OFICIAL de la Ministerul Educatiei: Vaccinurile NU sunt obligatorii pentru inscrierea copiilor la scoli si gradinite

by - joi, noiembrie 21, 2013

Dragilor, o prima victorie in lupta impotriva abuzurilor medicale asupra parintilor si copiilor romani!




Inscrierea la scoala sau gradinita a copiilor nu este conditionată de vaccinarea acestora, informeaza Ministerul Educatiei Nationale printr-o adresa raspuns (inregistrata cu numarul 61182/03.10.2013), adresata Asociatiei Parintilor pentru o Educatie Sanatoasa (APES).

In comunicatul semnat de Vasilica Stefania Duminica, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, se arata ca in conformitate cu legile in vigoare, doar familia este in masura sa se ingrijeasca de sanatatea si dezvoltarea fizica a copilului. [...] scoala este obligata sa asigure un climat sanatos si sa includa in regulamentele interne aspecte legate de asistenta medicala si promovarea stilului de viata sanatos.
In Capitolul IV “Rolul unitatilor de invatamant si al autoritatilor publice locale in asigurarea si in mentinerea starii de sanatate a elevilor”, Art. 22. se mentioneaza: ”Unitatile de invatamant au obligatia sa informeze parintii sau reprezentantii legali ai elevilor ca semnarea contractului educational include si responsabilitatea acestora fata de sanatatea propriilor copii si in afara scolii, in vederea asigurarii unui climat sanatos la nivel de clasa/grupa si evitarii degradarii starii de sanatate a celorlalti elevi/prescolari din colectivitate/ unitate de invatamant, si sa includa in regulamentul de ordine interioara aspecte legate de asistenta medicala si promovarea stilului de viata sanatos – comunicat al Ministerului Educatiei Nationale.
De asemenea, se precizează ca numai Ministerul Sanatatii stabileste calendarul vaccinarilor, printr-un program national si doar parintii pot decide daca isi vaccineaza sau nu copiii.
In baza Legii 649/2001 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 53/2000 privind obligativitatea raportarii bolilor si a efectuarii vaccinarilor, Calendarul vaccinarilor este elaborat de Ministerul Sanatatii pe baza unui program national – comunicat MEN
In concluzie, MEN stipuleaza: “avand in vedere ca dreptul la educatie si sanatate trebuie asigurat de institutiile statului impreuna cu familia, inscrierea copiilor in unitatile de invatamant preuniversitar nu este conditionata de vaccinarea acestora.”

AICI este documentul original.

Un prim pas spre trezirea si responsabilizarea adecvata a tuturor parintilor.

You May Also Like

4 comments

  1. d'apoi vai de mine ce-i de cetit pe ci...de comentat nu mai zic..am ajuns aci de pe insula indoielii de azi dimineata tot cetesc si ma crucesc..da noh ajunge acu sa spui ce vreu de fapt, intzepaturile alea nu-s musai ca sa bagi kinderu la gradi uori la carte zici tu [recte menesteru cu ieducatia]...io zic ashe ..nu-s obligatorii momentan..nu inca...banui c-or fi fost uarece parinti ce au luptat avan cu otoritatile sa-si inscrie odraslele pe la institutii de genu si au avut probleme mari din cauza ca kinderii n-or fo' facuti strecuratuare punct.
    Ps. D'azi inente o sa te tziu sub uochi...uochii din umbra lol tuate cele bune va doresc...

    RăspundețiȘtergere
  2. cum ramine cu ORDIN Nr. 1955 din 18 octombrie 1995 art. 2 si HG 857 24 aug 2011 art. 55 lit. b?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns. Sotia este insarcina(momentan locuim in exterior) si a primit o foaie(practic o ciorna a unei imprimante ce-si da duhul) despre "binefacerile" unei vaccinari impotriva tusei convulsive. Incercind sa ma informez mai mult despre tusea convulsiva si despre reactiile adverse ale vaccinului asupra mamei si a fatului, de 2 zile, tot citind pe net incep sa ma sperii din ce in ce mai tare.
      Din cite am inteles schema de vaccinare din Romania a ramas aproape neschimbata din 1976. Chiar daca mai toti am trecut prin ea, cu siguranta acum 30-40 de ani organismele noastre nu erau eprubetele in care astazi se amesteca mormanul de chimicale servite in alimente, apa, aer, plus viata din ce in ce mai stresanta. Cu siguranta si formula acelor vaccinuri a fost alterata peste timp. Atunci accesul la informatie era limitat, nu stiam, parintii probabil nu stiau nici ei, insa cazurile copiilor cu probleme se inmultesc.
      Doi dintre prietenii mei au fiecare copii cu forme slabe de autism(parinti sanatosi si fara antecedente in familie). Ceilalti prieteti au fost "norocosi" si aparent au copii sanatosi, trecuti cu bine deocamdata de programul vaccinarii.
      Cei mai multi dintre ei nu cred ca s-au documentat despre efectele negative ale imunizarii, altii au trait frica marginalizarii iar restul au jucat ruleta ruseasca cu "mai bine sa fie protejat de poliomielita, decit sa o faca".
      Incepem si noi sa simtim responsabilitatea de a fi parinti si greutatile deciziilor ce nu ne mai privesc doar pe noi,
      Sper sa le luam doar pe cele bune.

      Ștergere
  3. Ma oameni buni vaccinurile sunt niste prosti cel putin astea care se fac la varsta frageda si cele din scoala ,sunt facute pentru distrugerea sistemului imunitar si pentru reducerea populatiei,astia de sus nu stiu cum sa ne omoare mai repede pe noi si pe copii nostri

    RăspundețiȘtergere