Ghid de anamneza conform legilor biologice ale naturii

by - vineri, octombrie 06, 2017

De multi ani de zile mi se tot cer sfaturi si recomandari de catre mii de parinti privind simptomatologia copiilor lor din perspectiva legilor biologice ale naturii (NMG - Noua Medicina Germanica).
Foto: Thinkstock by Getty Images

A sosit timpul sa va prezint ghidul unei anamneze corecte si complete din punct de vedere al legilor biologice ale naturii.

Deci daca aveti nevoie de sfaturile mele, va astept cu raspunsuri detaliate si exacte la intrebarile de mai jos.


1. Care sunt simptomele actuale exacte ale copilului?

Scrieti-le pe toate cu cat mai multe detalii si in ordinea cronologica a aparitiei lor!

Primul simptom este intotdeauna crucial. De ce? Pentru ca el de cele mai multe ori ne indica imediat cauza. Simptomele urmatoare pot fi cauzate de noi conflicte, declansate de reactia parintilor, de  medicatie, de vizitele traumatizante la doctori, de fricile induse de cei din jur etc.

Importante nu sunt diagnosticele alopate, acestea fiind doar “etichete pe borcan”, care de cele mai multe ori incurca.

Importante nu sunt analizele de sange, deoarece acestea de cele mai multe ori sunt aberante si induc complet in eroare.

Importante nu sunt nici analizele de "alergii", mai ales ca "alergiile" au tot cauze sufletesti!

DECI: enumerarea tuturor simptomelor intr-un mod cat mai precis si corect ofera intreaga imagine si este esentiala pentru a vedea deja cativa factori relevanti in aflarea cauzei simptomelor, dintre care cel mai important este legat de tesutul afectat.

2. Cand au aparut simptomele? Ce s-a intamplat inainte? Ce schimbare a avut loc in viata copilului?

Nimic nu apare pe gol. Totul are o cauza. 

Cu exceptia intoxicarilor si accidentelor, cauzele sunt intotdeauna sufletesti si in organism nu se intampla NIMIC fara comanda creierului. Ca atare, este crucial sa constientizam momentul exact al aparitiei simptomelor si ce anume s-a petrecut cu exactitate inainte de declansarea simptomelor.

3. Care este starea generala fizica si sufleteasca a copilului?

Aceste informatii sunt decisive pentru a putea aprecia corect impactul pe care il au simptomele direct asupra copilului si nu asupra celor din jur, care au de obicei perceptii distorsionate prin prisma propriei lor stari emotionale sau a nivelului de cunostinte care fie le permite sa ramana calmi, fie ii determina sa-si piarda cumpatul si sa transmita si copilului frica lor.

4. Cum se comporta adultii din jurul copilului?

Acest detaliu este important pentru a intelege daca este vorba de un conflict al copilului sau un conflict preluat de la parinti si intretinut prin atitudinea si starea emotionala a parintilor.

5. Ce alte simptomatici asemanatoare au mai existat in trecut si in ce situatii anume?

Scrieti tot ce va amintiti! Ce factori comuni ati observat?

Acest aspect este important pentru a putea deduce daca este vorba de un conflict nou sau de o recidiva a unui conflict mai vechi.

6. Ce vaccinuri i-au fost administrate copilului si cand?

Ce reactii a avut la fiecare vaccin? Daca a avut reactii adverse, ati stopat vaccinarea si ati raportat efectele adverse conform legii? Daca a avut reactii adverse si nu ati stopat vaccinarea, de ce nu ati stopat vaccinarea? Ce altceva s-a mai intamplat in contextul administrarii vaccinurilor?

7. Ce medicamente au fost administrate copilului? Ce reactii a avut la acele medicamente?

Medicamentele influenteaza atat simptomatologia cat si derularea conflictelor. De aceea este nevoie de cat mai multe detalii privind administrarea de medicamente, iar efectele asa-zis adverse pot oferi indicatii despre alte conflicte latente.

I s-au administrat copilului medicamente dupa vaccinare? Care anume? Cum a reactionat?

I s-au administrat copilului medicamente in simptomatologia actuala? Care anume? Cum a reactionat?

8. Au avut loc pana acum internari in spital?

Descrieti experienta cu toate detaliile posibile.

Cum v-a perceput copilul pe voi, parintii, in perioada vizitei la spital sau a internarii? Ca pe niste adulti responsabili sau ca pe niste “gaini decapitate” care paseaza intreaga raspundere in mainile doctorilor? Raspundeti in mod sincer autocritic, nu va furati singuri caciula!

Copilul s-a simtit in siguranta langa voi cand ati avut acel comportament sau i s-au agravat simptomele?

9. Cum au fost percepute experientele in spital?

Daca au existat internari sau vizite la spital, ce beneficii considerati ca ati obtinut ducand copilul la spital?

In spital s-au imbunatatit sau s-au accentuat/agravat simptomele sau au aparut simptome noi?

Ce consecinte negative ati observat ca a avut statul in spital asupra copilului?

10. Cum este somnul copilului?

S-a schimbat ceva de cand au aparut simptomele?

Bifati: 

__  adoarme greu

__  se trezeste des noaptea

__  transpira in somn

__  doarme foarte usor

__  are cosmaruri

__  altceva ____________________________

11. Cum este apetitul copilului?

S-a schimbat ceva de cand au aparut simptomele?

Bifati: 

__  inapetenta

__  apetit crescut

__  pofta de dulce sau altceva _______________

__  nu mai vrea anumite alimente ________________

__  altceva _____________________________

12. Cum sunt mainile si picioarele copilului?

Mainile si picioarele sunt reci sau calde?

13. Care este lateralitatea biologica?

Aici se face testul de aplaudat. Persoana dreptate biologic aplauda cu mana dreapta deasupra, persoana stangace biologic aplauda cu mana stanga deasupra.

Bebelusii vor tine intotdeauna in gura degetul de la mana dominanta. Daca sunt putin mai mari, vor tine jucaria in mana NEDOMINANTA, pentru a o putea cerceta sau a se juca cu ea cu mana dominanta. Dominanta este determinata deja intrauterin. [Multumesc, Cristian Munteanu!]


14. Care este dinamica personala in familie?

Exista fericire si armonie in familie? Dar in familia extinsa? Ce situatie apasatoare, de stres exista in familie? Ce conflicte au parintii (mai ales mama) care se pot transmite asupra copilului?

15. Ce evenimente sau situatii stresante au existat in familie inainte de aparitia simptomelor?

Cum s-au rezolvat acele situatii? Daca nu s-au rezolvat, cat de mare este povara emotionala asupra copilului? Ce legatura poate exista intre acele situatii si simptomele copilului?

16. Care au fost cele mai traumatizante evenimente din viata copilului?

* * * * *

Cu cat oferiti raspunsuri mai clare la aceste intrebari, cu atat am sa va pot ajuta intr-un mod mult mai eficient sa intelegeti cauzele simptomelor pe care le are copilul vostru momentan. Ba chiar va pot spune, din experienta discutiilor cu mii de mamici in ultimii 9 ani, ca prin insasi actiunea de a raspunde la intrebarile de mai sus exista 90% sanse sa puteti identifica singuri/singure conflictul si sa-l si rezolvati!

Asa ca, dragii mei, haideti la treaba!

Pentru aprofundarea cunostintelor de NMG, mai recomand:

- documentarul de 4 ore despre cele 5 legi biologice ale naturii;
- articolele mele de pe acest blog, de la categoria Noua Medicina Germanica;
- prelegerile doamnei doctor Crina Veres de pe YouTube, aici-link, aici-link, aici-link, restul mai cautati si singuri :-)

Bafta la introspectie! 

You May Also Like

6 comments

 1. Multumesc pentru articol! ���� Cateva completari pentru lateralitate. Testul aplaudatului nu este cel mai relevant. Eu aplaud cu dreapta deasupra si sunt stangaci. Cel mai relevant din punctul meu de vedere este testul impinsului. Dai noroc cu persoana respectiva si il impingi, spunandu-i sa impinga si el. Intotdeauna impinge mai puternic cu mana dominanta (si isi foloseste mult mai bine corpul). Acesta este cel mai relevant test din punctul meu de vedere, pentru ca implica cea mai mare parte a cortexului motor....Bebelusii - vor tine intotdeauna in gura degetul de la mana dominanta. Daca sunt putin mai mari, vor tine jucaria in mana NEDOMINANATA, pentru a o putea cerceta/ a se juca cu ea cu mana dominanta. Dominanta este determinata deja intrauterin

  RăspundețiȘtergere
 2. Faza cu ”găini decapitate”, spune multe despre nivelul de manipulare al sistemului medical, asupra noastră! Deși am râs cu poftă, recunosc că decenii la rând m-am complăcut să fiu doar o ”găină decapitată”. Și când zic asta, râd și plâng în același timp!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumim! Un articol exceptional!!
  Toate bune de la Dana

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc, Feli! Un articol clar si practic! Pun pariu ca daca raspundem la toate intrebarile identificam si rezolvam mult mai multe conflicte decat doar cel care a declansat boala cercetata.

  RăspundețiȘtergere
 5. departe de a fi o anamneza completa sau perfecta insa e totusi un inceput.

  RăspundețiȘtergere