne pe noi, suntem cauze pierdute.
   Poate-i scrii si o scrisoare de multumire lu' nenea Offit, sa-ti trimita un autograf.
   Feli, ma gandesc ca ai lucruri mai bune de facut cu timpul tau, de-aia mi-am permis sa intervin.
   Angela

   Ștergere
  2. Haha, pai nu stii ca la noi in SUA nenorocitul asta are porecla dr. Profitt? ;-)
   C.

   Ștergere
 34. Am o carte de'a lui "Vaccines: What Every Parent Should Know" si e cu autograf.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, si dormi cu ea sub perna. Am inteles cu totii cine esti, nu e nevoie sa insisti. Asta e ultimul comentariu jenant pe care ti-l mai public. La revedere!

   Ștergere
  2. Personajul asta Offitt-Profit cica e mare expert in autism, stie el sigur ca nu e de la vaccinuri, dar nu a consultat in viata lui un copil autist!! El e expert la teorie, iar in practica stie sa-si umple buzunarele. Nu, mersi, nu sunt cretina sa iau sfaturi de la experti murdariti.

   Ștergere
 35. Bravo Feli! Si eu am o fetita nevaccinata de 1 an si 4 luni si NU IMI ESTE TEAMA DE NIMENI SI NIMIC. Sistemului ar trebui sa ii fie teama de parintii informati.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari! Nici mie nu imi este teama de nimeni si nimic cand stiu ca adevarul este de partea mea, dar daca stam sa ne gandim, este tare trist ca am ajuns sa luptam impotriva sistemului pentru a apara sanatatea copiilor nostri :-(

   Ștergere
 36. felicia, tu ai fost vaccinata??
  eu amf ost vaccinat, si da am avut probleme cu sistemul imunitar cand am fost mic, dar nici una din boli nu au avut legatura cu cele pentur care am fost vaccinat.
  acum la 27 de ani pot spune ca de mai bine de 10 ani nu am mai fost bolnav, si iau foarte rar medicamente, nu imi place sa bag pastile in mine fara motiv, sunt intradevar multe vaccinuri care nu au efectul dorit, sau cel prezentat, sunt intradevar foarte multe reactii adverse la orice medicament, dar daca e sa luam procentul de reactii adverse de la seriile de vaccin sa le zic asa "Default" si procentul oamenilor care au ametzit si impiedicat pe strada imediat dupa ce au mancat la mc sunt mai mici :)1 mil de exemple in care copii vaccinati sunt mai sanatosi nu inseamnac a un vaccin este facut degeaba si fi tu sigura ca la fiecare mil de copii sanatosi nevaccinati sunt 2 mil de copii care au probleme din auza vaccinarii, si sunt cel putin 50 de milioane de copii care sunt vaccinati complet sanatosi.

  In alta ordine de idei, vaccinul reactioneaza diferit la fiecare copil/om, si este normal, fiecare om are sistemul sau imunitar, unii mai bun altii mai prost, practic asta este cel mai important factor care face diferenta.
  si asa ca fapt diversi sa iti demonstrez ca exista si vaccin care isi face treaba, iti pun urmatoarea intreabare.
  cati oameni muscati de caini turbatii stii tu care au murit dupa ce au fost vaccinati din cauza bolii, cati au trait dupa vaccin, si la nuamrul care il stii calcuelaza te rog un procent.. e simplu sa stii
  dupa aceea fa acelas lucru cu oamenii muscati de caini turbati care nu au fost vaccinati, si posteaza procentele...

  eu stiu vreo 7 oameni care au fost mushcati si vaccinati, nici unu nu a murit si nici nu au avut probleme dupa vaccin, nici unu nu au probleme sau boli autoimune, in schimb din pacate stiu doar 2 care nu sau vaccinat, sau au ajuns la spital cand deja copilu era intrun stadiu foarte avansat.. in ambele cazuri tinerii au murit.

  Nu zic ca toate vaccinele au efectele dorite, dar exista si vaccine care chiar isi fac treaba, si care chiar trebui facute.
  felicia, de cand exista medicina in forma actuala ( da o industrie si o ditamai afacerea) speranta de viatza sa dublat pentru oameni.

  Pot in schimb sa ma bucur pentru copilul tau sau copiii tai sunt sanatosi acum, si sper sa fie si in viitor, dar tine minte ca fara foc nu iese fum, iar adevarul este undeva la mijloc.

  RăspundețiȘtergere
 37. Am gasit blogul asta abia azi, dupa ce am citit un comentariu denigrator pe FB. Uneori si publicitatea negativa ajuta la ceva. Nu ma mai pot opri din citit si din salvat la favorite articolele despre vaccinuri. Sunt insarcinata in luna a treia si stiu de pe acum ca micutul meu nu va primi niciodata aceste otravuri numite vaccinuri

  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate, Feli, pentru toata munca ta de a ajuta parintii, de a traduce articole de specialitate, de a-ti sacrifica din timpul tau pentru noi!!
  Clara T.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mult drag, Clara! Sper ca sarcina merge bine, numai bine iti doresc!!

   Ștergere
 38. Vai....de ce nu am citit acest articol mai de mult??? Nici eu nu eram de acord cu vaccinurile ,dar neavand cunostinte de specialitate nu am indraznit s ama opun... Am vaccinat copilul pana la ROR, pe care am spus pediatrului ca nu vreau sa-l facem si nu s-a opus... Alta data cand am itrebat detalii despre vaccinul pe care il facem copilului nu a sut sa-mi dea detalii. Cred ca medicii pediatri ori nu stiu nici ei mare lucru, nu-i intereseaza, ori sunt complici si stiu prea bine situatia.... De la ROR in colo, nu am mai vaccinat copilul. Iar pe al doilea CLAR nu-l mai vaccinez cu niciun vaccin! Ce bine ca ai facut aceasta declaratie, pe care o voi printa!!!! Multumim!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu mult drag!
   Draga Catalina, mamicile ca tine sunt cele care ma motiveaza sa continui cu munca de informare pe care o fac. "Cred ca medicii pediatri ori nu stiu nici ei mare lucru, nu-i intereseaza, ori sunt complici si stiu prea bine situatia...." - ai definit perfect situatia. Ma bucur pentru tine ca ai reusit sa iesi la lumina!

   Ștergere
 39. Buna seara cristina ploiesti din cauza vaccinului sa imbolnavit de autism pana la1an nu a avut nimic dupa varsta de un an sa rupt filmul ce ziceti

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pai este exact ceea ce relateaza aproape toti parintii copiilor cu autism, dar li se rade in nas si cazurile lor sunt considerate "anecdotice". Va las sa trageti concluziile.

   Ștergere
 40. Buna ziua. Ma numesc Elena si sunt mama a doi copii in varsta de 6 si 4 ani. Am avut ghinionul sa aflu prea tarziu cat de mult rau pot provoca vaccinurile sanatatii oamenilor. Am nascut ambii copii in Spania si, la recomandarea doctorului i-am vaccinat. Si, culmea, m-a convins sa fac si vaccin antipneumococic in trei doze, fiecaruia dintre copii, vaccin pe care l-am platit si care nu era deloc ieftin. Dar, am zis eu, nimic nu e prea scump pentru sanantatea copiilor mei. Culmea prostiei mele!! Si nestiintei si ignorantei, pe care nu am sa mi-o iert prea curand. Baietelul meu a facut o pneumonie grava pe la 3 ani, asa ca nu stiu cat de eficient a fost vaccinul platit. Acum un an am schimbat medicul pediatru si doctorita cea noua am observat ca imi recomanda medicamente homeopate. Am inceput sa colaboram si acum cateva luni, cand trebuia sa fac 2 vaccinuri copilului meu care implinea 6 ani, am refuzat vaccinarea iar asistenta a fost foarte nedumerita, chiar ofuscata de decizia mea. Am discutat cu doctorita si mi-a spus ca nici ea nu e de acord cu vaccinarile, en gros si recomanda numai anumite , foarte putine, vaccinuri din lista pe care o au. Evident ca spitalul nu are cunostinta de pozitia ei antivaccinare, a fost foarte discreta cand mi-a facut recomandarea sa nu imi vaccinez copiii. Tot respectul meu pt acel medic. Am venit de curand in Romania, definitiv. Stiu ca vor fi presiuni pt a-mi vaccina copiii. Intrebarea mea este: se mai fac vaccinuri copiilor in timpul cursurilor scolare, de catre asistentul scolii? Imi aduc aminte, ca pe vremea comunismului ne faceau vaccinuri prin clasa a VIII-a (intramuscular si altul subcutanat, parca) si care dadeau nastere ªfloricelelorªde pe brate. Sper ca nu. Inca nu am cunoscut un medic pediatru homeopat in care sa am incredere aici in Romania, dar nici nu am avut inca nevoie, caci copiii au fost sanatosi. Va doresc sanatate si numai bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Of, Doamne!! Pe de o parte imi pare rau sa citesc despre asemenea experiente, pe de alta parte ma bucur cand aud ca s-a mai trezit inca o mamica la realitate si a reusit sa vada dincolo de ceata inselaciunii cu vaccinurile!
   Si eu imi aduc aminte de vaccinarea din scoala, ne punea in rand ca pe vite la infierat si ne vaccinau pe banda rulanta :-(
   Acum se poate da la scoala o declaratie ca nu doriti ca ai dvs. copii sa fie vaccinati, decizia este exclusiv a dvs., fara acordul dvs. nu are nimeni voie sa va vaccineze copiii!
   Si eu va doresc toate bune si iertati-va pt. nestiinta!! Acum stiti si acum veti lua alte decizii!

   Ștergere
 41. Foarte tare! ;) Felicitari! Cand voi avea copii, ma voi prezenta cu aceasta declaratie! :))

  RăspundețiȘtergere
 42. Tot respectul si multumiri pentru tot efortul pe care il faceti.O sa printez si eu declaratia.
  Va doresc multa sanatate si putere munca. E nevoie de oameni ca d-voastra.STIMA !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc si eu pentru aprecieri si pentru cuvintele frumoase! Dati mai departe tot ce aflati pe blogul meu, sa se informeze cat mai multi parinti! Va doresc toate cele bune!

   Ștergere
 43. Am si eu o intrebare. Sotia mea urmeaza sa nasca si as dori sa stiu daca copilul nou nascut poate fi VACCINAT in momentul cand numai este cu mama sa, adica fara sa intrebe parintii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ideal ar fi sa nu scapati copilul din ochi. Cunosc o mama care a dat declaratie expres ca refuza vaccinarea, iar "cineva" din spitalul Regina Maria a vaccinat copilul pe furis, impotriva dorintei mamei! Abuzurile sunt la ordinea zilei in Romania.
   Toate cele bune si aveti mare grija de copilas!

   Ștergere
  2. eu mi-am luat curaj si am spus imediat dupa ce am nascut ca nu vreau vaccin la bb.

   Ștergere
 44. Buna ziua. Din ce am citit inteleg ca la copilul dvs de 7 ani nu ati facut niciun vaccin pana acum si a crescut in Germania. Daca doriti sa fiti sigura ca este rezistent la orice microb, veniti in bucuresti in octombrie sau noiembrie si puneti copilul 7 zile in contact cu copii de gradinita care sunt primit bolnavi. Daca rezista si nu ia niciun microb sau nu face vreo infectie, atunci aveti o certitudine ca va fi bine pe viitor, altfel ramane de vazut.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. 1. Microbii din Germania ce cusur au, de nu l-au "infectat" pe copilul meu? Ca doar si aici e plin la spitale si la pediatri de copii bolnavi, in grupa de gradinita a copilului meu erau cate 3-4 valuri de scarlatina pe an si de el nu se prindea nimic ;-)
   Scarlatina NU e acoperita de niciun vaccin pt niciun copil vaccinat sau nevaccinat.
   NU discutam de microbii din germania si strict de cei din gradinitele din bucuresti


   2. In Romania circula microbii doar in octombrie si noiembrie? ;-)
   E perioada cea mai apropiata de luna august cu varf de viroze.


   3. Ce va face sa credeti ca nu am fost cu copilul in Romania si in decembrie, si in aprilie si in ianuarie (valeu, sezon de gripaaa!!)?? Si a avut contact cu multi copii si tot nu a luat nimic si nu a facut nicio infectie ;-)
   NU in vizita in romania, va recomandam program de 4ore pe zi expunere timp de 7 zile in prezenta unor copii de 3-5 ani la o gradinita de stat sau privata, dar care primeste copii raciti si cu tratamente la gradinita! Alta situatie nu e valabila pt test.

   Toate cele bune!

   Ștergere
 45. Draga Feli,

  Nu stiu cum iti gasesti rabdarea sa faci fata si sa raspunzi tuturor rautatilor. Pentru mine, care doar citesc stand in spatele desktopului, este frustrant sa vad cum esti atacata, desi aduci atatea argumente. Nu pot sa nu ma intreb ce-i mînă, totusi, sa iti scrie - nici unul nu a incercat sa te convinga sa iti vaccinezi copilul cu un studiu relevant care sa ateste ca vaccinarea e buna si toate argumentele existente, nu doar pe acest blog, impotriva vaccinarii sunt false - si nu dau x cand isi dau seama despre ce vorbesti aici.

  Tu ai fost printre primele care mi-au deschis ochii. Si eu iti multumesc pentru blog.

  Multa sanatate.

  ps. medicul nostru de familie m-a pus, ea pe mine, sa semnez o declaratie "cum ca e pe raspunderea" mea... culmea, pentru asa ceva exista tipizate in cabinet.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Ramona,
   Iti multumesc pentru cuvintele calde in miez de noapte, mi-au mangaiat sufletul.
   Adevarul iese mereu la iveala.
   Sa avem incredere ca in curand tot mai multi il vor vedea.
   Ajuta si tu pe cine si cum poti, pentru ca sa salvam cat mai multi copii!

   NU recomand sa se semneze declaratiile lor tipizate, unele contin niste formulari-capcana, ai mare grija!
   Cu drag!

   Ștergere
  2. Nici eu nu vreau sa le semnez, cum fac sa nu ma poata obliga cu formularele lor?

   Ștergere
  3. Uite aici:
   https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

   Ștergere
 46. Buna Feli. Imi exprim si eu recunostinta si aprecierea pentru ceea ce faci. Eu una am obosit un pic cu toata povestea asta. Observ insa, lucru foarte ciudat de altfel, ca majoritatea oamenilor care sunt pro vaccinare sunt cei care nu au copii. O alta observatie ar fi faptul ca nicio miscare online anti vaccinare nu ia o singura forma, cu exceptia postarilor Oliviei, care lupta singura ca persoane publica, in acest cerc vicios. Cum sa unim toate testimonialele parintilor intr-un singur loc, cei care au avut de suferit de pe urma efectelor vaccinarii? Sunt foarte multi care scriu pe forumuri si nimeni nu cuantifica asta. Eu cunosc 2 in viata reala, fiecare la randul lui cunoaste pe cineva. Ce putem face?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, multumesc pt. aprecieri. Intr-adevar, cei pro vaccinare sunt fie cei fara copii, fie cei care au vaccinat in necunostinta de cauza (si pe care acum remuscarile ii silesc sa se autoconvinga ca au luat decizii informate) sau raspandacii anonimi care au interese obscure si pe care oricum nu ii ia nimeni in seama.
   In curand ai sa vezi un singur loc cu cele mai multe testimoniale de parinti cu copii vatamati de vaccinuri, ramai pe receptie!
   Toate cele bune si ajuta si mai departe in cercul tau de cunostinte, poate se trezesc mai multi.

   Ștergere
  2. Unknown, sa ia unul dintre ei initiativa si sa creeze un forum gratuit pe care sa-l faca apoi cunoscut pe internet, pe la cunostinte ce au copiii vatamati si asa sa aiba un loc unde pot posta si pot vorbi despre problemele cauzate de vaccinuri. Sau poate exista deja un astfel de forum/blog/grup Facebook?

   Ștergere
 47. PAI DACA NU vreau sa-mi vaccinez copilul, nu vad de ce l-as pune pe doctor sa-mi semneze si completeze asa eva. Chiar si daca o face, n-am nevoie de semnatura lui, eu nu joc ruleta ruseasca cu un sufletel care m-a ales sa-i fiu parinte!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ideea este de a incerca sa-i trezim si pe doctorii care sunt prinsi in dogma a ceea ce au invatat pe de rost la facultate, sa-i determinam sa se informeze si pe partea controversata, sa-i determinam sa iasa din zona lor de confort si sa-si puna intrebari. :-)

   Ștergere
 48. Sunt curioasa...s-a prezentat vreun parinte cu declaratia asta la medic? Ce reactie a avut?

  RăspundețiȘtergere
 49. Frumos. Dar din pacate ministerul sanatatii nu o sa accepte asa ceva pentru ca sunt constientii de riscul pe care il reprezinta obligativitatea vaccinarii cu substantele ieftine pe care le arunca in piata.
  Felicitari persoanei sau persoaneleor care au gandit si redactat articolul plus declaratia.

  RăspundețiȘtergere
 50. CE NE FACEM FETELOR DACA TREBUIE VACCINATI OBLIGATORIU?
  SA PREZENTAM LA GRADINITA, SCOALA, FACULTATE ETC CARNETUL CU VACCINURI OBLIGATORII?

  RăspundețiȘtergere
 51. Draga Felicia, sper sa nu te superi daca o sa dau mai departe linkul cu aceasta pagina, mi se pare super declaratia pt medicul care vaccineaza...
  Multa sanatate !
  Bendis

  RăspundețiȘtergere
 52. Buna, am si eu o intrebare. Copilul face in curand 2 luni se medicul pediatru urmeaza sa ma sune pentru vaccinul obligatoriu care nu e obligatoriu pana la urma. Vreau sa refuz, va rog sfaturi cum sa procedez legal. Sa semnez o declaratie adusa de acasa, sau sunt formulare tipizate in cabinet? Trebuie semnata de ambii parinti? Sa duc copilul la cabinet cand semnez sau nu? Trebuie sa invoc un motiv? Multumesc pentru raspunsuri.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitari pentru bebe si pentru decizia de a refuza injectarea de neurotoxine in organismul lui!
   Nu e ciudat cum majoritatea doctorilor te cauta EI f.f. insistent cand e vorba de injectat copilul SANATOS, dar cand copilul e bolnav (mai ales dupa vaccin), parintii sunt tratati cu indiferenta?
   Despre refuz, trebuie sa stii mai intai ca nu exista absolut nicio obligatie de a semna ceva.
   Daca doresti neaparat sa semnezi ceva, te rog citeste aici:
   https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

   Ștergere
  2. Multumesc pentru raspuns, am intrebat doar pentru ca o cunostinta impreuna cu mai multi parinti au refuzat vaccinul pentru copii lor, elevi in clasa X sau XI, nu stiu exact, si au primit un formular sa semneze ca nu sunt de acord.

   Ștergere
 53. Eu nici nu sunt mamica, si se pare ca nu degeaba citesc pe rasuflate (la munca cand nu am ce munci) tot ce scrie aici, inclusiv comentariile. nici nu a trebuit sa citesc mult ca sa fiu convinsa ca totul e pe bani. si totul e atat de logic si minutios prezentat incat numai un om care nu e curios nu intelege. sunt multi care merg orbeste pentru orice. eu am avut un chist parauretral ( de pe urma unei relatii toxice) si toti mi-au spus sa ma operez..si am zis ca vad eu..si uite ca toate analizele ieseau foarte bine. si am ales sa nu ma operez ca imi rezolv eu conflictele. si incetul cu incetul am acceptat trecutul si chistul s-a retras de la sine. nu a trecut de tot..inseamna ca mai am unele de invatat...dar nu e nimic. de aceea suntem aici..sa traim frumos..nu indopati si dopati..am avut si episoade mai urate si am acceptat medicamentatia...dar le am lasat eu...de la sine fara nici un acord de la medic..si ca sa o linistesc pe mama am mers din nou la 'control'..ca asa e 'bine' sa tii legatura cu medicul..si ghici ce..mi-a prescris alte antidepresive la varsta mea de 28 de ani..ma bufnea rasul cum vroia sa mai imi dea medicamente desi eu ma simteam foarte bine..si cauza depresiei a fost depistata de catre mine...si uite ca sunt ok...si plus de asta..nu iau nici un medicament la raceala si multi m-au judecat..dar putin imi pasa...abia astept momentul sa le trantesc declaratia pe proprie raspundere la medici in fata..sa vad oare ce mi-or mai zice...pana atunci..ma informez ca un bebelus care absoarbe tot din jur.
  Felicitari Feliciei pentru toata munca depusa, este un dar frumos pe care il impartaseste cu noi. iar cei ce critica..sunt deranjati de fapt de ADEVAR. Altfel ar taia frunze la caini...
  Multa sanatate tuturor :) Corina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumesc si eu pentru comentariu si ma bucur mult de tot pentru tine si pentru faptul ca ai iesit din Matrix :-)
   Toate bune!

   Ștergere
 54. Baiatul meu are 19 ani.
  Cand abia iesisem din maternitate ma tot intrebam daca este bine sau nu sa ii fac vaccinurile.
  Cand a venit asistenta acasa sa ii faca primul vaccin am rugat-o sa imi dea in scris ca baiatul meu nu va pati nimic, altfel sa se oblige sa plateasca toate eventualele daune.
  Spre surprinderea mea nu a vrut.
  Mi s-a parut curios pentru ca eu la locul meu de munca rapundeam de ceea ce faceam.
  L-a scurt timp a trebuit sa dau eu o declaratie cum ca refuz vaccinurile si asta a fost totul.
  A facut doar vreo 2 vaccinuri pana la 18 ani, unul pentru tuberculoza si unul la scoala, iar dupa cel de la scoala s-a imbolnavit toata clasa.
  Cam asta a fost tot.
  Singurul neajuns a fost ca a ajuns cam increzut pana in clasa a 12-a deoarece era cel mai destept,cel mai frumos, cel mai puternic.Si a mai ajuns si cam lenes din cauza ca invata usor orice.
  Dar dupa ce si-a rupt piciorul la ski a inceput sa se mai schimbe.
  Acum a intrat la facultate,sper ca o sa se descurce.
  In viata totul se regleaza in timp.
  Va doresc la toti sanatate,intelepciune si Dumnezeu sa fie cu noi cu toti.
  Marina

  RăspundețiȘtergere
 55. Nu uitati sa adaugati la sfarsit: pe tot restul vietii copilului! Multam pentru munca depus Feli!

  RăspundețiȘtergere
 56. Va rog din suflet sa imi spuneti daca este vreo problema daca , copilului meu nu i s-a facut vaccinul BCG? Tin sa mentionez ca are 6 luni si medicii ma tot cheama sa fac acest vaccin punandu-ma mereu pe drumuri degeaba . Va rog sa imi raspundeti urgent . Vreau sa fiu cat mai informata despre aceste vaccinuri. Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Copilul o sa ramana sanatos, consideri asta o problema?
   Vezi si acest documentar:
   https://vimeo.com/103789201

   Ștergere
 57. Buna, cum pot descarca aceasta declaratie pentru a o printa?

  RăspundețiȘtergere