Medicina corupta si mafia din sistemul de "sanatate" - Partea a II-a

by - sâmbătă, mai 25, 2013

Continuam serialul despre coruptia din medicina si din sistemul de sanatate, dupa partea I-a.

Am sa va traduc pentru inceput niste pasaje din cartea extraordinara "Medicina corupta si autoritatile colaboratoare" a Reginei Nowack.

Interesul financiar al asigurarilor medicale

Asigurarile medicale nu reprezinta in niciun caz interesele pacientilor, ci ale sistemului medical din care fac parte.

1. Cu cat creste cererea de prestatii medicale (cu alte cuvinte cu cat sanatatea populatiei se deterioreaza mai mult si cu cat reuseste industria medicala sa umple piata cu sarlataniile ei), cu atat cresc cotizatiile pacientilor catre asigurari. Asta se traduce in locuri de munca la asigurarile medicale, caci cu cat creste numarul prestatiilor medicale acoperite de asigurari si cu cat este mai mare cotizatia lunara a pacientilor, cu atat mai multi oameni vor lucra in administratia asigurarilor si cu atat mai mari vor fi salariile lor. Asigurarile medicale nu au absolut nici un interes ca pacientii sa fie mai rar bolnavi si ca atare sa cotizeze mai putin.

2. Sarlataniile si mita sunt la ordinea zilei cand asigurarile medicale doresc sa-si impuna interesele pe piata: dezinformare, marketing mascat in mass-media, "cumpararea" expertilor si a autoritatilor medicale etc. Pana si un angajat de varf al unui minister social din Bavaria a descris asigurarile medicale ca fiind "o uniune de tip mafiot"(1)

3. Asigurarile medicale participa la escrocherii si coruptie si in mod pasiv, lasandu-se finantate prin bani de la industria farmaceutica. In 2001, cancelarul Schröder a facut o afacere cu bosii farma, care au varsat 200 de milioane spre asigurarile medicale: ministra sanatatii de atunci, Schmidt, planuia pentru 2002-2003 o reducere a preturilor la medicamente cu 4% - la costurile totale de ca. 20 miliarde de euro, asta ar fi insemnat pentru pacienti o economie de ca. 800 milioane de euro. Mintenas a intervenit Schröder si a impiedicat proiectul de lege, aranjand cu fabricantii de pilule sa achite o plata unica pe post de "contributie de solidaritate" in valoare de ... 200 de milioane de euro catre asigurarile medicale.(2, 3) - comentariul revistei Spiegel (12/2002): "coruptie politica la cel mai inalt nivel". O fi zdruncinat acest "scandal" somnul cuiva? S-o fi intamplat vreun cutremur politic? Haida-de!

"Amorul" dintre mass-media si industrie/politica

Ca introducere, un articol foarte interesant pe care vi-l recomand cu caldura este cel scris de Noam Chomsky - What makes mainstream media mainstream.

Manipularea atat in cercurile de specialitate cat si in domeniul opiniei publice are loc in mod special cu ajutorul acelor mass-media cumparate de industrie. 

1. Edituri, posturi de radio si TV de stat si private, respectiv firmele lor de productie, sunt "incarligate" in multe moduri cu industria.(4) Doua exemple: a) Industria farmaceutica a achizitionat doua filiale ale postului national ZDF ("medi cine" si "ZDF enterprises")(5)  b) Industria farmaceutica si editurile au aceiasi membri ai consiliului director.(6)

2. Jurnalismul-reclama este f. raspandit. Asa-numiti jurnalisti "liberi" redacteaza articole contra cost din partea cercurilor interesate, sustinand ca acestea ar fi contributii redactionale independente! Doua exemple: a) reprezentantii farma au infiltrat contra cost in emisiunea de pe ZDF cu titlul "Sanatatea", unde s-a discutat despre produse farmaceutice.(4) b) revista gratuita pe care o gasim in toate farmaciile germane (Apothekenumschau) publica f. multe texte contra cost de la industria farmaceutica.(7)

3. Se mai practica si reclamele directe, in filme/seriale; de ex. in serialul german "In aller Freundschaft" s-au strecurat in scenariu mai multe denumiri de medicamente, lucru pentru care s-au platit peste 250.000 de euro.(8) [Ce sa mai vorbim de serialul "Dr. House", unde ani de zile s-a practicat aceeasi reclama desantata la medicamente si "diagnostice" salvatoare si vai, cat de geniali sunt medicii!! - n.m.

4. In redactiile si consiliile directoare ale firmelor de mass-media lucreaza adesea medici platiti si de industria farma care fac lobby.(9) Sistemul peer review este de asemenea corupt, iar autorii articolelor de specialitate au legaturi stranse cu industria. New England Journal of Medicine (NEJM) si-a schimbat chiar regulile pentru autori, astfel incat articolele si editorialele sa poata fi redactate si de experti care primesc de la firmele farmaceutice onorarii de max. 10.000 de dolari pe an. Sumele pot fi primite inclusiv de la firmele ale caror produse autorul le ia "sub lupa" in articolul lui. Un conflict de interese mai clasic nici ca exista! Motivul acestei schimbari de reguli a fost ca revista nu prea mai gasea autori care sa nu aiba nicio legatura financiara cu industria farmaceutica!(10)   

Mass-media romaneasca si propaganda pentru frauda vaccinarii

Acum, sa va spun eu personal despre Romania concret, unde am putut vedea cu totii in saptamana europeana a vaccinarii din aprilie cu cata frenezie s-a practicat dezinformarea pe toate posturile de televiziune, in frunte cu ProTV-ul.

Astfel, in emisiunile de stiri difuzate de ProTV in serile de 21 si 22 aprilie 2013 nu a avut loc o informare obiectiva a publicului, ci o propaganda mincinoasa pro-vaccin, o emisiune de reclama mascata la vaccinuri, bazata pe afirmatii si date oficiale medicale false.

Emisiunile le puteti urmari integral aici, in caz ca le-ati ratat:
1. Minciuna: In cadrul prezentarii stirilor, se fac afirmatii panicarde gratuite, fara nici un fel de acoperire sau justificare medicala, precum ca in Romania ar exista „teren propice pentru ca boli eradicate ca poliomielita sa reapara”.
Realitatea: Asa cum a cercetat o buna prietena, nu s-a precizat nicaieri in timpul acestor "stiri" ca inca din 2003 Romania este celebra in documentele OMS din cauza ratei uriase de paralizii postvaccinare anti-polio ("In Romania the rate of vaccine-associated paralytic poliomyelitis in all children was approximately ten times higher than the estimated 1 case per 2.5 million doses administered in the USA and Europe, most probably because of the use of multiple injections (11)" - In Romania, rata poliomielitei paralitice asociate cu vaccinul la toti copiii a fost de aprox. ZECE ORI mai mare decat cazurile estimate in SUA si Europa de 1 la 2,5 milioane de vaccinuri, cel mai probabil din cauza injectiilor multiple).
Studiul citat de OMS in 2003 este: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7998593. In buletinul OMS citatul este asa: "In noiembrie 1990, pentru a reduce riscul poliomielitei paralitice asociate cu vaccinul, vaccinul antipolio oral produs in Romania a fost inlocuit cu un vaccin oral importat, produs de o forma vest-europeana [...] Riscul total de poliomielita paralitica in Romania (1 caz la 183.000 de doze de vaccin antipolio oral distribuite - deci distribuite, nu facute!!, ceea ce dovedeste ca cifra reala este si mai mare!) era de 14 (patrusprezece!) ori mai mare decat riscul in SUA. [...] Aceste concluzii demonstreaza definitiv un risc substantial marit de poliomielita paralitica asociata cu vaccinul in Romania, risc care nu a fost afectat de schimbarea producatorului vaccinului!"

2. Manipulare: Nu stiu altii cum sunt, dar mie mi-a intors stomacul pe dos experimentul pervers facut la locul acela de joaca unde parintii au fost pusi sa asculte in casti urletele unui copil "bolnav de otita".  
Minciuna: Otita poate fi prevenita prin vaccinul pneumococic!
Realitatea: Dupa cum am mai scris despre vaccinurile pneumococice si AICI, emisiunea de la ProTV nu a fost una informativa, care sa prezinte ambele fete ale medaliei, ci a fost o actiune concertata de marketing care sa pregateasca astfel terenul pentru introducerea in schema de vaccinare a vaccinului pneumococic produs de GlaxoSmithKline (firma care dealtfel sponsorizeaza toate campaniile de „informare” referitoare la vaccinare – hellooo, nu se vede acolo nici un conflict de interese????).

Pe scurt, rezultatul campaniilor masive de vaccinare cu vaccinul pneumococic in alte tari a dus la o surpriza de proportii: s-a ajuns la un fenomen masiv de regrupare (dislocare, stramutare etc.) a tulpinilor. In locul reducerii pe termen lung a imbolnavirilor s-a schimbat doar tipul bacteriilor care au fost identificate in declansarea meningitelor, pneumoniilor si otitelor. Cele sapte tulpini de pneumococi continute in vaccin au pierdut treptat teren, iar alte tulpini de pneumococi au recuperat din urma, devenind tot mai puternice (natura nu se lasa "eradicata" asa!).
Astfel, dupa un declin initial al bolilor pneumococice invazive (in optica alopata, evident, in rest e clar ca nu pneumococii sunt cauzele vreunei boli!!), s-a ajuns la un comeback masiv, care se afla partial chiar la un nivel mai mare decat la inceputul campaniilor mondiale de vaccinare.

Vreti surse oficiale? Sursa oficiala aici: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17456820?dopt=Abstract

In special tulpina 19A se dovedeste a fi o problema grava (tot dpdv al teoriei alopate cum ca bacilii ne imbolnavesc!), data fiind si rezistenta ei neobisnuit de mare la antibiotice! Un studiu olandez a aratat dealtfel cum copiii vaccinati au un risc aproape dublu fata de copiii nevaccinati din grupa de control ca mucoasele lor nazale sa fie colonizate de serotipul 19A!
Studiul olandez il gasiti aici: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20823436

Ca atare, dati o preventie iluzorie a otitei pe complicatii mult mai grave, caci acest vaccin pneumococic reprezinta un risc enorm pentru copii de a se imbolnavi si mai grav pe termen lung!
3. Studiul Societatii Romane de Pediatrie arata ca prima sursa de informatie sunt forumurile. Asa poti afla ca vaccinurile din primul an de viata pot aduce copilului doze toxice de metale grele” – se afirma in aceeasi emisiune, dupa care imediat apare medicul pediatru Iulia Ţincu si afirma ca acest lucru este „total fals” si acele metale grele „nu trec de pragul toxic” – din nou o dezinformare totala, avand in vedere ca vaccinurile contin in continuare atat mercur cat si substante cancerigene precum aldehida formica sau aluminiul. Aldehida formica a fost interzisa in industria mobilei, dar se permite (si se incurajeaza) in continuare injectarea ei in organismul bebelusilor nou-nascuti, cand orice om cu capacitatea de a rationa intelege ca acest lucru va avea serioase consecinte neurologice asupra bebelusilor. Aceasta pediatra ar trebui reclamata pentru iresponsabilitate!

Cateva dovezi despre cat de periculoase sunt vaccinurile pentru dezvoltarea neurologica a bebelusilor?

Iata si alte studii oficiale despre legatura clara dintre vaccinuri si autism, tulburari neurologice, boli autoimune etc.



De asemenea, nu uitati ca legislatia romana in cazurile de vatamare de la vaccin nu este dupa tipicul european sau american, astfel incat cand apar reactii adverse post-vaccinare grave statul sau producatorul NU acorda nici un fel de compensatii financiare pentru instalarea unor dizabilitati ce transforma copilul intr-o leguma!!! A se vedea scandalul din ianuarie cu vaccinul BCG. Raspunderea este si ramane doar pe umerii parintilor.

4. Minciuna:In fiecare an 500 de copii mor, iar totul pleacă de la un banal pojar”, declara una din jurnalistele ProTV – cu această afirmatie mincinoasa s-a urmarit manipularea prin frica si atragerea populatiei spre vaccinarea cu vaccinul ROR, un vaccin extrem de controversat, inclusiv in comunitatea medicala.

Realitatea: Pe site-ul oficial al Centrului European pt. Preventia si Controlul Bolilor se poate citi cu totul altceva: "Desi au existat 10 cazuri de complicatii prin encefalita acuta de pojar, in ultimele 12 luni NU AU EXISTAT DECESE legate de pojar".(12) 

Daca vreti surse oficiale si "certificate", va dam si surse oficiale, dar dati-ne si voi surse oficiale!!! Deci UNDE sunt cei 500 de copii morti de care vorbeau reporterele ProTV???? ProTV a dezinformat si a manipulat populatia pentru a „motiva” parintii sa vaccineze. Faptul ca sunt si ei manipulati la randul lor (in cel mai bun caz!) nu este o scuza.



Concluzie:
Pentru echilibrarea emisiunilor si avand in vedere ca vaccinarea este un subiect extrem de controversat inclusiv in interiorul breslei medicale, ar fi trebuit invitat si un medic care sa abordeze aspectul efectelor adverse si "beneficiilor" inca nedovedite stiintific ale vaccinurilor.
Astfel, postul de televiziune ProTV a incalcat grav dispozitiile art. 64 alin. (1) lit. b din Decizia nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a continutului audiovizual. Art. 64 (1) "In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii:
b) informarea cu privire la un fapt sau un eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta."

Sa vedem ce vor raspunde la toate sesizarile facute la CNA pentru aceste emisiuni si mai ales daca vor dezvalui ca GlaxoSmithKline i-a sponsorizat la greu pentru aceasta propaganda mincinoasa!

Oricum, postul ProTV nu a facut decat sa preia si sa trambiteze dezinformarea practicata fara jena de insesi autoritatile medicale.

Daca intrati pe site-ul "Protejam Copilaria" (vai, ce induiosator, mai ca-ti vine sa crezi ca chiar asta intentioneaza Societatea Romana de Pediatrie si nu reclama descreierata la vaccinurile GlaxoSmithKline!!!) va lovesc mai intai titlurile agramate de pe partea stanga: "Pneumonia PNEUMOCICA" si "Meningita PNEUMOCOICA" - asta cu "coica" suna chiar mai atragator, daca ma gandesc bine ;-)  



Faceti apoi scroll in josul paginii si apare si "secretul": site realizat cu sprijinul GlaxoSmithKline. Aceiasi GlaxoSmithKline care in decembrie 2012 si-au retras de pe piata belgiana in secret si fara explicatii vaccinul "pneumocoic" Synflorix (ca sa-i citam pe susnumitii agramati) si acum il vor deserta in corpul copiilor romani, cu ajutorul campaniei de frica sustinute printre altele de celebra marioneta Andreea Marin! Repede-repede toti la vaccinare, pana nu expira sarjele disparute de pe piata belgiana!!  

Din nou, nici aici nu deranjeaza conflictul de interese mai mult decat evident! Oare cat de prosti ne cred acesti nemernici fara scrupule?


Va urma.


  __________________________________
(1) Lanz, H.: Zweiklassenrecht durch Gutachterkauf, Zeitschrift für Rechtspolitik mit ZRP-Gesetzgebungs-Report 9/1998, S. 338 (Dreptul in doua categorii diferite prin cumpararea expertilor, Revista pentru politica juridica)
(2) Vollborn, M., Georgescu, V.: Die Gesundheitsmafia – Wie wir als Patienten betrogen werden, S. Fischer, Frankfurt/Main 2004 (Mafia sanatatii - Cum sunt inselati pacientii)
(3) Blüchel, K.G.: Heilen verboten, Toten erlaubt - Die organisierte Kriminalität im Gesundheitswesen, C. Bertelsmann Verlag, München 2003 (Vindecarea interzisa, uciderea permisa - criminalitatea organizata in sistemul de sanatate)
(4) Der Spiegel 33/2000, "Betrug am Zuschauer" (Cum este inselat telespectatorul)

(5) Die Zeit, 08.01.2004
(6) Rath International, Nov. 2004, pag. 5
(7) Emisiunea ZDF "Frontal 21" in episodul "Das Pharmakartell" (Cartelul farma) din 09.12.2008
(8) Revista Stern, Nr. 34/2007
(9) Weiss, H.: Korrupte Medizin - Ärzte als Komplizen der Konzerne, Kiepenheuer and Witsch, Köln 2008 (Medicina corupta - Medicii, complicii concernelor farmaceutice)
(10) Engelbrecht, T., Köhnlein, C.: Virus-Wahn – Vogelgrippe (H5N1), SARS, BSE, Hepatitis C, AIDS, Polio: Wie die Industrie ständig Seuchen erfindet und auf Kosten der Allgemeinheit Milliarden-Profite macht, pag. 268; emu-Verlag, Lahnstein, 4. Auflage 2008 (Paranoia virusurilor - Gripa aviara (H5N1), SARS, BSE, hepatita C, SIDA, polio: Cum inventeaza industria permanent noi epidemii si face profituri de miliarde pe spinarea noastra)
(11) Strebel PM, Aubert-Combiescu A, Ion-Nedelcu N, Biberi-Moroeanu S, Combiescu M, Sutter RW, et al. Paralytic poliomyelitis in Romania, 1984-1992. Evidence for a high risk of vaccine-associated disease and reintroduction of wild-virus infection. American Journal of Epidemiology 1994;140:1111-24

You May Also Like

13 comments

  1. Eu nu mi-as face griji de tulpina 19A, de fapt de nici o tulpina. Stim deja ca boala vine din interior, vaccinurile pot sa intareasca mega ultra supra tulpina pentru ca n-are nici un efect.

    Eu cred ca faza asta cu tulpina 19A este o minciuna ca sa sperie parintii ca imediat au si bagat-o in Prevenar 13.

    ST

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu-mi fac griji de vreo tulpina, argumentul era strict de natura "oficiala", cu studii oficiale alopate etc., adica alea de care se tem provaccinalistii ;-)

      Ștergere
    2. Asa-i. De aia nici nu cred ca te poti imbolnavi de la vaccinuri cu bolile pe care se presupune ca le-ar preveni, ci te imbolnavesti din cauza mercurului care inca mai este in toate vaccinurile din Romania. Vad ca cei de la Pro Tv mint cu nerusinare si in privinta mercurului din vaccinuri.

      ST

      Ștergere
  2. Imi permit si eu cateva completari la punctul 1. Inteleg ca din 2009 au renuntat la vaccinul cu administrare orala (VPO) si au trecut la cel injectabil (VPI), tocmai in scopul de a reduce rata foarte mare de imbolnaviri post-vaccinare. Serul care se administreaza acum se numeste Imovax Polio, cel putin in cazul rapelului de la 8-9 ani (nu stiu cum se procedeaza in cazul copiilor care au pornit pe Infanrix Penta, cred ca la fel). Prospectul este de gasit pe internet, sunt curioasa cati dintre noi stiu ca producatorul "garanteaza" o imunitate de circa 5 ani de la data ultimului rapel. Cu alte cuvinte, POPULATIA ADULTA ESTE la ora asta NEIMUNIZATA IMPOTRIVA POLIOMIELITEI. Mai pe scurt, suntem neimunizati de pe la varsta de 13 ani...
    La fel, nu stiu cati cunosc faptul ca persoanele proaspat vaccinate sunt CONTAGIOASE, n-am reusit sa aflu nimic concret, nici cat timp, nici daca au inlaturat acest "mic" neajuns odata cu noul ser injectabil. Ce rezulta din ecuatie: copilul tau proaspat vaccinat este contagios, iar tu, in calitate de parinte/bunic/oricare adult din anturajul copilului respectiv esti expus in mod direct si nemijlocit respectivului virus.
    Revin si conchid: adultii nu mai sunt imunizati impotriva virusului polio. Copiii lor sunt imunizati (=contagiosi in prima faza), totusi n-am auzit de vreun caz in care ei sa fi transmis virusul/boala adultilor din anturaj. Ce rezulta de aici?
    Cand urmaresc rationamente de tipul asta mai ca uit de formaldehida si tot...
    Vera

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu consider eronat rationamentul tau. Un copil vaccinat nu e contagios.
      Sa iti demonstrez: prespupunem ca tine, ca eu, adult, mama, sunt neimunizata, atunci dupa vaccinarea copilului, trebuia sa fiu si eu infectata. La fel, cadrele medicale care lcureaza cu copii ( ma refer copii vaccinati) sunt toti adulti, si toti infestati, pt ca majoritatea celor din comunitate sunt cu vaccinuri.
      Si totusi, nu sunt cazuri de imbolnaviri de multi ani.

      P.S. si pe prospectul din romana la vaccinuri scria ca imunitatea este de 5-7 ani, functie de vaccin, si apoi se recomanda rapel... vezi schema RubeolaOreionRujeola, vaccinat la 1 an, 7 ani, si tinerii de 14 15 ani fac epidemie de rujeola.

      Ștergere
    2. In conditiile in care vaccinarea este un act de infectare, de imbolnavire artificiala (cu scopul "imunizarii", bla-bla-bla), atunci un copil vaccinat (care poarta in el virusuri straine si DNA strain si proteine straine corpului lui!!) ar putea fi, in sens alopat, contagios in sensul ca ceea ce ii da lui organismul peste cap poate fi transmis (prin tuse, muci etc.) si unei alte persoane care va fi in acel caz "infectata" cu aceleasi virusuri si deci organismul ei va fi atacat de microorganisme straine care nu au ce cauta acolo si care - in functie de terenul gasit - vor putea face ravagii.

      Cat despre faptul ca tu ca mama ar fi trebuit sa fii infectata dupa vaccinul copilului si nu ai fost, asta nu dovedeste nimic. Daca Mara a facut varicela si tu nu ai facut, daca copiii lui Cris au facut varicela si ea nu a facut (sau altii din jurul lor nu au facut), asta demonstreaza, la fel, ca insasi ipoteza de contagiozitate este kaka-maka :-) Adica virusurile si bacteriile dau cu zarul: "Hai, ba, pe asta s-o infectam", "Ba nu, pe asta n-o infectam, ca e blonda"...

      Tu nu vezi ca nimic din teoria germenilor-kamikaze si din teoria "infectarii" nu sta ca lumea in picioare?
      Bolile au cu totul alte cauze, indiferent cat ne place noua sa credem ca suntem doar niste victime neputincioase, fara responsabilitate, si ca daca vrem sa ne facem bine nu avem decat sa bagam chimicale in noi...

      Ștergere
    3. varicela nu e un argument solid aici, pt ca eu am imunitate naturala cu varicela din copilarie.

      Ceea ce spui tu e logic in teorie, dar statisticile din real-life o infirma.
      Ma gandesc la boli care nu mai au incidenta: poliomielita. Statistic vorbind, sunt 200 mii de vaccinuri facute anual in Romania. Acesti 200 mii de copii au venit in contact cu minim 4-5 persoane. Adica 1 milion de persoane ce vin in contact cu copilul. Si totusi, la 1 milion de persoane venite in contact, unii cu imunitate deprimata, altii deja raciti etc. niciunul nu a facut boala in ultimii ani.
      Deci chiar daca teoria ta e valabila, pt mine incidenta de sub 1 la milion este f. sigura. De aia ma gandesc ca vaccinul poliomielitic e... fara asa numitul virus. Sau virusul e mai putin inofensiv. Sau nici nu exista - cum bine ai afirmat.

      Ștergere
  3. Este posibil sa faci poliomielita de la un copil abia vaccinat. Virusul din vaccinul oral se multiplica in intestin, de unde copilul il elimina in scaun si ajunge in apa pe care o bei.

    Dar... nu de la virusuri ne imbolnavim si totul depinde de noi, de stilul de viata, de starea noastra spirituala. Deci mai multa atentie la noi si mai putina la virusuri, ca nu ele sunt cauza.

    ST

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa stiu cum abordezi sanatatea familiei? Iei decizii singura sau apelezi la un specialist, ce tip? In ce conditii ai apela la medicina alopata? (apendicita care necesita chirurgie, transplant de ceva? febra peste 40 grade? ai lua vreodata antibiotice?) Te intreb pentru ca tu desfiintezi medicina alopata dar as vrea sa stiu cu ce o inlocuiesti, si nu doar ca preventie, as vrea sa stiu ce ai face in cazuri extreme, in ce domenii ale medicinei alopate ai avea totusi incredere incat sa mergi la spital.multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanatatea familiei o abordez de vreun an de zile in principal prin nutritie, stiut fiind ca organismul este un "motor" care functioneaza bine daca-i dai un anumit fel de "benzina" cat mai lipsita de otravuri :-)
      Da, iau decizii singura. La medicul de familie ma duc doar ca sa-mi dea scutire pt. servici, este o doamna iraniana mai in varsta, cu mult bun simt, care mi-a spus de mai multe ori ca stiu exact ce-mi lipseste (la raceli, gripe etc.) si deci ea nu ma poate ajuta decat cu concediile medicale. La pediatra mergem de 4 ani de zile doar o data pe an la controalele obligatorii, care sunt o gluma: cantarit, masurat, uitat in urechi, aruncat un ochi la genitale, pus copilul sa identifice niste obiecte pe o foaie colorata si sa vorbeasca 5 minute si gata "controlul" ;-)
      As apela la medicul alopat in caz de accident (chirurgia de urgenta nu o desfiinteaza nimeni, de fapt nici chirurgia cum ar fi Lasik-ul, mi-am facut acum 9 ani operatie si am scapat de miopie!). Eu nu desfiintez medicina alopata decat cand ea se traduce prin "hai sa va injectam cu vaccinuri care va otravesc sau hai sa va indopam cu medicamente care suprima simptomele si nu vindeca nimic".
      Febra 40°? Cand avea nici 1 an, David a facut doua zile la rand febra 39°-40°. A doua zi dupa-amiaza eram cu el la urgenta (pe atunci inca ne mai speriam mai usor, el era mai mititel). Am stat acolo ca prostii 2 ore intr-o camera cu 15 alti copii cu simptome, o camera supraincalzita, sufocanta, iar la "control" medicul ne-a spus ca nu stie de ce are copilul febra si ne-a dat jumatate de lingurita de Nurofen - pe care puteam sa i-o dau si acasa, nu? BTW, acea jumatate de lingurita de Nurofen este singurul medicament alopat pe care l-a luat vreodata copilul meu in cei 5 ani ai lui ;-) Acum, cu ce stiu in prezent, nu m-ar mai prinde nimeni la asemenea "consultatii".
      Cu ce inlocuiesc "medicina alopata ca preventie"? Fraza asta este un oximoron: medicina alopata nu previne nimic. Sanatatea nu vine din medicamente. Daca vrei sa stii mai multe, citeste cartea asta, este deschizatoare de ochi:
      http://de.scribd.com/doc/109211174/Alimentele-Miracolul-Vindecarii-Dr-Henry-G-Bieler

      Ștergere
  5. Faza cu mersul la urgenta am patit-o si noi: cu febra 40°, ni s-a spus ca e o viroza si gata, poate niste paracetamol. De atunci n-am mai dat pe acolo, de fapt mi-am dat seama ca cel mai bun leac e asteptarea...dupa citeva ore(cel putin la noi) totul e mai bine.
    Si inca ceva care m-a mai convins: in vacanta in Germania ,intr-un sat, copilul face noapte 40° febra, bronsita, eu disperata merg la farmacia din sat unde constat ca n-au nici pe departe intregul arsenal de medicamente pe care-l au farmaciile de aici(Franta). I-am luat pina la urma ceva bomboane cu vitamina C si eucalipt.Acasa in situatii de-astea ii fac masaj cu ulei esential de eucalipt. A doua zi ne-am intors , dar deja era mult mai bine.
    Cu drag,
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut ieri emisiunea la Pro Tv, keep up the good work!
    Vera

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit cartea Dr.-ului Bieler. Multumesc. Am gasit-o foarte utila.

    Uite si un articol interesant, care dovedeste ca mai sunt doctori care stiu adevarul si nu se sfiesc s-o spuna: http://jurnalul.ro/stiri/observator/medic-nu-mai-prescrieti-chimioterapia-in-cazurile-de-cancer-la-gat-sau-la-cap-efectele-sunt-catastrofale-645229.html

    "Tratamentele de chimio sau cobaltoterapie nu numai că nu sunt eficiente, dar au efecte secundare catastrofale asupra sistemului de apărare a organismului", a afirmat Lung.

    El a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă "foarte mult", fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici "din asta trăiesc".

    "Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a mai spus Teofil Lung.

    Te urmaresc in continuare.

    Saruni

    RăspundețiȘtergere