Minciunile profitabile ale stiintei (Partea a V-a): Analizele de sange
Dragilor, iata ca a sosit timpul sa mai daramam un mit profitabil al sistemului medical!
Am vrut de foarte mult timp sa scriu un articol despre afacerea cu analizele de sange. Pe toate grupurile de pe Facebook vad mereu mamici speriate de valorile analizei X si Y si W, se agata de cifrele alea de pe o hartie de parca ar fi primit o condamnare la moarte. Tot aud de multi bebelusi traumatizati prin acest act de agresiune fizica prin care li se ia sange (act facut exclusiv pentru linistea mamei, sa fim bine intelesi!!). Tot citesc de parinti panicati care nu-si mai gasesc linistea dupa ce afla rezultatele unor analize, de parca in acele analize sta intreaga lor viata!
Cum s-a ajuns pana aici? Cum am ajuns sa ne legam singuri la ochi si sa exteriorizam absolut tot controlul asupra vietii si perceptiilor noastre, punandu-l in mana doctorilor si valorilor artificiale de laborator?? Ma ingrozeste aceasta mentalitate neajutorata si reductionista! Dragii mei, maturizati-va emotional si informati-va cum trebuie despre tot ceea ce inseamna manipularea prin frica si ce consecinte grave poate avea ea asupra vietilor voastre!
Mare mi-a fost deci bucuria cand am descoperit un articol extraordinar, scris de medicul englez dr. Patrick Quanten, un om pentru care am o admiratie nemarginita!
Mare mi-a fost deci bucuria cand am descoperit un articol extraordinar, scris de medicul englez dr. Patrick Quanten, un om pentru care am o admiratie nemarginita!
Cititi-l si luminati-va, dragilor!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~De la introducerea analizelor de sange ca modalitate ajutatoare in diagnosticarea bolilor, numarul de lucruri pentru care se testeaza a crescut in mod dramatic, la fel ca si numarul asa-numitelor „teste de rutina”. Acestea din urma sunt analize de sange efectuate cand nu exista niciun simptom, iar pacientul nu are probleme. Si totusi, noi credem ca este necesar sa facem analize de sange; in primul rand pentru ca sunt "doar un pic invazive" si in al doilea rand pentru ca noi credem ca ne vor aduce informatii foarte valoroase despre sanatatea noastra. "Paza buna trece primejdia rea" este o fraza auzita frecvent.
Desi ne prefacem ca o analiza de sange ar fi un lucru minor, nu putem ignora costurile enorme pe care aceste analize le produc in bugetul asigurarilor de sanatate. Acest sacrificiu financiar facut de noi ca si comunitate este justificat la exterior prin faptul ca un rezultat normal chipurile ar "preveni" o boala intr-un mod pe care nu l-am putea realiza altfel. Doar printr-o analiza de sange normala putem fi siguri ca suntem sanatosi. Oare?
Intrucat nimeni nu pare sa puna sub semnul intrebarii validitatea rezultatelor, merita sa examinam mai indeaproape realitatea acestor analize de sange. Intotdeauna merita sa punem cateva intrebari pertinente si sa ne uitam cu atentie la ceea ce se face, mai degraba decat sa repetam aceleasi sloganuri pe care le-am invatat in alta parte. Daca dorim cu adevarat sa invatam, trebuie sa constientizam propriile noastre experiente, mai presus de ceea ce ne spune altcineva. Cum interpretam deci rezultatele analizelor de sange?
Cine este sanatos?
Fiecare lucru pentru care se testeaza are un standard care este cunoscut ca si "valoare normala". Aceste cifre indica limitele inferioare si superioare a ceea ce este normal. Aceste valori nu le-am gasit in "Manualul de viata" care ne-a fost inmanat atunci cand am intrat in aceasta viata fizica. Nu, le-am inventat noi. Ne-am uitat la rezultatele analizelor de la o multime de oameni pe care i-am considerat a fi sanatosi si am luat media acestor rezultate.
Remarcabil si ciudat este ca, inainte de a se folosi analizele de sange pentru a determina sanatatea, era deja decis cine era sanatos si cine nu! Caz in care se pune intrebarea: atunci de ce mai avem nevoie de un test de sange care sa ne spuna ceea ce stim deja?
De asemenea, cand exista o discrepanta intre cele doua, cum decidem care parametru este corect? Persoana considerata sanatoasa este tot sanatoasa chiar daca rezultatul analizelor nu se incadreaza in limitele stabilite de oameni? Sau persoana cu simptome si analize normale este complet sanatoasa in ciuda simptomelor?
Noi suntem cei care decidem ca analizele ar fi mult mai valoroase decat orice alt barometru. Eu spun "noi", dar de fapt decizia este luata de industria farmaceutica, cea care beneficiaza de statutul nostru de „bolnavi”. De asemenea, aceeasi industrie ne face dependenti de ea, are putere asupra noastra, caci se pare ca noi nu mai putem realiza daca suntem sau nu sanatosi. Astfel, stabilirea unor niveluri artificiale de normalitate ne limiteaza propriile observatiile personale asupra vietii. Nu ni se mai permite sa vedem analize "anormale" si sa nu reactionam cumva la ele. Sistemul medical considera ca ar fi imoral sa nu tratam orice abatere de la definitia lor de normal.
Se sustine ca analizele de sange ar arata o imagine clara a modului in care sistemul functioneaza si ce organe sunt in tensiune sau suprasolicitate. Daca gasim un nivel ridicat de hormoni, deducem ca glanda care ii produce este hiperactiva. Daca vom gasi un nivel scazut de substante nutritive precum mineralele sau vitaminele, concluzionam ca trebuie sa suplimentam. Privim rezultatele analizelor ca un indicator al modului de functionare a glandelor si organelor. Prin acele rezultate decidem care parte a corpului se deterioreaza, ce activitate trebuie sa suprimam si pe care trebuie s-o sprijinim. Haideti sa ne gandim cum functioneaza toate aceste chestiuni in realitate.
Ce tip de sange se analizeaza?
Cand luam sange, il luam din vena, nu din artera. Autoritatile medicale ne spun ca arterele transporta nutrientii si oxigenul spre celulele corpului, iar venele preiau si duc apoi la plamani sangele uzat, spre oxigenare, caci acel sange contine oxigen putin si multe deseuri (bioxid de carbon, produsii de catabolism tisular), dupa care sangele merge la organele de detoxifiere pentru a fi curatat. Acest lucru are trei consecinte imediate:
- Daca testam sangele pentru nutrienti, vom obtine un nivel existent dupa ce celulele si-au luat ceea ce le trebuie! Asta inseamna ca atunci cand vom gasi un nivel ridicat, celulele au luat foarte putin, iar un nivel scazut inseamna ca celulele si-au obtinut tot ce le trebuia. Nu exista nici o modalitate de a afla prin acest test daca in sistemul nostru exista prea putini nutrienti, doar pentru ca celulele si-au luat deja tot ce aveau nevoie. Este ca si cum am gasi farfuriile goale pe masa si am concluziona ca oamenii sunt flamanzi.
- Cand gasim un nivel ridicat de reziduuri, decidem ca acel organ nu isi face treaba in mod corespunzator. Cu toate acestea, venele prin definitie transporta deseurile din celule, iar cand organele lucreaza din greu se vor produce mai multe deseuri. Acest lucru nu inseamna ca organul nu lucreaza bine, ci inseamna de fapt ca celulele sunt chiar foarte capabile in a-si face treaba. Este ca si cum constatam ca o fabrica produce o multime de deseuri si decidem astfel ca ea nu ar functiona cum trebuie.
- Nivelurile de hormoni gasite in proba de sange nu reprezinta cantitatea de hormoni care provin din glande si sunt dusi la celule pentru a fi folositi. Nu, acela este sangele care vine de la celule dupa activitatea celulara. Cu alte cuvinte, cantitatea de hormoni gasita in proba de sange sugereaza numarul de hormoni pe care insesi celulele i-au produs. Aceste hormoni provin direct din celule, fiindca de acolo vine si sangele, prin capilare.
Inteligenta celulelor
Deci pana la urma care este motivul pentru aceasta abordare cu susul in jos?? Ceea ce arata ca o deficienta este in realitate dovada unei bune productivitati, iar ceea ce arata ca o supraproductie este de fapt o activitate incetinita. Cum se poate? Ei bine, daca medicii ar fi luat in seama ceea ce au descoperit tot cercetatorii din medicina, ar fi inteles inca de la inceputul anilor '80 ca toate celulele produc tot ce au nevoie atunci cand au nevoie. Nu exista nicio unitate de productie centralizata pentru nimic si nici vreun sistem de distributie complex, responsabil cu mentinerea in viata a intregului sistem.
Sistemul de comunicare priveste gestionarea deseurilor, nu este despre nutritie. Fiecare celula produce ea insasi ce-i trebuie - hormoni, proteine, vitamine, minerale, apa, grasimi. Stimulul care ii spune celulei ce sa faca este un impuls vibrational. Celulele comunica cu lumea exterioara si cu ele insele prin intermediul vibratiei, prin unde de energie. Ca urmare a tuturor acestor impulsuri, celulele opereaza si functioneaza, astfel transformand energia vibrationala in activitate fizica. Toate activitatile rezulta de asemenea in productia de deseuri, si exact aceste deseuri sunt luate de limfa si de sangele care trece prin capilare si vene.
Deci, sangele din vene transporta rezultatul final al activitatii celulare; in acel sange, totul ne indica de fapt activitatea celulelor. Cu cat nivelurile constatate sunt mai mari, cu atat mai multa activitate a avut loc in celule. Cu cat gasim mai multa glucoza (zahar) in sange, cu atat a fost deja mai mare consumul de energie in celule, deci cu atat mai putina glucoza isi vor lua celulele din sange. Cu cat gasim mai multi hormoni tiroidieni, cu atat mai mare este nivelul de activitate a celulelor, cu atat mai mult sunt stimulate sa ramana active. Cu cat gasim mai multi markeri hepatici, cu atat este mai mare activitatea ficatului in fiecare celula, ceea ce nu indica deloc faptul ca organul, ficatul, nu mai poate face fata volumului de munca.
Nivelele coborate indica activitate celulara scazuta. Poate pentru ca nu este nevoie, sau poate pentru ca celulele nu o mai pot face. Deci, cand avem o activitate foarte scazuta dupa o perioada de activitate foarte mare, iar nivelul de stimulare nu s-a schimbat, abia atunci stim ca celulele au probleme si nu mai pot face fata cererii. Ori de cate ori ne asteptam la un nivel ridicat de activitate celulara intr-o anumita parte a organismului si gasim niveluri scazute ale acelei activitati in sange, putem concluziona cu certitudine ca persoana este la mare ananghie. Inainte de acea faza, o refacere este intotdeauna posibila, fiindca celulele inca raspund la stimuli. Reduceti presiunea energetica si sistemul va repara tot.
De unde provin informatiile?
Deci pana la urma care este motivul pentru aceasta abordare cu susul in jos?? Ceea ce arata ca o deficienta este in realitate dovada unei bune productivitati, iar ceea ce arata ca o supraproductie este de fapt o activitate incetinita. Cum se poate? Ei bine, daca medicii ar fi luat in seama ceea ce au descoperit tot cercetatorii din medicina, ar fi inteles inca de la inceputul anilor '80 ca toate celulele produc tot ce au nevoie atunci cand au nevoie. Nu exista nicio unitate de productie centralizata pentru nimic si nici vreun sistem de distributie complex, responsabil cu mentinerea in viata a intregului sistem.
Sistemul de comunicare priveste gestionarea deseurilor, nu este despre nutritie. Fiecare celula produce ea insasi ce-i trebuie - hormoni, proteine, vitamine, minerale, apa, grasimi. Stimulul care ii spune celulei ce sa faca este un impuls vibrational. Celulele comunica cu lumea exterioara si cu ele insele prin intermediul vibratiei, prin unde de energie. Ca urmare a tuturor acestor impulsuri, celulele opereaza si functioneaza, astfel transformand energia vibrationala in activitate fizica. Toate activitatile rezulta de asemenea in productia de deseuri, si exact aceste deseuri sunt luate de limfa si de sangele care trece prin capilare si vene.
Deci, sangele din vene transporta rezultatul final al activitatii celulare; in acel sange, totul ne indica de fapt activitatea celulelor. Cu cat nivelurile constatate sunt mai mari, cu atat mai multa activitate a avut loc in celule. Cu cat gasim mai multa glucoza (zahar) in sange, cu atat a fost deja mai mare consumul de energie in celule, deci cu atat mai putina glucoza isi vor lua celulele din sange. Cu cat gasim mai multi hormoni tiroidieni, cu atat mai mare este nivelul de activitate a celulelor, cu atat mai mult sunt stimulate sa ramana active. Cu cat gasim mai multi markeri hepatici, cu atat este mai mare activitatea ficatului in fiecare celula, ceea ce nu indica deloc faptul ca organul, ficatul, nu mai poate face fata volumului de munca.
Nivelele coborate indica activitate celulara scazuta. Poate pentru ca nu este nevoie, sau poate pentru ca celulele nu o mai pot face. Deci, cand avem o activitate foarte scazuta dupa o perioada de activitate foarte mare, iar nivelul de stimulare nu s-a schimbat, abia atunci stim ca celulele au probleme si nu mai pot face fata cererii. Ori de cate ori ne asteptam la un nivel ridicat de activitate celulara intr-o anumita parte a organismului si gasim niveluri scazute ale acelei activitati in sange, putem concluziona cu certitudine ca persoana este la mare ananghie. Inainte de acea faza, o refacere este intotdeauna posibila, fiindca celulele inca raspund la stimuli. Reduceti presiunea energetica si sistemul va repara tot.
De unde provin informatiile?
Daca venele transporta deseurile celulare, atunci cu siguranta acestea vor varia in organism, caci nu toate celulele fac aceeasi munca in acelasi timp. Ca atare, locul de unde obtinem proba de sange o sa ne dea rezultate diferite. In mod traditional, se ia sange din brat, la nivelul cotului sau uneori de la incheietura mainii. Sangele din acele vene transporta deseuri de la degete, de la mana si antebrat. Din acea proba de sange putem deduce cum functioneaza celulele din acea parte a corpului. Primim insa prea putine informatii (si nu directe) despre activitatea celulara in abdomen, in zona pelviana sau in picioare. Un asemenea test de sange pentru a determina de exemplu functia hepatica sau renala nu poate fi niciodata foarte specific.
Practic, toate celulele corpului obtin informatii din doua surse diferite: generale si locale. Informatiile generale sunt energia care spune organismul in ce mediu traieste si cum poate reactiona la acest mediu ca un intreg, in armonie. Ca atare, per total celulele corpului vor arata un anumit nivel de activitate si pentru a determina acest nivel printr-o analiza de sange nu prea conteaza din care vena se ia proba de sange. Daca persoana respectiva traieste in conditii extrem de stresante, atunci toate celulele vor arata semnele acestui stres.
Cu toate acestea, informatiile locale pot modifica anumite niveluri de deseuri in conformitate cu ceea ce se intampla in acea zona a corpului. Traumatismele locale vor modifica activitatea celulara in anumite zone, la fel cum si cererile locale specifice vor modifica activitatea si presiunea. In functie de locul de unde se ia proba de sange, rezultatele testului vor fi variabile. De aici putem concluziona ca daca procesul de boala este o chestiune locala, este foarte putin probabil ca sangele luat din brat sa arate semnele bolii, astfel medicul te va declara perfect sanatos. Acum stim insa ca in momentul in care celulele din mana si bratul tau si-au modificat functionalitatea si dau semne de boala generala, intregul tau sistem este deja bolnav, iar boala nu mai poate fi controlata la nivel local. In acel moment intreg sistemul tau energetic incepe sa cedeze!
Ce reprezinta acele valori?
Modul in care se efectueaza analizele de sange este inca o dovada pentru faptul ca celulele care isi indeplinesc singure propriile nevoi, precum si variatiile in activitatea lor, indica niste impulsuri energetice care conduc o astfel de activitate. Nivelele ridicate sau scazute ale anumitor elemente sunt rezultatul a ceea ce au facut celulele, dar sa consideram un anumit nivel ca fiind prea mare sau prea mic este doar interventia noastra, a oamenilor. In ceea ce priveste celulele, nivelele sunt intotdeauna "corecte", ele fiind rezultatul direct al impulsurilor energetice care au determinat acea activitate.
Nivelele sunt un indicator; nu exista nici "bun" nici "rau" in ele ca atare. Judecam nivelul doar atunci cand un alt om ne spune cum vrea el sa fie acel nivel. Natura face ceea ce trebuie sa faca, fara sa ceara permisiunea de la acel om. Daca unul dintre ei greseste, acela va fi omul, nu celula; gresita este doar judecata, nu activitatea celulara in sine. Iar daca asa stau lucrurile, atunci ar fi mai intelept sa lasam celulele sa faca orice este nevoie, fara a interveni noi cu judecati de valoare menite sa induca frica.
Celulele fac intotdeauna ceea ce le cere mediul
Indiferent cum decid laboratoarele sa "masoare" anumite nivele, acestea sunt intotdeauna exprimate in cifre care indica valoarea maxima. Pe langa ca modul in care masuram are efecte majore asupra rezultatului testului, cum ne-a invatat Einstein, interpretarea expresiei masuratorilor este o alta variabila in plus. Toate gandurile pe care le indreptam spre acele cifre aflate in fata ochilor nostri sunt desprinse de realitatea celulelor noastre. Celulele nu „gandesc”, ca noi, ele nu au nicio motivatie de a-si justifica in fata noastra modul cum se comporta. Totul este asa cum este, pentru ca asa trebuie sa fie, avand in vedere conditiile in care celulele isi desfasoara activitatea. Daca suntem inteligenti si dorim sa le "ajutam", atunci ne vom stradui sa schimbam conditiile, terenul, decat sa incercam sa intervenim peste functionarea celulelor.
Poate ca toate acestea ne arata ca, atunci cand privim mai atent modul in care se efectueaza si se interpreteaza analizele de sange, valoarea acestora poate fi foarte usor pusa la indoiala. Poate ca nu avem nevoie de asemenea analize pentru a stabili daca suntem sanatosi sau nu. Poate ca aceste analize sunt o modalitate foarte insuficienta de a detecta vreo boala in stadiu incipient. Poate insasi definitia bolii si disfunctiilor nu este asa cum ni s-a spus si este timpul sa reevaluam modul de a interpreta rezultatele analizelor pe care le facem.
Analizele de sange - un instrument util in domeniul asistentei medicale sau doar o modalitate de a ni se rapi puterea personala si de a ne face mereu sa credem ca am fi bolnavi?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Update cu un comentariu foarte pertinent al unui cititor: "Sa nu omitem si faptul ca sangele analizat este scos din mediul sau, din corpul viu, si ca, cel mai probabil, nu mai are proprietatile intacte fiind pus intr-o eprubeta!"
Dragilor, sa va fie de folos aceste informatii! Multa sanatate si intelepciune va doresc!
34 comments
Foarte interesant....cu o mica observatie referitor la urmatorul rationament:
RăspundețiȘtergere”Deci, sangele din vene transporta rezultatul final al activitatii celulare; in acel sange, totul ne indica de fapt activitatea celulelor. Cu cat nivelurile constatate sunt mai mari, cu atat mai multa activitate a avut loc in celule. Cu cat gasim mai multa glucoza (zahar) in sange, cu atat mai mare a fost consumul de energie in interiorul celulelor.”
Cred ca este taman pe dos: daca nivelul venos al unui anumit parametru biochimic (gen glucoza) este mai mare, atunci in celula a avut loc mai putina activitate. Fiind procesata o cantitate mica din acea substanta in fiecare celula, atunci in sangele venos ramane o cantitate mai mare din ceea ce initial a produs fiecare organ sau glanda in parte. Sunt substante produse in fiecare celula, dar majoritatea doar in anumite organe sau glande. Acestea sunt apoi vehiculate spre celule unde sunt utilizate conform necesitatilor. Intr-adevar nivelul venos nu indica neaparat functionarea glandei producatoare asa cum afirma medicina clasica, ci ceea ce ramane dupa procesarea celulara.
Multumesc.
ȘtergereAm modificat in text, cred ca traducerea mea a fost cam neclara.
Este ok acum?
great job Feli, great job!!!
RăspundețiȘtergereAdriana
Si da, ar mai fi de precizat ca analiza unui parametru este ceva TEMORAR, valorile schimbandu-se in secunde. Hormonul de stres poate fi produs si distribuit in sangele pacientului in mai putin de o singura secunda. Deci masuratorile sunt lipsite de sens in majoritatea cazurilor. E ca si cum as evalua capacitatea centralei termice de a incalzi o casa pe baza temperaturii din acea casa. Care va scadea doar la ore bune dupa defectarea centralei...
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru feedback. Exact asa gandesc si eu.
ȘtergereOrice analiza este doar o fotografie in timp care nu are cum sa spuna mare lucru, corpul nostru se reinnoieste si se regenereaza constant daca avem grija de el.
Toate bune!
Bine explicat! Putini oameni inteleg, totusi, valoarea acestor informatii.
RăspundețiȘtergereAm colesterolul in mod constant peste 300, credeti ca am vreun risc de infarct sau de accident vascular? Nu stiu ce sa fac, nu vreau sa iau medicamente dar doctorul insista.
RăspundețiȘtergereAs vrea mult sa va pot ajuta, dar decizia informata va apartine doar dvs. Toate cele bune va doresc, din suflet!
ȘtergereAcele medicamente se numesc generic STATINE. Nu trebuie sa iei acele medicamente pt reducerea colesterolului, pt ca ele te vor imbolnavi mai grav. Avan in vedere catrebuie luate timp indelungat, sau poate toata viata, trebuie sa stii ca te supui riscului de a face acele boli. Au o multe efecte secundare. Solutia ar fi sa schimbi modul de viata si de a te hrani, in plus sunt multe remedii naturale pt reducerea colesterolului, iar acestea nu au efecte secundare. https://www.youtube.com/watch?v=sDHh0rIbkYs
ȘtergereBuna ziua,
RăspundețiȘtergereCred ca nu este cel mai potrivit articol unde as fi putut scrie dar e cel mai recent. Vreau sa vorbesc despre acest proiect din Viena http://www.respekt.net/en/support-projects/details/projekt/827/
dar cu impact global. Vreau sa stie cat mai multe personae despre el.
Multumesc si felicitari pentru toate cele ce faceti, Rodica
A venit la momentul ideal articolul tau, draga Feli, eu am avut mereu niste senzatii mai ciudate cand ni se tot recomandau analize, acum stiu de ce. Minunate si atat de logice sunt explicatiile doctorului englez, de ce doctorii nostri nu gandesc si ei? Eu stiu ca niciodata nu am sa mai duc copiii la intepat.
RăspundețiȘtergereAnalizele de laborator sunt si ele o rotita in caruselul gigantic al profitului.
ȘtergereMa bucur ca ai luat o decizie inteleapta :-)
Lipsa unor concluzii la finalul articolului nu îl fac mai puțin credibil, dar derutant ambiguu în anumite locuri... Care e concluzia? Sunt irelevante analizele și nu mai trebuie făcute?
RăspundețiȘtergereSa nu omitem si faptul ca sangele analizat , este scos din mediul sau , din corpul viu , si ca , cel mai probabil , nu mai are proprietatile intacte fiind pus intr-o eprubeta
RăspundețiȘtergere!
la asta chiar nu ma asteptam...suspiciuni aveam pentru vaccinuri, medicamentele alopate;nu-mi inspirau incredere. Acum sa descopar si asta?mai este ceva adevarat ?
RăspundețiȘtergereFlorina
Welcome to the club, exact asta a fost si reactia mea cand am descoperit articolul doctorului Quanten - si retine ca nu prea mai exista pe tot netul un alt articol care sa explice atat de clar de ce analizele de sange sunt irelevante si inutile. Nimeni din domeniul medical nu vrea sa-si taie craca de sub picioare, nu?
ȘtergereCam totul este o afacere: vaccinuri, medicamente, analize, teste nestandardizate, "preventie" care inseamna doar recrutare timpurie de pacienti prin frica si manipulare, un carusel de frauda si ignoranta (unii stiu ce se intampla, altii merg cu turma, din ignoranta si comoditate si confort personal).
frica este o boala?
RăspundețiȘtergereFrica este o reactie normala in natura, menita sa ne fereasca de pericole imediate, reale. Daca ne lasam insa inoculati cu o frica toxica, ajungem cu siguranta la boli multiple, deoarece organismul se afla atunci intr-o stare de continua alarma (simpaticotonie) si nu se mai regenereaza.
ȘtergereS-a dovedit clinic ca oamenii care au făcut infarct, aveau valori normale ale colesterolului .
RăspundețiȘtergereColesterolul nu este cauza bolilor cardiovasculare, ci inflamația sistemică.
Corpul, pentru a ne proteja, solicita ficatului să producă mai mult colesterol. El este de fapt ca un pansament pus peste inflamații.
Statinele blochează ficatul să producă colesterol si de aceea scade colesterolul. Paradoxul e ca efectele secundare ale statinelor sunt chiar atacurile de inima. Căci fiecare celulă are nevoie de colesterol .
Mai trebuie spus faptul că oamenii care iau statine trebuie să suplimenteze cu Coenzima Q10 concentrație cât mai mare 100mg 200mg, căci statinele distrug Q10.
Ca remedii naturale folositi: Q10, Omega 3 cu EPA si DHA peste 180mg (nu ce e in comerț 20-30mg), Magneziu si orice alt supliment antiinflamator.
Multa sănătate.
extraordinar!!! felicitari!!! impartasesc acest adevar si l voi distribui pe contul meu spre a fi de folos si altora
RăspundețiȘtergereNu mi se pare o explicatie buna in acest articol....citez:"Cand gasim un nivel ridicat de reziduuri, decidem ca acel organ nu isi face treaba in mod corespunzator. Cu toate acestea, venele prin definitie transporta deseurile din celule, iar cand organele lucreaza din greu se vor produce mai multe deseuri. Acest lucru nu inseamna ca organul nu lucreaza bine, ci inseamna de fapt ca celulele sunt chiar foarte capabile in a-si face treaba", un exemplu ar fi creatinina, acidul uric crescute peste normal arata o insuficienta renala, deci rinichii nu mai sunt capabili sa elimine cum trebuie produsii toxici de metabolism, deci ei chiar nu functioneaza, un alt exemplu este glicemia crescuta, ea arata ca nu se mai produce insulina cum trebuie sau ea nu isi mai face treaba cum trebuie (sa duca zaharul in celule) si astfel zaharul creste in sange....poate ar fi necesare cateva cursuri de medicina inainte ca sa postam si sa luam de bune aceste articole...
RăspundețiȘtergereDin interiorul dogmei alopate, care porneste de la ipoteze gresite, normal ca vezi altfel lucrurile. Realitatea este alta.
ȘtergereDe exemplu, biologul Stefan Lanka explică astfel: vătămările care duc la anemie gravă şi la "insuficienţă renală" şi care sunt atribuite bacteriei E. Coli sub denumirea „Sindrom Hemolitic Uremic” apar aproape numai în spitale şi doar în urma intoxicaţiei medicamentoase, mai ales că în majoritatea spitalelor simptomele „anemie, diaree masivă şi insuficienţă renală” nu sunt tratate prin măsuri de susţinere a funcţiilor fiziologice, prin administrarea de substanţe biologice asimilabile de organism pentru creşterea nivelului de energie. Dimpotrivă: în paranoia colectivă a bacteriofobiei, se administrează unui organism slăbit nişte substanţe chimice toxice, care duc la o pierdere şi mai mare de energie.
Este interesant şi relevant faptul că diagnosticele de SHU apar de cele mai multe ori abia după ce pacienţii au petrecut mai multe zile în spital! Practic nici un pacient nu vine de acasă cu toate simptomele de SHU, ci iniţial doar cu diaree masivă.
În cazul apariţiei consecutive a simptomelor, deci atunci când „insuficienţa renală” este diagnosticată ABIA în spital, este vorba de un proces biologic explicabil prin noua medicină germanică, un proces prin care capacitatea de eliminare a rinichilor determină atât intensitatea cât şi prognoza simptomelor. Avem de-a face aici cu un conflict biologic de „refugiat”, un conflict de abandon, pe care foarte mulţi oameni îl resimt când se internează în spital! Astfel, orice edem este agravat şi mărit dacă există în paralel şi un conflict care a afectat tuburile colectoare renale. Tuburile colectoare renale încep să lucreze la capacitate mărită, pentru a reţine apa în organism, sensul biologic fiind de a salva persoana care prin acel conflict se simte „ca peştele pe uscat, fără apă pentru a supravieţui”. Astfel, când rinichii reţin tot mai multă apă şi se ajunge la o retenţie mărită, deci o hiperfuncţie a rinichilor, care lucrează la capacitate maximă, medicina academică diagnostichează paradoxal exact contrariul: insuficienţă renală! În realitate, această hiperfuncţie de reţinere a apei poate amplifica până la de 10 ori celelalte simptome ale „bolii”. Când rinichii funcţionează bine şi corpul elimină lichidele, simptomele sunt reduse în intensitate.
Cele 5 legi biologice ale naturii descrise de noua medicină germanică nu au nicio excepţie şi explică aceste simptom, în timp ce medicii alopaţi interpretează totul ca fiind acţiunea unei bacterii patogene şi continuă să atace un organism slăbit, administrând otrăvuri celulare precum antibioticele, care ucid bacteriile atât de necesare corpului şi în acelaşi timp distrug aproape în totalitate restul de energie din organism, ducând uneori la deces. Cauza deceselor se află mai degrabă în vânătoarea de bacterii şi în „tratamentul” cu otrăvuri celulare.
De asemenea, in ce priveste diabetul si insulin, medicina alopata confunda CONSECINTA bolii cu cauza ei. Cand pancreasul nu mai poate produce insulina asa cum este nevoie, aceasta este doar o consecinta si nu o cauza a simptomelor.
ȘtergerePe acest forum poti citi mai multe despre adevaratele cause ale diabetului. Spor la informare!
http://sanatate.findtalk.biz/t3705-diabetul-cauza-adevarata-si-modul-de-vindecare-dupa-noua-medicina-germana
P.S. Poate ai remarcat si ca autorul acestui articol despre analizele de sange este MEDIC, eu doar am tradus :-)
Asta a propos de aroganta cu care sugerezi unui medic cu experienta de zeci de ani sa faca niste "cursuri de medicina" ;-)
Felicitări pentru tot ce faci,Feli.sunt foarte fericita ca am dat peste articolele tale exact în momentul în care eram dintr-un mare impas...si cu vaccinurile si cu analizele...exact la momentul potrivit.m-am rugat la Dumnezeu să mă lumineze si să-mi arate ce e bine să fac cu copilul meu(mă refer la vaccin) si ce sa vezi? Am dat peste articolul tau.Dumnezeu lucrează prin oameni,prin oameni ca tine...îți mulțumesc din tot sufletul ca îți petreci timp scriind articole care să ne trezească la realitate...(Florina)
RăspundețiȘtergereMultumesc! Nimic nu este intamplator!!
ȘtergereFelicitari pt articol
RăspundețiȘtergereMind-blowing!
RăspundețiȘtergereChiar ca mind-blowig! Stau acum si procesez si mi-e greu sa accept ca fiul meu a fost intepat si ”analizat” aiurea. I s-a dat fier in repetate randuri si enzime hepatice aiurea, pt ca asa aratau analizele ca trebuie, desi el se simtea bine.
RăspundețiȘtergereAiurea pt. pacienti, profitabil pt. industria farma cu toti reprezentantii ei!
ȘtergereSi analiza DAO, histamina, testele pentru alergii, cum se interpreteaza?
RăspundețiȘtergereFiului meu de 5 ani i am facut testul imupro pentru alergii la 100 de alimente si a iesit alergic la vreo 30,iar Dao e sub nivelul considerat de succes. Asta inseamna ca trebuie sa manance doar cartofi si orez
Tu ce concluzie tragi, dupa ce ai citit cu atentie articolul acestui medic?
ȘtergereNiciuna in legatura cu alergiile sau DAO, altfel n as fi intrebat. As aprecia concluziile dvs.
ȘtergereCum interpretez o valoare iesita din grafic pt intoleranta la ardei, sau usturoi, gluten, orice?
Depinde de natura analizelor, de protocolul de testare, de testele in sine (cum si unde sunt standardizate), daca se fac si teste de control negativ etc. Ai detaliile necesare de la laborator? Prospectele testelor?
ȘtergereAm cautat, am analizat. Pe site ul clinicii la care am facut testul de alergii apare asa: "se porneste de la ipoteza ca...", niciun cuvant despre teste de control negativ, chiar sunt informata ca daca doresc sa am incredere in protocoalele lor, sa ma supun la teste. Trecand la testul in sine, citesc:este posibil sa aveti intoleranta la.., multe * si ** care imi explica cum trebuie sa mai fac si alte analize si ca rezultatul s ar putea sa nu fie exact. Deci m am lamurit. Multumesc!
Ștergere