Controlul la noua pediatra

by - vineri, septembrie 02, 2011

Citez din blogul lui David :-)

"Ieri am fost cu mami la controlul de 3 ani la noua noastra pediatra din Offenbach, d-na Wévline Léger-Söhlbrand, o femeie de culoare care provine dintr-o colonie franceza si vorbeste excelent germana. Cand a intrat in camera nu stia cine suntem si ca am venit doar la controlul obligatoriu de 3 ani, asa ca a intrebat "Si, ce are baiatul?", la care eu i-am explicat clar ca "Baiatul nu are absolut nimic, e sanatos tun" :-))

A spus ca sunt perfect dezvoltat, datele mele tehnice (greutate 13kg, inaltime 96,5cm, diametrul capului 51cm) sunt perfect in ordine, a fost impresionata sa auda cat de bine si de fluent vorbesc pentru varsta mea, iar dupa aceea a avut o conversatie foarte interesanta cu mami cand a vazut ca in carnetul meu de vaccinari nu se afla trecut nimic :-)

Mai intai a incercat sa plaseze cateva clisee binecunoscute (mami stie deja pe de rost tehnica asta, toti pediatrii cunosc ei "un caz" in care nu stiu ce copil a murit de nu stiu ce - nici ei nu au habar, dar o pun imediat in legatura cu lipsa vaccinurilor, ca sa le creeze parintilor frica!).

Mami i-a explicat cu calm si rabdare ca si in urma vaccinurilor mor copii (daca aveti rabdare si nervi de otel, aveti cateva exemple pe linkul de la Think Twice, dar puteti gasi si singuri multe site-uri pertinente pe tema asta, daca va intereseaza cu adevarat sa va informati!!). La fel, foarte multi copii sufera si devin pacienti pe viata din cauza efectelor secundare grave cand li se injecteaza acel cocktail de chimicale si otravuri (mai multe puteti citi pe site-ul meu, la capitolul Fara vaccinuri!).


Pediatra a ascultat-o pe mama cu rabdare si respect 10 minute, timp in care mami i-a oferit o versiune f.f. compacta a motivelor pentru care refuza sa ma vaccineze, iar pediatra a dat un raspuns foarte edificator: "Oh, eu sunt fericita ca nu mai trebuie sa iau decizia asta pentru fetita mea acum, la vremea aia am vaccinat-o si asta e... " (deci nu a spus ca ea ar vaccina oricand din nou, ci doar ca e fericita ca nu mai trebuie sa ia decizia asta ACUM, fiindca altfel - asta se intelege - nu ar mai putea lua asa usor decizia sa-si vaccineze copilul!). Pediatra a mai precizat ca se vede ca mami e foarte bine informata si a intrebat-o pe mami ce profesie are ea si ce profesie are tati ;-) Asta fiindca statisticile precizeaza ca majoritatea parintilor care nu-si vaccineaza copiii au o pregatire superioara...

In final, mami a spus ca ea ar fi fericita daca pediatra poate sa accepte si sa tolereze decizia ei de a nu ma vaccina, pediatra a spus ca nu are absolut nici o problema cu chestia asta, asa ca am plecat de acolo foarte multumiti si de acum inainte mergem la ea pentru toate controalele obligatorii."

You May Also Like

6 comments

  1. Nu-i nimic, Cleo, comenteaza si te semnezi la final ;-))

    RăspundețiȘtergere
  2. bine, atunci comentez. Ca porcusorul ala enervant.

    Cleo

    RăspundețiȘtergere
  3. wai wai wai, mai scrie si tu sheva, wai.


    Cleo :)

    RăspundețiȘtergere
  4. deci ce imi place ca te pot comenta. Fie si anonima. Dupa frustrarea de cateva luni, acum comentez anonima :)


    Cleo.

    Ce faceti? ati inceput gradinareala?

    RăspundețiȘtergere