Falfaie un pojarel spre voi ;-)

by - luni, iulie 02, 2012

Un grup de virologi ai Universitatii din Bonn au reusit sa identifice liliecii ca rezervoare naturale patogene pentru virusi nenumarati, printre altele virusii care ar declansa pojarul si oreionul. Iata cum teoria sustinuta cu ardoare de OMS si UE cum ca "eradicarea" pojarului poate fi obtinuta prin vaccinarea intregii populatii incaseaza un bobarnac stiintific elegant :-)

Autorii studiului (Drexler 2012) indica ei insisi relevanta puternica a acestor descoperiri pentru orice strategie de eradicare a virusilor, chiar daca in cazul pojarului au fost gasite minime deosebiri intre virusii gasiti la lilieci si cei gasiti la oameni. In cazul oreionului, dupa acest studiu se poate trage chiar concluzia ca aceasta boala a fost initial transmisa de la lilieci la oameni.

Astfel, ideea ca virusii declansatori de pojar/oreion ar putea fi vreodata eradicati prin vaccinare este trimisa inapoi in domeniul fantasticului, de unde a venit ;-)

Si acum... sa vedeti cum toti medicii vaccinalisti se vor repezi prin pesteri si paduri intunecate, sa vaccineze liliecii ca sa eradicheze naibii odata virusul ala - pe dracu', liliecii sunt niste norocosi, ei nu au asigurare medicala care sa preia costurile vaccinarii ;-)

Literatura:
Drexler F. Nature Communications 3, Article number:796; doi:10.1038/ncomms1796; www.nature.com

You May Also Like

0 comments