Zid in jurul Berlinului - Singura solutie pentru a stopa pojarul

by - luni, martie 02, 2015

Frunza verde cimbrisor, 
Facem misto de popor,
Mai pojar, pojar, pojar,
Te zidim de n-ai habar!


Foto: Shutterstock

Ministerul Sanatatii din Germania planifica ridicarea de urgenta a unui zid-fortareata in jurul Berlinului, pentru a izola de restul Germaniei acest oras napadit de pojar. Prin aceste masuri drastice se urmareste stoparea raspandirii acestei boli extraordinar de infectioase.


Vrea sa ridice un zid: Hermann Gröhe

"In lupta cu pojarul, ne-am decis pentru o metoda verificata deja istoric", declara ministrul sanatatii Hermann Gröhe (CDU) in noul lui birou din Bonn. "Noul zid de protectie antimorbillis -construit dupa modelul insulelor de ciuma din Evul Mediu- va transforma Berlinul intr-o insula de pojar din care boala nu va putea evada."

Pentru perioada carantinei este planificata aprovizionarea populatiei cu alimente si alte produse necesare, precum lemne de foc, aparate Apple si biciclete cu un singur schimbator de viteze. Totul se va face printr-un pod de aer peste oras.

In plus, rudele si cunostintele persoanelor blocate in carantina sunt incurajate sa ii sustina prin posta cu diverse produse de consum pe muribunzii de pojar din Berlin.

De asemenea, se face apel la locuitorii Berlinului sa ramana calmi in timpul constructiei zidului si -datorita pericolului acut de contagiozitate- sa nu cumva sa faca vreo incercare de a evada. Conform declaratiilor ministrului sanatatii, grijile lor pentru viitor oricum nu sunt intemeiate: se estimeaza ca peste 5-7 ani zidul va putea fi demolat si va incepe actiunea de cautare a supravietuitorilor.

~~~~~~~~~~~
Sursa: ziarul satiric Postillon

You May Also Like

0 comments