Leapsa de primavara

by - luni, aprilie 27, 2009

Azi nu avem cujetari profunde sau comentarii sarcastice la purtator. Neuronu' se hodineste.



Am fost prin oras cu Antoanela, ne-am plimbat, am mancat bine la restaurant, am fost invitata la un delicios tort de trufe, Daviducul a papat si el in public si chiar foarte bine, mai bine ca acasa... Poate e cazul sa-i servesc de acum incolo mereu masa in oras, hihihi... In final i-am luat puiului 2 perechi de sandalute dulci foc, pe care abia astept sa i le pun in picioruse cand se va face cu adevarat mai cald.



Dimineata am trimis mail la Medicii pentru decizii individuale de a vaccina, ca sa ma plang de pediatra lui David. Am relatat ca, desi e membra la ei, pediatra face propaganda pro-vaccin si a incercat sa ma sperie ca sa vaccinez ("Dar stiti ca fiul dvs. poate muri de la meningita cauzata de HIB??" - da, probabilitatea este cam aceeasi ca sa-i cada o caramida in cap cand mergem pe strada), apoi am mentionat ca David a dezvoltat simptome de neurodermita la cateva luni dupa ce ea ar fi vrut sa-l vaccineze ca pe banda rulanta fara a verifica tendinta la alergii etc., am scris ca dupa ce am refuzat vaccinarea au inceput sicanele: asteptare cu orele la cabinet, programari dupa 5-6 saptamani, rugaminte de consultatie mai detaliata despre neurodermita/diversificare, consultatie care in final s-a desfasurat in 10 minute, in picioare, cu duamna doctor bagand date in computer si uitandu-se fix pt. 10 secunde la neurodermita lui David de la 2 metri distanta, apoi oferta ei de a-i prescrie lui David cortizon (nu, mersi, nu servesc tratarea exclusiva a simptomelor, la pachet cu efecte secundare), pe care la refuzul meu a dublat-o cu oferta de a incerca si cu homeopatie dar cu plata separata... toate astea mi-au distrus orice urma de incredere in ea. Si i-am rugat sa-mi recomande un pediatru din zona, care sa fie critic fata de vaccinare, care sa ma sustina in decizia mea si mai ales care sa-l trateze pe David individual, nu doar ca pe un nume de bifat in 5 minute pe lista de consultatii.



Azi multumim la mamicile de M&M care ne citesc si ne comenteaza, azi transmitem felicitari pentru intelepciunea si curajul lui Simo care s-a distantat de Prevenar, azi trimitem o imbratisare speciala de LA MULTI ANI pentru aniversatele odiseei ca eric si Ina si pupici pe obrajori la Tibi de Andrada. Ah, si un ciufulit dragastos pentru tanti mama lui Mara, care mi-a lasat comentariu si eu crezusem ca e vrun barbat, m-a lasat sa palpitez o zi si sa cred ca gata, mi-am tras si io primul admirator secret pe blog... Pana cand mi-am dat seama ca nici un barbat pe lumea asta nu vorbeste despre 'fifi a mea' si atunci mi-a beculit ca arakelian este de fapt regina Cleo de Arrakis ;-)



Acum fug la culcare, ca s-a facut tarziu, dar nu inainte de a va da o leapsa prin care sa ma cunoasteti mai bine. S-o jucati si voi negresit.



* * * * *



"Ce-as fi daca as fi..."



O floare: orhidee

Un copac: liliac

Un anotimp: primavara

O culoare: liliachiu

Un animal: cal

Un obiect vestimentar: un body de bebe mic

Un accesoriu: cercei din perle

O piesa de mobilier: o biblioteca

O piesa muzicala: Just the way you are (Billy Joel)

Un vers: „This above all: to thine own self be true, and it must follow, as the night the day, thou canst not then be false to any man.“ (W. Shakespeare, Hamlet)

Un cuvant: mama

Un peisaj: apus de soare la Vale de Centianes (Algarve)

Un obiect: un stilou Mont Blanc

Un instrument muzical: pian

O piatra pretioasa: ametist

Un oras: Londra

O persoana publica: ministru al familiei si sanatatii intr-o tara civilizata

O persoana apropiata: sotul meu

Un fel de mancare: inghetata de ciocolata

Un parfum: Jungle Elephant by Kenzo

Un supererou: Batman

Un fenomen al naturii: curcubeu

O masina: Aston Martin

Un fruct: o piersicuta

O parte a corpului: inima

Un film: Magnolia

Un serial: The Pretender

O carte: „Micul print“

You May Also Like

3 comments

  1. Seara Miss,de mult ma tin sa iti spun vreo cateva chestii,da ma pierd pe drum.Deci,eu te admir pt puterea pe care o ai in toata nebunia cu vaccinurile.Si da,sunt de acord cu tine,partial cred.Adica,nici eu nu cred pe cineva ce obtine chestii materiale de pe seama mea.Poate sunt bune si vaccinurile,poate nu sunt,inca nu sunt asa de desteapta ca sa decid asta,dar felul cum se vaccineaza ma ingrozeste.Ca pe oi,cu totii,la rand.Si fiecare copil e diferit.Acu vreo 2 luni baietelul prietenei mele a facut nush care vaccin,cu toate ca avea rosu in gat.Si doctorul stia,si mama stia.Si eu m-am socat.Dar bine,mamica lui face toate vaccinurile noi aparute,si o sa i le faca si lui cu siguranta.Eu am facut acu 2 ani vaccinul antigripal,una din greselile vietii mele,dar nu te cunoscusem pana atunci sa ma luminezi,hiihhi.In dimineata vaccinului cam tuseam,dar eu nu stiam ca nu e voie sa il fac,nimeni nu m-a intrebat nimic,si au urmat 6 luni de cate 2 saptamani racit,da raceala cu stat in pat,si 2 saptamani sanatoasa,si tot asa.A fost groaznic,imi pusesem ficatul pe butuci.Am mancat pe urma vreo 2 luni doar fructe si legume,si mi-am revenit.Nu pot sti daca toate racelile mi-au afectat ficatul,dar cu siguranta au facut si ele pe acolo ceva.Tocmai implinesc un an de la ultima raceala,si sunt tare mandra.Am mai tusit cate jumate de zi,am mai stranutat,dar nu am racit.Dar,in anul asta cred ca am luat o pastila jumate de ibuprofen si atat.Ma ferec cat pot.
    Ma pierd in cuvinte.Ideea era ca,probabil multe mamici sunt de acord cu tine,dar putine au curajul sa isi asume asa o responsabilitate.Duminica,a fost ingropat copilul de 3 ani alvecinei mamei mele,mort de meningita.Habar nu aveam ca se mai moare de meningita zilele astea.Ideea e ca,ei nu au facut vaccinurile copilului pt casunt extrem de saraci,mama copilului este si retardata psihic putin,nu aveau asigurare.Si copilul traia in conditii precare,ma intreb de a mancat vreodata o banana.Si bineinteles ca in orasul ala mic si nenorocit nimeni nu a stiut ce are copilul,cu toate ca a stat o saptamana in spital,l-au trimis la bacau abia cand a intrat in coma.Deci,sunt o gramada de factori de au dus la moartea mititelului.Dar pt mine oricum a fost un soc.Si chestii de genul asta cred ca fac lumea sa ezite,si sa nu isi asume o reponsibilitate asa de mare.Cu toate ca responsabilitatea e de fapt alta,viata si sanatatea copilului.
    Asa,prima chestie ti-am zis-o.Te plangeai de tatic copilaros?Noi avem a treia camera,kinderzimmer cica,nu avem kinder,da tot kinder e.Sotul meu iubeste filmele,piratii,desenele animate si culturistii.Asaca,camera e plina de capete de morti,avem chiar un steag mare,mare de pirtati negru si cu un craniu pe el.E minunat,Bine ca nu dormim acolo.Dar dorm musafiri,iihhi.
    Am un culturist mare si negru pe monitor,de ma sochez de cate ori il vad.Arata a gorila.Acu,a schimat poza,ca a fost messe in essen cu toti minunatii culturisti,si si-a facut poza cu minunatul maimutoi facand scandimberg.Si,in concediul de craciun,doua saptamani,s-a uitat la toata seria de desene animate cu Captain Planet,si toate desnele copilariei noastre.Dar si eu am nebuniile mele,si ne amuzam unul pe altul.
    Asa,si o sa iti mai scriu ceva de doua persoane de le cunosc nascute in aceeasi zi cu Daviducu,dar de ziua lui,hiihi,ca e de bine,si de cand l-ai nascut vreau sa iti scriu,cand te plangeai ca nu vrei rac.
    Si ma duc sa ma culc,iti doresc si tie o noapte usoara si somn de macar 5 ore legate.A,si nu e musai sa apara mesajul in forma de comentariu,da cum nu iti pot trimite mesaj privat,iti scriu asa,hiii.
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Miss si noi te iubim si te citim...Si io i-am dat skip la Prevenar!

    Mihaser

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa imi place ca gasesc in continuare vesti si povesti despre Daviduc, e mai fracturata asa comunicarea, dar vad ca esti in continuare aici, la M&M

    RăspundețiȘtergere