Vaccinuri - alergii - astm - recrutarea copiilor ca pacienti pe viata si distrugerea lor lenta cu tratamente alopate

by - vineri, septembrie 06, 2013

Cand se pune problema banilor si noi sustinem ca vaccinarea este doar o afacere banoasa cu frica oamenilor, se vehiculeaza bagatelizari de genul "fiti seriosi, vaccinurile nu sunt o piata profitabila pt. big pharma", mai ca-ti dau lacrimile cand ti se da de inteles ca ei de fapt nu au mare castig din vaccinuri - noooh, o fac din pura filantropie!

Vaccinurile - poarta de intrare in "Tara bolilor autoimune"


Dar hai sa mergem putin mai in profunzime cu analiza, ca sa vedeti adevaratele dedesubturi si de ce vaccinurile sunt abia inceputul, mai bine zis biletul de intrare al micutilor nostri (adica ai vostri) in lumea "fascinanta" a medicatiei de tip bingo: mergem la doctor, doctorul baga 3 simptome in computer si bingooo, apare pe monitor lista cu medicamente pentru "tratarea" celor 3 simptome; se scrie reteta si se trimite mama cu copilul la prima farmacie, nu cumva sa intrerupem "lantul fericirii". 

La asta se mai adauga si o analiza de alergii, facuta - nu-i asa - in "laboratorul de referinta" despre care vorbea dr. Johann Loibner in prelegerea lui. Apropos de asta, dr. Loibner a fost reabilitat!! Curtea Suprema Austriaca i-a redat dreptul de a practica, dupa ce acum 4 ani de zile autoritatile medicale i-l suspendasera pe motiv ca "influenteaza pacientii nestiutori" cu prelegerile lui. Way to go, dr. Loibner!! Un precedent nemaipomenit, care le arata si altor doctori ca pot avea o constiinta si o coloana vertebrala si pot actiona in conformitate cu acestea fara a se teme de sicane si repercusiuni ilegale din partea autoritatilor!

OK, intram in subiect. Este deja dovedit stiintific ca vaccinurile joaca un rol important in declansarea bolilor autoimune. Studiile exhaustive despre reactivitatea incrucisata a peptidelor facute de Darja Kanduc demonstreaza acest fapt fara putinta de tagada. Explica perfect si prietena mea (blogul ei - extrem de valoros in privinta informatiilor despre vaccinare - este AICI): "Studiile facute de Kanduc et al nu sunt studii statistice, epidemiologice, ci sunt cu microscopul in fata si microscopului nu-i pasa, nu tine partea unora sau altora. Studiile sunt realizate cam asa: se determina si se inventariaza proteinele din virus sau bacterie; apoi se ruleaza prin baze de date ce contin proteinele prezente in corpul uman. Exact ca in jocurile de genul "gaseste diferentele intre desenul 1 si desenul 2". Rezultatele studiilor arata pericole imense de declansare a bolilor autoimune la copii."

In fapt, studiile realizate de Darja Kanduc reprezinta "prima metaanaliza clara si evidenta a unei platforme moleculare capabile sa explice rational potentiala legatura cauza-efect dintre vaccinare si efectele adverse ulterioare". 


Astmul - consecinta banoasa a vaccinarii

Deci e clar ca vaccinurile provoaca tot mai multe si mai grave boli autoimune. Astmul este de exemplu o boala autoimuna care a devenit tot mai frecventa odata cu introducerea unui numar tot mai mare de vaccinuri la bebelusi. Vaccinurile declanseaza dermatite, neurodermite, alergii de tot felul etc., pe care majoritatea medicilor alopati le "trateaza" exclusiv pt. suprimarea simptomelor - fara a elimina cauza. Pai de ce sa cautam sa eliminam cauza, ca dupa aceea pacientul sa nu ne mai caute?? Sa ne plictisim singuri in cabinetele noastre cu perdelute proaspat apretate si canapele de catifea? Si chiria la cabinete sau rata la casa cu etaj sau vacanta in Portugalia de unde s-o mai platim? Ei bine, dupa ce medicii "trateaza" prescriind medicamente, simptomele astfel inhibate se adancesc in organism, unde fac ravagii si mai mari si intr-un final se ajunge la diagnosticul de astm bronsic.



Ce fac medicii cand diagnosticheaza astm? Ati ghicit: prescriu medicamente. Care este cel mai mare blockbuster pe piata in materie de astm bronsic? Celebrul SERETIDE produs de GlaxoSmithKline, pentru care ei au un patent care va tine inca multi multi ani de acum incolo, aducand producatorilor venituri de peste 1 miliard de dolari in fiecare an. Ei, cum se aseaza bucatile de puzzle referitoare la motivele pentru care copiii nostri trebuie musai sa fie vaccinati si "imunizati" pana dau in astm si diabet etc.?

* * * * *

Si acum, un mic studiu de caz, daca mai era nevoie, ca o dovada suplimentara ca majoritatea medicilor efectiv NU STIU CE FAC si astfel distrug vietile oamenilor!! 

"Tratamentele" alopate pentru alergii - calea sigura spre cronicizarea simptomelor si imbolnaviri si mai grave 

O mamica prietena mi-a scris cerandu-mi un sfat referitor la alergiile baietelului ei. Dupa ce i-am recomandat o pediatra-homeopat care s-o ajute sa iasa din cercul vicios al medicatiei alopate, am intrebat-o ce medicamente ia baietelul ei si ce diagnostic a avut. Acum devine interesant: "Prima alergoloaga exagera cu medicamentele (!!), a doua ne-a dat Xyzal si Singulair si ne-a zis in toamna sa facem testele, iar dupa aceea vaccinul antialergic" (say whaaaat???? Deja m-a luat ameteala citind de acest "vaccin antialergic", dar in postarea asta e vorba despre altceva, asa ca nu insist acum pe tema asta).  

Cand i-am scris ca Singulair este medicament puternic, pentru astmatici, si am intrebat-o pe ce criterii i-a fost prescris baietelului ei la 4 ani si 4 luni, am primit raspuns: "mi l-a prescris pt ca avea mereu secretii in nas, nasul infundat, mai ales peste noapte si peretii nazali iritati... rinita alergica ca diagnostic si peste noapte sforaia rau, dimineata se scula obosit. Eu acum de cateva zile nu ii mai dau si vad ca au revenit secretiile cat de cat, ii curat nasul dimineata cu apa de mare si atat. Acum vad ca incepe sa se umple de bubitze, exact ca in iarna spre sfarsit, cand i-au aparut pe corp bubitze si mi s-a spus ca este o dermatita atopica, la fel si acum, in fiecare zi mai apar doua bubitze."- cititi mai jos ca sa vedeti de unde vine dermatita!

Si-mi mai scrie asa: "Lui tot timpul ii curgea nasucul, stranuta si tuse seaca in mai si in septembrie cu precadere. Orl-istul a spus ca este alergie si am mers si am facut testele de alergie. In urma lor a iesit alergic la polen din cereale, graminee si mucegai. Reactia la mucegai a iesit fff mare. De aici ne-a dat Montelukast dupa care am inlocuit cu Singulair care e mai vechi pe piata, costa ffff mult dar zice-se e mai bun. Inlocuirea am facut-o cam din vara asta. Acest Singulair il ajuta cand ii dau seara, intr-adevar, dar de cand facem acest tratament el s-a sensibilizat mai rau, aici pot adauga si inceperea gradinitei de unde se stie ca e sursa virozelor, dar pe fond alergic el a avut niste reactii fff nasoale desi era sub tratament antialergic. La raceli mi-a facut de 3 ori bronsita astmatiforma. A inceput apoi cu usoare sangerari in nas, mucozitati printre care se vede si sange uscat, nu de speriat rau, dar ceva ce mie nu mi-a placut."

Ei, si m-am apucat sa fac pentru ea un pic de research pe medicamentele prescrise acestui baietel la varsta de 4 ani si 4 luni, dupa ce a fost diagnosticat cu alergii la polen din cereale, graminee si mucegai.

Si am dat peste un articol in germana. Vi-l traduc in continuare.

"Medicii dermatologi de la Universitatea din Miami au avut de rezolvat un caz neobisnuit. Un baiat de 9 ani avea o usoara dermatita, declansata de alergii. I s-a dat un medicament care in loc sa-l ajute a declansat o dermatita sistemica grava. Cauza era intr-un aditiv aflat in medicament, dupa cum a determinat un test alergic.(1) In alte cazuri consecintele au fost si mai grave. Astfel, incepand din anul 2008, FDA (autoritatea suprema americana care aproba medicamentele) a cerut ca pe prospectul tuturor medicamentelor avand ca substanta activa Montelukast sa se specifice un avertisment cum ca medicamentul poate declansa ganduri de sinucidere si intentii de sinucidere (suicidalitate).(2,3) Montelukast este dealtfel interzis copiilor sub 6 ani. [va amintiti ca baietelul prietenei mele nu avea nici 5 ani cand a primit Singulair, medicament care are ca substanta activa Montelukast, da??? - n.m.

Completare dupa comentariul unui cititor: au aparut intre timp comprimatele masticabile de 4mg in loc de 5mg, ca atare s-a marit piata de desfacere si la copiii intre 2-5 ani!!!

Intr-un raport al FDA din iunie 2009 au mai fost trecute ca posibile efecte adverse, printre altele, agitatie, cosmaruri, tremor, stari de panica, agresiune, halucinatii si depresii.(3) Inca dinainte de acest raport, FDA solicitase de la medici si pacienti sa raporteze efectele adverse grave la FDA MedWatch.(4)  

Ingredientul care inrautateste simptomele

In revista medicala Pediatric Dermatology (1) a fost asadar discutat cazul unui baiat de 9 ani care fusese diagnosticat cu dermatita alergica si primise comprimate masticabile Montelukast. Cand dermatita s-a inrautatit drastic, dermatologii au banuit medicamentul, mai bine zis unul din ingredientele acestuia. Au efectuat un Patchtest (test alergologic cutanat) si au constatat ca baiatul reactionase printre altele la aldehida formica. Baiatul a fost testat pozitiv si la alte chimicale, motiv pentru care medicii au pus diagnosticul de "sensibilitate chimica multipla" (MCS - Multiple Chemical Sensitivity) [ce diagnostic "precis", pus de niste "specialisti", nu-i asa?? - n.m.]. Cu alte cuvinte, dam o denumire savanta simptomelor si pretinde ca asta e diagnosticul bolii. Pai si DE UNDE VIN simptomele?? Ah, stati asa, asta nu stim, dar mai veniti sa facem niste teste, sa va mai dam o punga de medicamente, ca in 10 ani aflam noi, daca mai traieste copilul pana atunci! Cam asa functioneaza diagnostica alopata!

Aspartamul este metabolizat in aldehida formica

Reactia pozitiva la aldehida formica le-a indicat medicilor ca o substanta din pastilele Montelukast era raspunzatoare pentru agravarea dermatitei: aspartamul. Motivul: in organismul uman aspartamul este metabolizat in aldehida formica.

Dovada dubla

Pentru medicii dermatologi ai Universitatii Miami nu a existat niciun dubiu ca aspartamul era cauza agravarii dermatitei baiatului. Diagnosticul lor a fost confirmat inca o data cand dermatita a disparut dupa ce baiatul nu a mai luat pastilele Montelukast.

Un medicament cu efecte adverse pana la sinucidere

Pastilele Montelukast sunt prescrise in primul rand copiilor ca "preventie" impotriva astmului, ca "tratament" pe termen lung impotriva astmului si astmului alergic. In cazuri rare, se prescrie si impotriva dermatitei. Efectele secundare care in cazul de mai sus au dus la stoparea "tratamentului" au fost inca inofensive, in comparatie cu efectele adverse posibile pe care FDA le cere mentionate pe prospectele medicamentelor.

Astfel, din 2008 trebuie precizat in prospecte avertismentul ca medicamentele Montelukast (Singulair) pot provoca tulburari neuropsihiatrice, panica, depresii, intentii suicidale si chiar sinucidere. Avertismentul se refera atat la comprimatele masticabile cat si la granulele pt. suspensie orala.(5)  Sigur, exista si eternul disclaimer cum ca postarea acelei informatii nu inseamna ca FDA ar fi concluzionat existenta unei relatii cauzale intre medicament si efectele adverse, dar noi cunoastem acest bla-bla-bla si de la vaccinuri, iar raspunsul este: unde nu e foc, nu iese fum!
Alte indicatii si denumiri internationale ale medicamentelor care contin Montelukast pot fi gasite in Manualul Merck. [...]"
Autor: Silvia K. Müller, CSN – Chemical Sensitivity Network, 7. März 2010

Cititi si aici: Vaccin-astm-tratament medicamentos cu Singulair-episoade psihotice (ganduri de suicid)! La copii!

Surse:

  1. Castanedo-Tardan MP, González ME, Connelly EA, Giordano K, Jacob SE., Systematized contact dermatitis and montelukast in an atopic boy, Pediatr Dermatol. 2009 Nov 1;26(6):739-43.
  2. FDA, Singulair (montelukast sodium) Tablet, Chewable, Detailed View: Safety Labeling Changes Approved By FDA Center for Drug Evaluation and Research (CDER) – April 2008
  3. FDA, Updated Information on Leukotriene Inhibitors: Montelukast (marketed as Singulair), Zafirlukast (marketed as Accolate), and Zileuton (marketed as Zyflo and Zyflo CR), 28.8.2009 und 12.06.2009 (letztes Seitenupdate 05.01.2010)
  4. FDA, Follow-up to the March 27, 2008 Communication about the Ongoing Safety Review of Montelukast (Singulair), 13.01.2009
  5. FDA, Early Communication About an Ongoing Safety Review of Montelukast (Singulair), 23.03.2008

* * * * *

Concluzie: baietelul de 4 ani si 4 luni al prietenei mele a primit Singulair (pe baza de Montelukast), un medicament cu efecte adverse grave care NU are voie sa fie prescris la copii sub 6 ani (sau mai nou da, vezi completarea de mai sus), a primit si Xyzal, care de asemenea NU are voie sa fie prescris la copii sub 6 ani!! Eu in locul acestei mamici greu incercate m-as duce cu toate aceste informatii la "specialista" alergoloaga care a prescris medicamentele si i-as cere socoteala pentru ca datorita acestor medicamente sanatatea copilului s-a inrautatit vizibil si nici urma de ameliorare reala!!

Completare: Intrucat cine citeste acest blog de mai mult timp este deja constient ca de cele mai multe ori doar parintii fac munca de cercetare pe care ne putem baza, va recomand sa cititi mai multe despre Singulair pe site-ul Parents United for Pharmaceutical Safety and Accountability, unde va asigur ca veti gasi informatii extrem de valoroase, printre altele si faptul ca unul din efectele secundare ale acestui medicament contra astmului este chiar declansarea astmului! Exact ca la vaccinuri, care si ele au potentialul enorm de a declansa exact boala impotriva careia sunt create!



De asemenea, un alt efect advers grav al medicamentului Singulair este hiperkinezia.

De asemenea, site-ul Public Citizen Worst Pills, Best Pills incadreaza Singulair la categoria "Nu folositi acest medicament" datorita faptului ca Singulair poate provoca inflamarea vaselor de sange, boli de ficat, lupus, colita ulceroasa. Dati clink pe link pentru a citi mai multe.

Pentru cei care doresc sa afle cat mai multe despre experientele altor copii care au luat Singulair, cititi pe Circle of Moms sau Medications sau Pediatrics About Singulair. Va asigur ca veti afla alte informatii f.f. interesante, din pacate nu de bine.

O analiza foarte pertinenta a acestui medicament si a "sigurantei" lui o gasiti AICI.
Citat: "Parintilor li se spune cum copiii lor pot suferi de halucinatii, iritabilitate, agitatie, somnambulism, ganduri suicidale (inclusiv sinucidere), tremor si tulburari ale somnului. Dar hei, ajuta contra mucilor!"
Alt citat: "La scurt timp dupa ce Singulair a fost aprobat pentru vanzare, recenzentii de la FDA au avertizat ca studiile pe adulti «s-ar putea sa nu aiba valoare in prezicerea reactiilor [la medicament]». In documentele FDA de la sfarsitul anilor 1990, recenzentii noteaza ca nivelele de Singulair la adolescenti sunt diferite fata de «adultii sanatosi» si ca un pui de maimuta de 4 saptamani a trebuit sa fie eutanasiat fiindca «bebelusii pot fi mai sensibili la toxicitatea medicamentului Singulair». Trei din cinci cobai de asemenea au murit din cauza «reactiilor anafilactice grave». (Daca testele pe animale nu pot fi extrapolate pentru siguranta la oameni, de ce mai sunt facute?)" - dar asta e deja alta poveste, pe care va las s-o cercetati singuri. 

Dupa ce William H. Ziering, unul din cercetatori, a fost condamnat la 6 luni de inchisoare si si-a pierdut licenta medicala pentru ca falsificase CINCI studii, mai ales despre medicamente impotriva bolilor respiratorii gen rinita alergica si astm, in aceeasi perioada studiile clinice conduse la Vivra Asthma and Allergy pentru Singulair si cel putin alte 5 medicamente de varf impotriva astmului erau de asemenea investigate de autoritatile federale. O "moara de pacienti" era intretinuta la sediul firmei in Tucson, care baga in buzunar compensatiile profitabile platite pt. fiecare subiect al studiului, indiferent daca participantii erau sau nu potriviti pentru studiu, a declarat medicul Robert Davidson, care a facut parte din echipa de investigatori. Neregulile de la sediul Vivra au dus la inspectii ale FDA in care martorii le-au spus inspectorilor ca fusesera rugati "sa NU mentioneze potentialele riscuri" fata de participantii la studii, ca sa nu ii "sperie", iar subiectii erau presati sa participe in ciuda riscurilor pentru sanatate (unul dintre participanti a ajuns la spital). Inrolarea unor participanti nepotriviti pune in pericol atat sanatatea acestora cat si pe cea a viitorilor "consumatori" ai medicamentului, a carui siguranta este astfel "dovedita" prin participarea aleatorie a unor subiecti nepotriviti. Intr-unul din studiile conduse la Vivra si in alta parte, peste 40% din persoanele care luau Singulair si salmeterol (LABA din Advair) avusesera efecte adverse, doi se retrasesera pe motiv de (helloooooo!!) «agravare a astmului», iar «un pacient decedase din cauza de astm pulmonar». Concluzia cercetatorilor? Medicamentele au fost «bine tolerate»."

I rest my case.
* * * * *

Si uite asa se invarte mai departe caruselul profiturilor din big pharma, caci - nu-i asa - piata e plina de medicamente pentru a "trata" pe viata toate consecintele dezastruoase ale vaccinarii, dar cu efecte secundare tot mai grave, care necesita prescrierea de si mai multe medicamente, cu si mai multe efecte secundare si tot asa!!! Nu v-a luat ameteala inca in acest carusel?

Domnilor medici si asa-zisi "specialisti", PANA CAND va mai jucati cu sanatatea copiilor nostri ca la ruleta ruseasca fiindca sunteti incapabili sa iesiti din schema de gandire alopata? PANA CAND veti continua sa fugiti de raspundere cand este tot mai clar ca voi contribuiti masiv la deteriorarea sanatatii copiilor nostri? PANA CAND veti mai insela increderea parintilor care vin la voi cu copiii suferinzi si primesc "tratamente" care ii imbolnavesc mai tare pe acei copii, transformandu-i in clienti pe viata ai firmelor farmaceutice si ruinandu-i pe parinti atat financiar cat mai ales sufleteste?

Iar voi, parinti dragi, incercati sa va faceti temele si sa va informati temeinic inainte de a accepta orice fel de medicatie alopata pentru copiii vostri, incercati sa vedeti the big picture, fiindca sistemul functioneaza asa: baietii din big pharma, in colaborare vesela cu autoritatile de "sanatate", mai intai va injecteaza bebelusii cu chimicalele nocive din vaccinuri pentru a le torpila echilibrul celular si a-i predispune la boli autoimune tot mai multe si mai grave, dupa care ... hop cu "tratamentul" cu Seretide, cu Singulair, Xyzal, vaccinuri alergice s.a.m.d., cu care s-au asigurat de clienti pe viata! Cu cat mai multe vaccinuri, cu atat mai multi alergici si bolnavi de astm, cu atat mai mari cifrele de afaceri ale industriei farmaceutice, care se scalda in sute de miliarde obtinute cu pretul sanatatii copiilor vostri!

Multa sanatate si intelepciune va doresc!

You May Also Like

63 comments

  1. Buna ziua, foarte interesant articolul! Dupa ce am citit in articolul dvs despre interdictia administrarii Montelukast 4 mg la copii sub 6 ani, mare mi-a fost surprinderea sa citesc pe prospectul medicamentului (pe care il am in casa) faptul ca este recomandat special pt copii intre 2-5 ani. Am un baietel de aproape 5 ani, care in ultimul an a primit de la medicul pediatru Montelukast 4 mg pt wheezing - respiratie suieratoare.
    Va rog sa imi spuneti parerea dvs in legatura cu acest fapt! Multumesc!
    Damian

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, vad ca baietii au fost ingeniosi si au scazut doza in ideea ca acum gata, un mg mai putin si se poate da medicamentul si copiilor sub 6 ani!!!
      In prospectul citit de mine (https://root.ami-info.at/company/ami-info/fachinformation.asp?uid=8553144762833&pid=1329423&f=0) scrie clar ca studiile nu fusesera facute decat pe copii peste 6 ani, dar intre timp sa pare ca au descoperit o piata de desfacere mult mai productiva, pe copii si mai mici! In curand vor ajunge sa le dea si la bebelusii de 6 luni asa ceva :-(

      Parerea mea, daca ati citit articolul de mai sus, o stiti deja.
      Oare nu e interesant ca in prospectul american, in prospectul german, in prospectul austriac scrie CLAR ca medicamentele Montekulast (Singulair) pot provoca tulburari neuropsihiatrice, panica, depresii, intentii suicidale si chiar sinucidere, in timp ce pe prospectul romanesc nu se mentioneaza decat "tulburari ale viselor si halucinatii, iritabilitate, agitatie cu comportament agresiv"?? Ce va spune dvs. chestia asta? V-ati interesat de efectele adverse inainte de a da acel medicament? Ati citit ca in prospectul romanesc scrie "Pentru a mentine controlul astmului, este important sa luati Singulair atat timp cat v-a prescris medicul dumneavoastra. Singulair poate trata astmul doar atat timp cat continuati sa-l luati." si ati realizat ca acest fel de "tratament" de fapt nu vindeca absolut nimic si, dimpotriva, face copilul dependent de niste chimicale?

      Prietena mea mi-a povestit ca a observat la baietelul ei ca devenise mult mai agresiv. Dvs. ce schimbari de comportament ati observat? Ati observat cumva imbunatatiri ale simptomelor sau disparitia lor? Au aparut cumva altele, ceva mai grave, intre timp? Cat timp a luat copilul "tratamentul"? (imi cer iertare ca pun in ghilimele, pt. mine asa ceva nu se cheama tratament) Am vazut ca la anumiti doctori se prescrie doar pt. 6 luni, dupa care se refac niste analize, bla-bla-bla... Altii spun ca se ia un an de zile... e exact cum spuneam, ca la ghicitoarele in cafea, niciun doctor nu are aceeasi parere ca altul :-( La baietelul dvs. cum a fost, ce i s-a recomandat concret si de catre cine? Vi s-au dat cumva si "preventiv" antibiotice din cand in cand, la vreo alta "infectie" sau bronsiolita sau alt diagnostic gen "hipersensibilizare bronsitica", "sindrom bronsitic" (cum am auzit de la mai multe mamici, desi aceste "boli" nu exista in niciun dictionar medical)?

      Baietelul este vaccinat? Daca da, ce vaccinuri i s-au facut? Ati constatat o legatura temporala intre administrarea vreunuia din vaccinuri si declansarea respectiv agravarea simptomelor? Ati consultat si alt medic? Ati fost la un homeopat? Ati incercat sa mergeti la o salina?

      Multa sanatate va doresc si mai ales puterea de a alege alta cale pentru a-i imbunatati sanatatea copilului dvs.!

      Am completat articolul cu mai multe informatii despre Singulair si efectele adverse.

      Ștergere
  2. Feli, cifrele sunt exagerate.
    Ai pierdut niste factori:
    Astmul se diagnosticheaza de la 7 ani ( varsta cand copiii pot face teste). DIn pacate aici medicii pun diagnostice grele, si dau medicamentatii grele ( in Ro, ca in Be am gasit cu totul alt protocol).
    Aparitia lui nu are legatura cu vaccinarea. Vezi etimologia cuvantului, vezi ca sunt forumuri si grupuri de suport pe internet ( am fost membra activa la 2) si sunt si persoane cre nu au fost vaccinate niciodata.
    Dar, in familiile cu risc ( gena mostenita) orice chimicala in exces poate declansa supra activitatea corpului, deci alergii/ astm.

    Cifrele au crescut in ultimii ani pt ca se pun diagnostice mai usor. La fel, speranta de viata a crescut, in perioada bunicilor mei, mortalitatea infantila era de 40-50%. E demonstrat ca o infectie pulmonara la un astmatic poate da complicatii.

    O alta atitudine expusa f. bine pe site-urile de specialitate, este ca astmul este mai des intalnit la orase. Unde si ajung mai usor la spital si la medicamente. De ce? sunt 2 factori:
    -poluarea
    -supra igiena
    Cel de al 2lea factor este deseori neglijat, dar persoanele care acorda atentie exagerata la asta(dezinfectante, exces de sapun, izolarea de praf/animale) duc la o sensibilizare. Privind la rece, persoanele astea sunt clientii fideli farmaceuticii: cumpara dezinfectant de miini, de sterilizat prin bucatarie, pe jos, rani, vor fi victime sigure la primul cuvant: antibiotice, si evident, vaccinuri.

    Despre Seretide, scriu imediat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cleo, mersi pt. feedback. Stii ca nu impartasim intotdeauna aceleasi pareri, deci te rog precizeaza ca "dupa parerea ta" cifrele sunt exagerate. Dupa parerea mea, mai ales dupa ce am citit si linkurile cu experientele altor parinti cu copiii bolnavi si pusi pe astfel de medicatie, cifrele sunt inca bagatelizate!
      La fel, cliseul asta cu "Cifrele au crescut in ultimii ani pt. ca se pun diagnostice mai usor" il cunoastem si de la autism, unde se sustine acelasi lucru, nu ca a crescut numarul de cazuri, ci ca s-a imbunatatit procedura de diagnosticare. Sorry, nu cumpar acest bullshit de la big pharma.
      In rest, evident ca vaccinurile sunt doar unul din factorii preponderenti in declansarea astmului, dar sunt un factor important, dupa parerea mea ;-)

      Ștergere
    2. Feli, am fost membra la 2 forumuri si grupuri de discutii despre astm. Unul de uk, unul de au. Cu zeci de mii de membri.
      Parerea mea nu e doar a mea, aparuta din experienta mea si a celor 5-7 astmatici cu care am venit in contact zilnic, este si a celor zeci de mii de participanti de acolo, unde s-au facut sondaje de opinie.
      Am renuntat repede la ele, ca era ingrozitor sa vb cu oameni pe o tema, si peste 2 sapt. sa anunte ca omul din spatele id-ului a murit. Da, din astm se moare.
      Din cei de acolo, erau si unii nevaccinati. Putini, e drept ( estimativ, sub 5%, stiu ca se facuse in vot ...). Dar f. f.f.f. putini de la tara. Nu imi dau seama de ce. Cunosc o singura persoana astmatica, ce a decis sa se mute la tara (Valenii de munte in Romania). Nu a mai avut nicio criza de cativa ani!! I-am zis ca ma fac vecina cu ea :)
      La mine, culmea, de cand am venit in Bruxelles, nu mai am nicio problema. Problemele le-am avut numai in Bucuresti (prea poluat pt mine, probabil... )

      Da, un factor sunt chimicalele din vaccinuri. Nu cel mai important. mai grav este ca parintii obsedati sa omoare virusii o vor face si cu vaccinul - atitudinea parintelui fiind o cauza. Pt ca alt factor este si clorul, folosit in atatea substante de dezinfectat, de curatat pe jos, igiena, etc. Majoritatea astmaticilor au reactivitate la compusii lor. La fel la cianuri. SI astea sunt continute in multe haine, la vopsirea lor... se anuleaza repede, prin oxidare. Sau in artificii/pucioasa - eu am ajuns la urgenta din cauza lor, cu oxigenare 92% (la 90% se interneaza). Astea ne inconjoara.

      Tin neaparat sa mentionez asta pt ca am avut discutii cu mame (vezi subiectul astmatic/astm pe DC) unde mame cu copiii cu probleme declansate insistau sa spele cu clor si alti dezinfectanti duri pe jos. Spalat cu apa e suficient!!!

      Ștergere
    3. Cleo, afirmi mai intai ca "Aparitia (astmu)lui nu are legatura cu vaccinarea" (eu te intreb: unde sunt dovezile???), iar in al doilea comentariu scrii "Da, un factor sunt chimicalele din vaccinuri". Ca sa te decizi, te mai trimit inca o data la studiile Darjei Kanduc despre legatura CLARA dintre vaccinuri si declansarea bolilor autoimune (e link sus in articol).

      Ștergere
  3. Despre Seretide.

    Mai intai despre cortizoni.
    Cortizonii sunt anti-inflamatori ce actioneaza direct asupra sistemului nervos. Adica, eu ma inflamez la praf, pisici, viroze, mai mult decat trebuie. Cel mai tare antiinflamator de pe piatza e cortizonul: cel care actioneaza direct asupra sistemului nervos.
    Bun, pe piata cortizonilor, sunt x produse. Unii producatori au dreptul de control al unora. Sunt cortizoni injectabili ( dexametazona), sunt creme(Advantan, Elocom etc), sunt pastile (prednison), sunt inhalante.


    GlaxoFackingSmith whatever a scos cortizonul fluticasone. Dupa analiza atenta, e unul din cele mai tari de pe piata. E vandut in 2produse. Flixotide ( 60 lei in Bucuresti, acum 2 ani), si Seretide ( 150 lei, acum 2 ani). Acesta a inlocuit un alt produs al lor, rertras de pe piata, de 25 lei, acum 5 ani a fost retragerea. Ce are i plus Seretide? un bronho-dilatator. Adica o capsula contine 2 elemente active. Cat costa un bronho-dilatator similar? 7 lei.
    GlaxoFackingSmith a dat in ROmania comisioane graaase la medici, pt fiecare reteta completata cu medicamentul x, si catova ani cartonase cu reducere 30%, cu care eu pacientul luam medicamentul cu reducere la farmacie. Si tot ieseau in profit!! Apoi nu au mai dat cartonase. Dar eu eram dependenta de Seretide.

    Aici, am avut noroc cu un medic alergolog f. bun, care mi-a propus o reducere a dozei si reglare dupa buget ( la mine banii erau problema). Facand teste in paralel, mi-a injumatatit doza periodic, si astazi sunt fara medicamente. Mi-a atras atentia ca reactivitatea mea ramane mare, tocmai ca e corpul neacoperit. Si inainte de perioada plopilor sau in perioada de praf/curatenie, primesc preventiv antihistaminici (corpul meu nu produce suficient).

    RăspundețiȘtergere
  4. acelasi medic mi-a explicat conceptul de vaccinare anti-alergica.
    Mi-a zis ca de ce face el, nu e vaccinare. Termenul e folosit aiuristic. Sunt doze de alergeni, si se expune corpul la alergenii acestia, pt a le creste rata de reactivitate. Controlat.

    Practic, e pe acelasi principiu cu homeopatia, dar concentratii mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. hai ca m-am dus la francezul din echipa vecina, ce e si el astmatic.
    El e alergic de bebe. Primele vaccinuri le-a facut cand a inceput scoala (scoala aici e la 4-5 ani inceputa, nu stiu sa specific clar). La el in familie a spus ca o cauza e fumatul parintilor, dar si alergiile cu care s-a nascut ( e din zona nordica a frantei, banui ca e o zona care a fost cu minerit intensiv ).

    Si bunicul meu tot nu a fost vaccinat. Nici fratele lui. Amandoi au vazut prima data medici in al2lea razboi mondial. Si amandoi au murit de asta.

    Cred ca trebuie sa scriu si asta, pt familiile cu copii sensibili: sa excluda orice contact cu fumatori ( nu neaparat fum, inclsuiv persoanele care fumeaza, sunt contaminate cu fum si toxine, si cand iau copilul in brate, sa il imbratiseze, pot oferi contact cu toxine... )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cleo, mi-am adus aminte sa raspund si la mesajul asta: francezul tau NU a fost vaccinat cu primele vaccinuri cand a inceput scoala, ci inca din bebelusie, acolo vaccinurile erau obligatorii, unele sunt chiar si azi obligatorii... Sa-si verifice mai bine istoria medicala ;-)

      Ștergere
    2. Pt Arakelian: daca va mai intereseaza sa stiti cauzele reale ale astmului dvs si al bunicilor dvs, cititi aici:
      http://www.germannewmedicine.ca/documents/allergiesarticle.html
      Conflictele la nivel de tesut bronhial sunt conflicte teritoriale, conflicte de frica ref. la teritoriu. Frica teritoriala poate rezulta in conflict motoric sau senzorial. Conflictul de tip senzorial are ca faza de vindecare pneumonia, iar criza epileptoida se manifesta ca si liza pneumonica. "Astmul" implica musculatura bronhiala care raspunde la un motor, deci este conflict de a nu se putea misca, a nu putea face manevre teritoriale, conflict de teama teritoriala.
      Crizele de astm repetate sunt recidive sau sine. Trebuie intotdeauna analizat in mod individual.
      Mult succes!

      Ștergere
    3. e cel mai posibil sa fie cauza psihologica in familie la mine. La bunic (si fratii lui) in anii 1920 viata in Moldova aproape de Flamanzi era foarte grea. Nu erau inca vaccinuri, dar am regasit tipul asta de conflincte, frici in familie, ei bine acestea se transmit in familie, si am regasit (de acum 2 ani) acest tipar.
      Cand le-am eliminat din viata mea (greeeeu) nu am mai avut nicio reactie alergica, nici eu nici Mara.

      Ștergere
    4. Și băiețelului nostru i s-a pus diagnostic: astm, deși avea doar 3 ani. Alt medic a spus, mult mai târziu, că este vorba de o bronșiolită astmatiformă, întrucât astmul se declanșează la 7 ani. Asta este, însă altă poveste.
      În urma diagnosticului ni s-a prescris și nouă Singulaire, iar în alte zile, alternând, Montelukast sub o altă denumire. Pe lângă asta, dr alergolog după ce a studiat copilul dintr-o privire, fără a asculta tot ce îi povesteam despre el, a pus diagnostic rahitism și anemie și ne-a pus alături Vigantol și Fier. Nu le-am administrat. Am mai primit administrarea pe termen lung, minim 3-4 luni, a Flixotide-ului și Ventolinul trebuia să-l avem în casă pentru eventualele crize, plus Prednisonul la îndemână. Am observat că băiețelul a devenit deosebit de violent, lovea fără motiv în stânga și dreapta, chiar fusese internat 2 zile în ultima criză pentru că nu cedase la Ventolin și, odată ajuns acasă, în loc să își îmbrățișeze frățiorii bucuros de revedere, i-a lovit, atunci ne-am uitat unul la celălalt și chiar am spus: ce i-o fi pus în tratament de e așa violent?
      Ăla a fost ultimul drum la spital și ultimul tratament alopat.
      După zile și nopți de citit pe internet și de căutat în stânga și dreapta, am ajuns la sfaturile și recomandările dr Laza și am pornit pe alt drum. Am curățat puțin din copil metale grele conținute în vaccinuri, apoi am continuat cu proceduri și tratamente naturiste timp de 2 luni. Ceea ce m-a frapat și șocat, dându-mi curaj, în același timp, a fost faptul că băiatul ieșea din criză după o zi și o noapte de proceduri cu apă, cataplasme pe piept și ceaiuri, tincturi... pe când la Ventolin și Prednison a 3-a zi începea să respire bine. Și mulți spun că tratamentele naturiste își fac efectul târziu...
      Nu am scăpat definitiv de tusea seacă și respirația șuierătoare, când nu suntem acasă și nu reușesc să intervin imediat, dar am scăpat de pufuri, de medicamente și cortizon injectabil.
      Așteptăm cu răbdare, încredere și multă rugăciune să mai crească băiețelul, să se maturizeze puțin aparatul respirator și, cum spunea dr Laza într-una din conversațiile telefonice, să se învețe sistemul lui imunitar să-și facă treaba fără intervenții medicamentoase.
      Mulțumesc Felicia pentru articolul ăsta și altele ca el, pregătite și studiate, care pe noi ne ajută că doar primim informația, fără a mai face toată munca de cercetare.
      Livia

      Ștergere
  6. Livia, eu iti multumesc din suflet pentru relatarea experientei voastre! Sper ca va fi de ajutor si altor parinti aflati cu copiii lor in situatia voastra!! Toate bune, multa sanatate!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevărul e că îmi vine să plang de nervi si ciuda ca am fost atat de naiva incat sa mi las copilul vaccinat de 2 ori la nastere si la 2 luni. Intre timp ne am ales cu o dermatita urata...alt vaccin fiica mea nu va mai face insa se pare ca ce i am dat pana acum a facut enorm de mult rau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca e ingrozitor sa traiesti cu remuscarile, dar gandeste-te ca totusi ai reusit sa descoperi adevarul si sa stopezi vaccinarea la 2 luni!! Apoi, dermatita de multe ori dispare cand organismul reuseste sa se dezintoxice, poate ar fi fost mai rau sa nu apara semne imediate si in schimb sa se fi produs vatamari mult mai grave. Fii bucuroasa ca nu te mai lasi manipulata, fii optimista si ai incredere in capacitatea de regenerare a corpului fetitei tale! Numai bine pentru voi!

      Ștergere
  8. Refereritor la astm la copiii mici...

    O sa va relatez cateva amanunte din experienta mea de mamica, legate de acest subiect.

    Copilul meu pana la 2 ani si opt luni nu a luat nici un antibiotic (cu exceptia celui din primele zile din viata, care i s-a administrat fara stirea mea, si decizia a fost luata in scop preventiv, sa nu se dezvolte vreo infectie pt ca eu statusem cu apa rupta mai bine de 48 de ore...decizie total eronata, rezultatul analizelor din probele recoltate inainte de inceperea tratamentului, a aratat ca nu era nici o infectie). Pana la 2 ani si 8 luni copilul a trecut de vreo 5 bronsite, pe care le-a depasit singur, primele 2 zile au fost cu febra mare, dupa care incepea sa expectoreze si totul decurgea normal. In zilele cu pricina il tineam numai in brate si ii incalzeam talpile in palmele mele. Pe la vreo 7 luni a facut o neurodermita numai pe fata, nu pot sa spun daca dupa vreun vaccin, pt ca nu m-am mai gandit si la asta. Noaptea se scarpina fara mila, obrajorii lui erau numai carne vie si erau si super infectati. Am fost la toti medicii specialisti posibili, care imi dadeau numai cortizon si inca ceva dezinfectant. Piela lui reactiona si mai rau la cremele astea, pur si simplu ulcera si nu se mai vindeca. Asa ca am cautat tot felul de retete de creme si am descoperit crema pe baza de sau(grasime) de oaie/capra, plante si uleiuri bio presate la rece.Crema asta facuta de bunici in trecut, dar si recomandata de Hildegard von Bingen( o calugarita din Germania f populara pt vindecarile ei pe la anii 1000) a vindecat pielea f bine. Problema era ca el continua sa se scarpine noaptea si sa fie intr-un fel agitat. Am gasit un articol despre frica tratata homeopat si i-am dat arsenicum album ch 30. De atunci copilul a incetat sa se mai scarpine, sa fie mai linistit noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand credeam ca toate is bune si frumoase la 2 ani si 8 luni a facut o infectie urinara si pediatra a spus ca e neaparata nevoie de antibiotice...si de aici o intreaga aventura. Dupa vreo saptamana de la administrarea antibioticelor copilul a facut o criza respiratorie, in rensul ca respira f repede, muschii abdominali se contractau f puternic si repede, inima ii batea cu putere, nu putea sa expire decat f putin...Am ajuns la spital, unde i s-au administrat tot ce era mai puternic: antibiotice generatia 3, cotizoane, salbutamol, oxigen...Copilul si-a revenit de a doua zi, dar dr a spus ca tratamentul trebuie sa continue si terapia cu cortizon trebuie sa fie de lunga durata, daca nu permanenta (ceea ce nu am facut). Dupa episodul din spital copilului nu i-a mai curs nasul vreo cateva luni, nu amai tusit, nu a mai facut febra. A doua oara cand a facut o noua criza respiratorie am ajuns iarasi la spital, unde a primit in nou salbutamol, oxigen si cortizon. Pur si simplu secretiile lui i se blocau in brohii si el nu le mai putea sa le elimine sau erau uscate. La fel ni s-a spus ca trebuie terapie indelungata cu cotizon si la crize salbutamol. Nu vroiam sa accept dependenta asta si ma ingrijora faptul ca el nu mai tusise de luni bune, nu avea secretii, febra.
    Dupa o vacanta la mare au reinceput crizele...vreo 2 saptamani la rand nu am dormit noptile, tinandu-l in brate, ca sa poata respira, ii masam burtica ca muschii erau f incordati si avea dureri...pana un prieten mi-a recomandat drosera d12 pentru producerea secretiilor si antimonium tartaricum c30 pt desprinderea secretiilor de pe bronhii. In vreo 2 zile si-a revenit si a inceput din nou sa expectoreze, sa tuseasca. Cam la vreo 2 saptamani facea din nou cate o criza mai usoara care ii trecea cam intr-o zi, dupa care ii curgea nasul. Prietenul care mi-a recomandat remediile mi-a explicat ca antibioticele usuca secretiile din bronhii si dupa o administrate de antibiotice avem impresia ca pacientul s-a vindecat. Dar dupa o perioada de timp corpul incearca sa elimine antibioticul si noi avem impresia ca boala a recidivat si iar administram antibiotic...si o tinem tot asa si credem ca e predispus copilul la astm. Eu ma bucur ca m-am trezit la timp si nu am continuat cu antibiotice si cortizon. Dupa ce i-am administrat copilului remediile homeopate, copilul a facut si febra si spre surprinderea mea copilul respira f bine cand avea febra. De aceea e foarte important ca atunci cand copilul face febra mare si are extremitatile reci, sa i se incalzeasca extremitatile si sa i se acorde odihna si liniste. Asta ajuta cel ai mult.
    Sper ca nu v-am plicstisit cu relatarea mea si sper sa fi fost cuiva de folos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc din suflet pentru acest comentariu si pt. ca ai impartasit cu noi experienta voastra, care trebuie sa fi fost intr-adevar groaznica pana cand ai realizat ca medicamentele alopate fac mult rau!! Toate cele bune tie si copilasului tau si sa fii convinsa ca relatarea ta va ajuta candva si pe altcineva care va avea curajul de a se elibera din paradigma alopata!

      Ștergere
    2. Ce compoziție are acel medicament arsenicum album?

      Ștergere
    3. Arsenicum album este un remediu homeopat. Daca mergeti la un homeopat competent, va poate ajuta.

      Ștergere
  10. buna, ma puteti ajuta si pe mine cu ceva sfaturi?
    am o fetita de 3 ani si 8 luni,care in luna martie a racit de 3 ori (1sapt raceala,1-2 zile bine,apoi din nou raceala). am fost la pediatru si dupa al 3-lea episod de raceala am facut trat cu Azitrox-5zile Aerius,aerosoli cu Ventolin si Flixotide, Dupa asta i-a dat Prednison si Aerius pe care i-l dau si azi apoi a facut analizesi i-a iesit Ig E 355.5(normal era <60)si i-a prescris Montelukast pt 3lunisi Zyrtec(10pic*2/zi)apoi sa repet analizele.Am inceput acest trat si la 4 zile dupa aceea am ajuns la camera de garda pt ca o durea f tare burta, capul si in spatele genunchiului la incheietura.Atunci medicul de garda mi-a zis sa intrerup Montelukast siZyrtec , sa-i dau din nou Aerius si sa merg la alergologie(_tr sa precizez ca are si polipi cu indicatie de operatie,care zice ca favorizeaza bronsitele pe teren alergic)
    Pentru convingerea mea am mai vizitat un pediatru care mi-a dat la fel ca primul:insa Montelukast pt 6luni,Nasonex1*2/zi_1luna ,Isoprinosine 5cure de 8 zile cu 8 zile pauza si Flixotide spray 125mg 1*2/zi si mi-a zis sa o feresc de pneumoalergeni si de trofoalergeni
    Are si rinita alergica mostenita de la mine
    Sunt foarte speriata in legatura cu aceste medicamente, nu sunt convinsa de necesitatea lor, atata timp cat o vad ca este bine, vioaie ; m-am gandit ca poate ar fi bine s-o duc la alergolog sa stiu de ce s-o feresc.
    Va rog sa ma ajutati cu un sfat,
    Poate sa merg la homeopa?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fetita este vaccinata? Ce vaccinuri a facut pana acum? Care a fost reactia la fiecare vaccin? De cate ori a fost bolnava in fiecare sezon? Cum s-au manifestat racelile din martie si ce medicamente au fost administrate? Ce diagnostic s-a pus?

      Ștergere
    2. Da, este vaccinata astfel :antihepatita B la nastere 01.090.2010apoi la 30.11.2010si 29 03.2011;BCG la 04.09.2010;antirujeola la varsta de 1an,DTP(antipertusis,antitetanica,antidifterica) la 2luni,4luni,6lunisi 1an
      reactia la unul dintre ele -nu stiu care anume -a fost inrosire si intarire la locul respectiv in picior si mi s-a spus ca e normalsi cred ca usoara agitatie nu tin minte sa fi facut febra sau poate i-am pus preventiv supozitor?
      Racita a fost cam de 3-4 ori/sezon
      In martie primele 2 raceli au fost cu mucozitati, fara febra,tuse la inceput seaca, apoi productiva,seara in special tusea tare .La aceste raceli i-am admin Nurofen,Mucosolvan, Panadol si Eurespal, aerosoli cu adrenalina de la med de familie
      La a treia raceala am fost la pediatru si trat a fost urmatorul: 1 Rinobronsita obstructiva-Aerius,Azitrox,Humex expectorant,Ventolin si Flixotide-aerosoli;
      dupa control a primit Prednison,Aerius,si Ambroxol
      Dupa asta am facut analize si a iesit IgE 355.5 cu diagnostic bronsita asmatiforma si ca trat Montelukast si Zyrtec 10pic*2/zi
      Dupa acestea din urma am aj la spital cu dureri de burta, cap ,picior, agitatie.aici mi s-a recomandat sa intrer trat cu Montelukast(probabil reactii adverse) si cu zyrtec(prea mult 10pic*2/zi)si am trcut-o din nou pe aerius si sa merg si la alergologie si sa-i scot si polipii
      Pentru convingerea mea am consultat un alt pediatru renumit care mi-a zis sa-i dau din nou montelukast-cica AR FI INDISPENSABIL copilului meu,flixotide 125mg spray125mg1*2/zi-1luna,isoprinosinein -5cure de cate 8 zile si nasonex1pouf*2/zi-1luna.Diagnosticul acestuia din urma a fost"boala de hiperactivitate bronsica
      '
      Mentionez ca alte pb de sanatate in afara de raceli si paraziti intestinali(oxiuri) de 2 ori nu a mai avut
      Mai este rinita alergica care sigur e mostenitasi si de care nu am stiut pana acum
      racelile mai dese sunt de cand a inceput gradinita
      Asa cum am spus si in mesajul anterior ma sperie tratamentul si nu stiu ce sa fac;daca produce dependenta?
      Deja de 2 zile nu-i mai dau nimic sa vad cum reactioneaza si eventual o sa vizitez un alergolog sau un homeopat, sau sa-i scot polipii?
      Nu stiu ce drum sa apuc! sunt atat de speriat, mai ales ca am mai avut un baietel care mi-a murit la 2ani si 9 luni si nu sunt convinsa nici acum ce a avut! .Diagnosticul a fost de limfom non hodgin de tip burkit(s-au batut cap in cap multe lucruri si nu i-am facut nici autopsie)
      Va multumesc pt raspuns!

      Ștergere
  11. puteti sa-mi spuneti la ce medic ati fost?Edin Buc?

    RăspundețiȘtergere
  12. mi-am adus aminte ca a mai facut si amigdalita pultacee in ian sau febr si a fost trat cu zynat, nurofen si tantum verde, iar acum am observat ca daca i-am intrerupt trat cu aerius a inceput sa stranute si sa o manance nasul!

    RăspundețiȘtergere
  13. inca o precizare : aceasta ultima raceala (la daTA DE 03.04.2014)a debutat cu o iritatie urata la ochi, avea ochii rosii si se freca mereu la ei si-i curgeau, iar dimineata se trezea cu ei lipiti, apoi seara a inceput sa tuseasca tare si respira foarte greu- tusea era uscata
    :

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, Doamne, ce constelatie sinistra de ABUZ de medicamente! Medicii la care ai fost ti-au folosit fetita pe post de cobai farmaceutic, mi se rupe sufletul ca trebuie sa-ti spun asta!
      Esti pe Facebook, imi poti lasa intr-un comentariu numele de Facebook si eventual adresa ta de email? Nu am sa public comentariul, deci pastrez pt. mine datele, dar trebuie sa vorbim cumva altfel decat pe blog (eventual sa te sun), pentru ca sunt prea multe de explicat.

      Ștergere
  14. Multumesc Felicia pentru oportunitatea de a relata si eu experienta noastra in legatura cu astmul. Am aflat din pacate pe la 2 ani si jumatate ca fetita mea suferea de astm, dupa ce la 1 an si 6-7 luni a facut ROR a facut rosu in gat de a ajuns in perfuzii, antibiotic etc, apoi au inceput bronsitele la interval de 3 saptamani una de alta, tratate cu cortizon, aerosoli pe baza de corticosteriozi si antibiotic bineinteles. Mentionez ca pana atunci nu racise nici macar o data, era sanatoasa tun, nu a luat vitamine sau minerale pentru ca era in curba de crestere 97 (deci mult peste medie). Deja astmul se instalase si il auzeau toti medicii la care m-am dus (pediatru si urgente in miez de noapte). Am dat o cautare scurta pe google sa aflu ce poate cauza bronsite atat de dese si am descoperit ca alergiile care ne descoperite la timp cauzeaza astm sau polipii (eu am avut polipi si i-am scos de doua ori). Am fost la ORL mai intai si avea polipi insa nu erau de scos, apoi la alergolog, am facut testul cutan de alergii pe la 2 ani si jumatate (deci mi s-a spus ca rezultatul este relativ) a iesit pozitiva doar la acarieni si mi s-a prescris Zyrtec, Singulair, si direct sprayuri pe baza de corticosteroizi. Am facut tratamentul acesta periodic timp de un an in care ea continua sa raceasca la interval de doua saptamani, lua antibiotic lunar si a continuat sa tuseasca (daca inainte tusea productiv acum tusea sec) - faringite, laringite si traheite la discretie (incepusem si eu sa iau toate racelile de la ea). M-am enervat si am dat o noua cautare pe google pentru tatament homeopat al alergiei si stimularea imunitatii unde am gasit cele doua extracte (mladite de maces si muguri de mesteacan) pe care le folosesc si in ziua de azi cu succes periodic (toamana si la inceputul primaverii). Spirometria nu am reusit sa o facem deoarece era prea mica si nu a stat la control, mi s-a recomandat de catre pneumolog sa o facem dupa 5 ani cand i se va putea explica exact ce are de facut. N-am mai facut-o deoarece crizele de astm au sistat si la fel si racelile dese.
    Pe atunci nu stiam ca vaccinul putea fi cauza, mi-am invinovatit parintii ca au luat fata la iarba verde la munte si au lasat-o sa se joace in piscinuta umpluta cu apa de rau (care se incalzise de la soare ca tata e maniac al curentului, apei reci etc...deci nu ar fi riscat sa o bage in apa rece). Iar la interval de aproape 4 ani descopar ca vaccinul putea debilita sistemul imunitar in asa fel si trag concluzia: Atunci am facut ROR...atunci s-a imbolnavit prima data, atunci au inceput problemele...deci de la vaccin se trage.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru relatare, sa speram ca va ajuta cat mai multi parinti cu copiii vatamati de vaccinuri.

      Ștergere
  15. Buna! Am o fetiţă de 4 ani şi 3 luni, vaccinată, dermatită atopică, intoleranţă la proteinele laptelui de vacă de la o lună a dispărut în jurul vârstei de doi ani, răceli foarte dese şi o rinită alergică prelungită. Poveste e lungă şi intortocheată, când stai să te gândeşti la rece. Cât am alăptat nu a răcit deloc, un si opt luni, însă la sapte luni am descoperit că are intolerenţă la proteinele laptelui de vacă, atunci când am început diversificarea, abia după şapte vizite la urgenţă, timp în care a urmat şapte tratamente săptămânale cu antibiotic şi hidrocortozon, în ideea în care ea avea alergie, însă medicii ne spunea că e răcită şi să-i dăm lactate în continuare.
    După două lui în care am crezut că înebunesc ajungând cu copilul în fiecare săptămână la urgenţă am căutat printre amintiri, printre informaţii şi mi-am amintit că la o vizită de rutină la pediatră pe când avea dor o lună, m-a întrebat dacă i-am dat lapte praf, ca avea nişte bubiţe în jurul gurii. Avusesem eu o urticarie mai severă pe tot corpul şi am hrănit-o artificial, pentru că evident urmasem un tratament cu hidrocortizon şi nu aveam voie să alăptez 24 de ore. În final bubiţele mele nici măcar nu s-au albit de la tratament, am indurate, până s-au dus singure în câteva zile, am revenit la alăptat şi am uitat de remarca pediatrei. Mi-am amintit evident în ultimul ceas şi după ce am evitat lactatele nu am mai ajuns la spital, decât după doi ani, după ce am înţărcat-o.
    Răceli dese, între timp i-am reintrodus lactatele în alimentaţie. Apoi am intrat în alt cerc vicios, făcea afte de la siropurile antibiotic şi ajungeam mereu la gentamicină şi hidrocortizon. Deşi nu mergea la creşă şi răcelile erau dese, însă nu profunde, nu a făcut niciodată otită, sinuzită sau pneumonie. Apoi am observat că dermatita atopică se agravează dacă mănâncă sau foloseşte ceva pe bază de căpşuni. După aproape toate răcelile ne confruntam cu congestie nazală şi multe mucozităţi. Anul acesta a mers la grădiniţă pentru prima oară. Nimic nu a putut să mă ia prin surprindere. S-a îmbolnăvit de două ori câte 2-3 boli în acelaşi timp, nu a mers mai mult de trei zile consecutive la grădiniţă. A rămas cu o rinită prelungită, sforăit de la polipi operabili şi tratament cu singulaire şi un spay nasal pe bază de corticozoizi. Respiră mai bine, dar nu în parametri normali şi îmi este frică de urmările acestui tratament pe termen lung. A apucat să meargă o săptămâna întreagă la grădiniţă şi am mai achiziţionat un purificator salin s2 din prorpie iniţiativă. Nu ştiu de ce medicii nu recomandă tratamente la salină sau mai puţin periculoase pentru copii cu vârste atât de fragede, ne bombardează cu pastille, siropuri şi pulberi. Şi am fost la doi dr. din teamă, din nepricepere, din disperare.
    Câte despre sistemul imunitar m-am săturat de stimulente scumpe ieftine, naturale, băbeşti, nouă nu ne merge. Îi seamănă lu ta-su, care răceşte la fiecare sezon şi face roşu în gât după fiecare ploaie rece. Am ajuns la concluzia că sistemul imunitar este ca şi atunci când ai părul brunet şi tu te tratezi pentru asta. Unii sunt mai bolnăvicioşi, alţii mai solizi, etc…Dacă greşesc undeva, dă-mi un semn, nu mă supăr, eu sunt în căutare de răspunsuri…
    Locuim în provincie, evident nu avem homeopat. Eu oricum merg de fiecare data la pediatru şi orl cu ea, căci pe medical nostrum de familie il depăşea situaţia nostră, nun e scotea din antibiotic. Între timp l-am schimbat. Evident că aici în provincie nu avem nici alergolog şi mai avem multe neajunsuri în sistemul de sănătate, însă toate astea nu ar trebui să stea în calea sănătăţii copilului nostru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masha, sper ca intre timp ati reusit sa iesiti din cercul vicios al chimicalelor care nu ajuta decat aparent si in realitate duc la cronicizarea simptomelor.
      Toate bune pentru voi!

      Ștergere
  16. Am citit cu interes atat articolul cat si comentariile voastre. Si eu am trecut cu fetita mea prin experienta asemanatoare. Avea un an si 2 luni cand a racit prima data(acum ca ma gandesc, exact dupa vaccinul de la un an, desi era plina vara). Dupa raceala a ramas cu o tuse noccturna care nu se mai termina. Am incercat o groaza de siropuri de tuse ca mai apoi medicul de familie sa treca pe antialergice, mai exact Ketof. Ei bine acest sirop ii provocase adevarate psihoze nocturne: tipa cu ochii larga deschisi si privea in gol si nu reuseam nicicum sa o calmam. Un adevarat cosmar, pana nu i am mai administrat siropul. Dar tusea oricum nu disparea. Dupa nenumarte drumuri la urgenta, perfuzii cu cortizon..(toat acest calvar a durat cam un an), am ajuns la o renumita doctorita pediatra pneumoloaga care dupa ce a ascultat-o pe piti a mea o data a si pus un diagnostic de care imi era frica: astm bronsic indus viral( cum adica indus viral nu stiu).Ne-m sris o reteta si am plecat la famacie sa cumpar: Singulair, Aeriu, Ketoff(din nou) ventolin in caz de nevoie, si sera trebuia sa ii fac aerosoli cu Fixotide. Am ajuns acasa si am inceput sa citesc prospectele. M am ingrozit si am hotarat ca eu nu pot sa ii dau copilului meu un asemenea coktail. Am luat avionul si am plecat in Italia la un medic pensionar recomandat de niste rude. Ei bine acest doctor a spus ca tratamentul pe care marea doctora din Romania il deduse unei fetite de nici 3 ani e un tratament pt un cal. Mi a mai zis ca e prea devreme sa fie pus un diagnostic de astm si ca in loc de tratament medicamentos sa incerc mai intai o cura de mare,cate o luna cel putin in fiecare vara. Ei bine, am facut pe dracul i patru si in vara imediat urmatoare consultului am inchiriat un ap la mare intr-o statiune faimoasa in Italia pt tratarea problemelor respiratorii, si am stat cu fetita o luna. Imi era acru de la o vreme de plmbari pe plaja in fiecare dinimeata si seara, dar rezultatul a fost spectaculos. In iarna ce a urmat a tusit foarte putin, si a racit doar de cateva ori, dat fiind ca era primul an de gradi. Am facut aceste cure de mare in fiecarte an, cate trei saptamani si anul acesta 2, dar de astm nici pomeneala. Fetita mea e la scoala in clasa pregatitoare si a racit numai o data, desi mergem la patinoar si de 3 ori pe saptamana, face balet si dansuri populare,iar la zapada si sanius iesim cat de mult putem. Deci tuturor mamicilor, inainte sa va intoxicati copii cu medicamente, urmati-va instinctul si cereti si alte pareri.
    PS am refuzat celelalte vaccinuri. Si apropo de ROR, copila mea a facut si varicela, si pojar si au fost cazuri usoare. Am stat acasa si au trecut fara sa lase cicatrici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O incantare sa citesc cum o alta mamica s-a bazat pe intuitia ei si nu pe sfaturilor unei asa-zise doctorite (in realitate dumneaei era o traficanta de droguri legale!!). Sa-i dea sanatate Dzeu medicului pensionar care a dat sfaturi de bun simt!
      O incantare sa citesc cum ati scapat de cercul vicios al chimicalelor!
      Multa sanatate in continuare si felicitari din inima!

      Ștergere
  17. Cea ce citesc pe acest blog ma ingrozeste. Speram sa fiu singura cu experiente neplacute legate de medicina din Ro. Fetita mea, cand avea 2 ani si 7 luni a racit pt prima oara. O banala raceala, dar care s-a lasat cu o tuse seaca iritanta. Am mers la madicul de familie care mi-a dat Eurespal si Ketof. Dupa Eurespal vomita instantaneu, iar la Ketof a avut niste reactii teribile. Halucinatii nocturne. Urla un toiul noptii si parea ca nu ne recunoaste. Am intrerupt tratamentul si au disparut si halucinatiile. Am mers apoi, la recomandrea unor prieteni cu copilul in aceeasi situatie, la o doctorita, pneumolog pediatru faimoasa in Cluj. O consulta pe cea mic vreo 5 minut si pune diagnosticul :astm indus viral. Imi scrie urmatoarea reteta: Dimineata Aerius, pranz Singulair, sera Ketof, plus aerosoli cu Flixotide. Co orice mamica, ce are incredere in medici, incep tratamentul. A uitasem, ventilin in caz de tuse. In prima zi de tratament, seara incepe o tuse teribila la care ii administrez ventolin. Dupa ventolin a facut o criza de tahicardie,ca am ajuns la urgente. Am stat inetrnate 4 zil, timp in care i s-a administrat cortizon. Am iesit din spital, si prea ca e mai bine. Dar am hotarat sa mergem la o consultatie in Italia(avand aceasta posibilitate). Mergem la Padova, unde o consulta un pediatru mai ii varsta. Ii aratam reteta data de doctorita din Ro. Italianul s-a socat, a spus "acesta este tratament pt un cal." A taiat de pe reteta tot. Ne- a sfatuit sa ducem copilul la mare, cat mai mult, si pe urma la munte, unde sa alerge si sa respire aer curat. Asa am si facut. Am stat vara aceea la mare 1 luna si apoi la munte 2 sapt. Singurul tratament a fost ceaiul de sunatoare. Copilul meu are 7 ani acm si este compet sanatoas. Face balet de 3 ani, si iarna patinaj. A facut 4 ani de gradi, cu racelile de rigoare, tratate cu panadol doar in caz de febra, si multe ceaiuri. Nu am mai vaccinat-o, si mergem in fiecare an la mare cel putin 2 sapt si 2 la munte. A si nici urma de astm. Dar ma intreb : oare daca ii continuam tratamentul dat de doctorita din Ro, nu cumva ajungeam sa ii provoc astmul? Si inca ceva, avem caine in casa, inca de cand s-a nascut..
    Am observat ca la noi se pun diagnosticuri grele foarte usor. Se pare ca in afara astmul nu poate fii diagnosticat inainte de varsta de 7-8 ani, si, si atunci dupa observatii amanuntite.
    Acum, la cabinetul scolii au diagnosticat-o cu picior plat bilateral, recomandand ghete ortopedice:))) Sincer nici nu mai iau in considerare ce spun astfel de medici...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anna, realitatea este ingrozitoare, de aceea te-a ingrozit. De aceea scriu ceea ce scriu si de aceea incerc sa deschid ochii cat mai multor parinti, fiindca e vorba de sanatatea si viata unor copii nevinovati! Ajunge cu suferinta lor pentru profitul industriei farmaceutice! Ajunge cu experimentele pe "cobai" umani! Ajunge cu minciunile si propaganda care creeaza tot mai multi bolnavi!
      Nici nu stii cat ma bucur pentru acest mesaj pe care l-ai lasat aici, care descrie tragedia voastra, dar in acelasi timp le va da speranta si curaj altor parinti care citesc aici!
      Sa traiasca acel pediatru italian care a fost OM si care v-a ajutat cu adevarat!
      Iti multumesc din suflet pentru tot ce ai scris si iti doresc toate bune in continuare pentru tine si familia ta!

      Ștergere
    2. Cum am scapat baiatul de 5ani de astm si nenumarate alergii de tot felul in 2cure pe an, de cate 10zile (crizele ce durau de peste 2ani cu tratamente alopate date degeaba)? Solutia noastra: 3 combinatii (prescrise de medic) de anumite doze de apa de la 3 izvoare naturale, inhalatiile cat si Injectiile subcutanat cu apa de la izvorul 7 din Baile Olanesti, dar si cu vizite dese la Salina Ocnele Mari cat si aerosoli la Baile Govora.
      Ramo

      Ștergere
  18. Am 2 copii, unul de 4 ani și unul de 9 luni. Încep cu cel de 4 ani, care de la varsta de o lună a făcut roșu în gât și na fost tratat de medicul de familie cu antibiotic. l-am alăptat până la vârsta de 7 luni, timp în care a fost sănătos, după a început calvarul. Lună de lună, roșu în gât cu febră mare de peste 39 grade, și cu antibiotic de la medicul de familie. Am schimbat medicul, am fost la ORL, i-a dat Esberitoxx pt imunitate 3 luni, timp în care a fost sănătos. Anul trecut cînd a mers la grădiniță, a început să tușească puternic, adevărate crize de tuse uscată, binențeles antibiotic, eurespa, erdomed și trimitere la pneumolog care mi-a recomandat Montelukast pe perioadă nedeterminată. L-am cumpărat , am citit prospectul, m-am speriat și binețeles nu i l-am administrat, am mers la doctor i-am spus că este pt astm dar au răspuns că e preventiv și nu numai pt astm, mi-au închis gura exact așa cum fac toți medicii, bazându-se pe faptul că nu avem studii de specialitate și evident nu cunoaștem termenii cu care să intrăm în polemici. Am lăsat lucrurile așa și la fiecare criză îi dăteam sirop de pătlagină, care funcționa perfect. Am stat 2 luni la țară, timp în care nu a răcit și nu a tușit. Acum de când s-a întors la grădi tusea a început din nou, am mers la medic, e perfect sănătos doar că tușește sec, am mers la 2 pneumologi, primul tratament cu Montelukas, al doilea cu Ventolin și Flixotide pt că i-am arătat ce îmi dătuse primul, și mi-a menționat că tretamentul trebuie neapărat făcut astfel devine astm bronșic. Îi fac tratamentul de o zi și deja respiră mult mai greu ca înainte, i-am specificat și faptul că tusea se oprește dacă nu îl mai duc la grădi după 2 zile maxim, dar a zis că nu are legătură trebuie făcut. Are toate vaccinurile, făcute până acum, și nu știu ce să mai fac, în homeopatie nu cred, așa că ce altă variantă rămâne? Dumnezeu cu mila. Bebele de 9 luni la 2 luni a făcut dermatită atopică, dermatologul mi-a recomandat o cremă scumpă de 80 lei care nu a avut niciun efect și advantan care și-a făcut efectul. După o săptămână a făcut bronșiolită și de atunci face ăn fiecare lună, iar tratamentul a fost antibiotic, iar ultima oară de la pneumolog flixotide. Același lucru la ambii copii, același tratament.Sănătate tuturor și sper să fie de folos și experiența mea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Montelukast preventiv??? Da, previne falimentul firmelor farma :-(
    Oare medicii mai stiu si altceva decat sa prescrie substante chimice care dauneaza?
    Iata cum solutia era asa simpla: cand copilul a stat la tara, nu a avut nimic. Cum a revenit la gradinita, cum s-au intors simptomele. Cum sa nu fie acolo o legatura clara intre ceea ce traieste copilul si simptomele pe care le manifesta?
    Vai, mai are si toate vaccinurile facute... Of, Doamne...
    Citeste cu atentie comentariile de mai sus, sfaturile altor mamici, lasa deoparte superstitiile gen "in homeopatie nu cred", eu ca mama spun ca TREBUIE sa incerci orice fel de tratament care nu are efecte secundare, pentru a-ti ajuta copilul.
    Daca mergi pe "Dumnezeu cu mila", atunci nu te mai duce nici la alopati, doctorii alopati ti-l vor nenoroci (ai citit mai sus despre alti copii si ce tragedii au trait de la asa-zisele "tratamente" alopate, da??).
    Scoate-i de pe antibiotice si chimicale, asta e primul pas.'
    Al doilea pas este intelegerea cauzelor pentru care au acele simptome. Ei somatizeaza ceva din mediul lor de viata, elimina conflictele din viata lor, elimina stresul de la gradinita, scoate si frica ta din ecuatie si ai sa vezi progrese.
    Citeste pe blogul meu despre Noua Medicina Germanica, daca vrei sa intelegi cauzele simptomelor la copiii tai.
    Toate cele bune va doresc la toti!

    RăspundețiȘtergere
  20. Oau! Baietelul meu are 6 luni.Dupa multe vizite la pediatru pt bronsiolita recidiva si tratamente cu aerosoli,antibiotic si "n" feluri de siropuri,am ales sa merg la un pneumoalergolog.Evident am primit aerosoli si Singulair.Cred ca i-am dst vreo 10 plicuri ,pana am mers din nou la pediatra copilului si mi-a zis sa nu ii mai dau.Am facut analize de sange si am descoperit o puternica anemie +alergie pozitiva.Acum asteptam rezultatul alergiei.De maine avem si un nebulizator cu inhalator Fixotide care trebuie facut timp de 4 luni.Deci eu mai am putin si o iau razna ca nu stiu ce e cu el.Suntem in luna aprilie,iar bebe din ianuarie e mereu bolnav.Pe data de 13 trebuie sa facem vaccinul de 4 luni care a intarziat tocmai din cauza asta.Mai nou ar trebui sa ma duc si la un gastroenterolog sa vedem daca are reflux..asta ar cauza bronsita recidiva..Dva ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Julia, presupun ca nu intamplator ai ajuns pe acest blog.
      Parerea mea este ca ar fi bine sa recitesti cu mare atentie articolul si comentariile. Dupa aceea vei sti ce ai de facut. Toate bune si decizii intelepte iti doresc!

      Ștergere
  21. Multumesc mult pentru comentariu! Apreciez gandurile bune si felicitari pentru copilul sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  22. SFATUIESC TOTI PARINTII SA NU ISI VACCINEZE COPIII....

    RăspundețiȘtergere
  23. Dar despre aerius, ce parere aveti? Este la fel de nociv? Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va sugerez sa cititi cu atentie prospectul. Pentru inceput...
      http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=599

      Ștergere
    2. La mine experienta e mai lunga. Eu am un baiat de 16 ani care de curand, i s-a pus diagnosticul de astm bronsic extrinsec intermitent. Este alergic la praf si la mucegai de la 4 anisori. M-am trezit tarziu cu vaccinurile, atunci nu erau atatea posibilitati de informare ca acum. Din clasa a 4-a nu am mai acceptat sa i se faca nici un vaccin. Este f inteligent, dar a ramas cu sensibilitate, la frig i se activeaza alergia. Cand era mic am facut tot felul de tratamente, ca si voi, alopate dar am incercat si homeopatia, chiar am apelat la un vaccin de desensibilizare homeopat timp de 2 ani. Noi am sperat din tot sufletul sa scape de tot, am fost la mare, la Govora, aerosoli, tot felul. O doctora de la Polisano ne-a zis ca exista un vaccin costisitor si se ia pe o perioada indelungata de 3 ani...nu stiu ce sa zic, ce sa mai cred. Ne dorim f mult sa-i dispara aceasta alergie. Oare e posibil? E tarziu? Multumesc mult!

      Ștergere
  24. Singulare. Am facut prostia monumentala, la primul copil diagnosticat cu astm să îi dau muuulta vreme. Până am văzut că a dat dependenta. Am decis să opresc complet. Am mers pe homeopatie o vreme... ceva nu s-a legat... Până când, era atât de satul bietul copil de tusea ce-i venea la fiecare câteva min, noptile, vreo 2-3-4 ore așa tusea, cu pauze scurte... încât a acceptat bucuros să încerce ultimul remediu ce-l tot amâna pt ca nu ii placea gustul apei sufuroase cu gust de oua clocite. Avea 5 ani jumate... După 10 zile de ședințe de crenoterapie cu (terapie cu ape minerale): o anume cantitate de ape minerale de la anume izvoare (din stațiunea Băile Olănești) (între 50-100ml înainte/dupa masa, de 3x pe zi, D, P, C din izvorul 5 / 7 / 9/15), proaspăt luată de la izvor. Ah, si, desi nu suporta acele, a acceptat fara supărare injectii cu apa izv 7 (erau fff subtirele acele). Toate astea nu s-au făcut de capul nostru, ci la recomandarea medicului balneolog. Culmea e că au dat rezultat. Ca a fost efectul placebo, ori ca acea combinatie de minerale din apele izvoarelor chiar au acționat... chiar nu m-a interesat să mai aflu mai apoi care a fost de fapt cauza minune că mi s-a vindecat complet copilul in scurta vreme după ce vreme de aproape 2ani jumate a toot tusit la infinit... si in vremea asta l-am indopat degeaba cu Singulaire: a dat efect secundar ADHD... o stare permanenta de agitatie...
    Articol despre terapia cu apele mnerale despre care vorbeam mai sus (dar sa stiti ca toate hotelurile din Baile Olanesti su baza proprie de tratament, puteti cauta pur si simplu pe Google: HOTEL BAILE OLANESTI si gasind nr de telefon acolo intrebati de terapia cu apa pt astm / alergii.. etc. Si va vor spune mai multe detalii (dar sa stiti ca e musai sa stati in statiune 10-12zile pt ca apele nu au nici o valoare daca nu sunt baute proaspat recoltate de la izvor... deci nu le puteti lua acasa int-o fuga de weekend :) )
    Sunt convinsa ca vor urma mai multe marturii asemanatoare cu a mea (LATE EDIT: acum copilul meu are 10 ani, au trecut aproape 5 ani de la tratamentul cu apele minerale si astmul lui dar si probleme lui si cu alergiile alimentare au disparut complet)
    http://www.formula-as.ro/2007/797/medicina-naturii-44/doua-izvoare-de-la-baile-olanesti-fac-minuni-8889

    RăspundețiȘtergere
  25. Baiatul meu mare este vaccinat pana la 6 ani dar de la 3 ani am tras-o rau cu tusea,eu zic ca era spre tuse convulsiva dar nu mi-a spus nimeni ptr ca era complet vaccinat (se intelege ca si impotriva asa zisei tuse convulsive). In momentele cele mai rele cu tuse, transpiratie puternica -de atata efort, a ajuns si sa vomite.I s-a prescris si codeina ptr inhibarea centrilor nervosi ai tusei, dar degeaba. Am ajuns binenteles la Singulair, ni s-a prescris ptr minim 6 luni, mi s-a spus ca are astm, la efort tusea, la topaiala tusea, la orice el tusea si mai ales noaptea. Am inceput sa-i dau si intradevar i s-a oprit tusea dar surpriza..am mers si am ramas peste seara altundeva decat acasa, nu am avut pastilele cu noi, cam la 2 saptamani de la inceperea "minunii" de tratament si fiu-miu a tusit la fel ca inainte de pastile.Asa ca am renuntat sa ii mai dau, tusea a revenit, ea a fost doar inhibata o peroada, dupa care am ajuns la un medic homeopat caruia i-am povestit toata istoria noastra medicala. Mi-a spus sa nu mai continui vaccinarea ptr ca al meu copil a dezvoltat alergia manifestata prin tuse si ne-am tratat cu o dilutie. Asta in urma cu 2 ani si de atunci nu mai tuseste baiatul, topaie, alearga cat vrea, racelile sunt normale doar una s-a lasat cu o tuse care a trecut foarte repede.

    RăspundețiȘtergere
  26. Va rog sa-mi recomandati un medic homeopat bun pentru copil de 6 ani jumate suspecta de astm bronsic pe fond alegic. Va rog!!!







    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce inseamna "suspecta de astm bronsic pe fond alergic"?
      Te rog reciteste cu atentie articolul si toate comentariile! Multumesc.

      Ștergere
  27. In aprilie, o pediatra la care am ajuns dupa recomandarea unei verisoare (a noastra era in concediu), i-a dat fiului Meu Montelukast si Symbicort Turbuhaler. Cand am ajuns la medicul de familie, a spus sa le arunc. Fiul meu nu are astm, a avut polipi (operati acum) si alergie la polen, par de animale (nu mai are nici cu polenul atata treaba acum). L-a ascultat la plamani si a auzit ca tuseste. I-am zis ca tuseste doar dimineata, polipii ii astupau total fosele nazale, iar mucii lui ajungeau noaptea pe unde ajungeau (nu si putea trage, ca isi facea greata). Dar doar dimineata tusea. A zis ca neaparat sa ii dau Zinnat 10 zile!!!!!! (Si eu ca proasta i-am dat 8 zile). Medicul de familie m-a certat si pt ca i-am dat antibioticul (bineinteles). Nu stiam asa multe pe atunci si inca nu stiu destule. I-am dat soacrei mele Symbicortul si Montelukastul, sa le duca la biserica unde merge ea, poate are nevoie cineva de ele si nu si le permite (dumb me). Nu am fost constienta de reactiile adverse ingrozitoare care pot aparea si acum ma simt vinovata pt ca nu le-am aruncat. De asemenea, pediatra mi-a zis ca eu nu stiu ca trebuie sa ii dau Aerius in toata perioada cand infloresc pomii? Adica pe langa Zinnat, Montelukast si Symbicort turbuhaler, ii mai trebuia si Aerius! Medicul meu de familie nu mi-a spus sa ii dau toata primavara Aerius. M-a pus sa ii cumpar propolis si sa ii fac inhalatii cu el. Inhalatiile au fost super, ok, l-au scapat si de raceala intr-o singura zi (din pacate nu si de polipi).

    RăspundețiȘtergere
  28. @feli popescu, poti scrie un articol despre alergia la polen? Sotul meu este foarte alergic la polen (pe langa alte alergii) si nu stiu cum sa-l ajut. Foloseste Telfast de ani de zile. El este o combinatie de asperger & diabet tip1 & multiple alergii. Nu stiu exact istoria lui de vaccinare, cunoscandu-i parintii nu cred ca a "sarit" vreunul. Am renuntat la carne si am devenit vegani in urma cu ceva timp. Am observat ca asta ajuta foarte mult pe partea cu diabetul. Nu am gasit nici un medic pana acum sa aiba raspunsuri la diagnosticele lui combinate si nu stiu cum sa-l ajut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, iti recomand cu drag acest video:
      https://www.youtube.com/watch?v=TV9idFbA-Kc

      Ștergere
  29. Iar pentru diabet etc., te rog cauta-ma pe FB, spune-mi ca esti persoana de pe blog si apoi te indrum.

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna serara! Am un baiat de 9 ani si de 5 ani ne tratam de asm pe fond alergic la acarieni. Tratam efectul de fiecare data, darcauza nu. Va rog din suflet sa imi recomandati un meduc homeopat care a reusit sa va trateze copilul de asm si alergia la acarieni. Strict pe aceasta alergie vreau. Va multumesc din suflet si va rog daca puteti sa maajutati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand reactionam la diverse evenimente din viata noastra, componentele emotionale produc deja reactii chimice in organism.
      Toate organismele vii sunt "programate" de natura sa treaca prin faze de stres de scurta durata. De exemplu, o caprioara vanata de un leopard este fie prinsa si ucisa, fie scapa cu viata si 20 de minute mai tarziu iese din nou linistita sa pasca iarba, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.
      Omul in schimb continua sa stea in reactia de stres o perioada indelungata, iar acest stres celular duce la ceea ce in legile biologice ale naturii se numeste un "program biologic".
      Acest program biologic este de natura sa ne ajute sa supravietuim, DAR nu in conditiile in care il lasam sa ruleze saptamani si luni si ani in sir. Atunci ne facem singuri problemele.
      In plus, omul isi poate declansa aceleasi procese in organism doar prin puterea gandului. Pentru noi oamenii nici nu mai este nevoie de vreun eveniment exterior care sa declanseze programele biologice, noi uneori doar prin anumite ganduri "reusim" sa ne redeclansam fie conflicte vechi (recidive, şine etc.), fie sa ne provocam conflicte noi.
      Sufletul nu face diferenta intre realitate si perceptia noastra despre realitate.
      De aceea unele conflicte se mai reactiveaza si in vis (vezi febra la copiii mici, de ex., care in vis retraiesc conflictul trait in timpul zilei).
      De aceea apar si "alergiile" (cineva te paraseste cand infloreste ambrozia si tu in anii consecutivi de fiecare data cand apare ambrozia retraiesti acea separare; diagnostic alopat = "alergie la ambrozie"; sau te muti intr-o tara straina cand apare peste tot polenul, iar in anii consecutivi ai si devenit "alergic la polen", fiindca sufletul tot retraieste acea despartire). Si tot asa... Cautati mereu şina care va reactiveaza conflictele.

      Invatati legile biologice ale naturii (Noua Medicina Germanica - NMG), ca sa constientizati cum functionam cu adevarat ca fiinte biologice si energetice, emotionale.

      http://feli-popescu.blogspot.com/2015/01/johannes-jurgenson-noua-medicina.html

      Despre abordarea sanatatii din aceasta perspectiva, precum si despre adevarata PREVENTIE, vedeti si aici:

      http://feli-popescu.blogspot.com/2017/10/preventie-si-terapie-din-perspectiva.html

      Ștergere
  31. Băiatului meu mai mare i s-a prescris Montelukast laqqq 6 luni la externare,după primul episod de bronsiolita (declanșată, după părerea mea de aerosoli cu Flixotide),ca să nu mai zic ca de atunci i s-a prescris antibiotic la fiecare episod de genul(au fost destule,dintre care 4 internări de la vârsta de 6 luni până la 2 ani). Mă bucur că am avut înțelepciunea să apelez la el (antibiotic) de foarte putine dăți,și ce să vezi ,în martie face 3 ani și nu a mai avut nicio internare în ultimul an

    RăspundețiȘtergere
  32. Doamne, Dumnezeule, eu sunt oripilata, nici nu am putut citi toate comentarile.
    Bine ca exista și oameni aaa de bine intenționati ca dumneavoastră. Va mulțumim doamna Feli Popescu!

    RăspundețiȘtergere
  33. Citesc demult acest blog care este foarte interesant,bine documentat(afirm asta pt că citesc și cărți diferite de NMG). În privința bolilor autoimune nu am găsit încă nimic amanuntit despre diabet tip1,doar generalități.Exista undeva pe acest blog un link ,dar nu se poate accesa,mă trimite aiurea pe alte pagini. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre diabet am explicat mai detaliat si in cartea mea, in care exista si recomandari de remedii naturale pentru a gestiona simptomele si a sustine autovindecarea.
      https://www.dostore.ro/produs/carti/biologie-esentiala/

      Ștergere
  34. Buna seara D-na Feli. Imi cer scuze sa va deranjez. Si fetiței mele i s-au dat aceleași medicamente in UK pentru astm. Sunt in lumea Doterra de vreo 3 luni si am inceput sa fac tot felul de blenduri cu vetiver, balance, copaiba, etc. Și am oprit tratamentul alopat. Se simte binisor, dar mai are episoade lungi de tuse pe timp de noapte. Imi puteti recomanda va rog un blend pentru Astm? Cu stima apreciez preventiv raspunsul dumneavoastră.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuze pt. raspunsul intarziat, unele comentarii nu imi mai apar... Cenzura se manifesta in diverse forme.
      Iti recomand cu drag cartea mea, acolo ai multe informatii utile pe tema asta.
      https://www.dostore.ro/produs/carti/biologie-esentiala-editia-2/

      Ștergere