La controlul de 4 ani :-)

by - joi, iunie 21, 2012

Ieri am fost cu David la pediatra noua din Offenbach pentru controlul obligatoriu de la 4 ani :-))

Spre marea mea bucurie, nu am mai fost intrebata de ce nu l-am vaccinat pe David, ba chiar dimpotriva ;-)) Dar sa nu anticipez.

Mai intai l-a luat in primire asistenta. L-a masurat si cantarit: are 15,6kg (categoria musca), 100,5cm inaltime, iar circumferinta capului este de 51,5cm. I-a luat tensiunea (nu ma intrebati de ce!), totul perfect. I-a dat sa deseneze un cerc, un patrat, un triunghi si o cruce. Bietul baiat si-a dat silinta, dar voia sa le faca pe toate fara sa ridice creionul de pe hartie, deci va puteti imagina rezultatul ;-)) Apoi a venit cu o foaie pe care erau trei coloane lungi de poze cu obiecte, iar el trebuia sa le identifice si sa le numeasca pe toate. Aici a terminat-o pe asistenta: le-a turuit pe toate cam la fel de repede cum le-as fi turuit eu!! Singurul obiect din 40 pe care nu l-a putut identifica (sa fim seriosi!!) a fost acul cu ata - n-a vazut bietul copil asa ceva in viata lui ;-)))

Dupa aceea a venit si doamna doctor (pronuntati cu totii dupa mine: Wévline Légèr-Söhlbrand - pe bune ca asa o cheama ;-))). L-a ascultat la inima si plamani, a discutat putin cu el ca sa ii vada vocabularul si pronuntia, apoi a apucat sa se uite intr-una din urechi si la a doua pe David l-au apucat nabadaile, deci n-a mai apucat sa se uite si la bijuteriile din chilotei ;-)))

In timp ce nota ea harnica rezultatele in computer, i-am mai povestit despre David, l-am laudat ca practic intr-o saptamana am reusit sa rezolvam si cu educatia sfincteriana si sa ne luam ramas bun de la scutec pe timpul zilei, dupa care am incheiat cu propriul meu raport: pana la varsta de 4 ani David nu a avut absolut nici o problema serioasa de sanatate, chiar si de cand merge la gradi a fost doar de cateva ori racit usor, iar in februarie (cand 75% din copiii si personalul gradinitei erau bolnavi) a avut gripa aia care pe mine m-a terminat saptamani in sir si el a "rezolvat-o" in 6-7 zile, pana la 4 ani David nu a avut vreo otita, nu a avut puroi in gat sau in nas, scurta conjunctivita pe care a avut-o s-a vindecat de la sine, pana la 4 ani nu a fost niciodata constipat si nu a avut "virusi" stomacali sau alte probleme cu stari de voma etc., pana la 4 ani nu a luat niciodata antibiotice sau sirop anti-febra sau orice alt medicament in afara de cateva homeopate (Sambucus Nigra si Ferrum Phosphoricum), pe scurt i-am spus ca David este cel mai sanatos copil pe care il cunosc! Comentariul ei: "Da, are un sistem imunitar foarte puternic fiindca nu l-ati vaccinat..." - am crezut ca in clipa aia ma loveste traznetul :-)))))

Va dati seama in ce stare de beatitudine am plecat de acolo :-))

You May Also Like

2 comments

  1. Ma bucur ca ai gasit un pediatru pe gustul tau !
    (sunt anonima care te "certa" la faza cu urechea ca te-ai dus la urgente ;-). Acuma poti sa-i zici sotului cind il mai apuca crizele ca astepti pina a doua zi.

    Andreea

    PS: pe noi ne-a apucat in martie recidiva la viroza in Romania si sa stii ca si acolo (intr-un orasel de provincie) am gasit un medic care sa nu ne prescrie antibiotic !
    Apropos de pana, am zimbit pentru ca si noi am fost acu o saptamina la U7a(3 ani): 101 cm si 14,7 kg si fiica-mea-i pe percentila din mijloc la greutate; ce ti-e si cu graficele astea ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult, Andreea :-))
    Haha, asa e, daca ne luam dupa grafice ajungem la balamuc ;-))

    RăspundețiȘtergere