Fuseram si la noua pediatra

by - vineri, august 06, 2010

Am fost ieri la pediatra din Obertshausen, sa facem controlul de 2 ani la baiat.
O tipa baietoasa, directa, cam prea vorbareata (ma tot intrerupea!), insa in principiu relativ ok. Asistenta ma intrebase diverse chestii in timp ce eu il dezbracam pe David pentru masuratori (11,7 kile, 89cm inaltime, 48cm capsorul) si tot scria in fisa electronica. Uitase monitorul deschis si cand am ramas singuri m-am uitat sa vad ce scrisese: date concrete, "bla-bla-bla, neurodermita in primul an de viata, mama foarte multumita", iar pe ultimul rand: "mama nu doreste nici un fel de vaccin!!!!!" (cu 5 semne de exclamare). Ei, i-am sters si eu 2 semne de exclamare, sa-i mai piara mirarea ;-)
Dupa aia m-a luat (finesco) si doamna dottore, mai intai m-a pus sa-i semnez ca nu doresc vaccin pentru David, i-am spus ca m-am informat 9 luni de zile in timpul sarcinii, am citit mii de linkuri cu informatii, am fost pe enspe forumuri, am citit zeci de carti (inclusiv despre biografia lui Pasteur si inselaciunile lui) si am luat o decizie dupa ce am cercetat subiectul pe toate partile, o decizie cu care pot foarte bine sa traiesc... i-am spus ca nu exista nici un fel de studii de lunga durata care sa dovedeasca efectivitatea vaccinurilor, ca riscurile efectelor secundare imi sunt prea mari, ca nu am chef sa i se injecteze copilului meu tot felul de chimicale in corp de genul hidroxid de aluminiu, mercur, formaldehida, sulfati, fosfati, plus proteine straine crescute pe embrion de pui, pe celule fetale umane sau pe rinichi de maimuta etc. etc. etc. I-am recitat scurt si concis ceea ce stiu despre vaccinuri...
La un moment dat crede ea ca ma pune la punct: "Da, trebuie sa-mi semnati ca va asumati riscurile si ca nu este din cauza ca nu v-am informat eu indeajuns... ca stiti, eu sunt medicul, dvs. nu sunteti medic..." - iar eu am intrerupt-o cu zambetul pe buze si i-am spus: "Mda, dar intre timp sunt zeci de mii de medici care se declara impotriva vaccinurilor, asa ca..."
La plecare, in timp ce ea mai completa ceva in fisa ei si eu il imbracam pe David, statea cu spatele la mine (!) si imi mai arunca o bombonica: "Stiti, tocmai am avut un pacient baietel care a murit de pojar"... Hahaha! Oare imi arata fisa medicala daca i-o ceream? Sau macar un articol din ziar? Ca nu ar pierde astia ocazia sa faca propaganda daca intr-adevar ar muri vreodata un copil de la pojar!

Am oftat ca la vizionarea reluarii unui film de proasta calitate (cunosc mult prea bine poezioarele astea, fosta pediatra cunostea ea pe cineva care murise de la HiB) si i-am spus calma: "Unu la mana, nu puteti sti sigur ca a murit de pojar. Poate a murit in urma pojarului tocmai din cauza ca vaccinurile anterioare ii distrusesera in asa hal organismul incat, poate si pe fondul unei alte imbolnaviri, corpul nu a mai fost capabil sa faca fata unei boli relativ simple cum este pojarul. Doi la mana, exista si cazuri de copii decedati direct dupa vaccinuri. Asa ca intotdeauna medalia are doua fete, credeti-ma ca nu ma mai sperie de mult bau-baul asta"... Apoi am adaugat ca - din toti copiii pe care-i cunosc - David este cel mai sanatos, a fost cel mai rar bolnav, cand eu sau Bogdan am fost 2 saptamani cu gripa/raceala, David n-a mai avut nimic dupa 4 zile, n-a avut niciodata puroi in nas sau gat, nici o infectie, n-a avut niciodata nevoie de antibiotice, e sanatos tun.  

Q E D
A tacut putin si apoi a simtit nevoia sa ma "avertizeze" ca in Hessen s-au inasprit putin conditiile de acceptare la gradinita si risc sa-l excluda pe David... Hahaha, i-am spus direct ca sunt informata, cunosc legea si nu exista nici un paragraf care sa permita asa ceva. Mi-a dat ea 2 foi de brosurica sa citesc, despre controalele obligatorii (asta e altceva) si despre legea pentru protectia fata de infectii (§34), care prevede de exemplu ca al meu copil sa fie trimis acasa in caz ca alt copil se imbolnaveste de o boala infectioasa impotriva careia copilul meu nu e vaccinat. Pai asta e altceva si e vorba numai de niste cazuri specifice si concrete. Ok, e alegerea dumnealor sa-l trimita acasa in caz de vreo epidemie, plus ca oricum in cazul izbucnirii unei boli infectioase TOTI copiii sunt trimisi acasa - inca o dovada ca nici ei nu cred in efectivitatea vaccinurilor!, deci care e problema?? Ca de acceptat la inceput sunt OBLIGATI sa mi-l accepte, nu exista nici o lege care sa ma oblige pe mine sa-mi vaccinez copilul. Iar daca vin cu discriminari pe baza carnetului de vaccinuri (depinde peste ce minte ingusta dau), ii amenint ca-i dau in judecata. Sa indrazneasca sa-mi faca probleme!
La pediatra oricum am sa ma duc doar pentru controalele obligatorii, ca pentru restul mergem eventual la urgenta, oricum noua ni se intampla toate alea in weekend ;-) Apropo, v-am zis ca dintisorul lui Daviduc si-a revenit aproape complet? Manca-l-ar mama pe el de frumusel!
P.S. Ieri si azi a simtit ca mama pleaca si ea la servici. Ieri dimineata a fost mai innebunit dupa atentie ca oricand, pentru prima oara mi-a daramat ghivecele si a imprastiat pamantul de la flori pe jos prin sufragerie, a aruncat cu masinutele de geam, apoi a stat mai mult lipit de mine, ma pupa pe brate si se ghemuia in bratele mele... Azi la pranz s-a trezit dupa o ora in urlete (el care doarme intotdeauna aproape 3 ore!!), se vede treaba ca a inregistrat ca si mama mai pleaca acum cateva dupa-amieze pe saptamana si azi n-a vrut sa ma rateze... Of, of, of, saracutul de el, dar si de mine, ca azi am plecat cu lacrimile in gat cand Bogdan il tinea pe David in brate pe balcon si David scancea "Mama... mama..."
Maine merg cu el la Frankfurt, la Opera au loc niste serbari haioase pentru copii, au montat leagane, jucarii, fantanele, caluti, trambuline etc. si vreau sa ne petrecem cateva ore acolo doar noi doi... Dupa aceea mancam de pranz niste sandwichuri si apoi ma intalnesc cu Elfriede in parcul Operei la o sedinta de terapie, timp in care sper ca David - epuizat de joaca ;-)) - va dormi ca un prunc.
Va tin la curent. Weekend placut tuturor!

You May Also Like

6 comments

  1. Miss..dar si nemtalaii astia sunt ingusti la minte? Credeam ca numai eu imi aud fraze de genul ca am kinderii la gradi particulara si ca nu o sa-i primeasca la scoala de stat...ca vezi doamne invatamantul si gradinitele de stat sunt mirovolante fata de ce fac astia la gradi a mea particulara unde sunt in acelasi mediu copilasi cu probleme de dezvoltare si copilasi normali...fara nicio discriminare!
    Ce bine imi pare ca dintisorul e ok!

    Va pupam!
    Miha&Cristi&Eli

    RăspundețiȘtergere
  2. nu te-a amenintat cu sanepidul?
    cu legile?


    mie imi place faza asta: e epidemie, copiii vaccinati acasa. Pai de ce ti-e frica la copiii vaccinati?

    nu stiu daca am apucat sa iti zic, stomatoloaga a facut analize fetelor. La 5 si 7 ani, nu aveau imunitate la Hepatita B, desi facusera vaccinurile cele mai scumpe de pe piata ro. A ridicat din umeri, si a zis Doamne fereste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt tare curioasa cum vor fi confruntarile cu conducerile gradinitelor unde vreau sa-l inscriu. Ma gandeam chiar sa le spun ceva de genul "Da, va aduc fisa medicala, carnetul de vaccinare, nici o problema etc." - DAR nu afirm deloc ca ar fi vaccinat, iar dupa aceea - cand completez fisa de inscriere si mi-au dat aprobare pentru tot - daca atunci indraznesc sa spuna ca e o problema cu vaccinarea, macar stiu ca-i pot acuza de discriminare si ii pot ameninta ca-i dau in judecata daca nu-l accepta. Dar imi fac sperante ca nu oi fi eu singura "sectanta" care nu vaccineaza in oraselul asta... desi mai stii...
    Si mie imi place faza cu: avem epidemie, gata, toti copiii in carantina! E dovada cea mai clara a inselaciunii in care pana la urma nici ei nu cred...

    RăspundețiȘtergere
  4. haha, esti bestiala.
    de fapt si in Ro, tot asa, mi-au cerut carnetul de vaccinari -copie.
    Si l-am dus dupa ce copilu mergea de 1-2 zile...

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru argumentatia in fata pediatrei! Noi am avut deja doua pediatre in Romania carora le-am refuzat vaccinurile fara prea multe explicatii, acum avem o pediatra in Qatar la care am ajuns pentru o febra si de care ne-am placut ca n-a sarit cu medicamente. Numai ca ne-a programat la vaccinul de 1 an si n-am avut rabdare sa-i explicam si ei de ce nu-l facem. Pur si simplu nu ne-am dus.
    Imi place mult blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo, happy-mami, tot asa sectanti si voi? ;-)))) Haha, unde sunt fanaticii de pe DC sa ne mai dea intalnire la cimitir...
    Eu nu mai caut pediatri anti-vaccinare, sunt pusa la punct atat de beton cu argumentele mele incat daca ma scoli la 2 noaptea ti le turui in 3 minute (ca tb. sa fii f. rapid cand le inchizi gura, ei dealtfel nici nu vor sa asculte nimic din ce le-ar putea darama convingerile lor idioate si ignorante). Deh, daca le e lene sa-si foloseasca discernamantul si propriul creier si prefera sa inghita ce le-au mestecat altii, e problema lor...
    Chiar spuneau si in nu stiu ce recomandare a Comisiei Permanente pt. Vaccinare ca prin recomandarile acestei comisii "li se ia parintilor conflictul de decizie". Auzi, ia lasa sa raman eu, draga, cu conflictul asta de decizie, ca de-aia sunt capabila sa gandesc cu mintea mea si slava Domnului ca de inteligenta nu duc lipsa, asa ca am incredere in propria mea capacitate de a lua o decizie buna, nu trebuie sa vina dl. X de la Comisia Y care paralel este in consiliul de conducere de la Merck sau Aventis sau alt conglomerat farma...

    RăspundețiȘtergere