Dr. Rüdiger Dahlke - Gripa ca simbol

by - miercuri, mai 01, 2013

Dr. med. Rüdiger Dahlke (Boala ca sansa) ofera pe Facebook explicatii psihosomatice foarte interesante pentru gripa sau influenza.

Gripa/Influenza
(vezi si raceala, bolile cailor respiratorii)


Simptome
Situatia existentiala ne lasa rece, indiferenti; ne inchidem si nimic nu ne mai incalzeste; raceala; atragem virusii de influenza pentru a desfasura drama interioara; ne inchidem, incuiem portile mirosului; ne iese pe nas; suntem gripati; ni se umfla gatul; ne retragem din situatii de criza; construim un zid de aparare din servetele; ne construim un camp de boala, de retragere; vrem sa tinem departe anumiti oameni si anumite situatii: "Nu veni prea aproape, sunt racit(a)"; vrem sa stam in pat, cu patura trasa pana la gat; vrem sa evitam contacte sociale; nu vrem sa mai "inghitim" nimic (se inflameaza si amigdalele pentru a ingreuna "inghititul" care a devenit o povara); atitudine defensiva; senzatii ca dupa o repriza de tipat, raguseala; limitarea comunicarii: nas infundat, gatul plin, bronhiile aproape inchise pana la blocare; eventual pneumonie (conflict pe planul cel mai profund al comunicarii), la care trebuie implicate propriile bacterii; convulsii prin actul de autoaparare (frisoane etc.); eforturi de curatare, eliberare pe plan fizic. 
   
Plan fizic 
Capul (capitala corpului), nasul (putere, mandrie), gatul (integrare, inghitire, legatura, comunicare), plamanul (contact, comunicare, libertate), musculatura (motor, putere).

Prelucrare, vindecare 
Admitem dezinteresul si lipsa de entuziasm pentru situatia actuala; ne inchidem spre exterior, ne stabilim granitele, ne eliberam spatiul interior; ne retragem de bunavoie din activitati exterioare, tinem la distanta solicitarile din exterior; blocam ofensiv influente exterioare, demonstram ca nu mai suntem dispusi sa acceptam (sa inghitim) situatia prezenta; ne aparam ofensiv si agresiv: le "tusim" ceva oponentilor; ne facem loc pentru noi insine; acceptam provocarile si lupta; ne meritam in mod activ raguseala; refuzam orice fel de dialog/comunicare ca pana acum; ne lasam scuturati de lupta pentru a ne imbunatati prezentul; ne traim sensibilitatile (raceala extremitatilor: "nu ma atinge!"); curatam situatiile neclare; incercarea inutila de a elimina boala prin vaccinare arata ca orice strategie, oricat de bine intentionata, daca vine din afara este sortita esecului.

Solutionare
Suntem in flux; corectam probleme si blocaje in care ne-am impotmolit; ne supunem calitatii timpului (epidemiile de gripa toamna si iarna ne silesc sa incetinim, sa luam o pauza pe care noi altfel nu ne-o acordam, desi iarna este perioada ideala pentru "hibernare").

You May Also Like

2 comments

  1. Buna Felicia,
    sunt insarcinata in 6 luni si locuiesc in Anglia. La ultima vizita la moasa mi s-a spus ca Departamentul de Sanatate recomanda vaccinarea femeilor gravide in 28 de saptamani impotriva pertussis! Astfel bebelusul va fi protejat de tusea asta... Primul copil l-am nascut in Germania si nu am facut nici un astfel de vaccin. Ce parere ai? Mai mult ca sigur il voi refuza. Nu m-am documentat foarte mult insa am citit ca pe prospectul vaccinului ar scrie clar ca este contraindicat gravidelor.
    Nu mai spun ca iarasi ni s-a recomandat sa ii facem bebelusului vaccinul BCG pentru ca eu si tatal lui provenim din tari cu risc TBC. Voi spune clar la maternitate sa nu i se faca asa ceva.

    Ne-am mutat in Anglia de cateva luni, pana acum am locuit in Germania, inca nu m-am familiarizat cu sistemul de aici, dar pana acum moasele mi-au facut o impresie foarte proasta.

    Stiu care va fi raspunsul tau, vroiam sa iti mai impartasesc si gogomania asta cu pertussis, pentru ca in Germania nu am auzit asa ceva.

    Te pup si felicitari pt blog!
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, chiar ma oprisem la intrebarea "Ce parere ai?", ca sa ma crucesc putin :-( Nu i-au cerut si sotului tau sa se vaccineze? Eventual sa vaccinati si pisica?
      Te rog schimba moasa ;-) Si eu am auzit ca in Anglia se face presiune asupra parintilor mult mai mare decat in Germania... Sa nu cumva sa ni se urce democratia la cap! Bleah!
      Te pup si ai grija de tine si de bebe!!

      Ștergere