Epidemie de autism - Ce ne asteapta?

by - luni, mai 29, 2017

Autor: Sorin Meici (sursa: Facebook)

Astăzi m-am gândit la statistici și cifre. Vaciniştii o ard deontologic și statistic. Adică ce-i asta cu efectele adverse ale vaccinurilor? Se-ntâmplă rar. Câte un caz ici colo, iar dacă PROPAGANDA nu-l mediatizează el nu există.

În SUA se știu deja cifrele.



Într-adevăr. Ce nu știm nu ne afectează. Pe moment. 

Dar hai să ne uităm pe cifre. Ministerul sănătății nu a publicat periodic numărul de copii cu autism din România. O singură dată, în 2009, s-a anunțat oficial că în evidențele Ministerului Sănătății sunt peste 8.000 de copii diagnosticați cu AUTISM. Puteau să fie 10.000, dar la fel de bine și 50.000. Tot atunci, organizațiile de profil spuneau că sunt 35.000 de copii cu autism.

Hai să picăm undeva la mijloc, ba chiar să mai scădem.

Să presupunem că erau, în 2009, în jur de 20.000 de copii diagnosticați cu autism în România.

[Eu am găsit un articol în care se vorbește de 30.000 copii cu autism in anul 2010!!!!
Refaceți voi calculele și costurile cresc cu 50%!
Viitor de aur țara noastră are, nu-i așa? :-(]

Dar sa calculam cu 20.000 de copii diagnosticați cu autism. Ce presupune asta? Copii cu autism sunt declarați persoane cu dizabilități ce au dreptul la însoțitor. Însoțitor plătit de stat cu salarul minim pe economie. Asta înseamnă cu taxe cu tot, 1.750 lei lunar. Mai adăugăm 200 de lei alocația copilului și încă 300 de lei ceva alocație de hrană și cazarmament. Total, 2.250 de lei lunar. 500 de euro. Per copil cu autism.

Având 20.000 de copii, înseamnă lunar o cheltuială de 10 milioane de euro. Din taxe și impozite.
Cum în România avem cam 5,5 milioane de salariați, plătitori de impozite și taxe, înseamnă că aproape 2 euro pe cap de contribuabil se cheltuie numai in cazul autismului.

Și nu am vorbit de terapie. Acolo e durerea mare. Mai ales că există o lege prin care costul terapiei trebuie decontat de stat.

Actualmente, terapia pentru un sigur copil cu autism (ca să obții rezultate notabile) costă lunar în jur de 1.000 - 1.300 de euro. Depinde de zonă. Asta este o cheltuială la negru. Pentru că majoritatea sumei se duce pe salariile plătite unei echipe de terapeuți. Care lucrează la negru. Fără contract de muncă. În momentul în care se va debloca finanțarea terapiei, prin adoptarea de către Ministerul Sănătății a normelor metodologice de aplicare a legii, oamenii își vor angaja terapeuți legal, cu contract de muncă. Asta înseamnă dublarea cheltuielilor. Și ajungem la un cost lunar de 2.000 de euro.

Iar ca și costuri lunare înseamnă un efort bugetar de 40 de milioane de euro lunar. Adică aproape 8 euro pe cap de contribuabil. Iar pe an se va ajunge la frumoasa sumă de 480 de milioane de euro.

Nici un euro nu va fi suportat de companiile farmaceutice, pentru că ele s-au blindat cu studii care "arată" că nu s-a descoperit vreo legătură între autism și vaccinuri. Deci, fraierul, vaccinist sau nu, va plăti costul social.

Și asta nu e tot. Autismul este doar o parte a efectelor adverse. Bolile autoimune, alergiile și altele vor genera și ele costuri ce vor împovăra bugetul de stat. Cu încă câteva zeci de milioane.

Dacă mai adăugăm faptul că în România se nasc cam 200 de mii de copii anual, ce urmează a fi vaccinați obligatoriu, dezastrul financiar devine apocaliptic. 

O schemă de vaccinare completă presupune 10 doze de vaccin. Să zicem că ele costă cam 500 de euro. Deși suma va fi mai mare. Căci vorbim de achiziții publice, comisioane, șpăgi etc.

Dar păstrăm suma de 500 de euro. Asta înseamnă 100 de milioane de euro, anual.

În concluzie, acum cheltuim 120 de milioane pentru autism și încă câteva zeci de milioane pentru alte efecte adverse.

Dacă legea vaccinării obligatorii este adoptată, vom mai cheltui încă 100 de milioane de euro anual. Plus încă 480 de milioane de euro pentru terapia copiilor cu autism. Cam peste 100 de euro anual pe cap de fraier român ce plătește taxe și impozite.

P.S. La ora actuală, este diagnosticat un copil cu autism la 50 de copii. Asta înseamnă că numărul copiilor crește anual cu 4.000 de copii. Asta înseamnă 2 milioane de euro lunar în plus față de calculele mele. Sau 24 de milioane de euro anual, creștere. Fără a lua in calcul terapia. Care înseamnă 100 de milioane de euro anual, în plus față de calculele de mai sus.

Later edit. Legea pentru autism este 151 din 2010. Acum am citit că în 2016 au fost publicate și normele metodologice. Deci, cheltuielile vor crește în viitorul apropiat. Și asta fără vreo legătură cu "vaccinurile".

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Reamintesc articolul biologului german Dr. Stefan Lanka despre cum apare autismul prin vaccinare.

Sanatate si decizii întelepte va doresc!

You May Also Like

1 comments