Intre bine si rau

by - joi, mai 22, 2014

Liviu Mihaiu: "Avem o sanatate. Cum procedam?"

Pai cum sa procedam? Ne uitam la o emisiune foarte valoroasa si curajoasa de pe TVR, cu Liviu Mihaiu si Timea Bereczki.

Liviu Mihaiu: "Traim timpuri cumplite dpdv al sanatatii, al energiei si al starii de bine in general"...

Nu ratati aceasta emisiune!! Nu va tradez prea multe, trebuie vazuta emisiunea, dar iata cateva highlights de retinut.

Prof. Chirila relateaza ca mai nou autoritatile se gandesc sa bage fier in paine, nu-i asa, pentru a "combate" anemia!!

Profesorul Teofil Lung: "Anemia la copii n-o rezolvam cu administrare de fier, domnul doctor de la OMS! Alo, m-auziti???? O rezolvam prin a face in asa fel incat sa nu mai dam antibiotice la nou-nascuti, caci apare asa-numita enterita medicamentoasa care produce tulburari de absorbtie la nivelul intestinului. Si toata lumea medicala stie ca intestinul subtire si intestinul gros detin 70% din potentialul imunologic al fiecarui individ. In felul asta apare anemia de aport si anemia feripriva, domnule doctor! Si nu se rezolva bagand fier in paine. Iar hipotiroidismul nu se rezolva cu iod in sare cand acesta este doar unul din cei 18 factori cauzatori. Fiindca asa apare iodismul. Ca atare, nu asa se rezolva problemele, agravandu-le!!"

A P L A U Z E !!!!

Aloo, parinti, ati auzit, ati retinut?? Imprimati-va acest pasaj si lipiti-l pe oglinda, pe usa, pe frigider, in toate locurile unde sa-l puteti vedea zilnic!!

O mica paranteza, iata ce scrie si dr. Henry Bieler:
"Tratamentul medical al bolilor copilariei recurge in principal la antipiretice si stimulante. Aspirina este tipul clasic de remediu antipiretic. Ea este o realizare sintetica a chimistilor germani, care au stiut sa conserve, in acest produs derivat al acidului fenic, toate calitatile fenolului, eliminandu-i in acelasi timp gravele inconveneinte. Aspirina are ca efect insensibilizarea extremitatilor nervilor, deci suprimarea senzatiei de durere. Oboseala, durerile de cap se atenueaza, febra este stopata. Numai ca acest produs pe baza de fenol impiedica actiunea ficatului, deteriorandu-i celulele. De fapt intrebuintarea aspirinei este o tentativa de a elimina un rau introducand un alt rau.
[...]
Celalalt tip de tratament al bolilor infantile este de tip stimulant – “biciuirea” chimica pentru a activa glandele tiroida si suprarenale. In zilele noastre, sulfamidele si antibioticele sunt stimulentele cele mai des folosite. A stimula un corp epuizat, cu ajutorul medicamentelor, este tot atat de lipsit de sens ca a biciui un cal obosit pt. a-l face sa munceasca. […]
Nu exista miracol, medicament magic in medicina. Natura isi face treaba in stilul ei lent si metodic, asa cum cresc plantele. Eforturile umane pt. a grabi cadenta se termina adesea cu un dezastru."
Acad. Bojor: "NICIODATA nu se vorbeste de medicina alternativa. Este medicina holistica, pe care am tradus-o prin medicina integrativa"!

Mai departe, dialog interesant.
Reprezentantul OMS: "nu va asteptati ca autoritatile, academia sa ia decizii in baza surselor tip youtube".
Liviu Mihaiu: "Noi ne bazam pe youtube fiindca mainstream media nu are curajul sa dea asa ceva si nici nu are voie! Traiasca internetul!!!!"


Cu alte cuvinte: nu sursa, ci CONTINUTUL CONTEAZA!!!
 
WOOOHOOO!!!! Multumim, dle Mihaiu, pentru curajul dvs.!

Si faza cu organismele modificate genetic a fost superba!! Da, se stie cat este de nociv consumul alimentelor modificate genetic. Dar, nu-i asa, ... "sunt si gasti de savanti care spun ca nu e adevarat", adica "aia de care vorbea chimistul mai devreme" (adica stiinta cu cecurile la purtator)... La fel ca la studiile de vaccinare comandate si platite de catre industria farma.

Acad. Bojor: "Ultima afacere, cea mai marsava, este noua generatie de medicamente, fabricate la preturi fabuloase, care combat efectele generatiei anterioare de medicamente".

A P L A U Z E !!!!

Ce frumos a vorbit si scumpa de Olivia Steer, o iubesc tare mult pt. ca este o mamica informata, inimoasa si curajoasa, o persoana de o calitate umana rara: "Absolut fara medicamente, le exclud cu desavarsire!!! Si mai mult decat atat, exclud orice autoritate in domeniul sanatatii care ar putea sa vina sa-mi dea mie sfaturi despre sanatate... am observat ca atunci cand am fost obedienta si ascultatoare si fata cuminte, mi-a mers f. prost... Am avut sansa sa prind niste carti senzationale [...] scrise de rebeli, de cei care au plecat din sistem, care nu au mai stat cu frica in san, frica excluderii din sistem... si care au avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume... asa cum a facut-o dl. prof. Lung, dl. prof. Chirila... Am cumpanit informatiile si punand in practica ce mi s-a parut mie ca se potriveste" [INTUITIAAAAA!!!!] "am prosperat... Toate problemele mele de sanatate, mici, marunte, cum or fi fost, au disparut .... zahar alb nu mananc, faina alba nu mananc... antibiotice nu mananc... [...] exclud orice sursa de vitamine, minerale sintetice"...

Tot prof. Teofil Lung: "Ref. la cresterea varstei populatiei [cresterea sperantei de viata - n.m.]... este o statistica falsa, domnilor [cea care spune ca a crescut speranta de viata in Romania cu 5-6 ani -n.m.], pt. ca una este sa nu fii bolnav, sa traiesti sanatos, cum spunea dl. acad. Bojor, si alta este sa mananci 10-15 medicamente in fiecare zi si sa te consideri un om sanatos dar sa stai pe pat 10 ani, rastignit, cu tot felul de perfuzii... sau cu Alzheimer... si sa ai nevoie de ingrijiri suplimentare..." [adica una e sa traiesti sanatos mai mult si alta e sa traiesti ca pacient cronic si inghititor de zeci de pastile zilnic!!! - n.m.]. "Aceasta este o statistica falsa, domnilor! Adevarata statistica este a omului sanatos. Si nu trebuie sa pacalim lumea cu statistici care sunt magulitoare intr-un fel, dar ele duc spre o zona care pacaleste lumea... pe cei care nu sunt atenti, bineinteles".

De asemenea, a fost aratat un scurt interviu cu Shane Ellison, un om de stiinta reputat, specialist in chimie organica, fost angajat al concernelor Array BioPharma si Eli Lilly.
"Sunt chimist. Imi place abordarea stiintifica. Cand am lucrat in industria farmaceutica – acolo stiinta era complet abandonata. Companiile farmaceutice unde am fost la interviuri de angajare nu ezitau sa spuna urmatoarele:“Noi dezvoltam medicamente pentru a "trata" simptome. Noi nu vindecam”. Deci este un model de business care iti permite sa oferi oamenilor medicamente pe viata. Ce este de facut cand se termina simptomele? Urmatorul nivel de marketing pt. medicamente este inventarea de noi maladii. Daca nu mai ai ce simptome sa "tratezi", atunci se termina clientela pentru vanzari si trebuie sa se inventeze alte maladii. Cu preparate psihiatrice se pot inventa maladii pe banda rulanta. Exista doua cuvinte de care se teme un psihiatru. Doua cuvinte: Dovedeste-o.

Si daca medicul nu poate dovedi, iar asta se aplica in noua cazuri din zece, nu lua medicamentul! Pacientului capata puterea de decizie. Ca si chimist, eram surprins – se fabrica medicamente cu potential letal dovedit experimental in laboratoarele noastre si in alte laboratoare, medicamentele sunt periculoase, ineficiente, provocand aceleasi simptome pe care ar trebui sa le "trateze". Cum le vand companiile producatoare?

Big pharma are cele mai bune departamente de marketing din lume: geniale. Sunt platiti expertii –medicii, profesorii, savantii, psihiatrii– sa raporteze ca "studiul a avut rezultate pozitive". Sunt platiti, stiinta este cumparata. Stiinta cu carnetul de cecuri in mana.

Cel putin 125 de mii de persoane mor anual din cauza medicamentelor prescrise de medici, ai crede ca ar trebui sa se cheltuiasca mai multi bani pentru cercetare, pentru a reduce rata mortalitatii. Nu. Se continua cu marketing-ul. Publicitate, publicitate, publicitate. Sa hipnotizam populatia. Sa-i hipnotizam si sa-i drogam cu medicamente, sa-i ducem la psihiatru, ca sa inghita mai departe Cymbalta sau Prozac sau orice altceva, impachetat si denumit ca atare. Asa avem o industrie de miliarde de dolari, care imbolnaveste o groaza de oameni si prospera de pe urma lor."

Salvati-va emisiunea la Favorite si vizionati-o de cate ori puteti! Avem atat de rar ocazia sa auzim specialisti onesti, care rostesc adevarul!

Update iunie 2014: Emisiunea a fost eliminata in urma presiunilor!!

You May Also Like

7 comments

  1. Am vazut emisiunea;am popularizat-o cat de mult am putut[Facebook si G+];aproape ca nu mi-a venit sa cred ca era difuzata pe TVR!!! Clar ,trebuie vazuta si revazuta de cat mai multa lume;mai ales de aceia care inca au dubii cu privire la ''teoria conspiratiei'' marilor concerne farmaceutice care incearca sa instaureze boala ca norma de viata[de parca ne-am fi nascut numai ca sa devenim ''clientii lor fideli'',cu card la farmacie si promotii la pastile] ;cinste invitatilor din emisiune care au avut curajul sa spuna lucrurile pe sleau [excluzandu-i desigur pe reprezentantii OMS si ANSV care incercau sa ''ne minta frumos''-rusine! ] O emisiune de vazut-distribuit-arhivat si revazut! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am vazut-o. Informatiile insa mi-au venit treptat, de la medici in varsta, dar si din experienta. Un supliment nu rezolva o carenta alimentara, ci acopera o problema cu o alta problema.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai uita-te si la emisiune, bre, ca sa stim ce vorbim aicisicea ;-)

      Ștergere
  3. Pacat ca link.ul ne trimite la fotbal, pacat ca s-a scos emisiunea si, deci, ca nu ne-ai dat mai multe detalii. Eu n-am reusit sa o vad si regret :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Ah, dar departe de mine gandul ca ar fi vina ta. Nu m.am asteptat sa scoata emisiunea pe care speram sa o vad impreuna cu sotul si, in cazul asta, mi.ar fi placut sa.i pot accesa cumva continutul.
    Asadar, multumesc pentru ideile din emisiune scrise.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :-) Am adaugat si interviul lui Shane Ellison!! Si am vazut ca inca merge linkul spre emisiune totusi :-)

      Ștergere
  5. Am reusit sa gasesc emisiunea, cu putina rabdare si un refresh (si pe mine ma trimitea la fotbal), am gasit-o. Acum o urmaresc. Multumesc pentru informare
    Aici este emisiunea: http://www.tvrplus.ro/editie-intre-bine-si-rau-217838

    RăspundețiȘtergere