BCG-ul si istoria mea medicala

by - miercuri, martie 23, 2011

Stiti deja ca eu nu cred in inselatoria planetara cu vaccinurile, da?

Citesc acum Vaccinarea - eroarea medicala a secolului, scrisa de Dr. Louis de Brouwer (doctor in medicina, specialist in biologie moleculara). In mare, este relatata cu lux de amanunte toata istoria vaccinarii, in primul rand din perspectiva celui mai mare sarlatan care a trait vreodata pe planeta asta - Louis Pasteur. Trebuie sa-mi fac timp si sa transcriu niste pasaje semnificative pe homepage-ul lui David, acolo unde am concentrat informatiile de baza despre vaccinare.

Din introducerea cartii: "În cartea „Vaccinarea: eroarea medicală a secolului“ este vorba despre triumful dogmei vaccinării, adică despre credinţa în principiile nedemonstrate ştiinţific ale imunologiei şi ridicate la rang de religie de către doi „profeţi“: Jenner şi Pasteur. Conform acestei dogme, dacă se realizează preventiv o agresiune, sistemul imunitar o înregistrează, o memorează şi ia măsurile necesare pentru a contracara o altă agresiune. De unde axioma: Fără vaccinuri nu există salvare! Fără vaccinuri, „răul“ triumfă. Botezul vaccinului este o condiţie sine qua non a salvării.
În ceea ce priveşte „profeţii“, unul este Jenner, medic fără a fi biolog şi celălalt, Pasteur, chimist mediocru, fals biolog şi câtuşi de puţin medic. Aceşti fondatori ai noii religii nu posedă, de fapt, nici o noţiune de imunologie. Jenner aplică un principiu stabilit empiric, iar Pasteur falsifică experimentele: între altele, inocularea - la Pouilly-le-Fort - a unui vaccin împotriva antraxului diferit de cel pe care îl anunţase, apoi inocularea tânărului Meister cu un vaccin împotriva turbării, fără ca pacientul să fi contractat această boală.
Pasteur a avut apostolii şi discipolii săi ignoranţi, precum Roux şi Chamberland, Calmette şi Guerin, etc. şi s-a preocupat de formarea „marilor preoţi“. Institutul Pasteur a devenit sediul „bisericii vaccinării“. Afaceriştii, marii „preoţi“ au început să formeze noi „preoţi“ şi „misionari“ şi să-i înveţe noua dogmă. Corpul medical s-a „convertit“ imediat şi fără să comenteze la această nouă religie din prostie, ignoranţă sau spirit de turmă, cu excepţia unei minorităţi de medici şi profesori inteligenţi, cum ar fi A. Bechamp, Tissot, Deloge, Carrel, etc. care au opus rezistenţă. Au fost înfiinţate „biserici“ pretutindeni în lume, adică alte laboratoare şi institute Pasteur atât în Franţa cât şi în alte ţări.
În cartea „Vaccinarea: eroarea medicală a secolului“ va fi analizată organizarea financiară a Institutului Pasteur şi a „bisericilor“ sale, manipularea pentru impunerea dogmei vaccinării şi afacerea generată de laboratoarele create în acest scop.
Producătorii de vaccinuri, ajutaţi de corpul medical, care a acceptat fără nici un fel de rezervă sau comentarii principiul vaccinării, au atins adevărate culmi în ce priveşte dezinformarea şi minciuna. Un fapt fără precedent în istoria umanităţii: să faci oamenii să creadă în eficacitatea şi inocuitatea acestui principiu inventat de Jenner şi însuşit de Pasteur, deşi nu are nici un fundament ştiinţific serios.
Imunologia modernă demonstrează, din contra, că actul vaccinal constituie o lezare gravă a integrităţii sistemului imunitar a persoanelor vaccinate, făcând din acestea veritabile rezervoare de viruşi.
Viruşi şi retroviruşi deveniţi pasivi de-a lungul evoluţiei, se găsesc în stare latentă în toate organismele animale şi umane, pierzându-şi o parte din capitalul lor genetic sau enzimatic.
Introducerea în organism (prin vaccinare) a viruşilor vii sau atenuaţi, îi pot permite acestuia să reconstituie acest capital şi să dobândească deci o virulenţă nouă sau să creeze din bucăţi un virus sau un retrovirus hibrid. Aceasta se numeşte recombinare genetică. (HIV-ul este fără îndoială fructul unei astfel de recombinări).
Deşi accidentele provocate de vaccinuri sunt nenumărate, ele sunt trecute sub tăcere.
Se ştie astăzi, la 100 de ani după moartea sa, că Pasteur a fost un geniu al trişării, al plagiatului, al trucării statisticilor, al traficului de influenţă, al publicităţii bine regizate, iar diversele sale experienţe vaccinale erau trucate, după cum mărturisesc chiar colaboratorii săi.
Această carte stabileşte adevărul despre acest personaj şi demonstrează, prin studiul principalelor vaccinări, inutilitatea şi pericolul lor.
În sfârşit, cititorul va afla despre cârdăşia farmaco-medico-politică care dezinformează publicul şi predică vaccinarea doar pentru a profita financiar. De asemenea, va afla de ce vaccinarea a devenit un fel de act de credinţă într-o religie ale cărei dogme sunt false şi ale cărei mari preoţi sunt producătorii de vaccinuri şi corpul medical."



De Brouwer analizeaza rand pe rand si demonteaza miturile vaccinurilor individuale. Ce ma intereseaza pe mine personal acum este celebrul BCG, care e la loc de frunte mai ales in Romania. Prescurtarea vine de la Bacil Calmette et Guffin - Calmette era un medic fara clientela, director adjunct si salariat al Institutului Pasteur (nava-mama a inselatoriei planetare), iar Guffin era un veterinar fara practica, de asemenea salariat al institutului. Acesti doi sarlatani au pus la punct faimosul BCG, care nu se bazeaza pe nici un fel de date stiintifice serioase, ci pe experiente trucate si statistici inventate (ca dealtfel majoritatea vaccinurilor, mai ales in cazul sarlatanului-sef, Pasteur, ca doar el le deschisese drumul).

In 1949, cand s-a votat pe ascuns in Franta de catre Adunarea Nationala si Consiliul Republicii vaccinarea obligatorie cu BCG, presedintele Senatului era presedinte director general al Institutului Pasteur!

Citat din carte: "Calmette si Guffin au creat BCG pornind de la bacilul tuberculozei bovine vii pe care ei au atenuat-o prim imbatranire. Timp de mai multi ani s-a vaccinat sistematic la fiecare 10 ani, pe cale buvabila, apoi prin scarificare, fara a se tine cont de reactia tuberculinica, considerata ca fiind fara legatura cu protectia conferita de catre vaccin.
Doctorul Robert Koch, nascut in Germania in 1843 si decedat in 1910, a descoperit bacilul tuberculos si tuberculina in 1882. El constatase o reactie de hipersensibilitate intarziata in timpul infestarilor succesive ale cobailor cu bacili tuberculosi. Comparabila cu un mecanism alergic, reactia la tuberculina permitea o evolutie favorabila in cazul unei noi infestari cu bacilul tuberculos (necroza si cazeificare solida). Vaccinul lui Calmette si Guffin este un vaccin viu care inoculeaza o adevarata tuberculoza atenuata pentru a evita o tuberculoza grava dupa aceea. Protectia pe care aceasta vaccinare trebuie s-o asigure se bazeaza pe mecanismul de hipersensibilitate intarziata descris mai sus. Sa vedem cum stau lucrurile de fapt. In cursul de imunologie editat de I.G. Cordelier se poate citi:
"Hipersensibilitatea intarziata nu pare sa fie un element de protectie contra marii majoritati a bacteriilor. In tuberculoza, unde se stabileste o stare de hipersensibilitate foarte accentuata, hipersensibilitatea poate sa fie favorabila, dar ea este cel mai adesea defavorabila. Actiunea sa favorabila tine de eventualitatea unei cazeificari solide a tesuturilor la contactul cu proteine bacilare, producand astfel un mediu suboxigenat putin propice multiplicarii bacililor; cel mai adesea, hipersensibilitates conduce la o cazeificare lichida, care accentueaza diseminarea bacilara, facilitand insamantarea regiunilor sanatoase ale organului atins.";
Atrag atentia asupra faptului ca acest curs este pus in mainile studentilor la medicina care, mai tarziu, vor vaccina fara probleme pentru ca legea ii obliga la aceasta!! Doctorul Scohy, opunandu-se pe drept principiului vaccinal (ceea ce ii aduce acum multe necazuri cu Consiliul Ordinului care pretinde ca a innebunit), scrie in revista sa Des clef pour vivre (nr. 4, august 1994):

"Primul pericol al BCG este tocmai capacitatea sa de majorare a afectiunilor tuberculoase ulterioare, foarte frecvente, insotita de facultatea de a se putea stabili un diagnostic precoce intrucat dermo-reactia devine pozitiva. Acest pericol este strans legat de modul de protectie aparut: hipersensibilitatea intarziata. Mai ales elevii din scolile de infirmieri suporta aceasta, obligati fiind sa primeasca un BCG la inceputul studiilor si fiind mai usor contaminati in timpul activitatilor lor spitalicesti. Al doilea pericol este "becegitatea" secundara la vaccinare. Este vorba de o denumire fantezista, dar folosita curent, ca sigla a vaccinului, si utilizata deseori pentru a desemna o evolutie locala foarte virulenta, cu necroza cutanata si adenopatii. Aceasta nu este foarte frecventa si nu prejudiciaza in fapt rezultatele vaccinarii. Dimpotriva, orice vaccinare cu BCG antreneaza aproape in mod automat o tuberculoza cutanata atenuata (de indata ce vaccinul s-a prins). Aceasta infectie evolueaza, in general, timp de sase pana la noua luni, antrenand sistematic o febra usoara in fiecare seara si o scadere accentuata a vitalitatii si a apararilor imunitare generale ale intregului organism. Unii indivizi deosebit de robusti vor putea traversa aceste sase pana la noua luni rare neplaceri. Totusi, la multi copii - mai ales daca au fost vaccinati foarte de timpuriu - se observa declansarea sau agravarea predispozitiilor patologice la rinofaringite, otite si bronsite sau laringite repetate altminteri, la tuberculoza, fie ea spontana sau inoculata prin BCG, la fel se deschide calea terenului artritic si reumatismelor. Majoritatea indivizilor din zilele noastre prezinta deja acest teren artritic, legat de ereditate. Faptul de a adauga in mod artificial o tuberculoza evolutiva nu poate decat sa agraveze considerabil problema.

Mai mult, dupa cum am vazut cu problema tetra-cocului, copiii suporta adesea alte vaccinuri in timpul acestei tuberculoze artificiale. Iar riscurile de sechele grave, uneori mortale, nu sunt deloc neglijabile. Cel mai rau este ca nu se observa intotdeauna pozitivarea dermo-reactiei chiar daca vaccinul a fost facut, ceea ce ii face pe medici sa recomande, uneori, aceasta vaccinare de trei sau patru ori in cativa ani. Totusi dermo-reactia, care semnaleaza aparitia alergiei sau hipersensibilitatii intarziate, nu prejudiciaza in nici un fel faptul ca vaccinul prinde sau nu. Unii indivizi pot face "becegita" sau - pe un alt plan - tuberculoza, fara ca reactia lor tuberculinica sa se pozitiveze vreodata. In consecinta, multiplicarea BCG-urilor la aceste persoane este deosebit de devitalizanta si greu de suportat, ceea ce este foarte evident, din moment ce li se inoclueaza tuberculoze succesive, care evolueaza fiecare timp de sase pana la noua luni. In sfarsit, trebuie sa ne gandim la incredibila proliferare actuala a bolilor alergice. Practica BCG creeaza, incontestabil, un teren alergic.
Cele de mai sus, si in special 1) faptul ca depistarea precoce a infectiilor tuberculoase nu mai este posibila dupa o vaccinare cu BCG, atunci cand exista tratamente cu antibiotice perfect eficace daca sunt incepute la timp; de asemenea 2) faptul ca afectiunile tuberculoase dupa BCG sunt f. adesea mult mai grave si mai contagioase decat daca ele intervin in mod direct, intrucat mecanismul de cazeificare legat de boala se face - de cele mai multe ori - sub forma lichida; in sfarsit 3) faptul ca se constata, de cativa ani o recrudescenta a cazurilor de tuberculoza aproape exclusiv in Franta - unde practica BCG este absolut sistematica la majoritatea copiilor, adesea chiar de la nastere; toate acestea duc la ideea ca trebuie, in mod imperativ, sa se renunte la vaccinarea cu BCG, raliindu-ne opiniei marilor nume ale pneumologiei din Franta si din lume."

O dovada evidenta a inutilitatii si periculozitatii BCG este faptul ca OMS, fara indoiala preocupata de aceasta problema de eficacitate, a organizat un experiment pe scara larga in India intre 1968 si 1971. A fost ales un district cuprinzand 209 sate si un oras, in total 360 000 persoane. Toate persoanele au fost testate la tuberculina, iar negativii au fost impartiti in doua grupe: una a fost vaccinata, alta nu. Grupurile au fost urmarite in conditii riguroase timp de 7 ani si jumatate. Rezultatul a fost urmatorul: au existat tot atatea cazuri de tuberculoza la cei vaccinati cat si la cei nevaccinati. Altfel spus, si urmarind insusi raportul OMS (Grup stiintific ICMR/OMS, nr. 651, Geneva, 1980): <BCG nu confera nici o protectie in termenul celor 7 ani si jumatate de supraveghere ulterioara, iar maladia bacilara i-a atins mult mai des pe subiectii care reactionasera initial la tuberculina, dupa vaccinare, decat pe cei care nu prezentasera nici o reactie.>

NO COMMENT!

Republica Federala Germania nu asteptase acest raport si, inca din 1971, suspendase practica vaccinarii cu BCG. In Franta, de multi ani, unii profesori de medicina cer abandonarea vaccinarii, de ex. prof. J. Chretien, pneumoftiziolog la Spitalul Laennec din Paris, si prof. J.P.Derenne, din serviciul de pneomologie al Spitalului St. Antoine, tot din Paris, care s-au exprimat in multe ocazii in reviste medicale precum Le Concours Medical.

Dupa al doilea razboi mondial, in Tarile de Jos - dupa ce fusesera distruse si trecusera prin conditii de viata precare - existau numeroase cazzuri de tuberculoza. Vaccinarea cu BCG nu a fost niciodata practicata aici si totusi tuberculoza a fost eradicata. De multi ani, aceste tari reprezinta procentul cel mai scazut din Europa in ce priveste mortalitatea datorita tuberculozei. Dimpotriva, cazurile de tuberculoza sunt numeroase in toate tarile in care vaccinarea este obligatorie [atentie Romania, nota mea!]. In buletinul statistic (nr. 1, 1974) al Ministerului Sanatatii Publice si Asigurarilor Sociale se constata ca acolo unde vaccinarea este obligatorie, in tari precum Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, Portugalia, cazurile de tuberculoza sunt in evidenta progresie. De cinci ani, asistam la acelasi fenomen in Franta.

In mai 1930, un eveniment deosebit de tragic venea sa confirme spusele profesorului Ligneres la conferinta Valoarea protectiei in tuberculoza. La spitalul din Lübeck, Germania, 72 de nou-nascuti mor in urma vaccinarii prin BCG. Ancheta releva faptul ca acest vaccin fusese pregatit plecand de la o tulpina furnizata de Institutul Pasteur francez. Are loc un proces si rezultatele anchetei arata ca personalul spitalului primise ordinul sa distruga toate flacoanele de BCG care nu fusesera utilizate. In aceste conditii, nemaiexistand nici o proba, tribunalul a atribuit decesul celor 72 de copii unei erori comise de persoane necunoscute.

In ciuda acestei drame, profesorul Calmette a continuat sa recomande folosirea BCG in primele 10 zile dupa nastere, pretinzand ca doar in acel moment bacilii bovini sunt corect absorbiti de intestin (??). Daca era asa, atunci de ce acelasi profesor Calmette putea sa recomande reinnoirea vaccinului la 1 an, apoi la 3 ani, la 7 ani si la 15 ani, apoi la fiecare 5 ani pana la varsta adulta?? Dupa cum se observa, e complet ilogic. Dupa autoarea cartii "Tabu-ul vaccinarilor" (ATRA, ianuarie 1995), Schar-Manzoli: <De fapt, inocuitatea sustinuta de Calmette a provocat ingrosari purulente si uneori mortale ale ganglionilor limfatici ai gatului, o boala limfatica de tip iatrogen numita "becegita" (un fel de tuberculoza a limfei care se manifesta prin adenita purulenta insotita de febra), meningita, leziuni osoase la degete sau vertebre, otita purulenta, tulburari dermatologice (lupus cutanat, veruci, eritem etc.), leziuni renale, anemie si oboseala generala, leucemie, diabet, cecitate partiala (leziuni ale conjunctivei), rujeola, tuberculoza.>

Dna Schar-Manzoli scrie: 'Acest bacil viu invadeaza sistemul limfatic unde se instaleaza conform obiceiului stramosului lui (bacilul tuberculozei bovine). Nimeni nu poate spune astazi care va fi evolutia sa in urmatoarele decenii. Micro-patologia becegitei este insa necunoscuta si aici este punctul crucial care ar fi trebuit limpezit inainte de a vaccina fie si o singura fiinta umana'.>
Societatii Medicale a Spitalelor din Paris i-au fost aduse la cunostinta 104 cazuri de otita purulenta ca urmare a administrarii BCG, uneori insosita de o osteita locala care poate da nastere surditatii permanente. Patologia complicata a vaccinului a fost, in egala masura, reliefata de Jean Basset, profesor de microbiologie, ca si de alti oameni de stiinta. In zilele noastre, legile contra tuberculozei recomanda vaccinarea cu BCG ca fiind inofensiva si eficace, urmand astfel indicatiile autoritatilor sanitare care, cu toate contestatiile si faptele evidente, au facut obligatorie vaccinarea. Si totusi, asa cum afirma profesorul Lignieres chiar din anii '70, adevarata profilaxie a tuberculozei ramane tot igiena, care previne contagiunea: nu exista nici un adevarat vaccin impotriva tuberculozei. Este dealtfel interesant de observat cum a inceput sa descreasca curba tuberculozei la inceputul secolului, cand conditiile sociale si de igiena s-au ameliorat. Ca si curbele celorlalti boli infectioase, aceasta a inregistrat varfuri in timpul perioadelor de razboi, apoi a reinceput sa descreasca spontan si natural cu mult timp inainte de introducerea vaccinului. Daca in epoca noastra cazurile de tuberculoza sunt mai degraba rare, acest lucru cu siguranta nu se datoreaza BCG-ului, ar trebui dimpotriva, sa se ia in considerare urmatoarele observatii:

a) tuberculoza este, cel mai adesea, provocata de BCG;
b) tuberculoza a fost una din primele patologii provocate de vaccinarea contra variolei, mai ales tuberculoza pulmonara, dar si cea extra-pulmonara;
c) diminuarea cazurilor de tuberculoza se datoreaza, in afara masurilor de igiena, incetarii si apoi opririi vaccinarii antivariolice;
d) asistam, in ultima vreme, la un reviriment al tuberculozei din cauza deficientelor imunitare provocate de terapiile antibacteriene si antibiotice."

* * * * *

OK, ma opresc aici, nu pot sa transcriu chiar toata cartea, trebuie citita si gata.

Ce legatura are asta cu istoria mea medicala? Are, fiindca citind acest capitol despre tuberculoza si BCG, mi-am amintit mai multe chestii care acum incep sa se lege. Eu cand eram mica eram permanent racita, aveam rinite peste rinite (la 10 ani deja fusesem diagnosticata cu rinita cronica!), aveam rinofaringite, bronsite, otite, inflamari ale polipilor nazali si inflamari permanente ale amigdalelor (care au culminat cu extragerea lor cand aveam nici 3 ani, fiindca faceam puroi permanent si vomitam tot ce mancam!!), apoi stiu ca la 5-6 ani am fost dusa pentru 3 luni la Preventoriul de la Bradet, fiindca (citat de la ai mei cu multi ani in urma) eram foarte anemica si suspecta de TBC (??!!).

Cine stie cu cate chestii m-or fi indopat si acolo ca sa-mi intareasca, sanchi, sistemul imunitar sau ca sa ma "vindece" de cine stie ce forma de tuberculoza... Ai mei nu vorbeau cu placere despre asta si intotdeauna am avut senzatia ca povestea spusa de ei nu era completa, ca si cum era ceva acolo de care lor le era rusine. Acum imi dau seama ca s-ar fi putut foarte bine ca eu sa fi avut o forma de tuberculoza indusa de vaccinul BCG. Spun asta fiindca la noi conditiile de igiena erau sfinte, mama ma spala si ma schimba de 3 ori pe zi, intotdeauna in alb, eram ca o papusa de portelan din muzeu, deci este exclus sa ma fi "infectat" altfel decat prin vaccinare... Cine stie ce basme le-or fi vandut medicii alor mei, ca o fi vreo predispozitie genetica (asa e genetica, bat-o vina, ii putem pune in carca orice boala sau manifestare in neregula la care nu gasim nici o explicatie convenabila si demonstrabila), cert este ca - dupa ce am citit acest capitol despre tuberculoza si vaccinul BCG - STIU de unde mi s-au tras toate acele probleme de sanatate.

Update personal 2012: In timpul vizitei mele in Romania in ianuarie 2012 am discutat cu tata problema vaccinurilor. M-a ascultat cu atentie si mi-a dat dreptate la toate argumentele. Si el, la cei 75 de ani ai lui, este convins ca industria farmaceutica nu vrea sa vindece pe nimeni, ci vrea doar pacienti cronici care sa aiba nevoie de tratamente pe viata. Mi-a relatat ca pe toata soseaua Colentina, de la Bucur Obor si pana la Teiul Doamnei, la fiecare scara de bloc se afla cate o farmacie, cate un birou de schimb valutar sau cate un birou de pariuri :-((
Cand a venit vorba de celebrul "preventoriu" de la Bradet unde fusesem eu internata la 5 ani (3 luni departe de parinti, care ma vizitau doar in weekend :-(((), eu am spus ca sunt convinsa ca de fapt la mine problemele au fost declansate de vaccinul BCG. Raspunsul lui tata a fost confirmarea (daca mai aveam nevoie de ea): "Pai exact dupa vaccin a aparut totul, dar noua ni s-a spus ca datorita vaccinului au putut sa descopere!" - sa descopere CE? Ceva ce nu era acolo inainte de vaccin??? Ceva ce in realitate a fost activat de vaccin? Ca bacilul tuberculozei cica este prezent (latent) intr-un individ din trei, conform OMS, din care doar max. 10% pot dezvolta boala activa. Adica pana la urma ii manipulezi pe bietii parinti sa mai fie si recunoscatori vaccinului care i-a provocat o boala copilului???
Deci e clar: am avut o forma de tuberculoza indusa de vaccin!! Nazdrovie :-((


Si cine stie cate bombe temporizate mai am in corp, cati virusi "atenuati" care-si asteapta conditiile propice ca sa produca mutatii, sa se recombine, sa produca cele mai mari ravagii...

Parinti, ganditi-va si informati-va bine inainte de a va vaccina copiii! E viata lor in joc!! Puneti-va o singura intrebare: daca in Romania TOTI nou-nascutii sunt vaccinati cu BCG, cum se explica faptul ca Romania este tara cu cea mai mare rata de tuberculoza din Europa??? QED.

Postul asta este si pentru Alina V. si fetita prietenilor ei, care are doar un an si jumatate si se lupta chiar zilele astea cu ganglioni purulenti, imunitate deosebit de scazuta si alte asemenea simptome care pot fi foarte bine consecinta vaccinurilor. Ramane ca parintii acestei fetite sa se informeze temeinic despre efectele grave ale vaccinarii si le doresc din suflet sa aiba discernamantul si puterea de a lua masurile necesare pentru ca fetita lor sa iasa din cercul vicios al vaccinarii si "tratamentelor" medicamentoase care nu fac decat sa creeze pacienti cronici.

You May Also Like

26 comments

  1. Feli, iti multumesc din suflet pentru aceasta postare. Vaccinurile pentru care eu gaseam documentatie la nivel americano-canadian erau cele obisnuite, dar fara BCG (din moment ce ei nu-l fac). Si simteam asa o lipsa de informare la mine referitoare la vaccinul asta. Singura logica ce o aveam in cap, atunci cand mi se spunea ca "ai grija, uite cati copilasi se chinuie cu TBC, sunt pline sectiile spitalului", era ca toti acei copii erau vaccinati! Eu stau langa spitalul de pneumo de la noi (asa numitul spital TBC) si vad zilnic zeci de copii mici mici intrand pentru afectiuni respiratorii. Si asta in minutele putine cand imi arunc ochii pe geam. Si stau intr-un oras mic! Mi se pare criminal.

    Multumesc mult inca o data pentru efortul depus cu atata pasiune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am renuntat sa mai conving pe cineva sa nu se vaccineze, pentru ca intr-adevar asta e ca o religie ....In romania cine are site-ul despre vaccinuri http://www.vaccinuri.ro/? GSK. E de mirare?
    Dar mi-e frica de pojar, pentru ca pe vremea noastra era o boala a copilariei usoara, acum, din cauza vaccinarii masive, virusul a devenit mult mai virulent.
    Pupici de la o mamica antivaccin!

    RăspundețiȘtergere
  3. in Ro, este un vaccin care se face la toti copiii, fara a cere acordul parintelui. Ti-l da gata vaccinat. Si totusi, suntem locul 1 in Europa la cazurile de tuberculoza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Raluca, imi place atitudinea ta si blogul tau ;-)) Te-am pus pe listuta mea ;-))
    Anonim, daca ai copil nevaccinat, are sistemul imunitar beton (ca si al meu), trece el si printr-un pojar. Grija mea mai mare este ca nu vom gasi pe nimeni contagios de la care sa incercam sa ia si David pojarul ;-)
    Cleo de Arrakis: QED, nu-i asa? ;-((

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu as vrea sa nu-l mai vaccinez (sunt absout convinsa de inutilitatea celor mai multe dintre vaccinuri - poate anti-poio sa fie o chestie ca poliomielita te distruge pe viata si e ireversibila desi efectele adverse la unii dintre copii nu sunt nici ele de negijat - numai ca ma lovesc de nenorocitul ala da aviz epidemiologic de cate ori vreau sa trimit copilul intr-o tabara, intr-un cantonament, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Feli, multumesc mult!

    arakelian, la nici un vaccin nu se cere acordul parintelui, din pacate... :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie inca nu mi-e clar ce inseamna sa nu-i mai fac rapelurile pentru vaccinurile deja facute. De la un an n-am mai facut nimic, insa candva pe la 4 ani incep iarasi niste rapeluri (nici nu stiu acuma excat ce). Ce se intampla daca pur si simplu nu le fac?

    RăspundețiȘtergere
  8. Astept informarea despre polio. Sarutmana!

    Feli, deja suntem singurii din scoala care nu facem religie (nicio reigie!), daca mai suntem si singurii care refuzam OFICIAL vaccinarea chiar ajungem "ca paduchele-n frunte".

    Cu BCG-ul m-am descuract ca am zis ca l-a facut la medicul de familie si medicului de familie ca l-a facut la scoala. Dar sunt curioasa cum ne va afecta asta acum, in vara, cand vrem sa-l trimitem pe Vlad intr-o tabara de cercetasi (unde el isi doreste enorm sa mearga) si este posibil sa avem probleme cu "Avizul epidemiologic". In functie de asta iau decizia cu privire la vaccinarile viitoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alice, am redactat si postarea despre polio, pun aici linkul pentru cei care descopera mai intai postarea asta:
      http://piersicuta.blogspot.co.at/2011/03/fantoma-poliomielitei-si-miturile.html

      Ștergere
  9. Din punct de vedere al sanatatii ma refeream, multu' :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Feli, fratele mamei a facut TBC (dar nu stiu sigur daca era vaccinat sau nu...) ideea este ca eu aveam 1 an si am luat si eu de la el...la mine o forma usoara, pe care au tratat-o ambulatoriu (probabil de asta, eu acum nu am nici o reactie cutanata) si sora mea de 3 ani a luat bacilul si a fost internata 3 luni la infectioase...Amandoua vaccinate...
    De atunci ai mei nu m-au mai vaccinat....(a trebuit sa ma vaccinez insa mai tarziu, pe la 27 de ani, cand nu am stiut cum sa mai evit....). Anyway...am avut timp sa fac toate bolile copilariei, chiar si tusea convulsiva :D....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E posibil ca ati facut o forma usoara pentru ca erati vaccinati. Daca nu ati fi fost vaccinati puteati face o forma mult mai grava. Incidenta TBC in Romania este foarte mare.

      Ștergere
    2. Simona, cred ca nu ai inteles: sora lui Zumzi (vaccinata!!) a fost internata 3 luni, ca atare nu a facut forma usoara, ci o forma grava tocmai datorita vaccinului. Te rog mult, nu mai incerca s-o dai la intors cu lozincile tale goale de continut!

      Ștergere
  11. Din ce am inteles eu de la un doctor, BCG are ca rol sa protejeze nou nascutii de TBC. Imaginati-va daca un nou nascut ar face tuberculoza, ce sanse sa se vindece are. Ar muri cu siguranta. In contra pondere nu moare nimeni de vaccinul facut la nastere.

    In Romania e o rata foarte mare de TBC. Acum ceva timp era 20%. Am avut o colega de servici care a facut TBC. In conditiile astea sa nu iti vaccinezi nou nascutul este inconstienta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Simona, incidenta de TBC este mare in Romania pentru ca se vaccineaza la greu. In Franta si SUA incidenta a scazut enorm de cand nu se mai vaccineaza.
    Ai parcurs macar superficial articolul???? Ai citit parerea acestui medic care spune: "orice vaccinare cu BCG antreneaza aproape in mod automat o tuberculoza cutanata atenuata (de indata ce vaccinul s-a prins). Aceasta infectie evolueaza, in general, timp de sase pana la noua luni, antrenand sistematic o febra usoara in fiecare seara si o scadere accentuata a vitalitatii si a apararilor imunitare generale ale intregului organism. Unii indivizi deosebit de robusti vor putea traversa aceste sase pana la noua luni rare neplaceri. Totusi, la multi copii - mai ales daca au fost vaccinati foarte de timpuriu - se observa declansarea sau agravarea predispozitiilor patologice la rinofaringite, otite si bronsite sau laringite repetate altminteri, la tuberculoza, fie ea spontana sau inoculata prin BCG, la fel se deschide calea terenului artritic si reumatismelor."

    Ei, eu am avut la 5 ani tuberculoza imediat dupa vaccinare :-(((( Te rog mult inceteaza cu lozincile si cu etichetele de "inconstienta", macar pe blogul meu, ok?

    RăspundețiȘtergere
  13. E o aberatie sa spui ca vaccinul BCG produce tuberculoza.

    Vaccinul contine virusi morti sau atenuati. In Romania toti am fost vaccinati cu BCG de zeci de ani de zile, la nastere. Pe vremuri se murea de TBC, acum datorita vaccinarii se fac forme mai usoare.

    RăspundețiȘtergere
  14. I rest my case, Simona, pentru tine orice medic care sustine vaccinarea este un "specialist" pe care musai tre' sa-l consultam (nu cumva sa gandim cu propriul cap), iar orice medic care se pronunta cu explicatii medicale impotriva "beneficiilor" vaccinarii este un om care "spune aberatii"... Cred ca toata lumea ti-a inteles deja perfect mecanismul de argumentare, nu e cazul sa mai insisti, ok?
    Multa sanatate pentru fetita ta!
    Si apropo, tu te-ai testat sa vezi daca nu cumva trebuie sa-ti faci si tu toate rapelurile la toate vaccinurile? Nu, te rog nu-mi raspunde, e o intrebare retorica si ironica! Hai, fuguta la cabinet maine dimineata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sun convinsa ca daca ar fi mai multi ca dvs. care ar gandi asa, industria farmaceutica ar porni un razboi ucigator cu voi... Acuma e de ajuns sa va deformeze imaginea!

    Auzi acolo erezie: Sa gandesti cu capul tau! Sa vezi ceea ce e evident...Cat se poate de neproductiv!

    De fapt toate lumea recunoaste ca sanatatea e neprofitabila.

    RăspundețiȘtergere
  16. Feli, esti convinsa ca la 5 ani (cand te-ai imbolnavit de tuberculoza) ai facut BCG-ul? Nu stiu care era schema de vaccinare in momentul acela, dar acum BCG-ul se face numai la nastere.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce fac in continuare?!

    Bebelusul meu a facut BCG ganglionar de la vaccinul facut la nastere.
    Dupa doua iradieri si tratament cu antibiotice urmat zilnic timp de aproape OPT luni... are imunitatea la pamant.
    Acum medicul de familie mi-a spus ca trebuie vaccinat lunar ca sa "ajunga la zi".
    Am refuzat!

    Dar ce ma fac?!
    Cum se poate "anula" efectele unui vaccin atat de puternic si urmarile tratamentului indelungat de pana acum?!

    RăspundețiȘtergere
  18. multumesc pentru postarea strigatului meu de ajutor cat si pentru raspuns

    Pana acum am incercat sa instiintez si alte mamici prin ce trec (sa stie alte mamici daca eu nu am stiut) dar nu am reusit.

    Chiar credeam ca vaccinurile protejeaza; nu cunoscusem si nu auzisem de astfel de cazuri pana cand s-a intamplat chiar bebelusului meu.
    Acum stiu de prea multe cazuri similare (nu de pe internet si nu de la televizor).

    La nastere nu am fost instiintata de vaccin si nici de reactii adverse posibile: ca oricum sunt "obligatorii"...

    Asa m-am "trezit" in roata soricelului si m-am invartit... ca nici timp sa gandesc nu am avut.

    Pe scurt, intr-un an: 2 iradieri (faceau mai multe dar am refuzat), 4 internari, lunar analize, incizie, antibiotice pentru BCG (care erau pentru o luna, apoi inca pentru o luna... de s-au facut aproape 8 luni, fara sa mi se spuna ca reactii adverse are tratamentul in sine) plus alte antibiotice la fiecare internare; nu mai stiu cate drumuri si de cate ori am ajuns la medici.
    Pe durata tratamentului am solicitat sa mi se dea in scris ca nu vreau sa mai vaccinez copilul, chiar daca medicii spuneau ca nu influenteaza cu "nimic".

    Tratamentul incheiat: eu traumatizata si leftera si bebelusul traumatizat si cu imunitatea la pamant, plus un bilet de iesire din spital in care pe utimul rand scria: se poate vaccina.
    La acest ultim rand am simtit tot cerul in cap, nici la medicul de familie nu am mai fost. Am simtit ca trebuie sa iau o pauza, sa opresc roata aia care se invartea nebuneste si sa MA GANDESC ce am de facut, fara sfaturile medicilor.

    Asa am aflat ca vaccinurile nu sunt asa de "obligatorii" cum se spune si multe altele de care sunt ingrozita.
    La fiecare refuz mi se spune cat de mult imi pun copilul in pericol daca nu-l vaccinez dar de data asta: IMI ASUM EU RASPUNDEREA

    Pentru ce s-a intamplat pana acum mi s-a spus: ca nu este nimeni vinovat ci ca am avut eu ghinion.

    Nu mai vreau sa schimb parerea nimanui.

    Imi doresc sa fac ceva in bine pentru copilul meu de acum inainte, ca ceea ce am facut pana acum...

    RăspundețiȘtergere
  19. Feli, ai permisiunea de a posta ceea ce am scris pe forumul mentionat.

    Povestea este mai lunga si retraiesc momente neplacute care ma fac sa-mi dau pumni in cap... ca am crezut ca ajungand la specialistii tarii in ceea ce priveste BCG-ul am "asigurat" sanatatea copilului...

    Acum imi doresc sa gasesc un medic homeopat bun in Bucuresti (ca nu-mi mai permit teste) care sa-mi ajute copilul, sa ma ajute si pe mine sa pot avea grija de copil.
    Vreau sa fiu mama, sotie, femeie, nu o umbra...

    Sunt mamici care asteapta sa termine tratamentul sa-si poata vaccina bebelusii, sunt mamici care au respectat lista vaccinarilor chiar in timpul tratamentului... eu simt ca o iau razna ca se pare ca sunt singura care vrea sa renunte la vaccinari (cel putin singura dintre mamicile cu care mai pastrez legatura). Numarul cazurilor declarate oficial este mult mai mic decat cel real si parintii "ghinionisti" abia dupa un an calendaristic s-au facut un pic auziti dar vaccinarea a continuat dupa o prea scurta pauza...

    Nu vreau sa conving pe nimeni, nu vreau sa schimb mentalitati; mai am doar o bruma de energie pe care vreau sa o folosesc pentru propriul copil.
    Cine vrea sa ia aminte, cine nu, nu.

    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, cum va mai este, ce face copilasul tau? Ai fi interesata de o actiune in judecata? Ai nervi si energie si dorinta de a face ceva pt. a trage la raspundere pe cei vinovati si pentru a incerca o schimbare de legislatie si o introducere si in Romania a unui fond de compensare pentru vatamarile postvaccinale? Daca da, te rog lasa-mi un comentariu cu adresa ta de mail, pe care nu-l voi publica. Am nevoie sa iau legatura cu tine pentru o actiune pe care o pregatim.

      Ștergere
  20. :( Aveam o parere buna despre Arafat... pana acum. E ciudat, un om pasionat si dedicat oamenilor cum e el n-ar face rau intentionat pentru bani sau interesele altora! Nici ignorant nu pare sa fie... nu stiu ce sa mai cred.

    RăspundețiȘtergere
  21. As vrea sa știu ce s-a întâmplat cu copilasul doamnei cu complicatia de la Vaccinul Bcg, pentru ca si copilasul meu e într-o situație similară. Mai stiti ce s-a intamplat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu mai stiu ce s-a intamplat. Stiu doar ca sunt vreo 20 de familii care se judeca momentan din cauza vatamarilor suferite de copilasii lor in urma vaccinarii cu BCG.
      Of, Doamne, imi pare rau sa aud de alte probleme... In ce situatie sunteti dvs. cu copilasul? Cand i s-a facut vaccinul si ce probleme au aparut?

      Ștergere