Dr. David Hill - Putem lua uleiuri esentiale intern?

by - duminică, iulie 14, 2019

Putem lua uleiuri esențiale intern?
~~ autor: Dr. David K. Hill D.C. - Founding Executive, Chief Medical Officer / Chairman, Scientific Advisory Committee, dōTERRA®

Sunt uleiurile esențiale sigure pentru uz intern? Se poate administra intern orice ulei? Există beneficii de sănătate în urma utilizării uleiurilor în acest fel? Aceste întrebări au fost dezbătute tot mai aprins în lumea uleiurilor esențiale, de mulți ani încoace. dōTERRA® apreciază și valoarea modelelor vechi de administrare, însă recunoaștem de asemenea valoarea "bibliotecii" crescânde de cercetare pe tema uleiurilor esențiale. Adevărul este că uleiurile esențiale sunt agenți puternici, capabili să transforme sănătatea într-un mod absolut natural. Multe uleiuri esențiale sunt sigure pentru uz intern. Excluderea acestei metode de folosire a uleiurilor ar elimina probabil cel mai puternic/eficient mod de administrare. Cercetarea în continuă extindere din domeniul uleiurilor esențiale continuă să confirme siguranța administrării interne, validând numeroasele beneficii ale acestui tip de utilizare a uleiurilor esențiale.



Să înțelegem termenul de toxicitate

Toxicitatea este un termen utilizat pentru a descrie punctul în care o substanță provoacă vătămări sau daune organismului. Chiar și apa, vitaminele și mineralele - substanțe vitale pentru viață - pot fi toxice dacă sunt consumate într-o doză suficient de mare. În mod asemănător, toate uleiurile esențiale au o doză toxică, deși ea este întotdeauna cu mult mai mare decât recomandările de utilizare corespunzătoare. Poate că mai important decât să ne gândim la efectele negative asociate cu utilizarea excesivă ar fi să analizăm beneficiile incredibile care pot fi obținute atunci când uleiurile esențiale sunt utilizate sigur și în mod adecvat.

Unele uleiuri esențiale nu trebuie administrate intern. Spre exemplu Wintergreen, un ulei care conține cantități mari de salicilat de metil. Acest ulei nu este recomandat pentru utilizare internă. În schimb, este cel mai avantajos pentru a fi utilizat local, topic, unde poate fi aplicat direct în anumite zone pentru un beneficiu specific. Deși este sigur și când este administrat intern în doze mici, el este pur și simplu cel mai eficient atunci când este aplicat local. O parte importantă a utilizării uleiurilor esențiale se referă la abordarea lor în mod individual, evidențiind chimia lor specifică, profilul efectelor și metodele adecvate de aplicare.

Calitatea este crucială

În prezent, nicio autoritate de reglementare nu supraveghează producția de uleiuri esențiale și nici nu există un standard universal care să controleze protocoalele de utilizare a uleiurilor esențiale. Din acest motiv, dōTERRA a creat un proces de asigurare a calității: CPTG Certified Pure Therapeutic Degree® (Grad de Puritate Terapeutica Certificata). Pentru a fi sigure și eficiente, în special pentru uz intern, uleiurile esențiale trebuie să aibă profilul chimic adecvat și, de asemenea, să nu fie impure sau denaturate. dōTERRA folosește o întreagă gamă de metode analitice independente pentru a se asigura că fiecare sticlă îndeplinește standardele noastre înalte de compoziție și siguranță.

Mai mult decât atât, multe uleiuri esențiale se găsesc pe lista FDA pentru produsele general recunoscute ca fiind sigure (GRAS), care aprobă uleiurile esențiale pentru uz intern ca fiind constituenți non-medicali. Deși această listă nu aprobă utilizarea internă a suplimentelor alimentare, ea stabilește principii orientative generale privind siguranța. Plantele și substanțele incluse pe această listă au un istoric de siguranță bine documentat pentru utilizarea pe plan intern. Uleiurile esențiale au utilizări și aplicații care se extind cu mult dincolo de acești parametri; cu toate acestea, lista GRAS rămâne un instrument acreditat care contribuie la confirmarea siguranței utilizării interne a uleiurilor esențiale.

Prim planul științific

Deși aplicațiile topice și aromatice au fost cele mai studiate, cercetările recente au început să valideze eficacitatea și siguranța utilizării interne. De la îmbunătățirea stării emoționale până la protecția organelor vitale, utilizarea internă a uleiurilor esențiale este un domeniu interesant care se dezvoltă într-un ritm tot mai accelerat.* Cu cât aprofundăm mai mult știința uleiurilor esențiale, cu atât înțelegem mai mult relevanța lor fiziologică. Deși mai sunt încă multe de înțeles și există o mare nevoie de cercetare continuă, ar trebui să îmbrățișăm puterea și siguranța utilizării interne a uleiurilor, care a fost dovedită atât din punct de vedere clinic cât și în experiențe personale.

Ca persoană cu acreditare medicală, și eu admit că administrarea internă a uleiurilor esențiale nu trebuie bagatelizată. Datorită naturii lor puternice, este important ca uleiurile esențiale să fie folosite cu precauție și siguranță. Dar, atunci când le folosim cu atenție, multe uleiuri esențiale pot fi administrate intern în mod sigur și eficient. Raza lor complexă de acțiune pentru sănătate oferă fiecărui om posibilitatea de a-și gestiona în mod natural sănătatea cu cea mai mare încredere.

______________
*Aceste declarații nu au fost evaluate de către Administrația pentru Alimente și Medicamente FDA. Acest produs nu are rolul de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nicio boală.



SURSA:
https://www.doterra.com/US/en/brochures-magazines-doterra-living-spring-2014-can-essential-oils-be-taken-internally

~~~~~~~~~~~~~

RUGAMINTE: Cine doreste sa preia acest articol ar fi frumos sa aiba corectitudinea sa furnizeze si sursa, sa NU modifice imaginea si de asemenea sa precizeze cine a tradus articolul. Multumesc pentru ca imi respectati munca.

You May Also Like

5 comments

  1. Adanci multumiri pentru munca ta, draga Feli! Esti un om cu un suflet minunat!
    Toate bune, Sim

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase explicatii cu incredere pt uleiurile esentiale de la dotera multumesc de informare

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim mult pentru munca ta neobosita in folosul oamenilor! Esti un inger!
    Madalina

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulțumim din suflet pentru toate informațiile și pentru munca depusă,Feli Popescu!Esti un om cu suflet minunat!

    RăspundețiȘtergere