Bazar pentru Sophie G. - Si VOI puteti ajuta!!!

by - duminică, iulie 07, 2013

Multe persoane, mai ales cele care nu cunosc inca multe amanunte despre cazul Sophie G., se intreaba la ce folosesc banii stransi din bazarul organizat pentru Sophie. Sau au nelamuriri cu privire la scopul exact al utilizarii lor.

Of, Doamne, se pare ca suntem pe FB in concurenta grea cu o campanie prin care se solicita 2000 de euro pentru ca o muziciana sa poata studia in strainatate! Se pare ca unii oameni (parinti!) nu s-au implicat deloc in cazul Sophie sau au facut chiar campanie negativa, dar repede au batut toba pentru cealalta campanie... deh... exista prioritati si "prioritati"...Si nu, nu sunt meschina intr-atat incat sa nu ii doresc acelei muziciene toate cele bune, dar oameni buni, ma deranjeaza sa vad ca esteticul primeaza pentru unii, deh, e mai elegant sa sustinem o cariera muzicala decat sa urcam in caruta "zelotilor" care se dau de ceasul mortii sa scoata o fetita de 7 ani din mainile unui agresor sexual...

Ei bine, nu, in cazul Sophie G. nu este vorba despre avocati si onorariile lor "exorbitante", nu acolo merge grosul sumei, ba inca va pot asigura ca se lucreaza enorm de mult si pro-bono (inclusiv sotia unuia din avocati s-a implicat zile in sir ajutand la stransul documentelor, imprimat, copiat, organizat intalniri etc., eu vorbesc aproape zilnic cu ea la telefon si ma tine la curent), se lucreaza in mare la tarife minimale in aceste procese civile, nu se compara cu ratele pe ora ale marilor firme de drept comercial, unde numai o intalnire cu avocatii si o evaluare a cazului te poate costa salariul pe 2 saptamani!  Dar asemenea avocati lucreaza pentru big pharma si pentru banci, nu pentru amaratele de persoane civile...

Este vorba aici efectiv despre depasirea costurilor legale adiacente: expertize autorizate si acreditate de tribunale (de ex. urgenta actuala este de 3000 de euro pentru recuperarea, expertiza si evaluarea tuturor datelor din cele doua laptopuri ale Ruxandei G. - expertiza care trebuie facuta independent deoarece pana acum anumite tribunale au dovedit prin actiunile lor ca nu se poate avea 100% incredere in ei!), este vorba de taxe legale rezultate din jurisdictii diferite sau "eronat" arondate (ca sa nu zic ilegal!!), documentatii si investigatii specifice, traduceri legalizate samd. 

Sunt patru procese pe rol in momentul de fata, paralel mai exista cateva sesizari si actiuni penale care abia au inceput (va urma in cateva zile ceva public, stati pe-aproape!), sunt mai multe recursuri inca deschise, unele dintre procese trebuie mutate de la Steyr la Viena, asa cum ar fi fost normal si legal de la bun inceput, sunt masuri absolut necesare pentru combaterea actiunilor eronate si atinse de suspiciuni grave de coruptie si musamalizare, nu este deloc, dar deloc un caz simplu. 

Se pare ca bunica materna se lupta de 8 luni de zile nu numai cu bunicii paterni, dar si cu justitia si autoritatile austriece care au comis o serie intreaga de ilegalitati atat in procesul de crima cat si in cel de custodie!!

Iar in conditiile in care nici macar succesiunea notariala in urma decesului mamei Sophiei nu a fost inca finalizata, va imaginati ca astfel de sume nu au cum sa poata fi acoperite din pensia bunicii. Da, e nevoie de ajutor, orice contributie, cat de mica, e importanta, in momentul de fata, pentru progres. Pentru punerea acestui copil intr-un mediu macar neutru, dar sigur pentru ea

Pentru ca in clipa de fata siguranta lui Sophie nu se poate traduce altfel decat prin ajutor dat bunicii pentru ca aceasta sa obtina custodia!!! Pentru ca in clipa de fata Sophie se afla in "grija" celui pe care in aprilie l-a acuzat de abuz sexual fata de 4 persoane neutre, dupa ce i s-a promis ca nu va mai fi dusa inapoi acolo!!!! Iar de a doua zi ea nu a mai vazut-o pe bunica, acesteia interzicandu-i-se orice contact cu fetita de catre autoritatile din Steyr, implicate ilegal in custodia fetitei!!! Pentru ca - fiind manipulata de bunicii paterni in ce priveste crima tatalui ei - Sophie nici macar nu a fost audiata ca posibila unica martora a crimei si ca atare exista sanse ca justitia sa fie "blanda" (din relatarile criminalului mai ca nu reiese ca a fost legitima aparare, el lupta cu cutitul si sotia lui lupta cu gatul!), sunt sanse reale ca tatal criminal sa iasa in cativa ani din inchisoare si sa vrea sa obtina custodia asupra fetitei pe care o abuza sexual de ani de zile, conform jurnalului mamei ucise.

De aceea este imperativ s-o ajutam si s-o sustinem pe bunica in demersurile ei legale pentru a ii oferi lui Sophie cadrul familial necesar, lipsit de conflicte, pe care la ora actuala NU il are. 

Va invit cu drag la BAZAR - oferiti, cumparati, faceti un bine!!!

You May Also Like

0 comments