Teoria aparitiei cariilor – o prostie mai mare decat muntii Himalaya
"Am fost spalati pe creier de mici ca bacteriile din gura ar produce, din zahar si carbohidrati, niste acizi care ar ataca dintii si ar face carii (gauri) in ei.
Dintii sunt insa de departe cele mai rezistente si dure structuri din corp. Deci acizii respectivi ar trebui sa fie foarte agresivi si corozivi, nu-i asa ?
Insa cum se face ca acei acizi nu ataca niciodata mucoasa, gingia sau limba, ci culmea, ar ataca numai dintii, al caror smalt este cea mai rezistenta substanta?
Cea
mai buna dovada a faptului ca nicio carie nu apare din cauza
bacteriilor este urmatoarea: daca va uitati in morminte, veti vedea ca
dintii
raman neatacati si se mentin nealterati cel mai mult, mii de ani, desi la putrefactie sicriul e plin de microbi de tot felul.
Daca ar exista in gura microbi care sa produca acizi capabili de a ataca
smaltul, atunci mai intai acidul ar fi facut gaura in mucoasa gurii.
De ce nu ne arde si ne doare gingia sau mucoasa de la acidul acelor bacterii ? De ce acizii nu ne-ar face gauri si in gingie sau mucoasa sau limba, ci numai in dinti si masele? (Aftele din gura nu sunt cauzate de acizi, in caz ca va ganditi la ele. Aftele au alte cauze si nu apar in legatura cu cariile).
Cele mai multe resturi de mancare – si deci si bacteriile - se afla oricum in spatiile interdentare si nu pe suprafata dintilor sau a maselelor. Insa in spatiile intradentare cariile apar cel mai rar, iar gingia sau mucoasa adiacenta nu este atacata niciodata de acei acizi teoretici, desi este clar ca acolo se afla cele mai multe bacterii. De aceea ne bat la cap dentistii sa curatam bine acel spatiu cu ata dentara sau cu periuta.
Deci, cu privire la formarea cariilor, spalatul pe dinti nu aduce nimic, avand in vedere ca peste 90% din carii apar in locuri in care oricum nu raman resturi alimentare si periajul nu are niciun folos.
Aceasta teorie a aparitiei cariilor nu poate fi decat o prostie. Ca aproape toate teoriile medicale de pana acum, dovedite deja de Noua Medicina Germanica si de legile biologice ale naturii ca fiind gresite.
Si intr-adevar, chimia ne invata: nu are cum sa existe un acid care sa atace numai dintii si nu gingia, mucoasa sau limba. Asa ceva nu exista. Orice om stie asta, observand mai ales cand mananca sau bea ceva foarte acid. Aciditatea se simte imediat la limba sau mucoasa.
Teoria aparitiei cariilor este de fapt atat de idioata, incat ar trebui sa incepem sa radem in hohote de naivitatea noastra, dar si de prostia celor care ne invata o astfel de teorie fara noima, care nu se potriveste deloc cu realitatea.
Orice stomatolog – daca ar gandi numai 5 minute - si-ar putea da seama usor ca ceva nu este in regula cu teoria asta, caci pe langa paradoxul cu spatiul intradentar si pozitia reala a cariilor exista si alte indicii, de ex. copiii carora le ies dintii cariati direct din gingie. Sau faptul ca unele carii apar practic peste noapte.
Cum se mai pot strica dintii ? Cu un polizor sau ciocan . Daca frecam zilnic dintii cu o perie si o pasta care contine particule abrazive (pasta de dinti!), atunci le putem strica si subtia cu siguranta smaltul extrem de valoros si important. Asta fac miliarde de oameni zilnic. Bineinteles ca o fac fara sa se intrebe o clipa ce fac de fapt.
In realitate, combinatia de substante abrazive si frecatul cu o perie este ceva foarte bun la slefuit, adica subtierea unei suprafete prin frecare. Pasta de dinti nu contine numai nisip sau cristale abrazive, dar si cateva chimicale acide (sodium laureat) si substante toxice (fluor, etc.). “Spalatul pe dinti” asa cum se face el astazi (corect ar fi “abraziunea smaltului”) este deci ideal pentru a distruge smaltul. Mai ales cand se foloseste o periuta cu peri tari, cand se freaca dintii mult timp sau cand se foloseste o periuta electrica.
La atata “progres” al medicinii, probabil ca in cateva decenii ne vom poliza dintii cu aparatele dentistilor folosite la curatirea “profesionala” a dintilor si vom numi asta mai departe “spalat pe dinti”. La periute electrice si nisip in pasta de dinti am ajuns deja.
Oare cum se poate strica un dinte pe cale naturala, fara acizi misteriosi si slefuit, avand in vedere de cine e construit de fapt acel dinte?
Cine poate contrui un dinte il poate si distruge, daca doreste. Dovada cea mai clara sunt copiii carora le iesi din gingie dintii deja cariati. Un dinte se poate construi si la fel de bine se poate strica la comanda creierului, caci este ceva viu. Exista comenzi de necroza (distrugere) celulara si altele de diviziune celulara.
De fapt si cariile apar, ca orice alta boala sau necroza, in urma unui conflict emotional si anume a unui “conflict de muscatura”, conform celor cinci legi biologice ale naturii (noua medicina germanica).
Atat la oameni dar si la animale, acest conflict biologic apare in urma unei suparari sau uneori a unei dorinte nesatisfacute de a musca sau a sfarama cu dintii pe cineva/ceva.
De exemplu un caine micut care ar dori sa muste un doberman, dar nu are curaj. Animalele salbatice au o ierarhie bine stabilita si nu au aceste probleme de regula. Insa la oameni si animalele de casa este altfel. Exista destule motive de suparare pe dusmani, colegi, vecini, sefi, prieteni, pe golanii din cartier, dar nu mereu ii putem bate sau musca pe acestia asa cum am dori. Astfel apare un conflict intre dorinta si realitate. Cum nu suntem animale, nu indraznim sa muscam pe ceilalti asa cum ar trebui, desi ne dorim asta din toata inima. Numai copiii mici mai fac asta in mod instinctiv. Si des ii oprim de la asta si astfel contribuim activ la procesul prin care ei capata carii.
“Muscatul” pentru oameni este des echivalent cu “a bate pe cineva”, “a se razbuna”, “a pedepsi” sau “a se apara”.
Cei mai multi din noi nu mai muscam si nu ne mai batem, caci suntem educati sau nu avem voie sau este interzis sa ne rafuim (de ex. la scoala sau acasa cu fratii), sau ne este frica sa ne rafuim, caci rivalul/dusmanul este mai puternic decat noi. Maraim, dar nu muscam.
Cat timp conflictul este activ, se necrozeaza o parte din dinte, la comanda creierului. Este de fapt ca si necroza osului („leucemie”), cea a articulatiei („artroza”), necroza epidermei („dermatita”, „eczema”) sau necroza tesutului ectodermal al amigdalei („amigdalita”).
Deci apare un conflict intre dorinta si realitate si asta duce imediat, in putine ore, la o necroza in dinte. In functie de cum este perceput conflictul, fie este afectat smaltul (“nu am voie sa musc rivalul/dusmanul”, e in scoala si este interzisa bataia), fie este afectata dentina (“nu pot sa musc rivalul/dusmanul”, caci nu am curaj sa o fac si nu ma cred in stare).
Daca dorim sa sfaramam dusmanul/rivalul cu maselele, caria apare la masele.
Fiecare dinte are functia lui: cu incisivii insfacam, cu cei frontali rupem bucati, cu caninii sfasiem sau crapam, cu molarii sfaramam.
In functie de dorinta si perceptia individuala care se manifesta in furia, ura sau dorinta de razbunare simtita, este afectat un anumit dinte sau masea si in ele apare o carie, o gaura.
Cand se termina conflictul, caria este reparata si dintele refacut. Insa la asta nu se mai ajunge de regula in ziua de azi, caci oamenii se duc la dentist, iar acesta strica dintele si mai mult si il umple cu substante moarte care nu mai permit reparatia. Iar gaura pe care o face dentistul este de regula de 5-10 ori mare decat cea initiala si asta des numai din cauza ca au frica de niste microbi sau bacterii.
Da, iata ca pana si dintii se repara de la sine daca nu facem greseli si daca incheiem conflictele! Asta au observat deja multi oameni. Dar reparatia lor este posibila numai cand se incheie conflictul. Daca acel conflict persista, caria se va mari. Si pana la Dr. Hamer nu stiam acest lucru. Dar acum stim si putem actiona de la prima pata neagra. Gasim conflictul si il incheiem, simbolic sau real.
O metoda de a incheia simbolic un conflict de “muscatura” atunci cand am sesizat o carie este de a musca in ceva tare (morcov, perna, lemn) in loc de a “musca” (bate, lovi) pe dusmanul/rivalul/persoana cu pricina. Atunci conflictul se incheie, caria este oprita si acum incepe procesul de reparatie. Trebuie deci sa facem in mod virtual ceea ce am dorit, dar nu am facut concret.
La dentist cariile nu ar trebui gaurite si marite deloc, ci ar trebui – dupa o curatire fara burghiu – astupata gaura cu acel ciment provizoriu, care poate fi descompus apoi de corp si inlocuit cu substanta dentara cu timpul. Un astfel de ciment se poate cumpara si folosi de fiecare in vremuri grele [...]."
17 comments
Draga Feli, am descoperit multe informatii utile in articolul asta,pentru care iti (va) multumesc! Iti scriu pentru ca baietelul meu de 1 an are incisivii superiori (3 dintre ei) demineralizati. Inteleg ca e din cauza unui conflict pe care l-a avut (sau pe care l-a preluat de la mine) si care acum e in faza de rezolvare. In niciun caz n-o sa-l duc la dentist, pentru stres suplimentar. Insa vreau sa stiu dac pot sa fac ceva in acest moment pentru ca demineralizarea asta sa nu se transforme in carii dureroase/dinti macinati. E nevoie de eliminarea acidozei mentale/psihologice, e nevoie de un ajutor alimentar de tipul unui suplinent ca uleiul de cod, sau e cazul sa facem (cat mai multa) liniste in viata noastra si sa lasam natura sa-si urmeze cursul?Multumesc!
RăspundețiȘtergereBuna, nu stiu ce sa te sfatuiesc concret, nu am experienta cu aceste probleme. Asculta-ti intuitia!
ȘtergereCum v-ati dat seama ca dintii sunt demineralizati?
ȘtergereCopiii cărora le ies dinții cariați, direct din gingie și faptul că unele carii apar, practic, peste noapte, reprezintă dovada că această afecțiune a danturii (cariile) nu este generată de bacterii. Teoria, oficială, actuală, a apariției cariilor dentare, este, din start, falsă. În realitate, deși pare greu de crezut pentru oamenii cu pregătire medicală dar mai ales pentru cei fără pregătire medicală (care cred în spusele medicilor, ca în Dumnezeu), microorganismele (virusuri, bacterii, fungi, etc.) și așa zișii paraziți (helminți, ectoparaziți) au un rol opus celui descris de medicina oficială. Microorganismele și pretinșii paraziți NU GENEREAZĂ BOLI, ci, din contră, AJUTĂ LA DETOXIFICAREA ȘI REGENERAREA ORGANISMULUI. Toate organismele cu toxicitate cronică, generalizată, vor dezvolta ”parazitoze” ca mecanism de apărare. Viermii ”paraziți” se hrănesc cu țesuturile afectate de toxicitate, eliminând, astfel, toxinele acumulate de organism și favorizând reconstrucția celulară. Viermii ”paraziți” nu apar, niciodată, în organismele curate, neintoxicate. Și, cum întreg mediul ambiant este extrem de poluat, de la aerul pe care-l respirăm la locuințele în care dormim, de la apă la mâncare, nu este de mirare că până și peștii din oceanele extrem de poluate s-au umplut de viermi, denumiți în mod greșit, paraziți. De ce credeți că în combinatele de creștere intensivă a porcinelor, cu ceva timp înainte de sacrificare, porcilor li se dau medicamente (otrăvuri) ca să fie eliminați viermii ”paraziți”? Pentru că porcii crescuți intensiv sunt, în realitate, crescuți cu furaje pline de pesticide și de metale grele, deci sunt de-a dreptul otrăviți cronic. Automat, porcii din combinatele de creștere intensivă dezvoltă viermi ”paraziți” ca mecanism de dezintoxicare. Același mecanism se manifestă la toate vietățile. Până și pe fundul oceanelor, acolo unde există pâlnii vulcanice active, ce elimină de sub scoarța terestră apă extrem de fierbinte, injectată cu metale grele, găsim viermi care se nutresc, exclusiv, cu acea supă toxică, întregul lor metabolism fiind bazat pe ceea ce pentru noi reprezintă doar otravă. Niciodată viermii de muscă (și viermii, în general, chiar dacă sunt numiți paraziți) nu se vor nutri cu țesuturi vii. Pentru viermii ”paraziți” țesuturile vii sunt echivalentul apei chioare, pentru bețivan. Și ei nu vor să moară. Otrava unuia esta nectarul altuia. Așa funcționează VIAȚA!
RăspundețiȘtergereImi place mult articolul si comentariile la acesta. Dar cum vede Noua Medicina Germanã remineralizarea. Este valabilã teiria demineralizãrii corpului si implicit a dintilor? Multumesc, Felicia!
ȘtergereCorpul poate compensa absolut orice. Ca atare, teoria "demineralizarii" merita pusa sub semnul intrebarii.
ȘtergereMie mi-a ajutat Siliciu Organic. La copil nu stiu de la ce varsta se poate da, cautati daca exista minerale pt copii dar cu mult Siliciu. Siliciul repara dintii efectiv, nu glumesc, eu am experimentat.
RăspundețiȘtergereE fantastic ce am descoperit habar nu aveam de așa ceva
RăspundețiȘtergereBuna Feli,
RăspundețiȘtergereMa bucur ca te-am descoperit si am invatat atatea lucruri bune prin tot ceea ce ne scri.
Am o fetita de 2ani care are niste pete albe pe toti dintii din gura dar pe incisivi superiori au inceput parca sa se faca gauri. Am incercat sa gasesc motivul dar cum ar trebui sa vorbesc cu ea despre asta. Cred ca a sperat o cand un baiat de 1an a impins o jucandu-se si sprijinidu-se pe ea si a practic a ramas pe loc ca nu se putea misca deloc. Eu i-am explicat de ce a facut asa acel baiat si i-am dat si solutia dar ea acum repeta mereu numele lui si ca il impinge daca mai face asa. Tu ce crezi ca ar trebui sa ii explic ca sa inchidem conflictul?
Vorbeste in somn cu sufletul, explica-i ca acel conflict e incheiat, ca ea este in siguranta, ca acel copil a plecat si o lasa in pace etc. Conectare suflet la suflet, ca sa mearga in subconstient informatia noua.
ȘtergereMultumesc mult, am mai facut asa din cand in cand, cred ca trebuie sa fac mai des.
ȘtergereBuna ziua,nustiu cum sa scap si eu de o afta bucala la buza inferioarain interior.a aparu odata cu durerile maxilare ,aumrilor soldurilor calcai cred ca este o legatura. cu medicina moderna nu am rezolvat nimic,am circa5 luni.
RăspundețiȘtergereBuna sa iti fie ziua 🦋 De curand te-am descoperit si pentru asta ii multumesc universului. Am citit, in primul rand articolul despre carii deoarece fiul meu de un an si jumatate are aceasta problema de putin peste o luna.
RăspundețiȘtergereTe-as ruga sa ma indrepti catre cineva care m-ar putea ajuta sa inteleg conflictul aceasta, de unde vine (ma gandesc ca e posibil sa fie preluat de la mine) si cum l-as putea aborda. Se pot face cursuri pe cele cinci legi biologice ale naturii?
Iti multumesc pentru ca esti 🤍
Buna, imi pare bine ca ai rezonat cu informatiile de pe blog.
ȘtergereDespre conflictele dintilor poti citi mai multe aici:
https://learninggnm.com/SBS/documents/teeth.html
De asemenea, exista cursuri de NMG, cauta Paul-George Costea pe FB.
❤️❤️❤️ Te iubesc Feli! Numai informații minunate găsesc pe blogul tău!
RăspundețiȘtergereBuna Feli, mi-a placut foarte mult articolul, de un an de zile te “urmaresc” si citesc totul de curand cartile tale au ajuns si la mine, locuiesc in Canada, am plins de bucurie…. Cautand ceva despre masele am gasit acest articol si mi am permis sa ti scriu. Fata mea are 15 ani si la o radiografie mi s a spus ca trebuie sa i scoata toate maselele de minte care n au iesit inca dar cresc deja stramb si imping in radacinile celorlalte masele. Mi se pare crunt asa ceva. Ce crezi ca as putea face?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos
Buna, scuze ca abia acum am vazut comentariul... Nu stiu sa-ti spun ce sa faci... tu va trebuie sa iti faci munca de informare si sa iei decizia corecta.
ȘtergereVezi si aici: https://learninggnm.com/SBS/documents/teeth.html