Faza a doua

by - luni, mai 04, 2009

Azi mi-am luat timp sa citesc (si il recomand cu caldura mai departe) articolul despre castigul de cauza al unui alt caz de vatamare in urma vaccinarii. Se pare ca secretul castigarii proceselor in cazul cand mii de copii au fost vatamati de vaccinuri e simplu: nu e voie sa pronunti cuvantul autism! Spune-i encefalomielita diseminata acuta, spune-i tulburare de dezvoltare generalizata - fara alte specificatii, (ambele fiind recunoscute si de autoritati ca facand parte din spectrul tulburarilor de tip autistic!), cert este ca dupa o durata de 8 ani de zile s-a mai incheiat un caz cu victoria (victorie????) reclamantilor, in verdict specificandu-se ca "vaccinul ROR incriminat a cauzat intr-adevar problemele de sanatate de care a suferit si continua sa sufere Bailey Banks".

Desi pe seama acestor cazuri nu s-a facut tam-tam in presa, peste 1300 de familii au primit in ultimii ani despagubiri in valoare de milioane de dolari pentru vatamarile cauzate de vaccinuri copiilor lor. Singura buba: nicaieri in verdict nu apare cuvantul autism. Se mentioneaza febra, convulsii, apoi pierderea capacitatii de a vorbi, intarzieri motorice, tipete, izbituri stereotipe ale capului, lipsa de focusare si contact al ochilor - adica tot ce intra in spectrul tulburarilor autistice. Cu toate astea, Curtea de Judecata pentru Vaccinuri este foarte preocupata sa plateasca despagubiri si sa protejeze in acelasi timp firmele producatoare de vaccinuri (nota bene: despagubirile nu le costa nimic pe aceste firme!!). Procesele cu jurati sunt interzise (de ce oare?), despagubirile de natura punitiva sunt excluse in totalitate, reclamantilor li se interzice accesul la documente esentiale pentru cazurile lor (studii epidemiologice din celebrul Vaccine Safety Datalink) si tot asa. Prin urmare, mai e mult de asteptat pana cand procesele impotriva raului facut de vaccinuri sa ajunga la o rezolvare cat de cat asemanatoare celor impotriva firmelor producatoare de tigari.

Partea optimista este ca orice progres are 3 etape: mai intai este ridiculizat, apoi este combatut, iar intr-un final este acceptat de toata lumea cu un "mda, stiam deja"... Ne gasim deja in faza a doua, deci totusi e bine.

* * * * *
Pe plan mamicesc, raportam cu mandrie prima noapte dormita integral de David in patutul lui: s-a foit, s-a invartit, pe la 4 dimineata ajunsese cu capul unde ar fi trebuit sa-i stea picioarele, daaaar nu m-a deranjat deloc toata noaptea!! Ei, sa nu-si inchipuie nimeni ca eu as fi dormit ca lumea, nici vorba, la 3 ore eram treaza, ma suceam, mai mergeam la toaleta, dar cert este ca acum cupilu' e complet nevinovat... Trucul a fost ca l-am pus in pat adormit si apoi l-am intors usor pe o parte, asa ii place mult sa doarma, apoi se suceste el pe spate, apoi iar pe o parte si tot asa... Sa vedem daca functioneaza si noaptea asta...

Azi uram din toata inima un LA MULTI ANI cu surle si trambite sa se auda pana la Bucuresti pentru EVA DENISA - bebeluna scumpa de Ylari! Azi am retinut poze frumoase cu David, barbatel mic de Nicole (mortala aia in care amandoi "serveau" din sticla de bere), postari de un umor bestial, marca unica MsBB (saru'mana de sfaturi si tie si lui Lori!!), iar in final o felicit pe Cleo pentru hotararea foarte inteleapta de a cheltui banii in concediu si nu pe zugravit (imi aduce aminte de reactia superba a unei bune prietene, la care venise maica-sa in vizita si incepuse cu critica... sa zugraveasca holul, bla-bla-bla, la care prietena mea i-o reteaza scurt: "Hmhm... bine ca mi-ai spus, o sa sun chiar maine la agentia de turism sa-mi fac rezervare la turul Europei cu autocarul" ;-)). Pupici si la mihaser!

You May Also Like

1 comments

  1. Yeeeeeeeeee. Felicitari pentru noaptea buna a lui David.La cat mai multe nopti asemanatoare.Si Julia se suceste, invarteste in patut, o gasesc aproape tot timpul dezvelita, dar doarme :).

    RăspundețiȘtergere