Starea vremii la narcisistii patologici

by - joi, ianuarie 27, 2011

Cine citeste presa germana este probabil la curent cu cazul, de-acum celebru, Jörg Kachelmann.

Pentru cei care aud acum pentru prima oara acest nume, un scurt portret: elvetian de origine, 52 de ani, zodia Racului (ah, si cat de bine se incadreaza in profil ;-)))meteorolog de profesie si angajat al postului german ARD. Uitati-va la el, ce "normal" arata, ce inofensiv pare, ce sters si banal este (sau pare), ce figura aproape blanda... Asta ca sa nu va lasati inselati de aparente! Niciodata! Si pedofilii cei mai periculosi sunt la prima vedere cei mai inofensivi si "invizibili" barbati...


Tipul asta "inofensiv" a fost dat in judecata la inceputul lui 2010 de prietena lui, o moderatoare la radio pe nume Claudia D., sub acuzatia de viol si atac brutal cu un cutit. Colegii lui de la Meteomedia nu si-au crezut urechilor, multi credeau ca tipul era single... Claudia D. insa are dovezi ca a avut o relatie timp de 11 ani cu Jörg Kachelmann, foarte multi oameni i-au vazut impreuna, luau masa la restaurante italienesti etc. Pana si primarul din orasul respectiv spune ca stia despre relatia respectiva.

Ceea ce insa nu se stia pana la izbucnirea scandalului: 1999 este nu numai anul in care Kachelmann a cunoscut-o pe Claudia D., ci si anul in care a devenit tata. In octombrie 1999 i s-a nascut primul copil. Pe mama copilului, cunoscuta sub pseudonimul Denise W., o cunoscuse in firma lui, oficial ei se declara impreuna din 1999, dar se cunosteau inca din 1997. Jörg Kachelmann era pe atunci casatorit de peste zece ani cu Katja H. Este ca va incurcati deja in nume?

Inca in timpul casniciei cu Katja H., Kachelmann a intretinut in 1995 o relatie sexuala de mai multe saptamani cu scriitoarea Heike Nocker-Beyer. Ea stia ca nu e singura in viata lui si declara acum "Era un mic womanizer" (ah, ironia acestei expresii ;-))

Nasterea primului copil si casatoria ulterioara cu mama acestuia nu l-au impiedicat pe Kachelmann sa se vada cu Claudia D., dupa cum sustine ea si mai multi martori confirma. Claudia D. nu stia nimic despre sotie sau copii, ceea ce nu e de mirare considerand ca in 2004 Kachelmann s-a mutat cu sotia (se casatorise intre timp cu Denise W.) si cu cei (intre timp) doi copii in Canada... Desi intre Claudia D. si el se afla acum un ocean, ea inca ramasese cu convingerea ca Jörg si ea sunt impreuna.

Rolurile se schimba iar. Incepand cu 2009, o noua femeie semneaza felicitarile de Craciun ale lui Kachelmann, o anume Katia, "cea mai importanta femeie in viata lui Jörg Kachelmann". Colegii stiau, asta nu mai era un secret. Era insa un secret faptul ca Jörg Kachelmann se despartise abia in 2009 de Denise W. Era insa un secret faptul ca Jörg Kachelmann continuase sa se vada cu Claudia D. din Schwetzingen, care credea in continuare ca ea era "the one and only" in timp ce de fapt bietul domn Kachelmann isi impartea barbatia la 3 femei.

Viata lui era dealtfel o minciuna de la cap la coada, individul se pare ca a avut intr-o perioada pana la 7 amante concomitent (revista BUNTE are numele a 14 femei in total, dintre care 2 sunt cunoscute in mass media), fiecare in alt oras (el calatorea mult, cu firma lui meteo), fiecare credea ca ea este singura lui prietena si viitoarea doamna Kachelmann, el le numea doar "scumpo" sau "comoara mea" ca sa nu le incurce numele, avea mai multe mobile si blackberry-uri, trimitea in unele seri cate 14 SMS-uri cu textul "Noapte buna, pustoaica mea", ce mai, era mai organizat ca Obama si expresia "viata dubla" nu descrie nici pe departe realitatea acestui "mic womanizer"...

Asta ar fi partea concreta, dovedita a scandalului. Acum, la chestia cu violul se cam reduce totul la "he said, she said"... care e mai credibil, care nu se incurca in fata avocatilor si a judecatorilor, care are nervii de otel? Si tot asa. Doctorita de la clinica din Heidelberg, care a controlat-o pe Claudia D. dupa seara cu presupusul viol, a declarat ca avea deja hematoame pe interiorul pulpelor, asemanatoare cu cele pe care le vede de obicei la alte victime de viol. Avocatul apararii sustine ca Claudia D. si-a produs singura acele hematoame. Psiholoaga cu expertiza a constatat ca martora nu este din cale-afara de consistenta in relatarile ei, dar asta se poate datora si traumei suferite. Politista care i-a luat depozitia initial a spus ca femeia tremura din tot corpul, isi infigea permanent degetele in carne, avea o privire terorizata si tresarea din orice... Faptul ca a spus si cateva minciuni (de exemplu despre cum a aflat de existenta altor femei) este de asemenea uman si normal.
Kachelmann pe de alta parte este un narcisist patologic de manual: "simpatic", dezarmant, sarmant, alunecos doar atat cat sa nu dea de banuit celor care nu se pricep deloc la oameni... Dar cum se explica faptul ca in seara respectiva a avut nevoie de doua ore si jumatate pentru a ajunge din Schwetzingen in hotelul lui din Frankfurt-Mörfelden, cand drumul respectiv se face de obicei in 45 de minute? Oare seara nu a fost mult mai "dramatica" decat a descris-o el: "sex, apoi spaghetti si televizor"??

(Citesc chiar azi ca procuratura din Mannheim mai are o martora pentru un alt caz de violenta sexuala din partea lui Kachelmann, din ianuarie 2010. E vorba de o femeie care lucreaza pentru televiziunea elvetiana si care nu doreste sa depuna marturie in Germania. Ramane de vazut daca o vor audia in Elvetia, caz in care s-ar putea sa i se deschida lui Kachelmann si acolo un proces, in patria-muma...)
Chestia este ca aceasta Claudia D. a aflat cumva, candva, despre existenta altei (altor!) femei si in seara (presupusa a) violului l-a confruntat pe domnul meteo. Ei, pentru mine aceasta confruntare este punctul crucial al ridicarii nivelului de credibilitate al femeii.
Ce se intampla cu narcisistii patologici cand se destrama panza pe care au asezat-o cu atata maiestrie pe ochii celor din jur si sunt aratati in plina lumina a narcisismului lor? Isi pierd controlul in totalitate.
Intr-un caz asemanator de viata dubla, un sot si tata de familie isi construise intreaga existenta pe minciuna ca este doctor, se ducea in parcuri si citea ziarele in perioada cat ar fi trebuit sa fie la servici, isi escrocase atat parintii cat si socrii cu afaceri banoase, cu investitii false, apoi si-a ucis socrul cand acesta i-a cerut o parte din bani pentru a face o croaziera cu sotia lui, iar cand adevarul a iesit la iveala complet, acest sot si tata iubitor a luat o pusca si si-a impuscat sotia si ambii copii. Caz real. Din aceasta perspectiva, reactia de care e acuzat Kachelmann (ca a amenintat-o cu cutitul pe Claudia D. si a violat-o) mi se pare foarte credibila.
Sa nu uitam ca violul in sine nu este un act primordial sexual, asa cum s-ar crede la prima vedere, ci este un act de violenta exprimata si accentuata prin sex, este un act de demonstrare a puterii, de recapatare a controlului asupra unei situatii de criza, un act de umilire a persoanei violate...

In concluzie, eu inclin s-o cred pe Claudia D.


You May Also Like

1 comments

  1. Sincera sa fiu eu nu cred ca meteorologul a violat-o pe Claudia. E un afemeiat, un mincinos, un barbat catastrofa, dar nu e un criminal. Nu-l cunosc personal (din fericire!), dar locuind in Elvetia am citit mult pe tema asta. Parerea mea e ca tipa a vrut sa se razbune pentru toti anii cand a tinut-o incurcata. Si eu l-as ura pentru asta, dar mi se pare cumplit ce i-a facut: l-a desfiintat ca om, ca redactor, ca barbat.

    RăspundețiȘtergere