De ce uleiuri esentiale si de ce doTERRA

by - joi, aprilie 04, 2019

   Dragilor, am cam neglijat blogul in ultima vreme, dar am avut motive serioase si acum vreau sa recuperez, daca tot mi-am luat vrand-nevrand o pauza de Facebook, datorita cenzurii :-)

   Deja din titlul articolului v-ati dat seama despre ce vreau sa va povestesc: cum am luat-o si eu "pe ulei", cum se spune :-)

   Cei care ma urmaresc de cand am inceput acest blog de informare, de vreo zece ani, stiu despre mine ca am iesit demult din Matrixul sistemului medical, ca am un copil de aproape 11 ani, complet nevaccinat, care nu stie ce e ala medicament alopat si drept urmare este sanatos tun (pana si prin apendicita am trecut impreuna fara bisturiu). Acesti oameni mai stiu ca eu imi doresc ca toti parintii sa aiba copii sanatosi si neotraviti cu vaccinuri.

   Se mai stie despre mine ca am subtitrat si am adus in Romania documentarul "Noi nu vaccinam", ca am contribuit major la subtitrarea corecta a documentarului "Cele 5 legi biologice ale naturii", ca am tinut in 2016 si o conferinta pe care am pus-o la dispozitie online tuturor. Pentru cine inca nu a vizionat aceste materiale, nu e niciodata prea tarziu sa incepeti sa va informati din surse independente, care nu au conflicte de interese precum medicii care recomanda otravirea prin vaccinare.

   De asemenea se mai stie despre mine ca de zece ani fac munca de informare si ajut oamenii (pana si cei care ma discrediteaza imi fac complimente, numindu-ma "locomotiva miscarii antivaccinare din Romania" si facandu-mi reclama peste tot :-)). Avand in vedere miile de mesaje primite anual, plus faptul ca blogul meu este accesat de cel putin 80.000 de oameni in fiecare luna, va dati seama si singuri cam care e numarul oamenilor pe care i-am ajutat sub o forma sau alta in acesti zece ani. Dealtfel va stiti voi toti care sunteti si ma bucur mult ca am putut sa va ajut si sa va impactez viata intr-un mod pozitiv. Datorita mesajelor voastre de recunostinta mi-am si continuat dealtfel misiunea existentiala, aceea de A AJUTA cat mai multi oameni sa iasa din sistemul alopat.

   Acestea fiind spuse, vreau sa recuperez un pic absenta mea de pe blog in ultimele luni si sa va povestesc mai pe larg in acest articol despre cum am ajuns eu personal sa utilizez uleiurile esentiale doTERRA, de ce le recomand din toata inima si cum am descoperit ca ele pot influenta in bine derularea multor procese biologice descrise de sistemul celor cinci legi biologice ale naturii. Sper ca v-am trezit curiozitatea si ca veti avea rabdare sa cititi cu atentie pana la sfarsit.

"Cum, si tu ai conflicte?"  :-)

   Cu ceva timp in urma, conversam cu o mamica si o ajutam sa inteleaga cauzele conflictuale ale simptomelor copilului ei, iar la un moment dat am povestit ca urma sa vin in Romania ca si invitat special la cateva seminare despre sanatate, dar eu ar fi trebuit de fapt atunci sa stau acasa si sa ma refac, deoarece exact in acea perioada intrasem in faza de rezolvare a unor conflicte si aveam simptome de "laringita" si "sinuzita". Reactia acelei mamici m-a socat un pic, apoi m-a amuzat: "Cum, tu?.....". Hehe... Da, si eu sunt om, si eu am emotii, si eu car dupa mine conflicte vechi nerezolvate care mai recidiveaza... We're only human, after all - vorba cantecului :-)

   Adica de ce eu nu? Doar fiindca imi rezolv singura problemele si nu ma plang sau nu cer sfaturi public pe Facebook? Sau credeti ca eu nu am conflicte doar fiindca inteleg cauza conflictelor? Pai NMG nu este "magic bullet", solutia universala, rezolvarea tuturor problemelor ca sabia lui Alexandru Macedon. Ah, da, multe conflicte se dizolva si se rezolva si simptomele scad in intensitate atunci cand intelegem si ceva face click in mintea noastra, dar la conflicte vechi, masive, cu multe recidive sau aflate in vindecare suspendata, atunci discutam in alt context.

   Am cautat si eu ajutor pentru conflictul meu cel mai vechi si cel mai masiv. Printre altele am apelat la un foarte bun cunoscator de NMG, intr-o perioada in care eram in cea mai neagra depresie din viata mea, dupa plecarea lui tata din aceasta lume, cand ma simteam ca un copil orfan, parasit, abandonat. Imi recidivase masiv conflictul de abandon, pe care il am din copilarie. O sedinta de biorezonanta la un medic german din apropiere la care atunci m-am dus pentru prima oara si care nu stia nimic despre mine a relevat clar ca organismul meu era plin de edeme si retinea apa la greu. Acelasi conflict aparuse si la tomografia computerizata fara substanta de contrast pe care o facusem aici in Germania.

   Cunoscatorul de NMG la care apelasem imi spusese: "Ei, hai, cum e posibil sa te simti orfana la 50 de ani?". Ei bine, uite ca este posibil, din moment ce eu asa ma simteam... si nu am mai simtit nevoia sa apelez la el. In orice caz, ii multumesc acelui om pentru lectia de viata, caci am inteles atunci mai clar ca niciodata ca doar eu ma pot ajuta. Exact in acea perioada de suferinta accentuata, atat sufleteasca dar si fizica (mi-era corpul plin de edeme masive si ma simteam ingrozitor, eram deprimata total), am luat decizia "Hai sa incerc si uleiurile". In fond, ce mai aveam de pierdut? Incercasem terapie Bowen vreo 20 de sedinte fara rezultat (ba chiar m-am ales cu traume cand terapeuta si-a permis - fara sa ma avertizeze!! - sa incerce sa-mi faca ecografie fix cand eu eram complet relaxata in timpul masajului, ceea ce m-a speriat ingrozitor si m-a determinat sa-mi pierd increderea in acea persoana!), mai incercasem remedii Bach si remedii homeopate recomandate pt. traume vechi de un bun cunoscator al homeopatiei... tot fara rezultat in cazul meu. 

De ce uleiuri esentiale?

   Asa se face ca in iulie 2018 am primit primul meu kit de uleiuri esentiale, Family Essentials de la doTERRA. A fost cadou de la o prietena de pe Facebook, pe care cu multi ani in urma o ajutase enorm blogul meu si care a vrut astfel sa ma rasplateasca pentru ajutorul meu si pentru munca mea de a informa oamenii. A fost o senzatie neobisnuita pentru mine sa primesc un cadou atat de valoros, dintotdeauna mi-a placut mult mai mult sa fiu eu cea care daruieste si am avut dificultati in a accepta daruri de la altii, dar de data asta am lasat orgoliul la o parte si am acceptat.

Foto: Pixabay
   Nu stiam eu mare lucru despre uleiuri, desi mi le mai recomandase si buna mea prietena Elena Cimpoesu, insa pe ea timp de vreun an de zile o refuzasem vehement. Ah, o refuzasem NU din cauza ca nu as fi avut incredere in ea sau in uleiuri, ci din cauza a ceea ce credeam eu despre modul in care ele erau promovate. "Ah, MLM? E cu castigat bani, e cu bonusuri? Atunci nu, mersi, nu ma bag" - asa o trimisesem de mai multe ori la plimbare, iar ea - cu mult bun simt si din dorinta de a nu ma supara - isi vazuse de treaba. Si asa practic am irosit un an de zile in care as fi putut sa ma bucur de aceste minunatii. Dar voi reveni mai tarziu la aceste aspecte.

   Kitul Family Essentials include 10 uleiuri esentiale, concepute pentru a fi un fel de "farmacia familiei", acoperind practic toate nevoile unei familii pentru tot felul de cazuri de simptome acute: dureri de cap, de burta, de urechi, de gat, balonare, nas infundat, dureri musculare, insomnii, tuse, eczeme si tot asa... Ce am facut la inceput cu uleiurile? Am rezolvat rapid o febra si o insolatie la David in vacanta pe Madeira (2 picaturi de Peppermint pe talpi, a adormit copilul, a doua zi era ca nou), am rezolvat rapid dureri musculare si febra musculara pe tot corpul la Bogdan (cu "grup de control", haha, adica l-am masat cu Deep Blue pe umeri si pe coloana, dar l-am lasat fara masaj la picioare ca sa poata compara, iar a doua zi mi-a spus ca la picioare e la fel, in schimb pe umeri si coloana il lasasera 90% din dureri), am rezolvat nas infundat, iar de efectul sublim si divin al uleiului de Lavender pentru a avea un somn profund si odihnitor nici nu mai e cazul sa va vorbesc.

   Deja devenisem intrigata despre ce fac picaturile astea de esente ale plantelor. Imi aminteam ca, in urma cu multi ani, cand urmaream o bloggerita americana, mama a 5 copii din care 2 adoptati din Uganda, celebra pentru articolele ei antivaccinare, treceam intotdeauna foarte superficial peste acele articole cu nota personala in care ea povestea despre diversele probleme de sanatate ale copiilor ei pe care le rezolva mereu cu uleiuri. Imi aminteam reactia mea: "Ei, hai, ma lasi, acu' trec toate cu uleiurile astea? Ce sa zic..."...

   Eu dealtfel mai folosisem uleiuri esentiale pure acum vreo 5 ani... de la doTERRA si de la Young Living. In 2012-2013 imi cazuse foarte mult par (otravire cu clor de la piscina, menopauza, plus detox) si cautand pe internet metode naturale de a contracara pierderea parului, gasisem relatari si fotografii ale unor femei care isi rezolvasera problema folosind ulei esential pur de cedru, Cedarwood. Am comandat - printr-o amica de pe Facebook, fara sa-mi fac cont - vreo 5 sticlute de ulei de Cedarwood de la doTERRA si am inceput sa folosesc. Spre marea mea surprindere, parul a inceput sa se regenereze masiv, ceea ce tot face pana in ziua de azi, cand coafeza mea se mira ca ea imi taie doar max. 2 cm din parul lung, dar mie in permanenta imi cresc fire noi in crestet, imi tot zice "Iar da iarba la tine pe cap" :-) Acum folosesc si Rosemary, alt ulei benefic pentru regenerarea parului. Si totusi, pe vremea aceea nu realizam inca ce miracole se ascund in micile sticlute cu esente eterice, adica nu le-am luat suficient de in serios, avand alte prioritati.

"In natura vie, nimic nu se intampla fara sa fie in legatura cu intregul".
- Johann Wolfgang von Goethe -

   Imi mai amintesc ca in 2013 imi achizitionasem cu mult entuziasm Manualul de Medicina Naturista al doctorului Doru Laza, o adevarata enciclopedie de informatii utile despre toate plantele; este o carte de dimensiunea unui dictionar roman-englez, deci ditamai volumul... Imi amintesc cum am rasfoit-o vreo ora, am citit despre metodele de preparare a plantelor pentru a ne servi ca remedii la diverse afectiuni si apoi imi amintesc la fel de bine cum am inchis-o si am pus-o in biblioteca, spunandu-mi: "Ei, pe naiba, acum ma apuc sa fac Plafar in casa??". Si in biblioteca a ramas pana vara trecuta, cand - tot legat de plante si uleiuri - am luat-o din nou la citit si am descoperit cu mare bucurie ca domnul doctor Laza recomanda foarte mult si uleiurile esentiale! Atunci s-a facut lumina in creieras: pai daca tot nu am timpul si inclinatia sa ma apuc sa prepar prafuri, otet aromatic, macerate, cataplasme, decocturi si tincturi, iar cu ceaiurile oricum nu ma omor, oare nu am posibilitatea de a obtine beneficii maxime din plante folosind tocmai ESENTA plantelor, in starea ei cea mai pura si eficienta, adica forta vitala a plantelor sub forma de ulei esential? Iata cat de usor mi s-a luat ceata de pe ochi.

"Uleiurile esentiale pot contribui la cresterea creativitatii, stimuland anumite mesaje transmise creierului si accentuand starea de relaxare. Se spune despre Leonardo Da Vinci ca folosea aromaterapia ca si metoda de a induce inspiratia, iar uleiul lui esential preferat era Neroli."
- Professional Artist Magazine, Boosting Creativity with Essential Oils -

   Primul meu WOW adevarat a avut loc in septembrie sau octombrie 2018, cand am descoperit niste retete de blenduri de uleiuri esentiale. Blendurile sunt amestecuri in care - intr-o sticluta cu roll on de 10ml, de exemplu - se pot combina diverse uleiuri esentiale si se completeaza apoi cu "ulei purtator" (un ulei de calitate, bio si presat la rece). Ei bine, tocmai avusesem o disputa pe un grup cu o persoana care in dialogurile directe ma asigurase ca ma "adora", dar pe la spate ma injunghia, era intr-o duminica si ma cam intristase sa constat acea "lipsa de impecabilitate". Ei bine, atunci am simtit nevoia sa-mi fac un blend care sa-mi ridice vibratia.

   Pentru acel blend am deschis pentru prima oara sticluta cu ulei esential de Patchouli, pe care tocmai mi-l cumparasem dupa ce citisem ca este "uleiul Scorpionilor" si imi mai si placea cum suna numele. Ei bine, alesesem pentru blendul meu cateva uleiuri din notele de baza, de mijloc si de top, am ales din uleiurile pe care le aveam eu pe cele cu cea mai inalta frecventa [da, in caz ca nu stiati, fiecare ulei esential are o frecventa masurabila] si apoi m-am pus pe blenduit. Cand am deschis sticla de Patchouli, sa cad jos si nu alta: m-a izbit un miros de "smoala", mi s-a parut sinistru, greu de suportat... Am ramas tablou. Era primul ulei la care mi se intampla sa am o astfel de reactie, pur si simplu de repulsie. Si totusi, dupa ce mi-am depasit dezamagirea [ego-ul tipa in capul meu: "Bai, nu se poate, cum dracu' tocmai uleiul Scorpionului miroase asa oribil?" ;-)], sufletul mi-a spus ceva de genul: "Ia pune totusi si 5 picaturi de Patchouli, dupa aia poti acoperi mirosul cu Wild Orange sau altul care-ti place"... Si asa am facut... Si abia atunci a inceput magia la nivelul sufletului... M-am dat cu acel roll on la incheieturi, pe ceafa, pe gat, iar dupa vreo 2 ore Bogdan observa ca incepusem sa fredonez in timp ce faceam alte blenduri... Eu eram ca in transa... Bogdan: "Ma uit la tine pe furis cand esti concentrata la ce faci tu acolo si zau ca ai o expresie atat de ... tâmp-fericita, incat chiar nu imi vine sa te deranjez"... Atunci m-a izbit si pe mine constient gandul: bai, dar eu chiar sunt fericita in clipele astea!! Si ma simteam efectiv fericita, imi venea sa cant. Pot sa va spun cu mana pe inima, si apropiatii mei stiu prea bine acest lucru, ca nu mai avusesem asemenea sentimente de foarte multi ani. Aici nu ma refer la fericirea molcoma a omului adult, cu o familie minunata si o viata implinita si traita in armonie cu propria persoana, ci ma refer la fericirea aia amestecata cu incantare, bucurie si chiar exaltare, fericirea copilului interior, cred ca toti intelegeti ce vreau sa spun: happy life meets meaningful life, dupa cum explica psihologul meu preferat.

   Asa au inceput calatoria si devenirea mea in calitate de propriul meu alchimist, drum pe care ma aflu in continuare, cu un entuziasm care m-a surprins si pe mine. Acum invat aromaterapie pe stil turbo, asa cum am invatat dintotdeauna rapid si eficient tot ceea ce m-a interesat si m-a pasionat. Este atat de usor sa retii si sa aprofundezi ceva care te intereseaza cu adevarat! Iar la mine asta este si un barometru excelent: cand simt ca se porneste motorul interior intr-o directie, atunci STIU ca acea directie este buna :-)

   La scurt timp dupa acea revelatie, conversam cu Elena Cimpoesu si ii spuneam ca in niciun caz nu ma voi apuca eu sa invat chimia uleiurilor si sa ma bag la monoterpene si sesquiterpene etc. samd. Elena, rabdatoare si calma cum e ea, imi zice: "Auzi, dar la emotii si uleiuri te bagi?". Ohoo! Punct ochit, punct lovit. Si imi vorbeste despre minunata carte "Emotions & Essential Oils" (care in curand va aparea si in limba romana), ai carei autori mentioneaza printre altele ca de multe ori exact la uleiul de care avem cea mai mare nevoie, prima reactie este de repulsie, de respingere! Say whaaat? Sa cad de pe scaun. Ii zic de Patchouli, caci fusese absolut singurul ulei pana atunci la care avusesem o asemenea reactie, si imi da Elena screenshot cu pagina din carte unde erau descrise efectele uleiului esential de Patchouli asupra emotiilor si sufletului nostru. Si din nou... sa cad de pe scaun, nu alta! Ei bine, citind cui i se potriveste cel mai bine acest ulei, m-am regasit la modul cel mai dureros si real: pentru oamenii care sunt deconectati de la propriul trup, care isi depreciaza si isi resping propriul trup, care se simt devitalizati si se refugiaza in activitati intelectuale ca sa fuga de propriul trup, care au o parere proasta si o atitudine negativa fata de propriul trup... Nu mai e nevoie sa continui, nu-i asa?

   Am simtit ca practic Patchouli este si uleiul tuturor celor care au fost abuzati fizic, sexual, si astfel au invatat sa se desprinda de propriul trup, fiindca mecanismul de supravietuire ne invata sa "plecam" undeva in creier cand trupul ne este vatamat, un fel de "Asta nu mi se intampla mie"... Numai ca, din pacate, chiar noua ni s-a intamplat acel abuz, de aceea ar fi bine sa reparam macar la maturitate legatura dintre suflet si trup, sa ne reconectam la propriul trup si sa vindecam ceea ce putem vindeca, sa ne recastigam iubirea si respectul fata de propriul trup. Si atunci, citind despre semnificatia uleiului de Patchouli, am inteles de ce am simtit totusi nevoia sa-l pun in blendul meu si am inteles si de ce a avut un efect atat de minunat! De atunci, am creat noi blenduri in acest scop si niciodata nu imi lipseste dragul de Patchouli...


   Pentru mine vindecarea sufletului si trupului sunt acum un work-in-progress, uleiul esential de Patchouli a devenit un bun prieten (alaturi de altele), o sa va tin la curent cu progresele mele, dar inceputul este foarte promitator si am observat deja foarte multe schimbari in bine, atat pe plan fizic cat mai ales pe plan sufletesc; cum va spuneam mai sus, am reusit sa ies din cea mai neagra depresie cu ajutorul acestor remedii eterice si mi-am regasit bucuria de viata, pe care credeam ca o pierdusem definitiv, ba ajunsesem chiar sa accept ca acesta ar fi pretul pe care trebuie sa-l platesc pentru a-mi indeplini misiunea existentiala de a-i ajuta si a-i salva pe altii. Ei bine, iata ca nu este asa, de cand am luat-o "pe ulei" am inceput sa simt din nou bucurie si fericire, simt ca plutesc si imbratisez norii!

  Pe langa toate aceste schimbari, s-a mai intamplat una majora, care m-a lasat si pe mine muta cand am constientizat-o pe deplin, dar nu v-o spun acum si aici. Am relatat-o ca si testimonial personal la seminarele la care am fost invitata in Romania in luna februarie a acestui an si o voi relata si la seminarele care vor urma, unde voi mai veni ca "special guest" si unde ma bucur ca voi avea posibilitatea sa impartasesc din cunostintele mele, pentru a ajuta cat mai multi oameni sa iasa din paradigma alopata.

Uleiurile esentiale si derularea conflictelor biologice

   Urmatoarele revelatii pe care le-am avut cand am utilizat uleiurile esentiale m-au ajutat si sa descopar influenta lor extraordinara asupra modului cum se deruleaza conflictele biologice. Mentionez de la inceput ca pentru a intelege bine urmatoarele paragrafe trebuie sa aveti mai mult decat doar o idee vaga despre NMG, conflictele biologice, cele cinci legi biologice ale naturii.

   Pentru incepatori, recomand cu drag documentarul de 4 ore (nu exista scurtatura, acest documentar ESTE o scurtatura), recomand materialul scris de doctorul Johannes Jürgenson, neaparat blogul doamnei doctor Crina Veres, toate emisiunile cu doamna doctor Crina Veres, apoi emisiunile cu doamna doctor Edith Kadar, cea mai buna sursa de NMG in limba engleza, o alta sursa buna de NMG in engleza, o sursa valoroasa de NMG in limba germana, lista de tesuturi si conflictele aferente, puteti gasi foarte multe surse de informare gratuite pe internet.




   Bun. Continui cu concluziile mele pentru avansati, pe care le-am explicat si la seminarele la care am fost invitata in Romania in luna februarie 2019.

Cine nu stie NMG 
poate sa sara la urmatorul capitol

   Stim deja ca sufletul nu face nicio diferenta intre realitate si perceptie sau vis, astfel incat multe conflicte pot detona din niste perceptii ale noastre care sunt paralele cu realitatea sau pot la fel de bine sa fie reactivate in vis, daca sufletul retraieste astfel o trauma. La mine, unul din conflictele recidivante frecvent era conflictul care afecteaza laringele. Fiind eu foarte multi ani "copilul perfect" si dornic de armonie, care nu voia sa supere pe nimeni, de fiecare data cand practic imi inghiteam cuvintele in loc sa spun ce simteam, ma trezeam cu o laringita extrem de dureroasa; fiecare inghititura era un chin (stiti senzatia aceea de parca ati inghiti lame de ras si cineva va rascheteaza gatul, nu?). Ei bine, ultima oara mi s-a redeclansat acest conflict in vis. Am visat ca mi se furase bicicleta, iar eu trebuia sa-i relatez unui politist ce se intamplase. Si cum statea politistul in fata mea, eu eram muta si oricat ma chinuiam sa vorbesc, cuvintele nu voiau sa iasa, imi ramaneau in gat... Dimineata m-am trezit direct din acest vis si evident cu ditamai durerea de gat acuta. In acel moment, zic "Hai sa testez acum uleiurile". Imi fac un blend rapid (5 picaturi de OnGuard si 5 picaturi de Melaleuca, in 5ml ulei purtator) si incep "uleiala" pe gat, din zece in zece minute. Dupa nici o ora, durerile disparusera complet! Aceleasi dureri care altadata ma tineau mai multe zile au disparut acum dupa nici o ora! Alt wow pentru mine! Si veti intelege mai jos de ce s-a intamplat asa.

   Acum vreo doua luni ma luasera durerile la o masea de minte, simteam cum imi pulseaza toata falca si durerile deveneau din ce in ce mai acute si mai puternice. Mi-am dat pe obraz in zona durerilor cu o picatura de Clove (ulei esential de cuisoare) si in mai putin de o jumatate de ora durerile au incetat. O singura picatura, oameni buni!

   Durerea este o modalitate de simtire individuala, care se transmite fie prin receptori specifici (nociceptori, activati printr-o stimulare agravanta), fie prin structuri centrale si anumite cai de transmitere raspunzatoare pentru aparitia si gestionarea durerilor. Durerea nu este masurabila obiectiv, de aceea atunci cand este simtita subiectiv (chiar si fara cauza organica), omul care se plange de dureri trebuie intotdeauna luat in serios! De aceea este crucial sa intervenim si sa gestionam fara consecinte durerile, mai ales cele ale sistemului musculoscheletal (tesutul mezodermal nou), pentru a iesi din cercul vicios al devalorizarii. Organismul uman este un sistem care se autoregleaza, adica isi controleaza automat toate procesele vitale, iar substantele vitale din plante pot sustine minunat sarcina organismului.

   Starile de durere cronica apar doar din cauza unor recidive permanente (prin sine, recidive locale, conflicte secundare sau socuri conflictuale noi) si sunt o povara atat de mare in viata de zi cu zi incat la un moment dat ajung sa depaseasca toate celelalte probleme. Medicina alopata a creat din aceasta cauza o intreaga ramura care se ocupa numai cu terapia durerilor. Frica de dureri este mult mai veche decat capacitatea de a gandi; frica creeaza o stare de neajutorare, ceea ce duce la accentuarea durerilor. Accentuarea durerilor duce la si mai multa frica si apoi la o neajutorare si mai mare, iar pentru a rupe acest cerc vicios este necesara o schimbare reala.

   Cunoscatorii de NMG se vor intreba, pe buna dreptate, cum ar putea influenta uleiurile esentiale derularea unui conflict, stiut fiind ca faza de reparatie poate fi intrerupta cel mult intervenind cu otrava alopata gen antibiotice, insa asemenea interventii sunt foarte nocive. Ei bine, explicatia este dupa cum urmeaza: aproape niciun conflict nu decurge liniar sau de unul singur! Aproape de fiecare data cand avem un conflict care intra in rezolvare si apar simptomele, daca noi suntem socati de simptome si incepem sa stam permanent cu frica legat de simptome, atunci riscam ca EXACT la locul simptomelor sa ne mai declansam al doilea conflict, mai precis un conflict de devalorizare, care afecteaza musculatura acelui tesut. Acest conflict de devalorizare pe musculatura va decurge in paralel cu primul conflict. Daca primul conflict afecteaza tesutul endodermal sau mezodermal vechi, aceste tipuri de tesut sunt mai putin sensibile la dureri decat tesutul nou-mezodermal sau ectodermal.  Durerile tesutului endodermal sunt de obicei descrise ca fiind dureri surde, apasatoare, gen balonare, neplacute, dar nu acute. In schimb in faza de vindecare a conflictului de devalorizare pe musculatura vom avea cele mai puternice inflamatii, iar acele inflamatii pot "agata" si niste nervi sensibili, ceea ce va duce la dureri mari, la fel ca si crampele musculaturii in criza epileptoida!

   Sa luam ca exemplu hernia de disc. Durerile sunt cumplite deoarece toate terminatiile nervoase merg prin tesutul mezodermal nou. Din cauza inflamatiei acestui tesut, nervii sunt practic striviti si atunci durerile puternice sunt de tip "ectodermal", desi cauza se afla in tesutul mezodermal nou.

   De cele mai multe ori, exact acest al doilea conflict de devalorizare se porneste si el automat cand ne recidiveaza primul conflict, caci sufletul si creierul au stocat acele dureri si pe post de avertisment, o alarma de tipul "Ai grija, ti s-a mai intamplat asta in trecut cand ai avut conflictul X!"; atunci se intra pe o sina, conflictele recidivante ruleaza pe pilot automat, iar uneori intra direct in criza epileptoida, fara sa o mai ia de la capat cu faza activa - faza postconflictuala A - criza epileptoida - faza postconflictuala B.

   Ei bine, avand in vedere ca in criza epileptoida corpul se afla din nou in simpaticotonie maxima si stare de alarma, EXACT ATUNCI ne pot ajuta uleiurile esentiale sa reducem masiv sau chiar sa stopam durerile cauzate de cel de-al doilea conflict, fara insa ca interventia noastra sa aiba vreo influenta asupra derularii primului conflict, care astfel isi poate incheia netulburat faza de reparatie (daca ea chiar se desfasoara in acel moment). Se stie insa ca recidivele nu se deruleaza la fel ca si conflictele initiale, de aceea efectele benefice ale uleiurilor esentiale sunt cu atat mai puternice, mai ales cand se adauga si forta intentiei si a gandurilor si a iubirii cu care ne ajutam copiii, de exemplu. In timp ce continutul conflictului ramane acelasi, el poate fi trait in mod diferit, iar aceasta diferenta este majora in derularea lui.

   De asemenea, spasmele si crampele musculaturii netede pot aparea in faza activa si in criza epileptoida de exemplu prin colici biliare sau renouretrale (conflict de furie teritoriala sau de identitate si conflict de marcare a teritoriului), dar si in faza activa (si criza epileptoida) a unui conflict de "problema urata, de tot rahatul" care afecteaza musculatura colonului. Si in aceste faze putem interveni eficient cu uleiuri esentiale pentru reducerea durerilor.

   Intrucat la aproape toate durerile este implicata musculatura, o tensiune si incordare musculara de lunga durata pot contribui la o crestere a sensibilitatii la durere. Contractiile musculaturii pot de asemenea duce la o emisie de semnale dureroase. Daca durerile sunt interpretate ca semn de slabiciune, neputinta, disfunctie etc. (ceea ce se intampla extrem de des in societatea noastra), atunci deja conflictul secundar s-a si declansat, el reprezentand cauza durerilor cronice. Atunci cand din cauza durerilor omul este convins ca nu mai "functioneaza" si se simte ca un invalid, atunci la locul durerilor in tesutul nou-mezodermal incepe deja ulceratia celulara, pierderea de masa celulara. Acest proces de ulceratie impiedica reparatia si vindecarea. Cand omul se obisnuieste cu durerea sau crede ca poate functiona din nou, atunci incepe faza de reparatie, cu dureri si inflamatii. Acesta este procesul care foarte frecvent duce la un cerc vicios si la dureri cronice. Interventia pentru reducerea durerilor este cruciala fiindca orice om care are dureri nu va mai avea dispozitia sa-si analizeze conflictele, cu atat mai putin va avea energia sa le rezolve; in plus, daca mai intervine si ezitarea de a folosi locul dureros ("Ma doare piciorul, asa ca incep sa schiopatez"), deja conflictul de devalorizare recidiveaza. Aici pot ajuta minunat uleiurile esentiale.

"Un om care se considera valoros va merge drept si se va misca hotarat si cu totala incredere in sine. Oare e surprinzator ca intregul lui schelet, tonusul muscular precum si expresia faciala se vor dezvolta cu totul altfel decat la cineva care se considera un nimic?"
-Milton H. Erickson, 1982-

   Inca un aspect demn de retinut este cum sa identificam faza conflictuala in care se manifesta un simptom. Cand avem un simptom care apare dimineata, dureaza pe timpul zilei, se acutizeaza in jurul pranzului si apoi scade in intensitate, avem de-a face cu un simptom al simpaticotoniei. Aici ajuta interventii asupra simpaticotoniei, ceea ce duce la o ameliorare a simptomului. Cand avem un simptom care incepe dupa-amiaza, se accentueaza seara, iar a doua zi dimineata este inca prezent, dar dispare in timpul zilei, avem de-a face cu un simptom al vagotoniei. In acest caz ar ajuta interventii cu remedii care au efect simpaticoton, pentru a reduce simptomele. Repet: simptomele vagotone sunt accentuate de faza vagotona (noaptea), iar cele simpaticotone sunt accentuate de faza simpaticotona (dimineata).

   La toti acesti factori se adauga si predispozitia pe care fiecare din noi o are din copilarie. Aceasta este de fapt programarea de la parinti. De exemplu, cand un copil vede ca parintii lui au pretentii enorme de la el si el nu le poate realiza si se devalorizeaza, atunci apare si predispozitia (perceptia individuala) care ulterior in viata il va face pe acel copil mai predispus la dureri ale sistemului musculoscheletal in faza de reparatie a conflictelor de devalorizare. Durerile pe durata lunga pot afecta masiv psihicul unui om si il pot face sa dispere sau sa intre in depresie. De aceea este important, pe langa o terapie adecvata a durerilor, sa abordam si convingerile si programarile vechi ale acelui om.

   Un alt aspect important: toate durerile sunt accentuate atunci cand avem si un conflict activ de abandon, care afecteaza tubii colectori renali. Prin edemele caracteristice acestui conflict, orice inflamatie este agravata. Orice conflict de abandon provoaca si un edem generalizat care este de asemenea accentuat prin substante precum histamina si prostaglandina. La toate acestea se adauga sentimentele de disperare, lipsa de speranta si abandonul sufletesc, deoarece aceste emotii sunt tipice conflictului existential, conflictului de abandon. De aceea toti cunoscatorii de NMG recomanda ca, in orice faza de reparatie a unui conflict care decurge concomitent cu prezenta conflictului de abandon in faza activa, prima prioritate sa fie cea de a gestiona conflictul de abandon, pentru a reduce durerile. Si aici interventia cu uleiuri esentiale este cruciala, fiindca pe langa efectele benefice ale uleiurilor avem intentia iubitoare fata de persoana cu dureri, ceea ce ii ia omului aflat in suferinta impresia ca este singur si abandonat si il face sa se simta in siguranta, ingrijit cu afectiune. Niciodata sa nu bagatelizati importanta acestor aspecte atunci cand aveti de-a face cu un om in durere! Despre tragedia acestui conflict de abandon si efectele pe care le are mai ales asupra copiilor internarea in spital am scris in articolul meu despre adevaratele cauze ale sindromului hemolitic-uremic.

   Reactiile emotionale care se nasc in urma durerilor apar in marea lor majoritate din sistemul limbic, care apartine de creierul vechi. Sistemul limbic include printre altele amigdala cerebrala (asa-zisul centru al fricii din creier), dar si bulbul olfactiv care este responsabil de miros. Mirosul vine din creierul emotional, din "biblioteca traumelor nerezolvate" pe care le caram cu noi prin viata. Toate emotiile inmagazinate si nerezolvate duc la recidivarea conflictelor. In acest context putem intelege din nou efectele extraordinar de benefice ale uleiurilor esentiale.  

Uleiurile esentiale ca sursa de oxigen suplimentar 

   Un alt motiv pentru care uleiurile esentiale ajuta enorm intr-o criza epileptoida este pentru ca ele pot influenta cantitatea de oxigen din creierul nostru. Am explicat deja la seminare ca in momentul detonarii unui conflict, creierul comuta automat din respiratie aeroba (pe baza de oxigen) in respiratie anaeroba (respiratie care produce acid lactic, adica fermentare, ducand la functii musculare incetinite). Ei bine, dupa rezolvarea conflictului, ca sa trecem in faza definitiva de vindecare, creierul are nevoie sa comute la loc de pe respiratie anaeroba pe respiratia aeroba, iar aici are mare, MARE nevoie de mult oxigen. Ei bine, uleiurile esentiale sustin creierul oxigenandu-l si crescand vibratia si frecventa masurabila a energiei din organism. Uleiul esential de Peppermint, de exemplu, deschide micile cai respiratorii din plamanii nostri, contribuind la absorbtia de mai mult oxigen. S-a studiat la sportivi efectul administrarii unei picaturi de ulei de Peppermint intr-un pahar de apa inainte de antrenament: forta prizei creste cu 34%, detenta la saritura in inaltime creste cu 7%. De ce? Fiindca organismul/creierul primeste mai mult oxigen.

   Evident, asa cum explica dr. Lanka in prelegerile sale, cea mai buna metoda de a ajuta creierul sa nu uite sa comute pe respiratie aeroba ramane alergatul in ritm rapid pentru 1-2 minute, de cateva ori pe luna, dar atat de rapid incat practic sa simtim ca ramanem fara suflare, pentru ca exact atunci creierul face din nou acel switch pe respiratie aeroba si astfel posibilele simptome dintr-o criza epileptoida vor fi mai usor de suportat.

   Last but not least, nu am fost la cursuri de Recall Healing si inca nu am aprofundat abordarea recomandata de Gilbert Renaud, dar o buna prietena absolventa a Facultatii de Medicina si Farmacie si participanta la cursurile de Recall Healing mi-a relatat - auzind descoperirea mea - ca si Gilbert mentioneaza ceva asemanator cu privire la faptul ca recidivele decurg altfel decat conflictele initiale, el vorbeste de un "efect de racheta" daca am retinut eu bine... Nu intru in mai multe detalii pana nu particip si eu la un astfel de curs, ca sa pot discuta direct cu Gilbert. Cred ca anul asta voi merge si eu la cursurile de Recall Healing, mi-a trezit interesul si simt ca si acolo imi voi putea recupera niste bucati de puzzle pentru vindecarea totala a sufletului si corpului, la care am pornit in mod activ odata cu descoperirea uleiurilor esentiale care parca m-au readus la viata si mi-au redat speranta!

Uleiurile esentiale - cele mai eficiente remedii

   De ce as utiliza si de ce recomand eu in conflicte uleiurile esentiale inaintea oricaror alte remedii, fie ele si naturiste? Este simplu, mai ales dupa ce am vizionat documentarul "Vechile secrete ale uleiurilor esentiale". In acest documentar, doctorul David Stewart, PhD, explica foarte clar ceea ce se stie deja din fizica cuantica: noi, oamenii, suntem energie, iar intentiile si gandurile noastre influenteaza materia si realitatea, astfel incat uleiurile esentiale reprezinta un intreg "pachet de posibilitati" care urmeaza a fi realizate. Cu alte cuvinte, chimia nu este totul, moleculele chimice nu sunt totul, caci uleiurile esentiale contin, pe langa sutele de componente, si energie si informatie, ele pot deschide multe canale de energii blocate, ca atare ele vor face exact ceea ce VREM noi sa faca; da, imaginati-va ca fiecare om isi va materializa exact acele posibilitati "uleioase" pe care le concepe cu mintea si cu intentia lui. De efectele minunate asupra sufletului nici nu mai zic!

   In spatele vietii, in spatele a orice este vital se afla o constiinta, o inteligenta. Da, stiinta neaga ceea ce nu poate cuprinde cu intelegerea ei limitata, dar noi putem depasi aceste limitari, iar uleiurile esentiale ne ajuta pe acest drum. De aceea dintotdeauna, inca din vremurile biblice, rugaciunea si "uleierea" (mirungerea, cum e numita in biblie) au dat rezultate minunate in mentinerea si restabilirea sanatatii, mai ales ca aceste esente eterice actioneaza in mod sinergetic, potentandu-se reciproc (se stie ca smirna, de exemplu, potenteaza pana la de patru ori efectele uleiurilor cu care este combinata). Pe langa ca tamaia si smirna au fost, pe langa aur, darurile oferite lui Iisus la nasterea sa, si se stie ca tamaia era mai scumpa ca pret pana si decat aurul, pe mine m-a impresionat sa aflu ca si vechii egipteni practicau aromaterapia pentru absolut orice, motiv pentru care valea Nilului ajunsese sa fie cunoscuta drept "leagan al medicinei"; se spune ca la egipteni smirna ii era dedicata Lunii, iar tamaia zeului Soarelui, Ra. De aici putem extrapola putin si metaforic putem lega emotional smirna de principiul feminin si tamaia de principiul masculin. Dealtfel, in cartea "Emotions & Essential Oils" scrie si despre tamaie ca ajuta la crearea unei relatii sanatoase cu propriul tata (aici putem vedea atat tatal pamantesc, cat si cel ceresc, nu-i asa?), fiind uleiul care deschide canalele spirituale pentru conectarea cu Dumnezeu.

   Tot din documentarul de mai sus veti afla ca uleiurile esentiale au si capacitatea de a modifica frecventele cerebrale, undele cerebrale, lucru total fascinant si dovedit deja experimental. Lavanda incetineste activitatea undelor Beta, Lemon activeaza lobii temporali si capacitatea de a asculta, tamaia calmeaza total ducand la incetinirea receptorilor sistemului limbic. Asa avem unde Alfa echilibrate. Astfel, uleiurile esentiale sustin activitatea sanatoasa si echilibrata a creierului.

"Exteriorul unei plante este doar jumatate din esenta ei".
- Johann Wolfgang von Goethe -

   ORICE medicament sau produs medicamentos patentat (accentuez acest cuvant!) este creat pe baza unei singure substante izolate sau sintetice (reproduse de chimisti in laboratoare) care se obtine din anumite parti ale unei plante, intr-un anumit moment al dezvoltarii acelei plante. Oamenii de stiinta analizeaza compozitia unei plante, isi aleg o substanta pe care ei o considera activa (dar planta, fiind ceva viu, se modifica in permanenta, in functie de mediu, exact ca si omul!), apoi se folosesc de analiza chimica a acelei substante pentru a o reproduce sintetic cu scopul de a o PATENTA ca si substanta noua (caci natura nu poate fi patentata). Scopul devine strict comercial: numai substantele izolate reproduse in laborator pot fi patentate! Follow the money ramane o regula de aur pentru a urmari interesele adevarate ale celor care promoveaza substantele sintetice si nu pe cele naturale. De aceea concernele farmaceutice vor investi miliarde de dolari numai in reproducerea si studiul substantelor care sa poata fi patentate. Acele substante reproduse sintetic sunt apoi "studiate" si "testate" in laborator, pe culturi de celule, un proces in care oamenii de stiinta par a uita din pacate ca viata nu se petrece in eprubeta si nici sanatatea nu vine din produse sintetice, de laborator.

   Cand acel medicament este gata pt. a fi patentat, ramane practic o singura substanta izolata si reprodusa sintetic, pe care organismul evident ca o va identifica drept straina si nu o va putea asimila si metaboliza, drept pentru care va suferi de reactii nedorite, in timp ce intr-un ulei esential se pot pastra intre 500-2.000 substante naturale, echilibrate si bioasimilabile din mediul lor natural, nu imitatii de laborator. Acum incepeti sa intelegeti si voi ce comori si beneficii uriase se ascund in uleiurile esentiale? Ele dealtfel sunt denumite "uleiuri", dar nu sunt de fapt uleiuri, ci esente eterice, volatile!

   Oameni buni, ganditi-va ca aromaterapia exista si se foloseste cu succes de mii de ani! Puneti-va intrebarea logica: DE CE ar mai fi si acum folosita, daca nu este utila? Exista in jur de 15.000 de studii pe site-urile stiintifice despre aromaterapie, insa aceasta terapie nu se doreste a fi foarte cunoscuta, din motive evidente. De aceea autoritatile au grija ca etichetarea produselor de acest gen sa intre in categoria "uz cosmetic" (ceva gen "flinca-flinca un pic de parfumel pe piele, acolo...") sau "suplimente alimentare". Nu pot fi considerate "medicamente" din doua motive simple: (1) un medicament este doar ceva creat de om, care sa poata fi patentat, si (2) orice medicament trebuie testat pentru toxicitate, cu acel factor LD50 (doza letala 50, adica se calculeaza care este doza la care 50% din cobai mor!!); un produs la care nu exista acea doza letala nu poate fi acceptat ca si medicament, caci regula este ca orice medicament trebuie sa fie toxic, altfel nu poate avea ceea ce se considera "efect medical". Acum intelegeti mai bine care sunt dedesubturile, despre care vorbea si cunoscutul critic Ivan Illich in cartea lui celebra din anii 1970, "Nemesis a medicinei".

Cum folosesc eu uleiurile esentiale

   Voi vorbi in mod intentionat despre experienta mea personala, deoarece nu intentionez sa fac recomandari sau sa dau "indicatii pretioase" nimanui. Ca intotdeauna, va voi relata ce am descoperit eu, ce ma ajuta pe mine, urmand ca voi sa treceti totul prin filtrul propriului discernamant, sa va informati la randul vostru si apoi sa luati deciziile cele mai bune pentru voi insiva si familia voastra.

   Cand am intrat in lumea uleiurilor esentiale, pe mine m-a entuziasmat si m-a castigat in primul rand utilizarea topica, deci aplicarea lor pe piele, fie diluate, fie nediluate. Eu am simtit intuitiv nevoia sa folosesc mai intai pe piele si abia apoi am inceput sa le difuzez... Am invatat apoi ca, desi uleiurile purtatoare dilueaza uleiul esential, acest lucru nu inseamna nici pe departe ca uleiul ar fi mai putin eficient. Inseamna doar ca uleiurile esentiale vor fi absorbite mai bine in piele, datorita evaporarii mai lente atunci cand sunt combinate cu ulei vegetal purtator; de asemenea, cu blendurile acoperim si o zona mai mare a pielii. De obicei, incepatorii in aromaterapie prefera sa difuzeze uleiurile, eu insa se pare ca sunt mai mult "tactila" si nu atat de "olfactiva" :-) 

   Poate v-am cam plictisit pana acum si va intrebati, pe buna dreptate, cand ajungem si la subiecte mai controversate. Ei bine... acum, chiar acum :-)

   Pe langa utilizarea uleiurilor pe cale aromatica si topica, mai avem si administrarea interna. De ce este un subiect controversat ingerarea uleiurilor esentiale? Simplu: fiindca veti gasi multe pareri pro si multe pareri contra. Cam ca si la vaccinare :-) De aceea va spuneam ca propriul discernamant este cel mai bun barometru pentru filtrarea tuturor informatiilor pe care le gasim despre uleiurile esentiale. Nu acceptati si mai ales nu cereti de la nimeni mura in gura, retete standard, cate picaturi, cu ce mana turnam picaturile, in ce camera sa stam cand facem blendurile etc. samd. Informati-va singuri, dragilor, caci materiale de studiu exista garla, si apoi asumati-va raspunderea, e simplu si se poate. Daca eu pot, poate oricine :-)  

   In ce priveste temerile si panicile intretinute de diverse persoane cu diverse interese, am sa reproduc ce i-am scris unei mamici de pe Facebook: "Auzi, unele mamici fac pe ele de frica sa-i dea copilului o picatura de ulei esential natural si bioasimilabil, dar cand fug la spital cu bebelusul de 4 luni sa primeasca Cefort pe vena nu mai stau cu frica???" I rest my case.

   Eu personal ingerez de luni de zile (direct sublingual sau in apa) uleiuri gen Lemon, Fennel, Grapefruit, Copaiba, Frankincense, Wild Orange, ZenGest, am luat intern sub forma de capsula multe din combinatiile recomandate in Ghidul de uleiuri esentiale (editia extinsa), iar de curand am inceput si protocolul de 30 de zile Cleanse & Restore. 

   Pe mine controversa legata de ingerare m-a lasat rece atunci cand am inteles ca uleiurile esentiale de la doTERRA sunt 100% pure si au grad terapeutic certificat. In schimb uleiuri Primavera de la Plafarul din colt nu as ingera, v-o spun deschis. La doTERRA gasim pe fiecare sticluta de ulei denumirea in latina, plus componenta exacta din care s-a facut extractia: scoarta, frunze, flori, seminte etc. La doTERRA putem verifica absolut fiecare ulei: mergem pe situl Source to you si acolo introducem numarul pe care il gasim pe fundul fiecarei sticlute de ulei doTERRA. De exemplu, eu tocmai difuzez acum ulei esential Lime care are numarul 1812210Y. Introduc acest ID si primesc fisa cu analiza acestui ulei impreuna cu lista tuturor moleculelor componente, plus confirmare ca este pur si necontaminat, ca nu contine solventi sintetici sau cine stie ce compusi chimici "identici natural" (!). Pentru mine asta este o dovada de transparenta totala, care ma face sa am incredere intr-o asemenea firma. Ah, si apropos, uleiul esential Lime de la doTERRA de 15ml costa €14,25. O sticluta de ulei Lime de 10ml de la Primavera are pretul de €10,90 (15ml ar costa €16,35) - deci nu corespunde nici calitativ si nici macar mai "ieftin" nu este. Ati inteles?

   A propos de puritate, va redau comentariul unui farmacist roman care are informatii din interiorul sistemului:


"Cine are camp de lavanda si vrea sa faca ulei esential pur se intreaba cum il va distribui, caci vin cei de la firme romanesti consacrate [F...s si S....a D....a] cu uleiuri diluate, ieftine. Ei zic ca sunt la fel. Cum sa fie la fel, cand eu am in nas un ulei concentrat de la doTerra si vad cum se evapora pe hartie, iar din cel fake ramane uleiul pe hartie? La cromatografie vezi exact compozitia, evidentiezi terpene si sesquiterpene si fiecare compozitie de eteri in procente si in functie de prezenta sau absenta peroxizilor se poate pune data valabilitatii lor... Da, sigur, toti stiu multe si nimic. Institutul de Bioresurse Alimentare nu prevede norme de restrictie pe piata. Si Aurderm tot asa era inregistrat si s-a vazut ce era cu adevarat in el."

   Ah, si fiindca am pomenit mai sus acest cuvant, IEFTIN, am un sfat pentru toti vanatorii de chilipiruri, pentru toti cei care nu se pot debarasa de mentalitatea de paraziti sau capuse, care vor totul moca si nici atunci nu apreciaza nimic, pentru toti cei care merg prin viata cu mana stransa pe portofel pana li se albesc oasele, toti cei care nu respecta legile naturii si nu stiu sa pastreze un echilibru intre A LUA si A DA: mai oameni buni, respectati-va pe voi insiva, fiti generosi in primul rand cu voi insiva, apoi si cu ceilalti, si nu mai cautati ieftin sau moca! Altfel va veti atrage in realitatea voastra fix o viata ieftina. Cred ca intelegeti prea bine ce spun. 

   Ah, si mai sunt multi fraieri care isi cumpara "uleiuri esentiale" doTERRA de pe Amazon sau eMag, Pravalia Fleoscului sau alte situri care comercializeaza ILEGAL aceste uleiuri si umplu netul cu reclame platite. Mai oameni buni, ia puneti-va neuronii la lucru: acolo ori platiti mai mult decat pe originale, ori sunt mai ieftine fiindca sunt contrafacute, caci ce comerciant ar cumpara originalul pentru ca apoi sa-l vanda mai ieftin si sa iasa in pierdere? In afara de asta, exact acesti comercianti sunt cei care urmaresc numai propriul profit; ii recunoasteti pentru ca ei vor incerca cel mai mult sa descurajeze oamenii de la a achizitiona produsele originale doTERRA direct de la firma doTERRA (unde orice client poate primi 25% reducere, plus puncte cadou si bonusuri). Acesti comercianti va vor indemna sa cumparati doar de pe site-urile lor (ilegale!), unde numai ei au beneficiile. Un singur lucru e cert in ecuatiile astea: voi veti iesi fraieriti, asa ca informati-va din surse de incredere si nu acceptati decat originalul de la sursa originala!

   Inca o lamurire referitoare la ingerarea uleiurilor, ca parca vad ca acusi vin iar martorii lui Sanofi in halate albe sa va spuna ca nu cumva sa puneti esente eterice sub limba... ptiu, drace, e mult mai sigur sa va injectati copiii cu neurotoxine, aluminiu si mercur fara numar, nu-i asa? Dragilor, dar noi TOTI ingeram deja de multi ani tot felul de "uleiuri esentiale" care au fost aprobate pe piata pentru aromatizarea artificiala a bauturilor si alimentelor, numai ca acele uleiuri sunt sintetice, nu sunt naturale! Ah, si desigur sunt mult mai "ieftine" decat cele pure, cu grad terapeutic. Asta asa, ca sa stati linistiti, ca daca nu ati murit pana acum de la alea ieftine, nu o sa muriti nici dupa prima picatura de ulei de tamaie PUR si vindecator turnat sub limba :-)

   Sa va zic si cum e cu gradul asta terapeutic certificat de la doTERRA, numit si CPTG si patentat ca atare? Ia imaginati-va ca sunteti o firma serioasa care vrea sa comercializeze cele mai pure si eficiente uleiuri esentiale si care evident va fi nemultumita de standardele de calitate pe care le solicita in mod normal autoritatile pentru a aproba punerea pe piata a unui ulei cu eticheta de "ulei esential", imaginati-va ca sunteti o firma nemultumita de lipsa de interes a autoritatilor in a verifica temeinic calitatea tuturor uleiurilor esentiale care sunt comercializate. Intr-adevar, calitatea uleiurilor esentiale puse pe piata nu este reglementata legal. Astfel, in lipsa unor criterii oficiale stricte de verificare a puritatii uleiurilor, pe mine personal m-a impresionat sa aflu ca cercetatorii din doTERRA au creat ei insisi un protocol extrem de riguros de testare a gradului terapeutic de puritate pentru uleiurile vandute de aceasta firma, patentand acest standard stiintific sub denumirea de CPTG Certified Pure Therapeutic Grade®. Mai multe detalii va recomand sa cititi cu atentie la linkurile pe care le-am pus la inceputul acestui paragraf. Chiar, va puteti imagina cum ar fi ca firma Sanofi sa dezvolte de exemplu un standard de verificare a puritatii vaccinurilor care sa depaseasca in rigurozitate protocoalele autoritatilor care aproba punerea pe piata a vaccinurilor?? Haha, hai ca v-am facut sa radeti pe ziua de azi :-) In realitate, stiti deja ca autoritatile nici nu verifica vaccinurile, tot producatorii se "autoverifica" si dau doar cu subsemnatul la modul "sa moara mama ca totul e ok, cumetre, pune-mi si mie vaccinul asta pe piata"... Iar restul este "secret industrial"...


"Mirosul este un vrajitor puternic,
care ne transporta pe distante de mii de kilometri
si prin toata viata noastra de pana acum"
~~ Helen Keller ~~
De ce doTERRA si de ce MLM?

   Am relatat deja mai sus ca mai utilizasem uleiuri esentiale de la doTERRA si Young Living. Aceste doua firme sunt pe buna dreptate lideri mondiali in materie de uleiuri esentiale cu adevarat pure si eficiente. Personal nu va pot recomanda cu constiinta impacata niciun fel de ulei de la vreo alta firma. 

   Decizia mea de a comanda pe termen lung de la doTERRA a fost bazata in primul rand pe increderea in buna mea prietena Elena Cimpoesu, pe care o cunosc de la conferinta mea din 2016, cand s-a oferit din senin sa ma ajute pro bono cu organizarea, in perioada cand eu ma straduiam sa strang donatii ca sa putem achita chiria salii si banii pentru cameramani. Asa ne-am cunoscut si ne-am conectat sufleteste, regasindu-ne pe aceeasi lungime de unda a unei misiuni existentiale de a ajuta oamenii si de a-i scoate din paradigma alopata. La asemenea teste poti vedea caracterul oamenilor, iar Elena Cimpoesu a trecut examenul cu brio!

   In al doilea rand, intuitiv mi-a placut numele: doTERRA = DARUL pamantului. Ce poate fi mai frumos si mai sugestiv? De asemenea, am rezonat minunat si m-am identificat cu mesajul pe care il transmit si il traiesc acesti oameni: sa schimbam lumea picatura cu picatura, om cu om, comunitate cu comunitate. doTERRA investeste si ajuta oamenii din tarile unde sunt culese plantele pentru toate uleiurile, ceea ce fac ei se cheama co-impact sourcing, adica ajuta in mod real si sustenabil (fara intermediari) comunitatile de tarani din tarile in curs de dezvoltare de unde isi obtin uleiurile, pentru ca doresc sa obtina uleiurile din mediul ideal al plantelor respective, fara pesticide sau alti contaminanti, ceea ce garanteaza o recolta optima si o cantitate maxima de substante active din plante. Cititi pe tema asta si vizionati video-urile de la linkul de mai sus, veti fi impresionati cum am fost si eu.

   Pentru multi, poate ca fraza "sa schimbam lumea picatura cu picatura si om cu om" suna doar ca un slogan banal, dar pentru mine personal este doar continuarea fireasca a ceea ce eu FAC DEJA de zece ani incoace: schimb lumea om cu om si salvez copiii, unul cate unul. Stiti bine ca Dumnezeu ma ghideaza demult pe acest drum.

   Bine-bine, vor spune carcotasii (sau ignorantii), dar vorbim totusi de MLM, un sistem "piramidal", blablabla... Bun, haideti sa va explic cum am ajuns eu sa inteleg acest sistem, pentru ca si eu aveam exact aceleasi prejudecati provenite din ignoranta sau, mai rau, din informatii false vehiculate cu intentie in spatiul public, pe care nu le verificasem inca personal. Nu stiam absolut nimic despre MLM, dar auzeam pe diverse grupuri "naturiste" tot felul de avertismente de genul "Noi aici nu promovam MLM-urile"... De parca ar fi fost vorba de MLM-uri si nu de beneficiile incontestabile ale uleiurilor esentiale! Evident ca pe acele grupuri se promovau numai carti, servicii si produse de la care profitul se ducea strict catre administratorii grupurilor, orice altceva era interzis. Cert este ca din acele avertismente reiesea cumva ca toate MLM-urile ar fi niste escrocherii, de aceea si eu initial am cazut in capcana de a crede fara a cerceta de la sursa. Ei bine, prejudecatile astea m-au costat un an de zile in care nu m-am bucurat de minunea uleiurilor esentiale, caci la toate recomandarile prietenei mele Elena Cimpoesu de a INCERCA uleiurile pentru sanatatea mea, eu eram un "batman batman" incorigibil: "Nu ma bag, ma, ca e MLM si e cu bani si e MLM..." :-)

   In primul rand, dragilor, in caz ca nu ati realizat inca, absolut toata societatea noastra este deja constituita in sistem piramidal: "elita" este sus de tot si profita de toata lumea, iar noi - sclavii - suntem fix la baza piramidei, pe care o tinem in carca noastra, cu munca noastra si pe care o platim cu viata noastra. Sefii sunt in varf, iar noi, sclavii, suntem si RAMANEM jos. Si la firmele corporatiste tot in sistem piramidal se lucreaza: actionarii sunt in varf, directorii sunt  mai la mijloc, iar noi, sclavii, suntem jos de tot. Ce vreti mai piramidal de atat? Totul este o piramida. Diferenta este insa ca in societate (ca si in corporatism etc.), sclavii raman sclavi si sunt doar exploatati, pe cand intr-o firma MLM cu produse de o calitate exceptionala fiecare om care ajuta si indruma alti oameni sa descopere si sa se bucure de acele produse este rasplatit cu generozitate si respect de catre firma respectiva. Si aici nu vorbim de bliduri de plastic sau smacuri si gene false, oameni buni, aici vorbim de produse de sanatate de cea mai inalta calitate!

   In al doilea rand, firma doTERRA are o strategie foarte inteligenta si prefera sa-si rasplateasca propriii clienti multumiti, in loc sa investeasca un buget de milioane pentru campanii de marketing (la medicamente, de exemplu, se investeste mult mai mult in promovarea lor decat in dezvoltarea lor, in caz ca nu stiati). In plus, oamenii care folosesc si sunt incantati de uleiurile esentiale vor fi ambasadorii cei mai buni si autentici ai produselor, deci practic in doTERRA toata lumea este multumita de produse, toata lumea are beneficii de multe feluri, nimeni nu are nimic de pierdut. Asta mi-a placut la acest sistem atunci cand am inteles cum functioneaza. In al treilea rand,  lucru care m-a impresionat si mai mult, sistemul doTERRA functioneaza numai in echipa si in mod solidar, adica este imposibil ca cineva sa avanseze in rank si sa primeasca bonusuri mai mari in timp daca nu ii ajuta in mod solidar si pe cei din echipa sa! Ei da, asta mi-a placut chiar cel mai mult, este un sistem total pe gustul meu, pentru ca in acest mod ii pot ajuta de doua ori pe cei din echipa mea: sa se bucure de uleiuri si sa isi construiasca si ei la randul lor o echipa, in care fiecare om sa aiba beneficii pe toate planurile pentru simplul fapt ca AJUTA si pe altcineva sa descopere aceste minuni! Nu mai intru aici in alte amanunte, altfel nu mai termin nici in iulie articolul, cine vrea sa stie mai multe ma poate contacta si va relatez verbal :-)

****************

   Profit de ocazie ca sa adresez aici o mare rugaminte unora dintre cei care au deja cont in doTERRA si care isi construiesc echipa. Dragilor, cand inscrieti pe cineva si incasati un bonus, va rog NU lasati oamenii aceia in pom dupa prima comanda, nu ii ignorati dupa ce ati avut un beneficiu de pe urma inscrierii lor! De luni de zile tot primesc mesaje cu SUTELE de la oameni care sunt inscrisi la altcineva, dar acel altcineva nu ii ajuta mai departe, nu ii indruma, nu ii ghideaza, nu le explica nimic, iar oamenii ma cauta tot pe mine pentru sfaturi.
   Eu ajut benevol pe toata lumea, in special sa inteleaga cauzele simptomelor conform NMG, insa va rog sa intelegeti ca nu pot avea "cabinet" non-stop de indrumare chiar pentru toate echipele de doTerra din Romania in care oamenii se simt neglijati de upline-ul lor.
   Va rog mult, tratati-i pe ceilalti cum vreti si voi sa fiti tratati, ganditi-va ca prin comportamentul vostru uneori lipsit de caracter se ajunge la discreditarea celorlalti membri din doTERRA care chiar sunt permanent pe baricade, cu seminare, cu postari, cu indrumari, cu materiale, cu ajutor zilnic samd.
   Fiti si voi onesti, generosi, impecabili si cu coloana vertebrala, ajutati-va cu adevarat echipa si respectati-va pe voi insiva!
Cititi cu atentie si acest articol, aveti niste lectii de invatat! 
 
****************

   Eu am inceput cu "uleiala" in iulie 2018, dar nu am aprofundat sistemul si strategia in doTERRA decat prin octombrie, dupa ce am observat ca incep sa ma caute tot mai multi oameni care voiau sa-si faca si ei cont in doTERRA cu mine ca indrumator. Acum totul mi se pare logic si normal, in fond dupa ce facusem noua ani munca de informare pro bono si ajutasem atatia oameni, acestia s-au convins deja ca eu as fi chiar ultimul om cu interese ascunse sau care ar recomanda ceva fara sa creada cu adevarat in acel ceva. Si asa a inceput sa creasca echipa mea din doTerra, care la ora actuala numara peste 240 de oameni minunati. Eu ii numesc "armata mea de ridicat vibratia lumii" si va anunt ca am planuri mari de viitor. Daca aveti incredere ca ceea ce fac eu este bun, daca vreti sa va alaturati si voi echipei mele, stiti cum sa luati legatura cu mine :-)  Nota bene: Nu ma intereseaza parazitii, capusele, precupetele si afaceristii, sa ne intelegem bine! Ma cunoasteti si stiti ca sunt un om care de zece ani isi ajuta semenii fara a urmari niciun interes material. Tot asa sunt si acum, nu m-am schimbat peste noapte cum vor sustine postacii, ci am ramas acelasi om integru care vrea sa faca bine in jurul sau!

   SIMT ca prin colaborarea mea cu doTERRA Dumnezeu imi ofera acum un NOU instrument puternic si eficient, pe langa informatie si cunoastere, pentru a putea ajuta oamenii si mai bine decat o faceam deja pana acum. De ce spun asta? Pentru ca pana acum aveam la dispozitie doar posibilitatea de a ajuta oamenii cu incurajari si informatii: "Uite, citeste aici despre cauza simptomelor, citeste aici despre conflictul X sau Y"... Si totusi, in 95% din cazuri oamenii aveau nevoie de raspuns si la intrebarea "Dar ce as putea sa iau?", respectiv la copii "Dar ce as putea sa-i dau?" - ca deh, asa e omul... Si intre noi fie vorba, la episodul cu apendicita lui David am inteles si eu din experienta concreta ca - atunci cand e vorba de un copil - desi teoretic conflictul ar fi trecut de la sine, daca omul isi mai declanseaza un conflict de devalorizare peste conflictul care tocmai se deruleaza si atunci va avea dureri in criza epileptoida a celui de-al doilea conflict, NU POTI sa stai cu mainile incrucisate si sa-i spui copilului: "Hai, ba, ce te smiorcai atata, stai linistit, ca a zis unul intr-un grup pe Facebook ca trece de la sine"...

   Daca ati citit articolul meu, ati vazut dealtfel ca nu am stat absolut deloc cu mainile incrucisate. Ba chiar, la ora actuala am mai mult decat oricand convingerea ca daca as fi avut atunci uleiurile esentiale as fi reusit sa-l ajut pe David mult mai rapid si mai eficient. Si ii inteleg acum mai bine pe acei parinti care simt nevoia sa intervina, simtindu-se poate speriati si neajutorati, fiind poate in situatii conflictive cu intreaga familie, traind intr-o dinamica familiala disfunctionala care disturba procesul vindecarii la copii sau provoaca recidive frecvente, sau cine stie din ce alte motive, cert este ca ACUM am descoperit ca ii pot indruma mai bine si le pot oferi surse de informatii valoroase si despre utilizarea uleiurilor esentiale in mentinerea si restabilirea starii de sanatate a lor si mai ales a copiilor lor. De aceea pentru mine doTERRA inseamna efectiv un dar de la Dumnezeu pentru misiunea mea existentiala de a ajuta oamenii si il accept cu iubire si recunostinta si il dau mai departe tot cu iubire si recunostinta.

* * * * *

   Iata colectia mea de produse doTERRA asa cum arata prin noiembrie 2018 :-) Acum am mult mai multe, evident, toata geanta este plina ochi cu uleiuri, inclusiv dubluri. Nu numai ca eu utilizez zilnic si permanent uleiurile (le "mananc pe paine", cu alte cuvinte), dar si daruiesc la greu din ele, pentru ca ador sa daruiesc si vreau ca tot mai multi oameni sa-si bucure sufletul cu aceste minuni, vreau efectiv sa ridicam vibratia intregii planete si sa stiu numai oameni fericiti in familia mea, in cercul meu de prieteni si cunostinte :-)


   Ah, si sa va spun un "secret": nu e nevoie sa fiti bogati ca sa fiti generosi, eu nu m-am scaldat niciodata in bani, daca aveati cumva impresia asta sa stiti ca va inselati... dimpotriva, eu nu am pus niciodata pret pe bani, ba chiar am fugit de ei, am realizat de curand ca eu inconstient chiar voiam sa fiu mereu falita, pentru a nu ajunge ca anumite persoane din familia mea care din pacate isi facusera din bani un scop in viata si astfel se abonasera pe veci la nefericire.

   In urma multor experiente neplacute cu oameni materialisti si avizi de bani, eu sarisem insa in extrema cealalta: pentru mine, banul era satana, vorba Elenei, el trebuia cheltuit si risipit si aruncat cat mai rapid prin toate caile posibile :-) Cine ma cunoaste personal stie la ce ma refer :-) Nu-i vorba, cheltuitoare si generoasa am fost eu dintotdeauna, caci am invatat din ce imi spunea tata: "Feliuta, eu sunt prea sarac ca sa ma uit la bani"... Cu toate astea, si la mine exista un dezechilibru intre a lua si a da, pentru ca eu doar dadeam si nu prea stiam sa accept nimic. Astfel, intrand in doTERRA, am primit si eu cu recunostinta o noua lectie de viata: am invatat ca si banii sunt la urma urmei doar un instrument pe care eu il pot folosi in scopuri nobile la fel cum altii il folosesc in scopuri murdare, am inteles ca este ok sa accept sa fiu rasplatita sub o forma sau alta pentru munca si daruirea mea in slujba semenilor mei, am constientizat ca in momentul de fata este foarte ok sa-mi pot castiga si eu o independenta financiara pentru ca sa pot ajuta si mai mult - tinand si mai multe seminare si conferinte, publicandu-mi in sfarsit toate cartile (urmeaza in curand!), pentru ca astfel informatiile corecte sa ajunga la cat mai multi oameni.

   Toate acestea, dragii mei, reprezinta actualul meu proiect de viata care imi umple sufletul de fericire si multumire.

   Last but not least, iata de exemplu si cum a aratat sufrageria mea in perioada in care eu pregateam de zor cadourile mele pentru rude si prieteni. Imaginea este totusi saraca si nu poate cuprinde fericirea care exista dintotdeauna in sufletul meu cand stiu ca pot continua sa daruiesc si sa fac bucurii celor dragi. Toata viata mi-a placut sa daruiesc (auzi, sa mai cuteze cineva sa spuna ca un copil singur la parinti ar fi egoist!), toata viata am iubit sa fac cadouri, sa le gandesc, sa le aleg, sa le impachetez (pe vremuri aveam chiar hartie diferita de impachetat pentru fiecare cadou!). Pe mine ma bucura gandul la bucuria celorlalti. Asa sunt eu de cand ma stiu. Voi cum sunteti?



   Haideti sa va mai zic o intamplare draguta. Pe 9 martie am fost impreuna cu prietena mea cea mai buna de aici din Germania, o croata pe nume Monika, la doTERRA Spring Tour in Frankfurt, turul de primavara, unde au fost prezentate noile produse doTERRA: colectia speciala pentru copii, Kids Collection, cu 6 blenduri care urmeaza sa fie puse pe piata europeana prin luna mai, daca nu ma insel. Monika are un baiat, Riccardo, coleg de scoala cu David, dar cu un an mai mic decat David.

   Dupa cateva ore in care au vorbit diverse persoane despre doTERRA si ni s-au prezentat cateva filmulete si mai ales blendurile din Kids Collection (Steady, Calmer, Stronger, Thinker, Brave, Rescuer), a urmat pauza de pranz si apoi s-a organizat o tombola.  Eu aveam pe bilet 83 si Monika 84. Catre final, dupa ce se epuizasera cele 15 uleiuri puse la bataie pentru tombola, organizatorul a propus ca si aceasta Kids Collection sa fie oferita la tombola, evident fiecare blend separat, ca sa se bucure 6 castigatori...



   In timp ce asteptam noi acolo emotionate, Monika imi sopteste la ureche: "Ah, Doamne, ce mult mi-as dori sa castig pentru Riccardo blendul BRAVE, atata nevoie are sa se simta si el cumva mai puternic, mai sigur pe el, sa nu se mai lase dominat si doborat chiar de toti, de taica-su acasa, de colegii lui la scoala"... Eu am imbratisat-o si i-am spus: "Moni, eu oricum am comandat acest kit, asa ca atunci cand il voi primi sa stii ca iti daruiesc tie pentru Riccardo blendul BRAVE"... Incepe apoi tombola cu fiecare din cele 6 blenduri pe care le vedeti in poza de mai sus... Emotii mari... Si tot castigau altii... Si noi tot speram... Si mai ramane un singur blend...  Si ... iese 83, numarul meu!!! Sar in sus de bucurie, ma duc sa-l iau si... cand ma uit pe sticla sa vad care din ele era, pai care credeti voi ca era? Normal ca ... BRAVE, ca doar amandoua ni-l dorisem cu atata ardoare pentru dragul de Riccardo! Asta ca sa vedeti ce frumos lucreaza universul :-)

   Dragii mei, iata ca am ajuns si la finalul acestui articol... Ca intotdeauna de zece ani de zile, atunci cand descopar informatii utile si de mare valoare care ar putea ajuta multi oameni sa iasa si ei din paradigma sistemului medical corupt si defect, ma grabesc sa impartasesc cu voi si imi doresc foarte mult ca articolul meu si experienta mea sa va fie de mare folos. Si tot ca intotdeauna, inchei prin a va dori multa sanatate si decizii intelepte!

You May Also Like

25 comments

  1. Am citit cu sufletul la gura.
    Foarte interesant.
    Felicitari tuturor.
    Tare as vrea ca intr-o zi sa pot comanda si eu aceste uleiuri minunate.
    Imi doresc tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uleiurile sunt minunate! Pentru cei care nu și le pot permite, există și modalități accesibile financiar de a beneficia de leacurile provenite din Natura înconjurătoare, dăruită de Creatorul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi pare rau daca te-a deranjat comentariul meu. Consideram ( si o fac in continuare) ,ca o sa iei ca un compliment ceea ce ti-am spus. Nu ma simt prea in largul meu sa imi regasesc cuvintele in articolul tau. Mai am mult de invatat si da aveam nevoie de ajutor..... fiind prea "mica" in NMG. Eu imi cer scuze daca te-a deranjat : cum, si tu ai conflicte?
    Da, credeam ca cei care cunosc NMG stiu sa gestioneze emotiile dar am vazut pe pielea mea ca nu se pot gestiona.
    Eu iti doresc mult succes in continuare.
    Uleiurile chiar fac minuni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai de ce sa te superi, nu m-a deranjat deloc, nu cred ca reiese asta din relatarea mea :-) De asemenea, eu ajut cat pot pe toata lumea, dar in final stii bine ca tot singuri trebuie sa ne ajutam...
      Este o iluzie sa credem ca ne putem feri asa usor de conflicte... doar toti suntem oameni si toti avem emotii... dar e fain sa ne dezvoltam personal, sa ne informam, sa traim tot mai in armonie cu noi insine, pana cand nu vom mai reactiona din emotii in asa fel incat sa permitem sa ni se declanseze conflicte.
      Hai sa invatam sa gestionam cat mai bine! Ar fi ideal!

      Ștergere
  4. Da, Felicia... Dumnezeu este cu tine! Ești un OM minunat! Ne uimești mereu cu noblețea sufletului tău! Dumnezeu să te binecuvânteze pe veci! Amin!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sa ne dea Dumnezeu dupa sufletul nostru! Si tu, om bun, sa fii binecuvantat!

      Ștergere
  5. Esti o sursa minunata de inspirație. PS. Ești nascută în aceeași zi cu fiica mea. Vă iubesc pe amândouă la fel. 😘

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne, peste ce om am dat !!! Pentru mine esti ca o binecuvântare ������. Cu siguranta o sa ma alătur acestor minuni care m au convins inca de la prima aplicare. Mult succes in continuare,te iubesc ��������

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna ziua. Credeti ca cu aceste uleiuri as putea sa-l scap efectiv (nu doar sa ameliorez simptomele) pe bebelusul meu de o rinita alergica dobandita in urma vaccinului de la 2 luni? Daca da, cu ce anume? Acum are aproape 7 luni. Mentionez ca am oprit vaccinarea...
    Ati mai intalnit cazuri asemanatoare care au fost rezolvate in vreun fel?

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunat ce ai povestit . Imi doresc foarte mult aceste uleiuri minunate dar sunt cam scumpicele .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pt. mine nu sunt scumpicele (nici eu nu stateam pe roze financiar cand mi le-am luat). Pretul reprezinta exact valoarea lor, plus valoarea pe care o are pt. tine sanatatea ta.

      Ștergere
  9. Ce sa zic? Nota maximă! Am dat de articolul asta chiar când eram într-o dilemă după ce deja achiziționasem kitul de la Doterra! Mărturiile tale și experiența mea de zilele astea cu uleiurile m-au convins că e alegerea corecta! Mulțumesc din nou!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna Feli, mi-a placut mult articolul tau si onestitatea cu care ai descris experientele tale. Iti scriu pentru ca m-au intrigat foarte tare rezultatele pe care le-ai avut la par. De cand ma stiu incerc tot felul dar tot cade si e rar si e subtire ..., ma intrebam daca poti sa-mi spui care a fost reteta succesului tau. Mentionez ca desi sunt nou intrata in familia doterra, intrebarea mea este pur personala, mi-as bucura sa gasesc o solutie pt parul meu.
    Multumesc anticipat si in speranta ca mesajul nu este inoportun astept cu interes mesajul tau, fie aici fie pe adresa de email alinaopris@yahoo.com.
    O zi frumoasa, multa sanatate si mult succes in continuare.
    Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, eu am folosit Cedarwood masiv, apoi Rosemary si Lavender.

      Ștergere
  11. Draga Feli, multumesc pentru articolul mesaj foarte edifiant! Sunt terapeut bowen si nu pot sa pricep ce si cum faza cu ecografia, bizar ceea ce ai subit tu cu tipa aceea. In acelasi timp, ce argument as putea folosi eu când cineva imi slune ca se descurca si cu un ulei de calitate bio, la un pret pe jumatate cel putin fata de produsele do terra. Asta mă cam blochează in a argumenta...
    Iti doresc un an minunat si să ai răsplata pe măsura implicării si dragostei tale fată de ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha, ce inseamna "se descurca"? Uleiurile doTerra sunt singurele cu grad certificat terapeutic, singurele cu fisa moleculara detaliata... Celelalte sunt adulterate si/sau contaminate - ia cere-le o fisa de analiza cum are doTerra la sourcetoyou ;-)
      https://sourcetoyou.com/en/quality-reports

      Ștergere
  12. Buna! Incep si eu de foarte putin timp sa descopar aceste uleiuri, si am dat de blogul acesta...fascinant, care m-a convins. Te rog, am puternice palpitatii cand sunt obosita, nu ma pot linisti toata noaptea, sunt si agitata, oare la care dintre aceste uleiuri sa apelez? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai bun este uleiul de tamaie, Frankincense. Neaparat sa fie doTerra!

      Ștergere