Ce are sula cu cuminecatura

by - duminică, martie 14, 2010

Un nou scandal zguduie Germania: ies la iveala tot mai multe voci care relateaza despre abuzurile sexuale in scolile/internatele catolice din Bavaria; dupa ce se credea ca mare parte a abuzurilor se incheiasera in anii '60, acum apar declaratii de la fosti copii abuzati pana prin anii '90 (si cine stie cati mai sunt care inca tac!!). Un articol in romana gasiti AICI.

Printre altele, una din cele mai iubite autoare germane, Amelie Fried, a scris si ea un articol despre un internat din Odenwald, in care face pentru prima oara publica experienta avuta de ea acolo, unde profesorii le chemau pe eleve ca sa joace strip poker cu ele sau intrau peste ele la dusuri, unde marele director Gerold Becker (cunoscut publicului german pentru lectiile de pedagogie pe care le dadea cu autosuficienta, lasand impresia unei verticalitati morale absolute) era celebru pentru preferinta pe care o avea pentru baieti - circulau relatari despre "mana care te trezeste dimineata sub patura" etc.

Azi am vazut intamplator la televiziunea bavareza o emisiune cu politicieni, ziaristi, la care era invitata si actrita Veronica Ferres, presedinta de onoare a asociatiei Power Child, care se implica masiv pentru apararea copiilor impotriva abuzului sexual.



E admirabil ca a inceput sa se vorbeasca tot mai tare si mai raspicat despre REALITATEA abuzului sexual, chiar daca m-a enervat placiditatea, neutralitatea si calmul distant cu care se discuta... Printre altele, Ferres a spus ca in conformitate cu statisticile lor o fetita din 4 si un baiat din 6 sunt abuzati sexual pana ajung la varsta pubertatii. Nu va sperie cifrele astea? Asociatia germana impotriva abuzului sexual la copii a mai tras un mare semnal de alarma, afirmand clar ca cele mai multe abuzuri sexuale au loc in familie si ca ei primesc anual plangeri de la 80.000 pana la 120.000 de copii care sunt victimele abuzului sexual!!! Pe mine nu ma surprinde, fiindca stiam si asta si stiu multe altele despre aceste aspecte.

Ei, buba este ca majoritatea oamenilor sunt de o ignoranta crasa si nu vor sa priceapa nimic despre dinamica abuzului sexual. Acum de pilda, culmea cretinismului, s-a inflacarat discutia publica despre celibatul impus de biserica catolica.

Lasand la o parte ca biserica catolica este oricum cea mai murdara, ipocrita si farisee "autoritate" de pe pamantul asta, ce cristelnita mamii lor are legatura celibatul cu abuzul sexual? Astia chiar cred ca daca li se va permite preotilor respectivi sa practice onania in doi cu o bucata de carne de femeie, asta ii va impiedica sa abuzeze de copii? Ei nu stiu ca majoritatea abuzatorilor sunt barbati casatoriti?? Astia chiar nu vor sa priceapa ca abuzul sexual NU are de-a face cu sexul sau cu sexualitatea, ca acestea sunt doar componente secundare ale abuzului sexual? Astia nu vor sa priceapa ca abuzul sexual este motivat de dorinta de putere, de constrangerea de a distruge, constrangerea de a reinscena si a da mai departe propriul abuz suferit si reprimat? Nu vrea nimeni sa realizeze ca faptasii sunt oameni "normali", nu niste obsedati sexual care se napustesc asupra copiilor din cauza ca nu au femei la dispozitie??

Oameni buni si naivi, treziti-va la realitate, caci deja e mult prea tarziu!

You May Also Like

2 comments

  1. Si eu am citit de curand o carte infioratoare de Klaus Kenneth – Douã milioane de kilometri în căutarea adevarului...Si el vorbeste despre abuzurile din viata lui.

    Miha

    RăspundețiȘtergere
  2. "o fetita din 4 si un baiat din 6 sunt abuzati sexual pana ajung la varsta pubertatii"

    am pielea de găină. mi-e greu să cred că e adevărat. chiar mă gândeam că eu n-am întâlnit persoane abuzate sexual în copilărie când mi-am adus aminte că la biserica unde merg (evanghelică) au fost invitate 3 persoane să povestească despre convertirea lor şi...două femei au povestit că au fost abuzate sexual în copilărie de un frate mai mare - familiile catolice aveau în medie 13-16 copii.

    RăspundețiȘtergere