Copilul bolnav si doctorul modern ca scriitor de retete

by - luni, februarie 27, 2012

Cam de 4 zile David avea intermitent febra (cam 38,3 in medie) si dureri de urechi tot intermitent. 

Eu avusesem simptome asemanatoare, plus dureri de gat insuportabile, care ma scosesera din lupta urat de tot 2 saptamani in ianuarie, am facut prostia sa iau antibiotice (ca deh, nu mai suportam durerile dupa 6 zile de inghitit cutite si lame de ras! - UPDATE 2016: atunci a fost ultima oara cand am facut o asemenea tampenie, pe vremea aceea nu aprofundasem legile biologice ale naturii), am fost ceva mai bine o saptamana, dupa care m-a luat o raceala/gripa/laringita la fel de cumplita care m-a terminat alte 2 saptamani... iar acum cateva zile am avut si eu din nou febra si vajaieli in urechi, plus o nevralgie sinistra in omoplatul stang pe care am mai avut-o in decembrie si acum s-a reactivat, de ma trezesc anchilozata ca o scandura de lemn si nu ma pot misca o ora fara sa-mi pun buiota fierbinte pe spinare...



Lui David i-am tot dat de la bun inceput Ferrum Phosphoricum si Sambucus Nigra, apoi am incercat sa-i dau tratamentul cu ulei de cimbru (amestecat cu miere) pe care l-am gasit pe blogul Cristelei Georgescu, l-a scuipat cat colo, apoi am incercat sa-i pun ceapa in tifon pe urechea stanga, care-l durea mai tare, n-a vrut cu nici un chip (a tinut doar 30' in timp ce dormea, apoi s-a trezit si-a aruncat-o cat colo). Vineri dimineata a fost relativ fit si vesel, la pranz plangea dupa tati si cazuse in prostratie... Toata dupa-amiaza de vineri si toata ziua de sambata a fost apatic, pleostit, febril, a stat doar la noi in brate (ne schimbam cand ne amortisera toate alea) si a dormit sau a motait. De mancat a mancat extrem de putin si a slabit, saracutul de el, are manutele aproape transparente si oasele de la omoplati ii ies prin piele, zici ca e de la Auschwitz... si eu si Bogdan ne inghitim lacrimile cand il ridicam acum in brate sau cand ii schimbam body-ul... deh, asa e la boala...

Ieri dimineata Bogdan si-a iesit din pepeni (ca sunt "habotnica" si omor copilul pe altarul urii mele fata de big pharma!) dupa o noapte extrem de nelinistita in care David fie se vaita de urechi la 10 minute, fie dormea mai mult asezat in fund si sprijinit de noi, iar dimineata pe comoda de infasat se vaita de-ti sfasia sufletul: "Ich kann nicht mehr, ich kann nicht mehr!" (Nu mai pot, nu mai pot!), asa incat la ora 10 eram la Urgenta la Clinica Universitara din Frankfurt (clinica reputata, vorba aia!).



Eu il prevenisem pe Bogdan inca din masina ca nu ne vom alege decat cu un ridicat din umeri si o reteta de antibiotice!

ORL-istul care l-a vazut pe David era un tip tinerel si blandut, dar relativ depasit de situatie fiindca David a fost 300% recalcitrant la toate incercarile lui de a-l convinge sa deschida gura ca sa se uite cu nu stiu ce lumina, in final abia a reusit sa arunce o privire scurta mai mult printre dinti ca sa ne spuna ca amigdalele nu sunt inflamate. Ne-a intrebat de alergii, de boli trecute, de starea generala a sanatatii, daca este racit (totul mecanic, doar ca pregatire a terenului pentru ceea ce avea sa vina), apoi a actionat atat de standard de parca ii dadusem dinainte un scenariu; nu s-a uitat nici 20 de secunde in urechile lui David si a rostit exact cuvintele "magice" pe care le asteptam: "Are o inflamatie usoara, care poate sa treaca si de la sine, DAAAAAR ca sa fim siguri... va prescriu antibiotic, picaturi de nas si niste supozitoare de Paracetamol"... Cum adica, ar fi trebuit sa-l intreb, pai doar atat??? Nu ne dati juma' de farmacie?
Deci, sa ne intelegem. David NU avea otita, ci doar o "inflamatie usoara". La otita apar multe alte simptome secundare pe care David nu le are: raceala, nas infundat (cu puroi), urechea fierbinte si/sau inrosita, febra de pana la 40°, dureri foarte puternice (David ar fi reactionat cu totul altfel daca ar fi avut asa ceva), dureri de gat, varsaturi, secretii din ureche. Deci doctorul realizeaza ca nu se pot bifa toate casutele din schema lui si TOTUSI prescrie imediat antibiotic, "ca sa fim siguri"! Ca sa fim siguri DE CE ANUME? Ca ii distrugem flora intestinala, ca-l expunem la riscul unor efecte secundare destul de serioase?

Ah, antibioticul se cheama Cefaclor si pe prospect scrie ca se ia in caz de infectii cu "bacterii sensibile la Cefaclor" (??!!??), asta in conditiile in care Cefaclor este un antibiotic cu muuulte efecte secundare si prescris de-a valma pentru infectii ale cailor respiratorii de tot felul, infectii urinare si gonoree (carevasazica sa fim asigurati pe toate planurile, ca nu se stie niciodata :-(). Misto constelatie, don't you love big pharma? BTW, "prietenii" de la Bayer au avut un castig net de peste 2,5 MILIARDE in 2011 (un plus de 90% fata de 2010). Saracutii, ce se mai zbat si ei in criza asta...

Ce sa-l fi intrebat: daca tot esti convins ca bacteriile cauzeaza acele simptome, de ce nu testezi, mai baietel, daca sunt cu adevarat bacterii acolo unde tu nu ai vazut decat ca e putin rosu in ureche? 


Am apucat doar sa-i spun ca eu am oroare de antibiotice si i-am si vazut sprancenele ridicandu-se ca baioneta la salut si am auzit rapid un "Dar de ce?" aruncat plin de reprosuri, la care i-am explicat ce am patit eu chiar de f. curand si ca am experiente f. proaste cu antibioticele si cu toate "tratamentele" care vor doar sa faca simptomele sa dispara, dar de vindecat nu vindeca nimic, iar boala apoi revine si mai puternic, pana se cronicizeaza. A tacut.

Deci da, iata ca David s-a confruntat cu prima "boala" mai serioasa din viata lui. La aproape patru ani. Intr-o perioada cand eu ca adulta am fost lovita mai rau si mai indelungat iar el nu a avut atunci decat vreo 4 zile probleme, intr-o perioada cand la ei la gradinita 75% din personal si din copii sunt la fel de bolnavi? 


Da, s-a simtit foarte rau, da, a fost foarte slabit, da, a mancat doar cat o vrabiuta, da, a slabit cel putin un kilogram (si era slabut si inainte), da, a stat doar lipit de noi 24 din 24 si era apatic si moale ca o carpa, da, este ca o condamnare la moarte si o executie in acelasi timp pentru noi ca parinti sa-l vedem in aceasta stare ingrozitoare si sa nu-l putem ajuta concret... DAR stati asa... in realitate l-am ajutat cu adevarat nu numai cu bilutele homeopatice si cu vata cu ulei de cimbru pe care in final a acceptat sa i-o punem in ureche, l-am ajutat mai ales fiindu-i alaturi si tinandu-l permanent in brate, cantandu-i amandoi ore in sir la cerere (Lullaby - Pan's Labyrinth) si oferindu-i incurajare si o zona de siguranta si de caldura si de iubire nemarginita unde el sa se odihneasca si sa-si reincarce bateriile si sa lupte cu boala!! Pentru mine e mare lucru asta! De ce oare subestimam puterea de vindecare a iubirii parintesti tocmai intr-un moment de rascruce din viata unui copil?




Vizita la urgenta a fost din punctul meu de vedere benefica pentru un singur motiv: l-a linistit pe Bogdan. Am fost la farmacie, am luat medicamentele (ca erau "gratuite") si acasa le-am aruncat in dulap. Neatinse. Pardon, am citit cap-coada prospectul de la Cefaclor - fir'ar mama lor! Ma bucur si ma felicit ca inca o data instinctul meu precum si calmul rational cu care am tratat situatia au fost justificate.

Pe un plan putin mai profund, cred ca daca nu as fi fost si eu bolnava si suferinda (mai ales cu spatele) in tot timpul asta, David si-ar fi revenit mult mai rapid.
Vineri dimineata mi-a fost atat de rau incat nu mai puteam sa ma misc, am cazut pe jos in baie si am plans amar vreo 2 minute cu nasul in covor ("Ich kann nicht mehr, ich kann nicht mehr" al lui David vine de la mine, pe mine ma auzise!). Cred ca asta l-a speriat si i-a accentuat lui boala, el cumva inconstient poate a simtit nevoia sa "pluseze" (psihosomatic explicabil: el "voia" sa nu fiu eu cumva mai bolnava decat el, caci atunci chiar s-ar fi simtit pierdut, drept pentru care s-a adancit si mai mult in propria lui boala si si-a indus inconstient o stare de si mai rau, iar durerea de ureche a lui era poate refuzul lui sa mai auda cum ma vaitam eu de durerile mele!).

Astazi David este ok, nu mai are febra, durerile de urechi l-au lasat, s-a jucat frumos, a si mancat ceva mai binisor (mi-a cerut si un Kinder country si i-am dat, ca e cu orez), vorbeste iar ca un cintezoi si totul este aproape asa cum era inainte. Acum trebuie doar sa-si revina cu greutatea, dar o rezolvam noi si pe asta incet-incet. 


UPDATE 2016: Din perspectiva legilor biologice ale naturii, stiu acum exact ce a avut David. Urechea stanga reactioneaza cu simptome la o "bucata/imbucatura" de informatie nedorita, el ma auzea pe mine cu durerile mele si NU VOIA sa mai auda, voia sa ma vada sanatoasa, voia sa scape de acea informatie nedorita, de aceea simptomele lui au fost la urechea stanga.
* * * * *
Ca sa revenim la aspectul medical si general al problemei, acu' va intreb si ma intreb si io ca proasta: in afara de a scrie retete si de a INCERCA sa trateze simptomele (clar spre confortul acelor multor parinti care nu-si suporta copiii cu febra fiindca le strica lor noptile!), CE ANUME este in stare un doctor in ziua de azi sa faca pentru a ajuta CU ADEVARAT un copil bolnav? Va spun eu: nimic. Rahaturile lor de antibiotice, picaturi si supozitoare nu au vindecat, nu vindeca si nu vor vindeca niciodata nimic, fiindca sanatatea nu vine din chimicale, fie ele sub forma solida sau lichida, inghitite sau injectate! Rahaturile astea nu fac decat sa inhibe simptomele  si sa dea iluzia ca au facut un bine, cand de fapt se reia in organism conflictul activ, din cauza otravei celulare introduse, care da alarma in tot corpul! E un cerc vicios unde se intalneste disperarea parintilor cu dorinta medicului de a scapa cat mai repede de pacient, asa se naste reteta de antibiotic oferita practic imediat dupa ce ai dat mana cu doctorul.

Oameni buni si dragi parinti! Uitati care e treaba! O boala este o boala, este un proces biologic absolut normal prin care trece un organism datorita unor socuri conflictuale biologice (trebuie gasita mai intai cauza!!!), iar simptomele sunt deja semnul ca organismul se ocupa de restabilirea sanatatii. Trebuie sa lasam "boala" sa-si urmeze pana la sfarsit cursul si sa intervenim doar cu blandete pentru a ameliora simptomele, nu pentru a le suprima cu maciuca chimica!


Daca sunt gasite bacterii la analize, asta nu inseamna ca ele ar fi cauza bolii! Daca facem 10 teste pentru 10 tipuri de bacterii si le gasim pe toate, ce facem? Luam 10 tipuri de antibiotice? Daca bagam la greu (si doar pe banuieli) antibiotice, picaturi sau supozitoare, nu facem decat sa reprimam simptomele superficiale, dar nu vindecam absolut nimic, ci agravam de fapt starea sanatatii copilului nostru. Si dupa aceea tot voi primiti factura sub forma de alte si alte boli (mai intai otite si raceli tot mai dese, rinite, faringite, diaree, gripe stomacale, chestii mai "banalute" asa, de incalzire), dupa care - daca va incapatanati sa continuati cu chimicalele - va vine si factura finala: boli cronice, intoxicatii, boli autoimune, leucemii, hepatite, diabet, cancer etc.

Da, e al naibii de greu de suportat si de ingrijit copii bolnavi, ne sfasie inima sa-i vedem suferind, dar pentru mine nu este o optiune sa ascult de un medic care il "consulta" 30 de secunde, dupa care sa-mi pompez copilul cu medicamente numai ca sa nu ma mai deranjeze pe mine simptomele unei gripe sau raceli, nu pot sa permit sa i se faca rau copilului meu pe termen lung din inconstienta, pentru confortul meu sau din frica mea (aia care se naste din ignoranta). No way!
* * * * *
Ei, acum dintr-un anumit punct de vedere tot trebuie sa-mi fac un pic de mea culpa. Marturisesc ca am in general o parere foarte proasta (din pacate intemeiata) despre tot ceea ce este legat de big pharma. Nu am cunoscut nici un medic care sa nu fie "scriitor de retete" (mai putin homeopatul la care am fost cu David o singura data in 2009), nu am cunoscut nici un medic care sa incerce sa trateze o boala altfel decat cu inghitit de medicamente.

Ei, dar tot cautand zilele astea informatii pe net ca sa-l conving si pe Bogdan sa se linisteasca si sa vada si el ca nu orice durere de ureche este otita sau ca nu orice otita trebuie tratata cu antibiotice, am dat peste multe site-uri cu informatii absolut decente si rationale si, mai ales, exact pe linia a ceea ce gandesc si eu.

Sa va dau doar doua exemple, gasite asa, la repezeala. Si nu, nu sunt luate de pe site-uri ezoterice sau conspirationiste ;-)


 De ce sunt periculoase antibioticele de sinteză?
Antibioticele luate fără sfatul medicului şi înainte să li se testeze rezistenţa la bacterii, pot face bacteriile şi mai puternice. În plus, un antibiotic nepotrivit riscă să distrugă flora bacteriană care ajută la digestie şi poate duce la apariţia stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.
Printre efectele adverse ale antibioticelor de sinteză se numără:
  • Distrugerea florei bacteriene benefice în intestin. Antibioticele distrug agenţii patogeni, dar şi bacteriile bune, cele care echilibrează flora intestinală.
  • Alergii în rândul copiilor şi nu numai. Copiii până la 1 an sunt sensibili şi pot dezvolta uşor alergii la medicamente sau alimente. Unele studii susţin că administrarea antibioticelor la vârste foarte mici poate produce apariţia astmului infantil.
  • Fluoroza. Antibioticele pot determina fluoroza - pătarea danturii la nivelul incisivilor.
  • Scăderea imunităţii prin distrugerea bacteriilor probiotice care nu se mai pot înmulţi.
  • Apariţia candidei, o ciupercă aflată în aparatul digestiv, care se înmulţeşte atunci când se dezechilibrează pH-ul, lucru pe care îl face tratamentul cu antibiotice.
  • Perturbarea florei bacteriene a copilului, în cazul administrării pe perioada alaptării, deoarece antibioticele trec în laptele matern.
  • Crearea bacterilor rezistente prin tratament îndelungat şi repetat care vor fi mult mai greu de tratat după aceea.
„Tratamentul prompt previne complicatiile si consta in antibiotice, antinflamatoare si picaturi nazale decongestionante. De remarcat ca in 80% din cazuri, infectia este virala iar antibioticele nu amelioreaza simptomele, si numai 20% din aceste cazuri se complica microbian ceea ce justifica alegerea antibioticului dupa examenul secretiei auriculare.” explica dr. Andaluzia Oancea, medic ORL. 

Deci pana si medicii, in dogma lor alopata, nu ar trebui sa prescrie antibiotice la "otita" fara un examen amanuntit si fara o anamneza completa.

Imi pare rau ca nu am gasit aici un homeopat competent, pe care sa ne bazam la nevoie, dar uite ca s-a rezolvat si fara - cu iubire si caldura si atentie multa de la mami si tati, s-a activat autovindecarea si problema s-a rezolvat! :-) 

Deci in final - vorba lui Carrie Bradshaw din Sex and the City - I can't help but wonder: DE UNDE vine aceasta prapastie imensa dintre informatiile partial de bun simt pe care tot niste doctori le pun pe net si reactia robotico-imbecila a majoritatii doctorilor pe care ii cunoastem personal si care la primul stranut au si sarit cu carnetelul de retete? Sunt atat de abrutizati? Intuiesc angoasa parintilor si vor sa iasa cat mai repede din ecuatie? Se tem ca parintii le sar la jugulara daca nu primesc reteta cu antibiotice? Nu pricep si pace.

Voi ce experiente relevante ati avut in situatii asemanatoare?

You May Also Like

39 comments

  1. stii de unde vine reacția asta a doctorilor, de a prescrie imediat antibiotice? Le e lene sau le e frică să gândească, nu au chef să recomande analize amănunțite dintr-o serie de motive (probabil financiare), asa că aleg soluția simplă care calmează părinții: antibioticul. E lene, indolență si nepăsare. Si la fel fac cu fiecare pacient, fie el copil sau adult. Mama mea a luat ani de zi trei feluri de pastile pentru hipertensiune si un alt tip de pastilă pentru probleme cardiace: tot ce au făcut medicii a fost să în amelioreze simptomele, fiecare în parte. Asta până am dat de un cardiolog comptetent care i-a recomandat testele potrivite si am aflat că toate problemele ei (hipertensiune, probleme cardiace) provin dintr-un dezechilibru hormonal. Cam târziu însă, corpul ei a uita să-si regleze tensiunea fără pastile. Totusi, acum ia un singur medicament de hipertensiune, plus o pastiluță cu hormoni, nu mai ia patru feluri diferite de medicamente anti-tensiune arterială....

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am avut experienta ca Sofia a luat totusi de cateva ori antibiotic in 9 ani jumate (de vreo 5 ori :D), dar de 2 ori a fost degeaba, absolut degeaba , la amigdalita pultacee insa nu a fost degeaba.
    La Ghe, tin minte ca avea un an si putin si tot asa inflamatie a urechii, si cand nu i-a trecut 10 zile febra, dr i-a dat sumetrolim (biseptol), insa a asteptat ceva, nu s-a repezit. Sofia era si ea atunci f racita, dar nu i-a dat decat picaturi de ureche, tot asa, nu era otita.

    Eh, dar am si experienta inversa, cand mi-am tratat 2 amigdalite naturist, am ajuns dupa aia cu ASLO 1000 si sistemul imunitar a intrat asa amarbic in actiune, incat s-a declanasat puseul de anemie hemolitica.
    Nu zic ca ce nu m-am vindecat de amigdalite, tc a in 3 zile nu ma mai durea gatul, cu ceai super mega conencetrat de musetel, si usturoiu si altele de genu asta, insa daca as fi luat antibioticul la timp , poate evitam dezastrul asta.

    Asa ca eu mi-am nunatat atitudinea, dr copiiilor , desi alopata, e impotriva, le da doar la infectii demonstrate, de ex, Sofia avea pneumonie intersitiala si NU i-a dat, a zis ca e virala si ca trebuie doar sa elimine mucozitatile si se face bine. Si asa a fost.
    Insa eu aveam infectie si nu m-am dus la dr si uite si tu, ca a fost mai rau. Am procedat f primitiv , tot in spaima mea de masinaria asta care e medicina de multe ori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim: Cred ca nu e numai lene si frica de a gandi, sunt deja intr-un cerc vicios in care sunt si presati de timp (asigurarile platesc un nimic pt. minutele alea de consultatie, deci ce sa mai piarda vremea?), sunt presati si de parinti care s-au obisnuit sa li se dea medicamente ca sa aiba sentimentul ca au fost, dom'le la doctor... Da, te cred ca la adulti sunt si mai nepasatori si dau medicamentele ca tic-tac-urile, cu si mai putina grija decat la copii...
    Sabina, ce sa zic? Poate daca n-ai fi fost vaccinata si n-ai fi luat la viata ta multe medicamente degeaba (in copilarie, adolescenta etc.), poate daca si echilibrul interior ar fi fost 100% ok, atunci corpul tau ar fi fost destul de puternic pentru a invinge amigdalitele si doar cu suport naturist. Se poate si asta... Oricum, nici eu nu sunt habotnica daca mi se demonstreaza ca e vorba undeva de infectie bacteriala si se vede ce fel de bacterii sunt si se prescrie un antibiotic facut special contra acelor bacterii. Dar aceste cazuri sunt atat de rare incat zau ca pentru copilul meu prefer alternativa, sa las corpul sa-si faca treaba, sa tratez naturist si apoi sa incerc mereu contrabalansarea la nivel psihosomatic (ca de acolo vin toate!).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Feli. Sunt Elena, venita de curand din Spania. Mi-ai raspuns zilele trecute la un alt comentariu la alt articol, despre vaccinuri. de cand am descoperit site-ul tau nu mai prididesc sa citesc, cand ma lasa copiii ca sunt in vacanta si ma solicita mai mult. In comentariul anterior scriai la sfarsit ca tratezi naturist si incerci contrabalansarea la nivel psihosomatic. Cum se poate face asta? Daca e mult de scris unde as putea gasi mai multe informatii despre acest lucru? si eu vreau sa fac acest lucru dar inca nu stiu cum. Multumesc. Si sunt sigura ca o sa mai am intrebari, ca sunt multe lucruri pe care incep sa le inteleg, dar inca am multe nelamuriri. Toate cele bune iti doresc.

      Ștergere
  4. Baietelul meu pe la 10 luni a facut febra ce a depasit 39 si am mers la medicul de familie care, dupa o consultatie destul de superficiala, mi-a zis: are "rosu in gat", sunt multe cazuri in perioada asta, multi au ajuns internati in spital (deci ne-a speriat bine inainte), apoi mi-a prescris o plasa de medicamente, antibiotic + picaturi pentru nas + ceva de pus in urechi + sirop de tuse (nu tusea, nu-i curgea nasul si nu reactiona la apasat pe ureche + plus ca nu osevasem nici o problema la inghitit, manca fara probleme, doar cantitati mai mici).
    Le-am cumparat, dar m-am gandit sa aman totusi pana a doua zi sa-i dau ceva, i-am pus doar niste sosete cu otet si comprese pe frunte, a dormit toata noaptea numai in brate, a doua zi dimineata deja avea 37.5, era vizibil mai bine, dupa inca o zi n-a mai avut nimic.I-am dat totusi in perioada asta niste homeopate pentru raceala/gripa.Cand are nasucul infundat pun un vas cu apa pe calorifer cu cateva picaturi de eucalipt si am vazut ca ajuta (nu cred ca sunt recomndatae la bebelusi foarte mici cred).

    Coincidenta sau nu, la putin timp dupa un episod din asta (a avut vreo trei pana acum, la 19 luni), i-au iesit mai multi dinti o data, nu stiu daca a fost o legatura sau a fost pur si simplu racit/ gripat, cert e ca am ocolit medicamentele pana acum, exceptand homeopatele.
    Am totusi mereu teama sa nu fie vreodata ceva mai grav si sa nu reactionez la timp, sper sa ma ajute instinctul matern in viitor.Din pacate in oraselul meu nici macar medic homeopat nu e, iar de un medic mai rezonabil cu prescrierea medicamentelor pe aici n-am auzit.
    Ma bucur sa va citesc si va dorec multa sanatate.Lavinia

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu m-as duce cu copilul la Urgenta decit daca ar fi intr-adevar pe viata si moarte. La urgenta ai sanse sa astepti mult si sa dai peste un Asistenzarzt depasit de situatie. Avem un pediatru bun care prescrie antibiotic doar in caz de nevoie. La noi (aproape trei ani) nu a fost pina acum cazul. In general nu prea am auzit aici de pediatrii care sa prescrie antibiotice pentru fleacuri

    RăspundețiȘtergere
  6. Lavinia, bravo ca ai avut incredere in instinctul tau. Tocmai ieri ce-mi spune doctorita mea de familie, dupa ce i-am relatat totul si s-a uitat si ea in urechile lui David si mi-a zis ca e aproape vindecat!! Cica "da, medicii au de multe ori un ego prea mare si uita ca o mama este pentru copilul ei cel putin 50% la fel de doctor ca si unul cu diploma!" - mi-a placut!

    Anonim: noi am fost nevoiti sa mergem la Urgenta, fiindca era duminica dimineata cand l-au apucat pe sot crizele ;-))

    RăspundețiȘtergere
  7. Feli, eu cred ca e vorba si de banii pe care medicii ii primesc pentru a prescrie medicamente mai scumpe. Eu cu medicii nu prea am de luptat in schimb am de munca, mult, cu parintii mei :(.
    Ei considera ca la orice semn mic de raceala sau muci trebuie sa dau antibiotic copilului si ma judeca exact ca pe o mama rea si vrajitoare ca nu tratez copilul decit cu te miri ce... deh, mentalitatea...
    Ma bucur mult ca puiul mic e bine acum! Va imbratisez,
    Daniela_b. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Feli,
      pe de o parte it inteleg revoltarea ce este cauzata de acese experiente. Pe de alta parte vad lucrurle putin mai nuantat, ca si Degetica, dar nu detailez aici.
      Un lucru as fi dorit sa iti zic: in Germania exista si clinici cu medici care au instruire atat in medicina "clasica" cat si in metodele naturiste/homeopate/adjuvante (am cunostinte care lucreza in astfel de clinici). Nu ai cum sa te astepti de la un medic care a invatat numai medicina clasica sa te trateze cu alte metode decat cu ce este el familiarizat. In aceasta ordine de idei, daca te duci la o clinica clasica vei primi antibiotice. Daca te duci la o clinica cu profil mai larg, poti cere celelate metode: naturiste, homeopate, reflexoterapie, etc (atat timp cat situatia permite). Fiindca un medic instruit in multe metode vede si limitele fiecaruia (fiindca nici o metoda nu este universal buna in fiecare boala, fiecare metoda are limitele ei).
      Iti doresc sa gasesti o clinica antropozofica in apropiere, cu drag, un cititor silentios :)

      Ștergere
    2. Draga Piersicuta :),

      17 februarie - vizita nepoftita de persoana bolnava cobza. Petru face viroza si insuficienta respiratorie a doua zi. Dureaza 1 saptamana cu naturismele mele (apropos, dau cimbrul cu seringa, direct in gat, ca sa nu avem probleme de genul celor descrise de tine :)). Febra 38.5

      21 februarie - tati vine cu virus de gripa de la serviciu si ghici ce? Petru il incaseaza. Alte 5 zile, in paralel cu tati. Eu si Pavel supravietuim victoriosi. Subfebrili.

      28 Februarie - cade Pavel. Incaseaza gripa. In 3 zile il pun pe picioare. Subfebril.

      1 martie - Petru face o revenire. Il vindec in 24 de ore. febra 42 in miez de noapte.

      5 martie - Pavel face febra 38.5 si e suspect de pojar. Il vindec in 3-4 zile

      In tot acest timp, modul de manifestare a fost ca al scumpului David, iar fotografiile voastre sunt identice cu ale noastre :). Am scris mult de febra si cum sa o abordam... Si despre boala. Impartasesc aceleasi trairi ca tine. La noi, fiind 2, totul e la dublu, ba uneori merge in cerc, cate 2 - 3 reprize repetitive :)

      De azi lui Pavel i-a revenit apetitul si sunt fericita.

      Rezonez cu tot ce ai scris uitandu-te la pruncul tau si analizand experienta voastra.

      Cu drag, va imbratisez si va doresc sanatate

      Ștergere
  8. Multumesc mult pentru feedback, Cristela!! Te cred ca la voi e "circul" si mai mare, ca sunteti patru, of...
    Si eu i-as fi dat cimbrul tot cu seringa direct in gat, dar crezi ca deschide gura?? No way... Ce bine ca ai tai accepta!
    Si ce bine ca acum sunteti cu totii bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut Feli

    Sunt super enervata si iti scriu tie pentru ca tu o sa ma intelegi foarte bine :).
    De fapt am vrut sa-ti scriu doar tie, dar pana la urma am scris la mine pe blog. Te rog frumos arunca un ochi cand ai timp. Merci!!

    http://iulianulsantiago.blogspot.com/2012/03/imunizari-obligatorii.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Experienta similara:
    (Acum vreo doi ani): fetiţa mea de 2 ani, după o răceală, se plînge de dureri la o ureche. Mă duc cu ea la medicul de familie care o consultă şi îmi dă trimitere la ORL. Mă duc la ORL, o consultă, îi face timpanogramă, îmi comunică concluziile (în timp ce scrie deja o reţetă): timpanul drept inflamat, acumulare de lichid în spatele timpanului (adică otită medie congestivă). Îmi explică cum se reflectă asta în timpanogramă. Îmi prescrie Augumentin Bis pt 5 zile.
    Întîmplarea face că exact în aceeaşi zi aveam programare la homeopat, ca să o evalueze şi să-mi prescrie un eventual tratament de fond ca pregătire pt începerea grădiniţei. Homeopatul (la bază medic ORL-ist), îmi spune să-i dau remediul de fond şi, împotriva durerii, să-i pun usturoi pisat în ureche, înfăşurat în puţină vată. Dacă face febră sau dacă nu trec durerile de la usturoi, să-i dau antitermic/antiinflamator, dar în niciun caz antibiotic.
    Am venit acasă, m-am apucat să citesc pe internet, am găsit ce spuneai tu mai sus. Aşa că i-am pus usturoi, durerile au trecut ca prin minune, şi am continuat cu remediul. Febra a dispărut, s-a mai fonfăit cîteva zile, dar n-a mai acuzat nicio durere.
    După 5 zile m-am dus la control la ORL (evident, ca şi cum i-aş fi dat 5 zile antibiotic). A examinat-o, a repetat timpanograma. Evident, reacţia timpanului inflamat nu era la fel cu cea a timpanului sănătos. Concluzia: evoluţie bună, dar să continuăm cu Augumentin încă 5 zile. De asemenea, doamna dr. m-a atenţionat că A. are vegetaţii în nas (polipi)care o să ne dea mari bătăi de cap odată cu intrarea în colectivitate, şi că va trebui să avem în vedere operaţia, la un moment dat. Homeopatul mi-a explicat că lichidul acumulat în spatele timpanului se retrage în timp, poate dura pînă la o lună jumate.
    A. merge la grădiniţă din iulie anul trecut şi de-abia la începutul acestui an a lipsit pe motive de sănătate de la grădiniţă, cînd a luat rubeolă de la tatăl ei (yuhuuu!). A mai acuzat de vreo două ori dureri în ureche, cînd mai răcea şi avea nasul înfundat, dar aşa, în treacăt, probabil simţea presiune, nu durere, şi mi-a cerut ea să-i pun usturoi, ceea ce am şi făcut.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alexandra, uite ca pe asta cu usturoiul nu o stiam, dar e bine de pus pe listuta ;-) Ah, si vreau sa il laud pe orelistul vostru, macar i-a facut timpanograma si si-a luat timp sa-ti si explice cum se reflecta treaba in timpanograma... Pai la noi, cum ziceam, s-a uitat fix 20 de secunde in fiecare ureche si a si scos reteta de antibiotice :-((

    RăspundețiȘtergere
  12. fi-mea s-a trezit in toiul noptii tipand ca o doare urechiusa... n-am stiut ce sa-i fac initial, probleme din astea n-am avut decat acu vreo 4 ani cu matei... i-am picurat vreo 5 picaturi de aloe first in ureche..a adormit la loc in vreo 2 minute si nu mi-a mai spus ca o doare. Aloe first are din pacate conservanti (metilparaben) dar e foarte ok din punctul de vedere al celorlalte ingrediente (extracte din tot felul de plante: romanita cimbru aloe galbenele coada soricelului papadie eucalipt passiflora salvie ghimbir limba mielului lemn de santal propolis).

    RăspundețiȘtergere
  13. buna, feli! felicitari ca ti asculti instinctul de mama!
    pot sa spun ca am avut o situatie asemanatoare, si bebele meu de aproape 10 luni a facut febra,nu mare, intre 38 si 38,5. am fost la pediatra care ne a spus ca are rosu in gat si urechile iritate, INSA a zis ca nu trebuie sa i dau nimic, dar daca face febra in zilele urmatoare sa i dau...antibiotic. mi a scos si reteta ca sa o am. ma bucur ca gandeste asa pe de o parte, numai ca la bebe ii ies dintii, si daca facea febra de la dinti, eu il indopam cu antibiotic degeaba...
    problema e ca isi atinge nervos urechile, in special cea dreapta, da cu mana peste ea, ceea ce inseamna ca l doare, febra nu a facut, azi l am simtit un pic caldut. am inceput tratamentul cu ulei de cimbru al cristelei, parca nu si mai atinge atat de mult urechiile. intrebarea e ce alte remedii cunosti tu, in cazul in care a facut otita? daca vad ca o sa faca febra si continua asa o sa merg la pediatra dar numai sa mi spuna ce are, antibioticul nu o sa i l dau nici batuta!!! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Bravo si felicitari! Uleiul de cimbru face minuni! Ii mai poti pune si o bucata de ceapa, usor zdrobita, in tifon, apoi pus o caciulita, ca sa intre damful eteric al cepei in ureche... La fel, dormit noaptea cu ceapa zdrobita in patru la pat, scoate toate racelile posibile din organism :-)
    Rosu in gat si urechile iritate plus febra sub 39 nu sunt semne de otita, acolo trebuie 40 cu frisoane, nas infundat la greu, urechile rosii, dureri urate, secretii ale urechii, abia de acolo se poate pune problema de antibiotice (si alea numai dupa antibiograma).
    Multa sanatate, tine bebele in brate, da-i iubire, caldura, ai sa vezi ca se va face bine mult mai repede decat cu orice medicamente!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu lui David nu i-am facut niciodata inhalatii (pai crezi ca ar fi stat, spiridusul??), pur si simplu am asteptat sa-si faca boala de cap si sa-i treaca. Ah, ii dadeam bilute de Sambucus nigra si ii spuneam "Gata, maine nu mai ai nimic" si in cele mai multe cazuri asa se si intampla. O fi doar efectul placebo, o fi din cauza ca ii transmit eu ceva pozitiv si ii ridic moralul, nu ma intereseaza, important este ca intotdeauna are efect si toate racelile ii trec practic cat ai bate din palme!
    O noapte cat mai usoara iti doresc si ai sa vezi ca maine mucii vor fi "dizolvati" ;-)

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu am mare "noroc"...de 6 luni de cand am venit in US si antibioticele se dau pe reteta, iar ca sa iei reteta te programeaza peste 2 saptamani nu am mai folosit deloc antibiotice...sper sa nu mai fie cazul!...au fost raceli, dar le-am tratat cu indiferenta si au trecut...Daca o tinem tot asa e de bine!

    Oricum in cazul copiilor mei la otita doar Otovowen si nu mai au probleme! Dar mai bine sa nu fie cazul...

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi place blogul dvs. dar mi se pare revoltator sa spuneti ca "CE ANUME este in stare un doctor in ziua de azi sa faca pentru a ajuta CU ADEVARAT un copil bolnav? Va spun eu: nimic. ". Sa nu uitam ca in urma cu doar cateva sute de ani rata de mortalitate infantila era foarte mare, ca antibioticele salveaza vieti, sa nu uitam de operatiile care redau multor copii o sansa mai buna la viata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu vorbeam despre chirurgia de urgenta etc. La ce fel de operatii care redau multor copii o sansa mai buna la viata va referiti?

      Pornind de la cazul concret prezentat in aceasta postare, eu afirm ca aproape toti doctorii nu fac decat sa scrie retete, la orice rosu in gat se prescriu antibiotice, la o durere difuza de ureche se prescriu antibiotice, la o muscatura de capusa se prescriu antibiotice, la o julitura pe nas se prescriu antibiotice - asta e "ajutorul" pe care-l asteptati dvs. de la un medic pentru copii? Eu personal am alte pretentii.
      Daca aveti exemple de medici care fac si altceva decat sa scrie retete, ma bucur pt. dvs. si va astept cu exemple concrete, nume, recomandari, mamicile din Romania (Bucuresti mai ales) s-ar bucura.

      Ștergere
  18. Buna Feli, iti multumesc pentru informatiile de pe blog, apreciez foarte mult ceea ce faci. Mi-as dori din suflet sa am mai mult timp, citesc in continuu si simt ca sunt din ce in ce mai nepregatita si neinformata pe masura ce citesc. Acum caut in disperare remedii pentru otita. Baiatul meu de 3 ani are probleme cu o ureche (nu e o coincidenta ca este stanga, probabil il bat prea mult la cap). A avut febra cateva zile, a disparut miraculos cu suc de usturoi in ureche si ceapa in camera. Insa din ureche curge un lichid galben, imi este sila de toti doctorii care imi vor prescrie cu siguranta antibiotic. Nu i-am dat nimic altceva si refuz cu incapatanare sa ii dau medicamente spre disperarea tuturor din jur. Am citit de uleiul de cimbru pe blogul Cristelei pe care o iubesc de cand am aflat de ea. Ce altceva as putea sa fac? Iti multumesc din suflet si iti doresc numai bine.
    Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru raspunsul prompt si mai ales sfaturi! Citisem la un moment dat articolul asta dar am uitat cu desavarsire de el! Foarte bun, acum chiar m-am calmat.
      Stiu despre Hamer, am citit cartea lui despre boli - acum ca imi reamintesti de ea realizez ca e posibil ca toate astea sa aiba legatura cu faptul ca am tot discutat cu Aaron in ultimul timp despre cum eu imi doresc sa am spatiul meu noaptea in patul meu si el sa ramana sa doarma la el in patut ca sa ne putem odihni amandoi mai bine. Nu-i asa ca este incredibil?
      Ma simt foarte bine acum. Iti multumesc.
      Oana

      Ștergere
    2. Cu mult drag! Imi creste inima de bucurie vazand asemenea mamici!!

      Ștergere
  19. Buna Feli

    Simteam nevoia sa iti spun ca urechea lui Aaron este “perfecta” acum si ca se simte foarte bine.

    Nu stiu daca isi are locul postarea mea aici, insa ma gandesc ca poate trec si alte mame prin experiente similare si le-ar putea fi de folos. Aaron a facut febra in acea vineri – a durat doar o zi. 37 cu, 38 cu – pana in 39. Il durea urechea si i se scurgea un lichid galben vascos. A dormit mult in timpul zilei, a mancat putin, i-am dat sa bea multe lichide si i-am pus ceapa in camera si suc de usturoi in ureche de doua ori pe zi timp de trei zile. Ulterior am citit ca nu am facut bine, usturoiul trebuie combinat cu ulei de masline, in fine, atat m-am priceput sa fac. Febra a disparut sambata si durerile la fel, insa urechea a ramas inflamata. Usturoiul i-a facut probabil bine insa i-a iritat tegumentele si a facut niste coji. Azi e vineri deci a trecut o saptamana iar urechea estea perfect curata. Luni l-am dus la gradinita, medicul homeopat de acolo m-a indrumat totusi spre ORL, nu putea sa ii vada timpanul si mi-a zis ca ar fi indicat totusi un examen de secretie. Mama, prietenele mele, o colega de la birou care mi-a povestit cum a vazut cu ochii ei un baietel operat la osul din spatele urechii din cauza unei infectii tratate “prosteste’ homeopat, in fine, toate astea m-au impins spre a merge la ORL.

    Scenariul bine-cunoscut, priviri dojenitoare cu privire la usturoi care poate fi foarte periculos la copii, neintervenirea in cazul febrei cu antitermice (desi i-am repetat, a avut febra o zi, pana in 39), etc. Mi-a confirmat ca este otita externa (ceea ce m-a mirat, eram pregatita pentru genul ala de ton grav, alarmat care sa ma anunte de o otita “extrem de urata”), mi-a facut recomandare analize (astept rezultatele azi), mi-a scris o reteta (neaparat antibiotic, macar picaturi in ureche) si am plecat linistita acasa.

    Ce m-a ajutat? Rugaciunea, meditatia si convingerea launtrica ca totul este bine, ingerasii pe care i-am lipit pe perete in camera copiilor unde acum le multumesc amandoi (mai am o fetita de 2 ani) ca i-au facut bine, discutiile cu Aaron despre “conflictul” cu dormitul noaptea, informatiile despre otita, usturoiul :-) si cu tine. Poate nu ai facut mult dar eu am primit ce aveam nevoie, prompt. Iti multumesc. Am citit si alte postari foarte bune de-ale tale, admir incapatinarea ta de a contribui la profiturile uriase ale pharma, si eu am renuntat la medicamente de vreo 4 ani de cand fac Reiki, insa atunci cand e vorba de copii este atat de dificil sa iei decizii – mai ales atunci cand esti inconjurat de oameni care (cu buna credinta si iubire, nu contest asta) aproape te implora sa mergi pe mana doctorilor, ca de aia au facut o facultate si iti insira o serie de povesti care mai de care mai ingrozitoare despre infectii netratate si alte lucruri inimaginabile. Inutil sa iti spun ca antibiotul prescris este Ciplox pentru care “Nu s-a stabilit siguranta si eficacitatea administrarii la copii cu varsta sub 12 ani”

    Cele de mai sus nu reprezinta sfaturi pentru nimeni, fiecare parinte trebuie sa se informeze si sa ia decizia care se potriveste cel mai bine cu convingerile lui. Eu doar am povestit pe scurt ce am simtit si am facut. Nu stiu cum voi actiona dupa ce vor iesi rezultatele secretiei, dar am undeva certitudinea ca nu va iesi nimic. Ma voi decide atunci.
    Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Oana, ma bucur enorm pentru tine si baietelul tau, de asemenea iti multumesc ca mi-ai confirmat ceea ce intuisem deja. Am ras amar la faza cu Ciplox (cam ca la mine cu Cefaclorul). Urechea ramasese "inflamata" deoarece inca mai era ceva de eliminat. Atitudinea ta a fost exemplara si ai contribuit enorm la diminuarea/disparitia simptomelor, mai ales discutiile cu Aaron au fost extraordinar de benefice, ca el sa inteleaga ca nu mai este nevoie sa somatizeze conflictul. Daca oamenii ar intelege cu totii ca acele "infectii" sunt doar procese imunologice, pornite si controlate exclusiv de organismul nostru (cu ajutorul microbilor), nu ar mai exista atata teama irationala de boli... da, dar biata industrie farmaceutica ce s-ar face, cine ar mai cumpara trilioanele lor de pastile si injectii??
      Ti-e clar ca la analize ei cauta dupa niste teste limitate (concepute tot de producatorii de medicamente) niste bacterii sau microbi carora sa le puna in carca "infectia", in timp ce orice om care are cunostinte cat de superficiale despre noua medicina germanica si despre invaliditatea teoriei infectiei a inteles demult ca microbii nu sunt dusmanii nostri, ci ne ajuta in restabilirea echilibrului!
      Ramai pe drumul asta, Oana, ai sa vezi ce bine iti va fi si tie si copiilor tai! Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  20. Buna Feli,

    Multumesc mult pentru articol si informatiile de pe blog.
    Am un bebelus de 4 luni cu ambele degete mari de la picioare putin inflamate de la unghii (posibil incarnate). Am fost la medic si mi s-a spus sa nu fac nimic pentru ca se poate vindeca de la sine dar sa urmaresc situatia, iar in cazul in care se infecteaza, imi va da antibiotic.
    Unghiutele i le-am taiat drept, nu rotund. Cred ca s-a inflamat putin deoarece uneori are talpile si mainile transpirate si posibil, din cauza sosetei, sa-l fi jenat un pic. Ai putea sa-mi recomanzi un tratament naturist pentru bebelus? Deocamdata, il spal des pe picioare si i le las fara soseta, iar seara aplic un pic de sudocream. ( de 2 zile, fara sa observ vreo ameliorare)
    Multumesc mult, weekend placut!
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nicoleta, multumesc pt. aprecieri.
      Alaptezi? Te alimentezi sanatos? Bebele e vaccinat? Are eczeme? Cum e pielea in rest?
      Eu nu m-am confruntat cu situatia asta la David, dar iti spun ce as face eu in locul tau: as lasa unghiutele in pace, l-as lasa cat mai mult cu piciorusele la aer, nu l-as spala pe picioare (doar nu munceste la mina sa vina plin de praf de carbune, nu? ;-)) si nu as mai da nici cu crema (problema vine din interior, crema cel mult astupa porii). Si m-as relaxa eu ca mamica si as avea incredere ca totul se regleaza de la sine.
      Numai bine!!

      Ștergere
  21. Buna Feli,
    Multumesc pentru raspunsul tau prompt. Da, alaptez, mananc sanatos, bebelusul nu are alte probleme cu pielea, iar astazi am observat ca s-a redus considerabil inflamatia. L-am spalat in continuare de 3 ori pe zi, pe picioruse ( din cauza transpiratiei ) si l-am lasat fara sosete. Crema nu am mai folosit-o.
    Multumesc inca o data, o saptamana reusita iti doresc!
    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  22. Am uitat sa precizez ca nu, nu e vaccinat! ;)
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce te deranjeaza asa tare ca-i transpira piciorusele? Ce cauza crezi ca are transpiratia si nu crezi ca e mai bine sa-l lasi sa transpire (eliminare) decat sa intervii?
      Bravo pt. decizia de a nu vaccina!
      Numai bine!!

      Ștergere
  23. Si noi am avut probleme cu unghiutele de la degetele mari la picioruse si am rezolvat lasandu-le sa creasca pana au depasit partea unde se blocau in carnita. Eu am ajutat-o pe pitica mea apasand usor cu unghia mea de la mana, impinngand bucatica aia de carnita spre exterior si creand in felul asta un "canal" pe care sa ii creasca unghiuta fara sa se mai poticneasca. Apoi nu le-am mai taiat asa scurt. In ceea ce priveste transpiratia poti spala copilul cu apa cu bicarbonat pentru a evita eventualul miros neplacut daca e cazul, sau poti folisi pudra de talc care absoarbe dar nu impiedica transpiratia normala.

    RăspundețiȘtergere
  24. Julia 5 ani si jumatate, sanatoasa tun pana la 1 an si 8 luni (prin sanatoasa tun vreau sa spun ca nu a racit nici macar o data, nu a avut enterocolite, NADA!) La 1 an si 8 luni varsaturi (dupa un picnic pe malul Olanestiului) mi-am zis ca e un virus intestinal si am asteptat a doua zi. Simptomele au continuat fara febra, dar avand in vedere varsta si faptul ca tot ce baga in gura dadea afara dupa maxim 20 de minute am zis ca e cazul sa ma duc cu ea la pediatra care oricum avea cabinet in blocul de alaturi. Dupa o examinare minutioasa a nuvelului de dezhidratare, se uita in gat unde amigdalele erau mari cat cepele si pline de puroi si in urechi care erau de asemnea inflamate. Tratamentul mi se pare logic pentru ca altceva nu avea ce face si chiar a fost cu bun simt: Hidratare prin perfuzie si pentru a nu o ciurui de injectii antibiotic intravenos prin aceeasi branula (nu avea cum sa ii dea pe cale orala pentru ca l-ar fi varsat) - mi-a trimis asistenta acasa (noi eram in vacanta venite din Brasov la ai mei) si am exclus internarea in spital pentru ca imi era teama sa nu iesim de acolo intre 4 scanduri. Fetita s-a facut bine rapid. Dupa o luna plecasem in Italia, si a inceput sa tuseasca productiv...ma duc la pediatra acolo si imi zice ca nu aude nimic la plamani si bronhii deci un sirop homeopat care sa o ajute si sa amelioreze bla bla - dupa o saptamana fara pic de febra avea bronsita - din nou antibiotic (claritomicina) + aerosoli (bronchovaleas). Trece si asta... si dupa o luna punctuala se intoarce tusea, si ajungem la urgente noaptea la 1 pentru ca nu se mai oprea din tuse din nou fara febra - iar avea bronsita deci iarasi antibiotic + aerosoli + de data asta cortizon. Si uite asa inca de doua ori pana am luat taurul de coarne si am cautat pe google ce poate sa provoace bronsitele atat de dese. Am aflat atunci ca pot fi polipii si alergiile. M-am dus la pediatra si i-am cerut trimitere la ORL, alergolog pentru teste cutanate si Pneumologie. La ORL am descoperit ca avea polipi dar nu erau de operat, la Alergolog ca avea alergie la acarieni iar la Pneumolog ca este asmatica din cauza alergiei. De atunci a inceput tratament cu Singulair (asta e abonamentul nostru pe viata la BigFarma) pentru a inhiba astmul. Dar incepuse sa faca tot mai des faringite, traheite si iarasi mergeam la medic si ne dadea antibiotic...Ori eu stiu ca antibioticul distruge imunitatea (adica nu ii dau dulciuri pentru a nu distruge imunitatea si ii dau antibiotic??? Da' ce sunt tampita?!) Intre timp ne-am intors in Romania si iar am inceput sa ma documentez pe net ce alternative am pentru a-i imbunatati imunitatea si am descoperit 2 produse care in cazul nostru au facut minuni: Extractul de maldite de maces si cel de muguri de mesteacan. Primul pentru detoxifiere si imunitate al doi-lea mai mult pentru alergii. Fiind recomandate primavara si toamna (in doua prize anuale deci de cate o luna) si fiind luna aprilie am zis, hai sa i le dau si ce o fi o fi. De atunci Julia a mai racit de vre-o doua ori (in aproape doi ani), dar au fost raceli cu muci 3 zile dupa care gata. Nu tuse, nu antibiotic, nu paracetamol sau alte medicamente. By the way! Am zis ca fi-mea nu facea febra cand a avut infectii in corp... Uite ca acum se intampla ca la cateva luni seara sa faca 38-38,5 si fara sa ii dau nimic a doua zi nu mai are nimic, deci sistemul ei imunitar si-a revenit si lupta cu ce nu ii convine rapid si eficient. Am dat recent de tine Feli, si am ajuns sa citesc acest blog si mi-a explicat cum un copil sanatos tun a reusit intr-o jumatate de an sa devina un asmatic, alergic, dependent pe viata de un medicament. Tu deja ai ghicit Feli! Dap! Cu 2-3 luni inainte de faimosul rosu in gat + ureche inflamata facuse vaccinul ROR care i-a dat peste cap tot sistemul imunitar si i-a mai adus si o alergie care nedepistata la timp a provocat astm. Mutlumesc industriei farmaceutice pentru acest cadou de milioane! Milioanele mele, care trebuie sa le dau pe tratament in loc sa le investesc in educatia si hobbyurile copilului!

    RăspundețiȘtergere
  25. Iuliana Dezideratu22 ianuarie 2015 la 21:58

    Noroc cu cel de-al 2-lea copil, ca am aflat si eu ca e ok sa-mi cresc copiii natural fara sa-mi fie teama de infectii si supra-infectii si fara sa ma mai las prada panicii generate de soacra-mea, fosta asistenta medicala a epocii de aur, atotcunoscatoare de virusi si microbi...
    Din pacate primul copil, care are 11ani, a primit de toate: vaccinurile, antibioticele pe care le-am sistat de la 3 ani, antitermice sticle intregi... A avut diversi virusi, polipi extirpati, alergii, stafilococ auriu, pneumonie, raceli cu tuse interminabila, dureri de articulatii, de oase, de cap, dar cel mai grav are un deficit de atentie si concentrare care o fac sa urasca scoala...
    Acum stiu ce sa fac, dar mai ales ce sa nu fac, pentru al 2-lea puiut, pe care totusi l-am vaccinat din pacate, din necunostinta de cauza, cu Bcg la nastere, dar datorita colegei de salon care a refuzat vaccinarile, cand am ajuns acasa de la maternitate, m-am pus pe cautat informatii. Pfiu! Parca m-am trezit dintr-un cosmar! Si ma doare inima pt fata mea cea mare... Dar macar stiu ca putem face detoxifiere. Cel mai grav e ca inca nu a facut rubeola si e deja la pubertate...
    Deci, ma bucur ca existati si va respect si dau share la tot ce-mi pica in mana, ca sa afle cat mai multa lume!

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu am dat de un doctor (satana in chip de om) care m a perpelit cu vreo 8zile de injecții si2luni cu cate 13 pastile de tbc(pe motiv ca nu răspunsesem la injecții).mie i mi era foarte rău si de la infecții(corpul meu făcuse alergie) va imaginați când i am dat in fiecare zi cate 13 antibiotice( nu vreți sa știți prin ce dureri a răspuns corpul meu.eu nu l am ascultat,si acum plătesc.binentelrs ca nu aveam nimic(de la început spută era negativa) după doua luni au venit culturile negative. Medicul mi a zis ca mi a făcut tratament profilactic in fata rezultatelor negative. Sa va spun cs era sa ms omoare,prin ce chinuri am trecut,cd semnale mi a dat corpul, pe care nu le am știut interpreta) eram terorizata de medic ca am boala ai si ca daca nu le iau ,devine rezistent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, astia sunt majoritatea doctorilor cu care defilam... Traficanti legali de droguri legale.
      Sper ca intre timp v-ati informat mai bine si nu mai luati antibiotice! Nu fac decat rau!
      Multa sanatate!

      Ștergere
  27. As dori sa fac o magie cu google-ul asta si sa-mi dea direct tratamentul pentru ingerasul meu, dar nimic :-). Ma intreb daca ma poti ajuta tu cu ceva, te rog?
    Nu as vrea sa ii dau nimic alopat Norei, in afara de dragoste si alte remedii care tin la firea lucrurilor. Am observat ca are simptomele asemanatoare cu ale baietelului tau : febra ( nu stiu cât ,ca nu avem Termometru la noi - in vacanta ) - nu e foarte mare si asta e a doua noapte, nu poate inghiti deci nu prea mananca si nici nu prea bea si spune tot timpul " imi vine sa ma odihnesc ".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Asemenea simptome apar in faza de vindecare a unui conflict, deci eu personal nu intervin cu nimic. Daca ii vine sa se odihneasca, nu e clar ca are nevoie sa se odihneasca? Este in faza de vagotonie de dupa un conflict rezolvat, iar organismul se reface. In afara de iubire, sustinere si distractie frumoasa in vacanta nici nu e nevoie sa-i oferi altceva. Spune-i ca-i va trece imediat, ca organismul ei minunat este o masina de sanatate si deja face tot posibilul ca ea sa fie bine si sa se poata bucura de vacanta.
      Nici nu ai idee ce puteri nebanuite ai ca mama de a ajuta un copil sa-si creeze doar prin ganduri o noua realitate! Eu practic asta de ani de zile si functioneaza fara gres!
      Arunca si tu drobul de sare si frica si bucurati-va de vacanta!

      Ștergere
  28. Iti mulțumesc foarte frumos! Asa am sa-i spun! Deja parte din lucrurile mentionat de tine le-am facut instinctiv si starea ei este mai buna. Nu mai are febra asta seara si a mancat la cina.
    Ma bucur că mi-ai raspuns si mi-ai acordat respectul si timpul tau!
    Sanatate si mult bine!
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere