A nu crede in conspiratii este semn sigur de retard mental

by - miercuri, octombrie 29, 2014

~~ Articol preluat si completat de pe NaturalNews ~~

Expresiile "teoria conspiratiei" sau "conspirationist" sunt niste sintagme peiorative aruncate in discutii cu intentia de a face pe cineva sa para nebun sau paranoic. Este o tactica frecventa a politiei moderne de cenzura a gandirii, intr-o incercare disperata de a submina posibilitatile de informare ale oamenilor.

Dar haideti sa ne dam un pas rational inapoi si sa ne punem intrebarea de bun simt: Chiar nu exista nicio conspiratie in lumea noastra?

Procurorul general din Carolina de Sud ar contrazice cu siguranta o asemenea afirmatie, mai ales dupa ce a demarat procese penale impotriva a CINCI firme farmaceutice care conspirasera la stabilirea de preturi aranjate pentru a frauda statul si asigurarile medicale Medicaid.

De asemenea, in 2008 un judecator federal a dat verdict de frauda intr-un proces intentat la trei companii farmaceutice care isi aranjasera si ele artificial preturile pentru a frauda Medicaid.

De fapt, ce este o conspiratie?

Dupa cum va poate spune orice procuror, din punct de vedere penal o "conspiratie" este acordul intre cel putin doi indivizi pentru a comite sau a pune sa se comita un act legal prin mijloace ilegale. Tineti cont ca aici vorbim de crima organizata, deci de infractiuni in stil mare.

Astfel, cand trei infractori au de gand sa jefuiasca niste supermarketuri, ei se angajeaza intr-o conspiratie si in mod sigur vor fi acuzati de "conspiratie la comiterea unui jaf armat", pe langa acuzatia de "jaf armat" in sine. Cand acuzatiile sunt formulate la tribunal, judecatorul nu se uita la procuror sa-i spuna "ah, esti un conspirationist!"

Cu alte cuvinte, insasi ideea ca nu ar exista conspiratii la frauda si la infractiuni este de-a dreptul ridicola. Iar oamenii care ii eticheteaza pe altii ca fiind "conspirationisti" nu reusesc decat sa se prezinte singuri intr-o lumina dezavantajoasa din punct de vedere mental.

Sa traiesti in lumea noastra moderna care este plina de aliante secrete si de conspiratii, dintre care conspiratiile profitului cu orice pret sunt cele mai vizibile -- si totusi sa negi evidenta acestor conspiratii -- este ca si cum ai admite ca gandesti doar cu jumatate de creier. Evident ca exista conspiratii, este plin internetul de informatii publice, iar "conspirationistii" sunt oameni care se informeaza si citesc si afla despre acele conspiratii. Este aceeasi activitate pe care o efectueaza si politistii sau agentii FBI sau ai serviciilor secrete. In realitate, majoritatea politistilor sunt "detectivi si detectori de conspiratii", analisti in cautare de dovezi pentru a demasca toate conspiratiile la frauda.

Exemple de conspiratii

Firmele producatoare de masini sunt permanent implicate in conspiratii la musamalizarea defectelor mecanice care pun in pericol viata clientilor. In SUA, pana si National Public Radio a expus datele unei asemenea conspiratii comise de General Motors pentru a musamaliza problema cu contactele de aprindere defecte.

Anul trecut, corporatiile producatoare de alimente au conspirat cu GMA (Producatorii de Produse de Bacanie din SUA) pentru a comite frauda spalarii de bani in statul Washington, pentru a directiona banii intr-o campanie publicitara menita sa atace initiativa de etichetare a alimentelor modificate genetic.

FDA (Agentia Alimentelor si Medicamentelor din SUA) a conspirat impreuna cu o firma producatoare de medicamente pentru a pastra pe piata americana un medicament antidiabet cu efecte fatale (Rezulin), desi agentiile europene de reglementare a sigurantei medicamentelor scosesera de pe piata europeana acel medicament!

In mod similar, mintile corupte si criminale ale "jurnalisticii" mainstream au conspirat pentru a-l discredita pe dr. Andrew Wakefield cu acuzatii dovedit false, pentru a discredita cercetarea lui despre efectele adverse grave ale vaccinurilor. Intre timp, s-a dovedit ca dr. Andrew Wakefield a fost victima unei inscenari sinistre cu scopul de a musamaliza vatamarile cauzate de vaccinul ROR.

Studiul Seralini despre organisme modificate genetic a fost discreditat in urma unei conspiratii comise de un grup de editori de ziar corupti care fac tot ce pot pentru a suprima orice informatii stiintifice pe care ei nu le doresc publice. Din fericire, 150 de oameni de stiinta integri s-au adunat sa-l sustina pe Seralini si sa condamne public cenzura la care fusese supus studiul absolut valabil facut de Seralini.

Zeci de state din SUA au dat in judecata companiile farmaceutice pentru fraude conspirative: conspiratii de a se vorbi pentru preturi aranjate, conspiratii de a mitui medici, conspiratii de a frauda statul si asigurarile medicale si asa mai departe.



Gigantul farma GlaxoSmithKline a admis oficial ca a comis cea mai mare frauda din istoria medicala, apoi a primit o amenda de 3 miliarde de dolari (!) pentru conspiratia globala de a mitui cat mai multi medici si specialisti care sa prescrie produsele GSK. Concernul a promovat ilegal medicamente, a comis malpractica in vanzari, a angajat medici care sa tina prelegeri despre medicamente si sa le recomande, desi acele medicamente nici nu fusesera testate. Procurorul general al statului Massachusetts, Carmen Ortiz a declarat la randul sau: “Echipa de vanzari a GSK a mituit cadrele medicale pentru a le prescrie produsele apeland la toate formele imaginabile de divertisment, de la concedii in Hawaii pana la plata a milioane de dolari pentru promovarea conferintelor respectivilor doctori, de la vanatoarea de fazani in Europa pana la daruirea de bilete la concertele Madonnei.”

Retineti ca GSK au fost prinsi cu frauda printre altele exact cu antidepresivul Seroxat, cel pe care GSK l-a vandut la greu tocmai in Romania!!
"GSK anunţa în urmă cu patru ani că România va deveni bază de export de 300 de milioane de euro pentru antidepresivul Seroxat"

De asemenea, producatorii farma suprima si falsifica date din teste clinice, dar cu toate acestea primesc aprobarea de a pune pe piata medicamentele respective!

In Polonia angajatii GSK au fost de asemenea anchetati pentru mita si coruptie. Medicii primeau mita sub diverse forme camuflate, pentru a prescrie la greu medicamentul de astm Seretide. Seretide este marele blockbuster al firmei, aducator de castiguri in valoare de miliarde

Jarek Wisniewiski, care a fost timp de 8 ani reprezentant de vânzări al GSK Polonia, iar  în 2012 a lucrat pentru un program de marketing privind promovarea Seretide, a explicat că "pe hârtie" banii erau daţi pentru a educa pacienţii, dar că în realitate se plăteau doctorii pentru a prescrie mai mult acest medicament.
"Plăteam pentru educaţie, dar în aceeaşi întâlnire spuneam că am nevoie de mai multe reţete pentru Seretide. Prin urmare… Ei (medicii, n.r.) ştiau exact pentru ce plătesc", a spus acesta pentru BBC.

Foto: imt.ie

Si aici avem doar varful aisbergului! Daca analizam criminalitatea industriei medicale, descoperim un model de conspiratii la scara larga, pentru a insela populatia si a comite infractiuni in numele "medicinei".

Si in Romania, multi medici falsifica rezultatele analizelor, fraudand bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu sute de mii de euro! Tot conspiratie la frauda se cheama.


Traim intr-o lume a deceptiilor, a minciunilor, a manevrelor ascunse, incat e foarte greu sa mai gasim vreo institutie de proportii (fie medicala, agricola, a industriei de razboi etc.) care sa nu fie implicata intr-un fel sau altul in diverse conspiratii.

Ce este un "conspirationist"?

Expresia peiorativa "conspirationist" este folosita cu scopul de a umili si a ridiculiza orice om care se arata sceptic fata de relatarile din surse "oficiale".

Cei mai multi dintre asa-numitii "conspirationisti" sunt in realitate sceptici. Sunt sceptici fata de ceea ce aud de la guvern. Sunt sceptici fata de declaratiile cum ca industria farmaceutica ar fi preocupata sa ajute omenirea. Vai, ni se baga pe gat cu atata agresivitate "generozitatea" industriei farmaceutice, incat nu mai stim unde sa fugim ca sa nu mai avem parte de atatia medici "altruisti" care vor sa ne injecteze copiii cu forta! Cei mai multi asa-zisi "conspirationisti" sunt sceptici fata de pretentiile industriei alimentare despre asa-zisa transparenta a alimentelor vandute pe piata, din moment ce aceasta industrie se opune cu atata vehementa la etichetarea clara a organismelor si alimentelor modificate genetic. Acesti "conspirationisti" sunt sceptici fata de acea versiune a realitatii pe care cei aflati la putere platesc bani grei pentru a o prezenta in mass media asa cum vor ei.

La polul opus, oamenii care nu sunt sceptici fata de "stirile oficiale" sunt categoric mai grei de cap. Sa crezi tot ce ti se da cu lingurita din surse oficiale inseamna sa fii putin retardat mental. Sa pui intrebari si sa cauti raspunsuri si din alte surse este un semn de inteligenta, responsabilitate si intelepciune. 

Cei care se indoiesc de veridicitatea informatiilor de la surse oficiale au dealtfel si istoria de partea lor. De cate ori am aflat mai tarziu despre minciunile si fraudele comise de autoritati? Nu uitati frauda gripei porcine, care se repeta acum cu conspiratia OMS si CDC in ce priveste "epidemia" orchestrata de Ebola!!

Glenn Thomas, purtatorul de cuvant al OMS care a declarat in vara impreuna cu dr. Pierre Formenty ca "Nu exista nicio epidemie de Ebola. Declararea starii de urgenta pentru Ebola este un scandal", a murit (a disparut?) odata cu avionul MH17 care s-a prabusit (?) in mod misterios. Dupa moartea lui Glenn Thomas, s-a declarat oficial de catre OMS "epidemia" de Ebola. Numai cine nu vrea sa rationeze deloc va putea inchide ochii in fata acestor "coincidente".  

Doi virologi cu coloana vertebrala, fosti angajati ai concernului Merck, au dat concernul in judecata pentru ca Merck a conspirat la falsificarea testelor vaccinurilor prin contaminarea probelor de sange cu anticorpi de origine animala, incercand sa arate ca vaccinurile ar fi efective. Deci, lasand la o parte ca anticorpii sunt doar parametri-surogat, firmele producatoare de vaccinuri conspira pentru a falsifica pana si aceste asa-zise "dovezi" ale eficientei fictive a vaccinurilor, fiindca nici acestea nu mai pot sustine minciuna generalizata. 

Merck a creat o metodologie de testare care evalua vaccinul în raport cu o tulpină de oreion mult mai puţin virulentă. După ce rezultatele nu au mai corespuns eficacităţii dorite de către Merck, compania a abandonat metodologia şi a ascuns descoperirile studiului.
Ulterior Merck a creat o metodologie şi mai defectuoasă din punct de vedere ştiinţific, de data aceasta utilizând anticorpi de origine animală. Si de data aceasta rezultatele privind eficacitatea nu au fost cele dorite de Merck. Confruntându-se cu cele două metodologii eşuate, Merck a falsificat apoi datele testelor pentru ca acestea să garanteze rezultatul urmărit”.

Lumea e plina de conspiratii

Motivul pentru care exista aceste conspiratii este simplu: oamenii sunt capabili de inselaciuni si insetati de bani. Atata timp cat exista "curve farma", oameni care actioneaza manati de lacomie, de invidie si de dorinta de a-i domina pe altii, conspiratiile vor inflori in orice domeniu al societatii.




Nu exista "conspirationisti", termenul corect este de analisti ai conspiratiilor. Oamenii care sunt sceptici fata de versiunile oficiale ale realitatii sunt in realitate cei care analizeaza conspiratiile, incercand sa afle ce se intampla cu adevarat si ce nu ni se spune in mass media. In ziua de azi trebuie sa fii chiar ultimul prost ca sa mai inghiti gogosile servite de presa mainstream.

O carte foarte buna care analizeaza aceasta chestiune in detaliu este bestseller-ul Povesti oficiale: Contraargumente pentru o Societate Ignoranta, scrisa de Liam Scheff (Official Stories: Counter-Arguments for a Culture in Need).

De asemenea, va recomand pentru o trezire si mai temeinica la realitate cartea jurnalistului german Udo Ulfkotte cu titlul "Ziaristi cumparati", unde puteti afla de la unul din cei mai seriosi si apreciati corespondenti externi ai presei germane cum ca in realitate era cumparat de CIA de 17 ani de zile, timp in care a servit -impreuna cu multi alti jurnalisti- ca instrument de propaganda al serviciilor americane de informatii.

Toti oamenii cu mintea deschisa si cu o capacitate medie de a rationa realizeaza deja ce se intampla cu adevarat in societatea noastra. Din pacate, injectarea de mercur in organismul bebelusilor prin intermediul vaccinurilor a vatamat neurologic vreo doua generatii, astfel incat tot mai putini oameni sunt capabili sa gandeasca rational si limpede.

In acest articol, "retard mental" nu este folosit ca diagnostic si nici ca jignire, este doar traducerea din articolul original.

Nu uitati: cand cineva flutura intr-o conversatie pe net cuvantul "conspirationist", acea persoana intra intr-una din doua categorii: fie se autoeticheteaza singur drept un biet idiot incapabil sa puna cap la cap doua informatii pentru a trage o concluzie logica, fie este un troll, un raspandac uns cu toate alifiile care incearca sa deturneze atentia de la subiectul si esenta discutiei!

Si apropo, nici asta nu e teorie, ci o realitate :-)

You May Also Like

7 comments

  1. O mica mentiune: Retard mintal nu e o insulta, nu inseamna prost, incult, incapabil de a intelege un lucru sau altul. E un diagnostic. Folosirea lui in titlul acestui articol este peiorativa si jigneste persoanele care au cu adevarat certificat de handicap, si pe mamele lor. Uite un articol care explica mai bine ce vreau sa spun. http://subopiatra.tumblr.com/post/70169593293/eu-sunt-mama-lu-retardata-aia Copilul meu are retard si nu imi place sa vad diagnosticul lui folosit intr-un context peiorativ. Multumesc pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Raluca, sunt convinsa ca stii exact la ce s-a referit Mike Adams in articolul lui si ca nu a jignit pe nimeni cu certificat de handicap si nici pe mamele lor. Nu te impiedica de cuvinte, un astfel de diagnostic e doar o eticheta pe borcan, iar aici in articol este vorba de cu totul altceva. Toate bune si te rog nu te simti jignita!

      Ștergere
    2. Felicia, nu te enerva! Și noi am avut parte de o observație asemănătoare la postarea „O cină în întuneric”, unde era vorba de un eveniment organizat în cadrul unui centru pentru handicapați. O persoană a comentat reproșându-ne că am folosit termenul „handicapați” și ne-a sfătuit destul de ferm să-l înlocuim cu „oameni cu nevoi speciale”, motivând că „handicapat” îi jignește pe nevăzători. Așadar, comentatoarea ta a luat figura de stil în sens propriu, iar a noastră, invers. Cum o dai nu-i bine...

      Ștergere
  2. Nu e chiar asa. Nu ma simt personal jignita.Trag de maneca de fiecare data când întâlnesc folosirea improprie a acestui cuvant. E vorba de folosirea peiorativa a diagnosticului unui copil/adult. Sper ca ai citit articolul din link-ul ce l-am lasat. Explica mult mai bine decat am putut eu s-o fac in cateva rânduri. Exista,de asemenea, un intreg curent care se numeste Spread the Word to end the Word, despre care poti citi mai multe aici. http://en.wikipedia.org/wiki/Spread_the_Word_to_End_the_Word
    A fi nonverbal la 3 ani jumătate, a nu avea capacitatea sa pui obiecte intr-un recipient la cerere, a fi in scutece la 9 ani, a nu avea nici un fel de discernamant al pericolului, sunt semne sigure de retard mintal. A nu crede in conspiratii, nu. Stiai ca inainte un retardat era numit idiot? Asta era termenul stiintific, medical. Acum este doar o insulta. La fel ca si cretin. Din aceasta cauza nu ne place nici cuvântul handicapat. A ajuns sa insemne ceva mult mai rau decat persoana cu dizabilitate. Nu e doar un cuvant folosit aiurea intr-un context. E un diagnostic folosit pe post de insulta, te rog sa ma crezi, chiar si in titlul tau, chiar daca nici nu ti-a trecut prin cap sa ai vreodata intentia asta (si nici nu ti-o atribui), si de asta ti-am atras atentia, sper eu, civilizat, ca nu e fair fata de persoanele care chiar au retard si nu au avut de ales. Singura mea pretentie este ca data viitoare când vrei sa folosesti cuvântul retard mintal, sa o faci atunci când se refera, strict, la diagnosticul de retard mintal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa mentionam de la inceput ca ne referim doar la acele conspiratii care moral si etic sunt rele. Este absolut vorba de bine si de rau aici. Nu cunosc o conspiratie a binelui inca dar sa speram ca exista. Si atunci este ca si cum ai zice : uite traiesc in fiecare zi a vietii mele consecintele rele ale acestor "conspiratii". Apoi vine cineva sau mai multi cineva si iti explica cauza neplacerilor tale. Iar tu zici : uite eu sunt nascut retard deci nu inteleg. Si pana aici totul este OK pentru ca e o chestie naturala. Dar ce te faci cand de fapt oamenii astia care refuza evidenta au o minte buna si cand retardul mental nu poate fi adus ca scuza ? Eh acolo este de fapt problema si sursa succesului conspiratiilor chiar demascate fiind ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, o conspirație înseamnă o uneltire, un plan malefic elaborat în secret. Prin urmare, conspirațiile nu pot fi decât rele. O „conspirație a binelui” nu există, dar bineînțeles că tu poți să speri în continuare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Va felicit pentru publicarea acestui material. Este bine structurat si pe intelesul tuturor. Apreciez si remarc faptul ca nu se folosesc tot felul de cuvinte pompoase pentru a impresiona. Ma bucur ca la final ati adus in discutie existenta raspandacilor platiti, care intoxica cititorii cu tot felul de texte trunchiate ce contin jumatati de adevaruri. Acesti raspandaci sunt de fapt AGENTI DE MANIPULARE. Site-urile de stiri, in special Yahoo News, sunt pline de asemenea specimene. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere