Medicina corupta si mafia din sistemul de "sanatate" - Partea I

by - miercuri, mai 22, 2013

Nu exista nicio crima, niciun tertip, nicio smecherie, nicio inselaciune, niciun viciu care sa nu traiasca din secrete murdare si disimularea adevarului. Aduceti la lumina aceste 'secrete', descrieti-le, scoateti la iveala ridicolul lor, iar mai devreme sau mai tarziu opinia publica le va "matura". Poate ca nu ajunge doar sa le facem cunoscute, dar acesta este singurul instrument fara de care toate celelalte dau gres.
Joseph Pulitzer



Introducere

In ziua de azi oamenii sunt foarte inventivi si descurcareti: isi monteaza singuri mobila, isi repara masina, isi imprima carti de vizita sau invitatii la nunta la computerul propriu, fiecare om se poate informa din reviste, carti, din internet, de pe forumuri specializate, acumuland astfel cunostintele de care are nevoie.

Ei, numai cand vine vorba de sanatate, bunul cel mai important de care dispunem in viata asta, brusc majoritatea devenim niste "inculti", niste "analfabeti", niste "neinformati". Brusc, suntem lobotomizati. Anatomia, functionarea si nevoile organismului nostru devin brusc un taram necunoscut, pe care nu ne incumetam sa pasim cu incredere. Intrebam "specialistii", lasam totul pe mana "specialistilor". Atat pentru preventia cat si pentru tratamentul bolilor ne lasam cu incredere oarba pe mana medicilor si a autoritatilor medicale. Fara a pune nici cea mai mica intrebare, majoritatea dintre noi se vaccineaza si isi duc si copiii cu sfintenie la vaccinare ca la templul sanatatii supreme, majoritatea dintre noi inghit pe nerasuflate pilulele prescrise, se lasa ciopartiti, iradiati si otraviti - cu convingerea ferma ca totul se intampla spre binele nostru. Ca doar asa spun "specialistii", asa spun autoritatile, care - nu-i asa - intotdeauna ne vor binele (!).

Si totusi exista tot mai multe voci de altfel de specialisti, precum si un intreg spectru de literatura de specialitate care ofera o perspectiva critica asupra medicinei din ziua de azi, daca doriti sa va informati.

Intrebarea este: In cine aveti incredere pana la urma, daca refuzati sa va asumati voi insiva raspunderea pentru propria sanatate? Chiar considerati ca e suficient ca o persoana sa fi urmat 6 ani de toceala pe bancile unei facultati, invatand pe de rost ipotezele din manualele medicinei alopate (toate bazate pe teoria complet falsa a infectiei) pentru ca aceasta persoana, in halat alb si cu "aura" de dumnezeu autoproclamat, sa aiba intr-adevar dreptul de a decide ce se intampla cu viata si sanatatea voastra si a copiilor vostri? Chiar credeti ca un medic va "trateaza" atunci cand va prescrie medicamente? Chiar credeti ca medicamentele va vindeca? Chiar credeti ca acesti oameni merita increderea voastra nelimitata?

In acest articol va ofer mai multe informatii preluate, adunate, traduse, adaptate si modificate de mine din diverse surse in limba germana. 

Criminalitatea organizata in sistemul medical

Tocmai am citit cartea "Medicina corupta - Medicii, complicii concernelor farmaceutice", scrisa de Hans Weiss. Weiss este jurnalist austriac specializat in medicina, licentiat in psihologie si filozofie, in pedagogie si sociologie medicala, este de asemenea autor si fotograf. Pentru a aduna informatiile pe care le reda in cartea lui, Weiss si-a schimbat identitatea, devenind reprezentant farma. Dupa ce a absolvit un curs de 6 luni, a infiintat o firma fictiva de consiliere pentru industria farmaceutica. Timp de doi ani, Hans Weiss si-a construit o identitate respectabila de consultant farma, a luat parte la diverse simpozioane de specialitate, a intrat in posesia multor documente de marketing si a capatat acces la multe banci de date, concomitent fiind in contact cu sefi de clinici si medici in functii de conducere. 

De ce sunt medicamentele atat de scumpe? Raspunsul standard al industriei farmaceutice este: "fiindca se investeste foarte mult in cercetarea si dezvoltarea de noi medicamente, de care vor profita toti pacientii". Iata ca in medie, medicamentele costa 0,2% din pretul cu care sunt vandute, ceea ce inseamna un castig de aproape 500%. Cat despre "inovatii" si "progrese" in medicina, sa fim seriosi: medicamente cu adevarat revolutionare nu au mai aparut de la penicilina incoace [atentie: ironie - n.m.], singura "inovatie" este ca s-a trecut la extinderea arbitrara a afectiunilor "acoperite" de un singur medicament (exemplu: Zyprexa), ignorand efectele secundare grave si atribuind merite imaginare multor medicamente pentru a le folosi pe scara si mai larga. 

Ceea ce poarta acum eticheta »cercetare si dezvoltare« reprezinta in realitate metode de marketing menite sa maximizeze profiturile concernelor. Industria farmaceutica are pe statele ei de plata o armata intreaga de analisti ai pietii (market researcher) si de informanti, care analizeaza permanent cat de frecvent sunt prescrise medicamentele, ce cifre de vanzari se realizeaza, de ce medicii prescriu anumite medicamente si nu altele, ce influenta au reprezentantii farma asupra numarului de prescriptii. Fara contributia activa a medicilor, aceste lucruri nu ar fi posibile, sa va fie clar acest lucru!

Dupa cum a descoperit Hans Weiss, concernele farma controleaza intreg sistemul de sanatate prin asa-numitul »Thought Leader Management« - departamente speciale care nu fac altceva decat sa analizeze cum pot fi folositi medicii cu influenta mare in scopurile dorite de industria farmaceutica. Raspunsul: acest lucru poate fi realizat cel mai efectiv cu ajutorul onorariilor foarte profitabile pentru diverse activitati de consultanta, cu ajutorul studiilor clinice extrem de costisitoare precum si al invitatiilor de a tine prelegeri platite. 

Titlurile catorva capitole din carte: - Cum se lasa ademeniti sefii de clinici sa-si supuna pacientii la studii interzise si lipsite de etica - Reportaje din viata de zi cu zi in industria farmaceutica: Cum sunt controlati medicii - Liste detaliate de onorarii pe care le primesc medicii de la industria farmaceutica, clasificate in functie de relevanta in categorii precum A, B, C sau Aur, Argint, Bronz - Numele unor medici cunoscuti din Germania si Austria care se afla pe lista de plata a concernelor farmaceutice - Exemple concrete de escrocherii si manipulari ale concernelor, de la cercetare si doctrinele din invatamantul medical pana la implementarea pe piata a noilor medicamente - Clasamentul concernelor celor mai lipsite de scrupule: Cat cheltuie acestea pentru coruperea medicilor, ce cifre de afaceri au si cat investesc in cercetare si marketing

In aceasta carte, Hans Weiss explica si dovedeste cu documente concrete cum industria farmaceutica detine un control inimaginabil asupra sistemului de sanatate - inclusiv si mai ales cu ajutorul activ al medicilor (de la sefii de clinici pana la medicii de familie), care se lasa platiti regeste. Asemenea "experti" in medicina sunt foarte activi public, formeaza si dirijeaza curentele de opinie, decid ce este "recunoscut stiintific", adica ce este considerat standard medical - chiar daca toate acestea sunt mai mult daunatoare decat folositoare pentru pacienti.

Coruptia si pungasia (trebuie spus pe nume lucrurilor!) in institutiile de sanatate mondiale au ajuns deja la proportii gigantice. Inca din 1941, criticul Ivan Illich infiera sistemul: "Se consolideaza tot mai tare conglomeratul de medici, spitale, industrie farmaceutica, asigurari si stiinta medicala, care poseda un monopol asupra serviciilor de sanatate, monopol care nu este pus in slujba sanatatii si care le permite sa exploateze frica si ignoranta oamenilor pentru a-si extinde puterea economica si financiara." Dupa al doilea razboi mondial, sistemul a fost dezvoltat si mai mult, ajungand ca un sindicat medical aproape atotputernic in intreaga lume. In 2006, in revista Annals of Internal Medicine se afirma: "In momentul de fata medicina este intrepatrunsa cu marketingul si granitele dintre cercetare, doctrina medicala si reclame sunt mult mai poroase decat se crede". (1) Asta ca avertisment pentru gastele si gascanii care - incapabili sa rationeze cu propriul cap - argumenteaza permanent cu "gagaga, da-mi un studiu care sa dovedeasca ce spui, gagaga!"

Tot in 2006, in revista americana a asociatiei medicilor, JAMA, se constata: relatiile dintre industria farmaceutica si medicina sunt "o amenintare grava pentru medicina serioasa si pentru increderea pacientilor in medici. Aceste relatii distrug integritatea medicinei stiintifice si dauneaza pacientilor". In ziua de azi lucrurile stau cu siguranta si mai rau.

Uwe Dolata, politist german si expert in coruptia corporatista, vorbeste despre "metodele perfide ale industriei farmaceutice", care "a aruncat o plasa de coruptie peste intreaga tara".(2) Politica, administratiile, medicii si asigurarile medicale sunt toate "imbibate" de influenta lobby-ului farma. Biroul Federal de Criminalistica german declara de asemenea ca "Structurile criminale in sistemul medical sunt comparabile doar cu cele din criminalitatea organizata de tip mafiot".
     

Complicitatea si coruptia autoritatilor medicale

Autoritatile medicale - inclusiv cercuri largi ale puterii politice - nu combat aceste comploturi in sistemul de sanatate, ci sunt implicate pana peste cap ele insele, atat la nivel national cat si international.

Iata cateva exemple, reprezentand doar varful aisbergului:

1. In Ministerul Sanatatii din Germania (Bundesministerium für Gesundheit, BMG) reprezentatii platiti ai industriei (asigurari medicale, uniunea farmaciilor, fundatia Bertelsmann) ocupa posturi foarte importante (inclusiv pe cel de sef de departament si de consultant personal al ministrei sanatatii!). Intregi pasaje ale diverselor legi din domeniul medical sunt astfel pre-formulate de lobbyistii industriei farmaceutice.(3)

2. Ministerul Sanatatii (BMG) primeste sume de bani de la "sponsori", in anul 2006 de ex. suma "oficiala" era de 50.000 euro. Cine plateste are de obicei si drept de decizie. Acesti bani sponsorizati se cheama de fapt mita. Ministerul Sanatatii este dealtfel specialist in mituire, de cand s-a aflat ca se platisera cu banii contribuabililor pentru a se face emisiuni de radio care sa manipuleze opinia publica in legatura cu controversata reforma a sistemului de sanatate german din 2007.

3. Centrul de Cercetare pentru Sanatate si Mediul inconjurator (GSF), raspunzator printre altele pentru evaluarea substantelor toxice (adica hotaraste ce fel de substante toxice si in ce cantitate suporta populatia!) este finantat in mod esential prin comenzi de cercetare tocmai de industria chimica, producatoarea de substante toxice. Sectia de informare biomonitoring a GSF este sponsorizata direct de Asociatia Industriei Chimice (VCI). Institutul de stat este ca atare platit de acea industrie pe care trebuie s-o evalueze si s-o controleze! Pe de alta parte, firmele care genereaza castiguri de miliarde pe piata medicala primesc prin comenzile de cercetare de la stat bani publici in valoare de alte milioane.(4) O mana spala pe alta, iar populatia se intoxica de pe o zi pe alta.

4. Membrii comisiilor stiintifice de consultanta politica nu sunt deloc independenti, ci traiesc din comenzile date fie de stat, fie de economia privata, cu alte cuvinte ei sunt doar prelungirea bratului politicii, respectiv al industriei. Prof. jur. Hans Herbert von Arnim: "Chiar si asa-zisele 'comisii de curte' sunt la ordinea zilei. Ele au misiunea de a legitima politic anumite rezultate dorite a caror directie este deja stabilita dinainte, iar membrii acestor comisii sunt numiti in conformitate cu aceste criterii. [...] Cand in aceste comisii sunt numiti 'expertii' doriti, eventual chiar din randurile partidelor respective, fara ca opinia publica sa realizeze jocul dublu, atunci clasa politica se foloseste de autoritatea formala a comisiei pentru propriile scopuri." Multi oameni de stiinta deja au scos la iveala adevarul despre intreaga conspiratie intre industrie, autoritati si experti care exista cu scopul de a impune interesele politice si economice, mai ales in domeniile legate de sanatate. Sub masca "stiintei obiective", expertii aflati pe listele de plata ale statului si ale industriei manipuleaza si induc in eroare opinia publica.

5. In Comisia de Autorizare a Medicamentelor din Germania, chiar in consiliul stiintific sunt bagati reprezentantii industriei farmaceutice.(5) Insiderul John Virapen (fost manager al concernului farmaceutic suedez Eli Lilly) vorbeste despre metodele practicate de industria farma astfel: "Vi se vand medicamente periculoase, pentru profit. [...] Daca credeti vreo secunda ca industria farmaceutica pune pe piata medicamente pentru a va ajuta, puteti sa uitati!".



6. Comisia Permanenta pentru Vaccinare (STIKO), care apartine de Institutul Robert Koch (RKI) si care publica recomandarile oficiale pentru vaccinarea populatiei, are de asemenea legaturi stranse cu industria farmaceutica(6). 12 dintre cei 16 membri ai Comisiei sunt pe listele de plata ale producatorilor de vaccinuri. Fostul presedinte al STIKO, prof. Heinz-Josef Schmitt, primea "alocatii" de la cel putin opt firme producatoare de vaccinuri!! A primit chiar si un premiu in valoare de 10.000 de euro pentru meritele lui in "promovarea vaccinarii", premiu donat de Sanofi Pasteur, producatorul controversatului vaccin Gardasil impotriva virusului HP (care se sustine ca ar cauza o forma a cancerului de col uterin); in 2006 s-a pus pe piata vaccinul, in 2007 era recomandat tuturor fetitelor de 12 ani de catre STIKO - care se lauda ca este independenta, dar a refuzat la cererea jurnalistilor sa publice veniturile membrilor sai.(7) Lovitura de moarte a urmat cand prof. Schmitt si-a parasit posturile publice si s-a mutat cu totul la Novartis!

Ei, dar succesorul lui, prof. Hoffmann, are alta strategie: el declara cu tupeu legaturile numeroase pe care le intretine cu industria farmaceutica si in aceeasi fraza sustine ca asta nu l-ar impiedica delooooc sa fie obiectiv (!!??). "Obiectivitatea este un mit", scrie psihoterapeuta americana Anne Wilson Schaef in cartea ei "Cand o societate devine dependenta". Si pe buna dreptate. Un om de stiinta care nu este autocritic NU ARE CUM sa fie obiectiv. Intr-un asemenea om de stiinta nu se poate avea incredere, oricat s-ar da el de "expert". Si-asa, pentru a intelege ca orice "studiu" de genul celui pt. Gardasil (in care "placebo-ul" continea substante toxice!!) este o gluma proasta, poti sa fii si motostivuitor, nu-ti trebuie studii aprofundate de medicina! Faptul ca toti asa-zisii "experti" oficiali ignora aceste fapte ii descalifica total.   

7. Legaturile puternice cu industria farmaceutica sunt o problema imensa in domeniul cercetarii, dupa cum demonstreaza un studiu publicat in British Medical Journal in 2009. Se vorbeste acolo de calitatea metodologica indoielnica a studiilor care nu sunt sponsorizate de guvern (ci de industria farmaceutica), de discrepanta mare dintre rezultatele si concluziile studiilor. De asemenea, se precizeaza ca studiile sponsorizate de firme farmaceutice au intotdeauna un nivel de acceptare ridicat in revistele de specialitate [se mai mira cineva?]. De asemenea, se sugereaza ca, pentru pastrarea transparentei fata de cititori, o data pe an editorii si autorii sa publice toate sursele de venit legate de publicarea revistelor respective!!! Hahaha, ce gluma buna :-(

Cine injecteaza pe cine (si cu ce)?
 8. In cadrul Institutului Robert Koch (RKI), pe langa Comitetul de Lucru pt. Pojar si Varicela, industria farmaceutica a fondat si Comitetul de Lucru pt. Gripa (Influenza) (AGI), care este finantat major de producatorii de vaccinuri.(8) In consiliile "stiintifice" ale acestor comitete, jumatate din membri sunt reprezentanti ai industriei farmaceutice. Angajatii AGI sunt integrati ierarhic in Institutul Robert Koch, ca si in departamentul de epidemiologie. Acolo se "coafeaza" statisticile despre ratele cazurilor de gripa - respectiv cazurile declarate ca gripa!! - care in niciun caz nu sunt atat de numeroase precum declaratiile oficial. Cu cifrele-sperietoare se intretine insa spaima populatiei si se manipuleaza oamenii pentru a se vaccina, astfel se umplu buzunarele industriei farmaceutice.(9) Despre "impletirile" din RKI cu industria farmaceutica a vorbit si o judecatoare din Berlin care a condamnat un oficial al RKI pentru "coruptie grava" si cu acea ocazie si-a exprimat convingerea ca "in Institut se stie mai mult despre coruptie decat s-a aflat in timpul procesului".(7)

9. Industria medicinei influenteaza in mod murdar toate aspectele relevante ale societatii (medicina, politica, mass-media etc.), mai ales prin mituire si falsificare de date stiintifice (datele sunt manipulate, rezultatele incomode sunt trecute sub tacere sau pur si simplu se inventeaza alte date). In conformitate cu Raportul despre Coruptie in sistemul medical german redactat de Transparency International in anul 2005, 40% din studiile medicale au fost dovedite ca falsificate sau manipulate prin sponsoring.(10) Cifra adevarata este in realitate mult mai mare, expertii apreciind ca numarul de publicatii stiintifice oneste in aceasta bransa se ridica doar la 5%.

10. Iata reclamele facute de medici pentru medici in brosurile despre vaccinare:



"Cum sa castigam 800 de euro pe luna prin vaccinare"
"Avantaj suplimentar al unui management imbunatatit pentru vaccinare: ratele mari de vaccinare au un efect pozitiv asupra volumului de onorarii al cabinetului dvs. Vaccinurile nu sunt supuse regulilor bugetului fix, deoarece sunt prestatii prevazute in afara sistemului oficial de decontare."

Sumele sunt obtinute prin media de 1.100 de vaccinuri pe an!

Sursa: Brosura despre vaccinuri. Managementul vaccinurilor pentru medici si asistentii de cabinet, pag. 7



Dependenta si coruperea medicilor de catre industria si politica farmaceutica

Increderea oarba in "expertii" medicali (medici, farmacisti, cercetatori) nu este justificata.

1. Universitatile si institutele de cercetare nu mai sunt aproape deloc finantate de stat, ci de industria farmaceutica, prin intermediul asa-numitelor "fonduri de la terti" (third-party funds) si a participarii la profit.(11) In mod semnificativ, salariile profesorilor universitari se orienteaza dupa succesul lor in recrutarea de "fonduri de la terti"!!(4, pag. 110) Industria farmaceutica este bancherul care influenteaza in mod esential atat doctrina predata in universitatile medicale cat si domeniul cercetarii.(12, 13) Atat studentii (viitori medici) cat si medicii sunt indoctrinati de industrie in nenumarate moduri si - inconstient sau intentionat - ei transmit informatiile false mai departe, proliferand astfel minciuna.

2. Profesorii universitari sunt legati de industria farmaceutica sau de alte ramuri economice (14, 15) fie indirect prin universitati, fie prin contracte personale lucrative.(1, 4)  Aceste legaturi nu mai sunt demult exceptii, ci regula!(16)

3. Congresele medicale - o sursa importanta de informare pentru medici - sunt finantate de regula de aceleasi ramuri ale industriei (inclusiv cea a tabacului) care doresc sa-si exercite influenta, lucru care nu este f. cunoscut in public (sponsoring secret)(15). In special industria farmaceutica organizeaza frecvent congrese medicale, unde "expertii" deja cumparati apar ca vorbitori in sprijinul propagandei industriale.(1)

4. Industria farmaceutica este implicata mai intotdeauna si in alte "specializari" la care iau parte medicii. (1, 4). Investitiile merita efortul, se pare. Se continua spalarea creierilor medicilor (asta presupunand ca nu sunt toti niste cinici si profitori ordinari!), se continua prescrierea medicamentelor dubioase datorita dezinformatiei practicate de industria farmaceutica. Conform datelor oficiale, fiecare euro cheltuit de concernele farma pentru "specializare medicala" aduce o crestere a profiturilor in valoare de 11,70 euro.(1)     

5. Membrii comisiilor medicale sunt de asemenea legati financiar de industria farmaceutica. Asa se explica deciziile acestor comisii, intotdeauna favorabile industriei farma, de ex. in cazul directivelor medicale cum ar fi stabilirea oficiala a valorilor de referinta, a mijloacelor de diagnostic si terapie considerate standard medical.(1) Nu mai putin de 87% din medicii si specialistii care stabilesc aceste directive au legaturi financiare cu industria farmaceutica, afirma un studiu din 2002.(17) Este clar ca nu mai exista aproape nici un fel de oameni de stiinta independenti, asa ca aveti mare grija cand sustineti ca va bazati deciziile pe "studii oficiale" si alte criterii de acest gen. Oficial inseamna de fapt corupt.

6. Si medicii de familie fac parte demult din acest sistem de coruptie. In Germania exista cel putin 20.000 de referenti/reprezentanti farma (1, 18) - toti inarmati cu medicamente gratuite, probe, cadouri sau oferte de participare la profit in schimbul disponibilitatii medicilor de a prescrie anumite medicamente.(1, 4) Activitatea lor este incununata de succes! Cota de piata a anumitor medicamente poate creste prin asemenea metode cu aprox. 30%!(1) Astfel, majoritatea pacientilor nici nu au habar ca in realitate nu primesc medicamentul cel mai efectiv (vorba sa fie, dar in fine, efectiv dupa criteriile alopate), ci acel medicament produs de firma care vine cu cel mai gras cadou. Acest lucru este valabil si pentru asa-numitele studii practice (nu stiu daca am tradus bine, in germana se cheama Anwendungsstudien) care in realitate sunt niste pseudostudii, adica o smecherie pentru ca mita indirecta sa fie tolerata legal: medicul redacteaza contra cost (in bani sau cadouri) un raport (intr-o forma irelevanta dpdv stiintific) pentru firma respectiva despre efectul unui anume medicament (de regula f. costisitor) asupra pacientilor carora el le-a prescris acel medicament. Nu mai e nevoie sa adaug ca pacientul respectiv NU afla ca ia parte la un "studiu", el nu este nici intrebat, nici informat. Datele lui ajung fara consimtamantul lui in posesia firmei producatoare a medicamentului.(16) Dealtfel, medicii nu au niciun fel de scrupule sa furnizeze in mod regulat datele pacientilor lor la diverse firme farmaceutice sau care se ocupa cu cercetarea pietii, de multe ori fara macar sa le anonimizeze.(1) Spaga este in final platita prin acoperirea costurilor medicamentelor de catre asigurarile medicale, adica de catre pacienti! Misto constelatie, nu?

Data viitoare cand va mai grabiti la o consultatie pe care o considerati "gratuita" doar fiindca aveti abonament la o asigurare medicala, amintiti-va ca NIMIC NU E GRATUIT in lumea medicala, TOTUL il platiti din propriul buzunar!! Nici vaccinurile din schema "recomandata" NU sunt gratuite, sunt platite tot din banii vostri, ai contribuabililor, din munca voastra! Schimbati-va mentalitatea daca vreti sa va treziti din somnul de veci al ratiunii in care va leagana big pharma!
* * * * *

Va urma.
Episodul urmator se intituleaza "Cartelul medical" si se va referi printre altele la puhoiul de medicamente de pe piata si la masurile "preventive" gen mamografia. Stay tuned!


__________________________________
(1) Weiss, H.: Korrupte Medizin - Ärzte als Komplizen der Konzerne, Kiepenheuer and Witsch, Köln 2008 (Medicina corupta - Medicii, complicii concernelor farmaceutice), pag. 75
(2) ZDF-Magazin „Frontal 21“ in seinem Beitrag „Das Pharmakartell“ am 09.12.2008 - Emisiunea ZDF "Cartelul farma" din 09.12.2008
(3) Damek, S. Otto, K.: Der gekaufte Staat – Wie Konzernvertreter in deutschen Ministerien sich ihre Gesetze selbst schreiben, Kiepenheuer and Witsch, Köln 2008 (Statul cumparat - Cum reprezentantii concernelor in ministerele germane isi scriu singuri legile).
(4) Vollborn, M., Georgescu, V.: Die Gesundheitsmafia – Wie wir als Patienten betrogen werden, S. Fischer, Frankfurt/Main 2004; Mafia sanatatii - Cum sunt inselati pacientii
(5) Lanka, S. et al.: Die Vogelgrippe – Der Krieg der USA gegen die Menschheit, klein-klein-verlag, Stuttgart 2006, pag. 150; Gripa aviara - Razboiul SUA impotriva umanitatii
(6) Leben mit Zukunft (Magazin des klein-klein-Verlags) Nr. 6 Nov./Dez. 2007; die tageszeitung online, http://www.taz.de/!7654/ - Impfkommission im Interessenkonflikt; Comisia pentru Vaccinare in conflict de interese!
(7) Engelbrecht, T., Köhnlein, C.: Virus-Wahn – Vogelgrippe (H5N1), SARS, BSE, Hepatitis C, AIDS, Polio: Wie die Industrie ständig Seuchen erfindet und auf Kosten der Allgemeinheit Milliarden-Profite macht, pag. 268; emu-Verlag, Lahnstein, 4. Auflage 2008; Paranoia virusurilor - Gripa aviara (H5N1), SARS, BSE, hepatita C, SIDA, polio: Cum inventeaza industria permanent noi epidemii si face profituri de miliarde pe spinarea noastra
(8) Leben mit Zukunft (Magazin des klein-klein-Verlags) Nr. 6 Nov./Dez. 2007, pag. 20
(9) Raum & Zeit Nr. 142, Juli/August 2006
(10) lein-klein-verlag (Hrsg.): Info 4: 3 Jahre klein-klein-aktion 
(11) Spiegel, 16.05.2006, Bestechliche Medizin: Korruptionsbekämpfer prangern gefälschte Medizin-Studien an; Medicina mituita: luptatorii impotriva coruptiei dezvaluie studii medicale falsificate
(12) Schöndorf, E.: ROOTS oder: Veränderungen beginnen in den Köpfen, in: Bultmann, A., Schmithals, F. (Hrsg.): Käufliche Wissenschaft, Knaur, München 1994, S. 376 (Schimbarile incep in capul oamenilor: Stiinta vanduta, pag. 376)
(13) Müller-Mohnssen, H.: Wem nutzen Falschaussagen „wissenschaftlicher“ Experten?, in: Bultmann, A., Schmithals, F. (Hrsg.): Käufliche Wissenschaft, Knaur, München 1994, S. 270 (Cui folosesc declaratiile false ale expertilor "stiintifici"?, pag. 270)
(14)  Wassermann, O.: Fälschung und Korruption in der Wissenschaft, in: Bultmann, A., Schmithals, F. (Hrsg.): Käufliche Wissenschaft – Experten im Dienst von Industrie und Politik, Knaur, München 1994 (Stiinta vanduta - Expertii in serviciul industriei si politicii)
(15) Hien, W., Helmert, U.: Der verdeckte Einfluß der Tabakindustrie auf Personen und Institutionen der deutschen Arbeitsmedizin, Umwelt-Medizin-Gesellschaft 1/2009 (Influenta ascunsa a industriei tabaculuiasupra persoanelor si institutiilor din medicina muncii germana)
(16) Lauterbach, K.: Der Zweiklassenstaat – Wie die Privilegierten Deutschland ruinieren, Rowohlt, Berlin 2007 (Statul celor doua clase - Cum ruineaza privilegiatii Germania)
(17) Choudhry, N., Stelfox, H., et al. (2002). Relationships between authors of clinical practice guidelines and the pharmaceutical industry, The Journal of the American Medical Association 2002;287:612-617 - Relatiile dintre autorii de directive in practica clinica si industria farmaceutica)
(18) Stern, nr. 34/2007

You May Also Like

14 comments

  1. Plauzibil tot ce ati scris. Cunosc persoane care lucreaza in farmacii si, avand incredere, au mai ,,divulgat'' atentiile producatorilor si distribuitorilor de medicamente: intre 100 si 2000 de lei lunar, in functie de vanzari. Da! Atat poate primi o farmacista(nu obligatoriu, desigur) LUNAR.

    RăspundețiȘtergere
  2. O, Doamne! M-am oprit la "de la penicilina nu s-a mai descoperit nimic nou"... daca nu ai auzit de miile de medicamente decoperite de la penicilina incoace...pr
    oblema ta... daca nu ai auzit de anticorpi monoclonali si de cate cancere au vindecat pana acum...problema ta. De ce toata lumea care citeste o carte de genul asta se crede brusc specialista? De ce cei care citesc pe net niste informatii care nu sunt verificabile si care par plauzibile datorita limbajului semi-stiintific, cred brusc ca detin adevarul? Mergeti si vedeti femei care au supravietuit de 5 ori cancerului, oare medicamentele care le-au vindecat sunt apa de ploaie? Desigur ca a contat mult un psihic puternic, dar chiar atat de putin credit acordam medicinei? Eu sunt oripilata. Si ce nu vedetei este ca tocmai ati fost fraierit/a. In sensul ca autorul v-a determinat sa CUMPARATI si sa ii faceti VANZARE la carte, bazat pe o frica de-a dumneavoastra. Cu ce este el mai presus decat o firma de medicamente al carei PRESUPUS interes este DOAR sa va vanda ceva, bazat pe frica de boala?

    Nicoleta

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua si bun gasit! Este pentru prima oara cand comentez, asta desi urmaresc de mult timp blogul dumneavoastra.
    Va admir pentru tenacitatea de care dati dovada, nu-i putin sau usor lucru sa traduci atatea pagini, sa citesti atatea studii, altfel spus sa dedici atat de mult timp acestor probleme. Mie din pacate imi lipseste acut timpul necesar acestor lecturi, n-am ragazul necesar, starea de spirit sau pregatirea pentru a descalci studii de genul asta. Pentru ca da, ai nevoie si de niste cunostinte destul de bine puse la punct pentru a "digera" tot ce s-a scris pe tema asta. Din acest motiv prefer sa nu-mi dau cu parerea despre "anticorpii monoclonali" sau alti asemenea termeni, am cu totul alta pregatire la baza. Dupa cum si dumneavoastra sustineti, este necesar sa te informezi si sa treci prin propriul filtru acele informatii, ori mie tocmai ele imi lipsesc in destul de mare masura. Desigur ca, daca as sta sa citesc studiul X, as fi obligata sa cercetez cu atentie background-ul care a dus la aparitia lui, sa caut informatii despre medicul care l-a scris, etc. Ori informatiile care exista la ora actuala pe internet sunt in cazuri de genul asta extrem de partinitoare, ma refer de exemplu la dr. Loibner. Ca o paranteza, suntem intru totul de acord in ceea ce priveste vaccinarea si efectele ei. N-am alte argumente decat cazul meu si al apropiatilor mei; din randurile lor am colectat suficienta informatie ca sa-mi sustina pe deplin parerile. Pot sa dau destule exemple aici, n-o voi afce insa acum, altul e subiectul.
    Subiect despre care, la fel, pot povesti romane. Pe scurt, cunosc unii medici si stiu ce-i anima/determina sa prescrie medicametul X produs de compania Y (nu, nu generalizez, vorbesc din ce cunosc). Dincolo de traininguri sau seminarii platite de diverse concerne farmaceutice, situatii care hai sa zicem ca ar putea fi justificate pe undeva, le sunt platite concedii intregi, fie sejururi in diverse locuri prestabilite, fie li se achita vacante pe care si le aleg ei. Evident ca merg insotiti in concedii... Si atunci ma intreb si va intreb retoric: exista oare un mijloc mai bun de a "impulsiona" un om in afara de a-i gadila buzunarul? Nu prea cred... Ca sa nu mai discutam de acei medici care, probabil mai nehotarati din fire, te trmit acasa cu un sul de Klopapier pe post de reteta pentru o banala raceala...
    V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS: Nu ma pot abtine sa nu aduc in discutie, macar tangential, subiectul vaccinuri. Sunt nascuta in perioada comunista, in consecinta vaccinata in conformitate cu directivele anului meu de fabricatie. Deci de-a dreptul pura in comparatie cu hiper-imunizatii din ziua de azi. Am trecut sanatoasa prin epidemii de hepatita virala A (pe care vi le amintiti si dumneavoastra cu siguranta, alea care decimau clase intregi) - nevaccinata fiind. Acelasi lucru s-a intamplat cu scarlatina sau oreionul, nu sunt vaccinata si nu m-am imbolnavit.
      Sunt, in schimb, din informatiile mele, printre primele generatii vaccinate impotriva rujeolei. Prima oara m-am imbolnavit post-vaccinare (din nou vorbesc din ceea ce am reusit sa aflu/deduc/calculez, nu mai am fisa de vaccinare, s-a pierdut pe undeva), a fost o forma relativ usoara desi contractata in copilaria mica. La varsta de 12 ani m-am imbolnavit din nou de rujeola, de data asta a fost o forma destul de grava, insotita si de complicatii. Atunci i s-a spus mamei mele ca boala contracata la o varsta foarte frageda nu confera imunitate, iar efectele vaccinului ar fi si ele... limitate in timp (!!!!!???????). Conchid ca cele 4 (!!!!) cicatrici de pe bratul stang nu-mi folosesc la nimic, au cel mult rolul Literei Stacojii. Asta expus simplist, pe fuga.
      Si mai am exemple, tot traite pe pielea mea.
      V.

      Ștergere
    2. Multumesc mult pentru feedback si pentru relatarea experientei personale, poate ajuta si pe altii sa deschida ochii. Asa si eu cu tuberculoza la 5 ani, declansata de vaccin!
      Sunt convinsa ca majoritatea avem sau cunoastem astfel de cazuri, pe care evident alopatii le considera "anecdotice" si deci irelevante ;-)

      Ștergere
    3. Am experiente interesante si cu TBC, pot povesti "cu placere"... daca dumneavoastra credeti ca prezinta interes. La urma urmei... speram sa invete cineva ceva din relatarile astea. Ca nici nu indraznesc sa sper ca s-ar apleca cineva asupra homeopatiei (care, da, incredibil, poate trata orice) dupa ce citeste una-alta pe aici. Din pacate...
      V(era)

      Ștergere
  4. Sufar de 8 ani de psoriazis. Am fost diagnosticata si am continuat sa ma tratez la unul din cei mai buni dermatologi din Bucuresti. Atunci cand am fost diagnosticata, medicul mi-a spus ca tratamentele pentru boala de care sufar au efecte secundare mai grave decat boala si nu are rost sa-mi prescrie ceva foarte puternic. Ceea ce m-a facut sa am incredere in el si sa ma tratez la el in continuare. Acum 2 ani, psoriazisul s-a intins in zone in care nu avusesem inainte si am fost din nou sa-l consult pe medicul in care aveam incredere ca nu-mi va da un tratament care sa vindece una si sa strice multe alte lucruri in schimb. Am fost foarte surprinsa sa-l aud recomandandu-mi cu caldura acest medicament: http://www.netmedic.ro/medicamente-afisare-medicament/1743/Adalimumab . Anumite afirmatii ale lui m-au pus in garda (gen „o sa vedem cum ne descurcam cu efectele secundare, ca sa nu fie atat de severe”) si am cautat acest „medicament” pe internet. In afara faptului ca am citit ca este pentru cu totul alta boala iar pentru psoriazis este folosit doar experimental (lucru despre care nu fusesem informata de medic), rezultatele lui in boala de care sufar sunt limitate la cele 16 saptamani de tratament, dupa care boala reapare, uneori in forme mai grave decat la inceput. Iar cand am citit efectele secundare m-am ingrozit, boala mea nefiind una atat de grava incat sa necesite cu orice pret un tratament, ale carui consecinte sa fie septicemii, tuberculoza, cancer, necroza hepatica, scleroza multipla, boli coronariene, tromboze sau atac de cord. Pana la aceasta postare a ta, am fost incapabila sa inteleg schimbarea la 180 de grade a parerii medicului, care la inceput ma atentionase si incercase sa evite sa-mi prescrie medicamente cu consecinte severe.

    Am decis sa consult un alt medic, care mi-a prescris un alt tratament despre care citisem. La intrebarea mea „Dar nu poate da cancer?”, femeia a fluturat din mana: „Eiii, o sa faceti cancer! Dar asta o sa fie mai incolo, pe la 60 de ani... Si, oricum, se face o forma usoara de cancer, care poate fi tratata...” Pentru ca si eu mi-am uitat manusile de catifea acasa astazi, refuz sa comentez mai departe... Totusi, ca sa inchei cumva aceasta poveste, precizez ca nu am facut niciunul din tratamentele prescrise de cei doi medici, ci m-am vindecat aplicand cremele pe care le folosisem inainte si intentionez ca, de acum incolo, sa utilizez dieta recomandata de Clinica de nutritie „The Food Hospital” din Anglia, pentru a trata afectiunea de care sufar.

    Saruni

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaai, Saruni, cum, nu te-a convins medicul de calitatile extraordinare ale anticorpilor monoclonali din medicamentul Adalimumab?? Iarta-mi ironia amara, dar comentariul tau vine ca o manusa (nu de catifea!) dupa comentariul doamnei Nicoleta care canta osanale desantate fix acestui tip de medicamente :-(
      Ce s-ar fi intamplat oare daca nu cautai SINGURA pe internet informatii despre acest medicament si nu aflai 1) ca are o caruta de efecte secundare GRAVE si 2) ca nici macar nu este recomandat 100% pentru afectiunea de care suferi tu?? Si ce se intampla cu bietii oameni care nu au internet si care raman in bezna ignorantei??

      Cat despre doctorita care iti prescria alt medicament luand bine mersi in calcul probabilitatea ca vei face si cancer (vorba aia, 60 is the new 100, doar n-oi vrea sa traiesti cat Matusalem :-(), aia chiar ca merita bagata in puscarie!!

      Iti multumesc mult pentru contributia ta la acest subiect si iti doresc din suflet mult succes cu tratamentul prin nutritie!! De asemenea, nu uita gandirea pozitiva si capacitatile minunate de autovindecare ale corpului nostru!! Nu uita ca sanatatea vine intotdeauna din interior!
      Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
    2. Daca n-as fi cautat singura pe internet, probabil m-as fi lasat convinsa de recomandarile medicului, care a „uitat” sa mentioneze, printre altele, ca tratamentul nu are efect in 100% din cazuri si te poti trezi ca „beneficiezi” de efectele secundare, fara sa te fi bucurat si de puterea de vindecare a acestui... nu stiu cum sa-l numesc, produs sa zicem... Ca nu pot numi medicament ceva egal de exemplu cu fumatul, care duce si el la boli cardio-vasculare, atac cerebral, cancer... In plus sa nu uitam ca, la urma urmei, produsul respectiv trateaza doar simptomele bolii, nu cauza ei.

      Ma bucur ca exista oameni ca tine, care se informeaza si incearca sa-i informeze si pe ceilalti despre lucrurile astea. Din pacate, cred ca oamenilor le e frica sa-si asume responsabilitatea asupra corpului lor in asemenea situatii, uitand ca suntem pusi mereu in fata unor alegeri pe care trebuie sa le luam si uitand ca, de fapt, tot noi suntem cei asupra carora se rasfrang eventualele consecinte neplacute, chiar daca decizia e luata de altcineva. Asa, la o scara mai mica, pana si atunci cand mergem la piata si decidem ce anume cumparam sa mancam, intr-un fel facem o alegere referitoare la sanatatea noastra pe termen lung. Insa cand e vorba de boli, in special de boli grave cum e cancerul, sunt putini care indraznesc sa iasa din cuvantul medicului si sa faca altceva. Probabil ii sperie sentinta de cateva luni de zile pe care le mai au de trait, gandind ca poate medicamentele sunt mai puternice si actioneaza mai repede decat un tratament naturist, pe care eventual nici nu l-ar mai putea duce la capat in perioada de timp care le-a fost „prescrisa”... Altii se gandesc „La urma urmei, ce mai am de pierdut? Si asa o sa mor... Macar incerc cu tratamentul asta, care de acum a devenit clasic, incercat pe atatia oameni...” Chiar si informati fiind, eu cred ca la baza deciziei multor oameni sta frica de a iesi din spiritul de turma si a face altceva.

      Si mai e ceva, care tu ai atins in cateva din postarile tale: bolile sunt influentate si de psihic. Eu fac legatura intre boala mea si statutul meu de fost copil abuzat, care a trecut in mod constant peste el pentru a oferi parintilor tot ceea ce ar fi trebuit sa-i multumeasca, insa nu a fost deajuns niciodata. Si cred ca cei care au facut mare parte a vietii lor alegeri impotriva propriului interes ca sa obtina putina iubire, acceptare, respect de la parintii lor, sunt predispusi sa sufere de boli autoimune, ca doar asta au facut toata viata: s-au luptat cu ei insisi, impotriva propriului organism, impotriva propriei vieti, spunandu-si mereu „lasa, fac pentru ei si de data asta iar cu mine am sa ma descurc eu mai tarziu...” Pana cand, intr-o zi, te trezesti ca acel „mai tarziu” e „prea tarziu”. Am constatat cu multa tristete ca, in ciuda eforturilor facute pentru vindecarea de urmarile abuzului, starea mea de sanatate e de multe ori inca influentata de anumite lucruri pe care le simt sau le gandesc... :-( In orice caz, cred ca toate trebuie sa mearga mana in mana si abordarea medicinei este gresita atunci cand trateaza doar corpul, fara sa tina seama de rest, sau cand trateaza doar simptomele, si nu cauzele bolilor.

      Te imbratisez si eu cu drag si te urmaresc in continuare!

      Saruni

      Ștergere
  5. Cred ca fiecare poate cita cazuri din astea : stiu pe cineva care a facut cancer la 6 luni de la inceputul unui tratament puternic pentru poliartrita. Coincidenta??
    O carte edificatoare si oarecum asemanatoare am citit si eu "Inventatorii de boli" de Jörg Blech.
    Si recomand celor care citesc in franceza" Les Médicamenteurs" de Stephane Horel si "No mammo? Enquête sur le dépistage du cancer du sein".
    Pacat doar ca lecturile astea le fac doar cei care deja nu mai cred in minciunile industriei farmaceutice, iar ceilalti le ignora.
    Si doctorii care prescriu medicamente cu sacul nu cred ca o fac doar pentru avantajele in natura, ci multi se inchina la medicamente ca la un zeu. Din pacate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena, am imprumutat si eu cartea "Inventatorii de boli", abia astept s-o citesc dupa ce termin cu seria asta de articole despre mafia din medicina. O sa incerc sa fac rost si de cele in franceza, multumesc pentru ponturi. De fapt sunt deja multe pe piata, nemtii sunt destul de avansati in lupta cu ignoranta.
      Eu am inceput si sa imprim diverse articole interesante si sa le "distribui" prin cutiile postale din apropierea casei, pe drum spre servici etc. Chiar imi aduc aminte cu nostalgie de vremea rezistentei anticomuniste si a Vulturului Brancovenesc pe vremea lui Ceausescu... manifeste... aveam o masina de scris nedeclarata... ehe, tinerete...

      Da, pe langa medicii corupti care NU VOR sa vada, cei obtuzi care NU POT sa vada, as zice ca mai sunt si cei puturosi care NU AU CHEF sa vada adevarul... Si uite-asa totul se petrece pe spinarea si pe sanatatea pacientilor :-(

      Ștergere
  6. Nu va suparati, ce cauzeaza bolile daca nu agentii patogeni? Multumesc de raspuns

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru persoana anonima de mai sus care spunea ca are psoriazis... http://www.landesbioscience.com/journals/dermatoendocrinology/article/24808/?show_full_text=true acesta este un studiu f bine facut pt psoriazis, vitiligo si vitamina d..in brazilia si portugalia anumiti doctorori trateaza toate bolile autoimune cu vitamina d,in doze f mari (doze care nu sunt toxice daca se respecta anumite conditii) cu rezultate f bune..vitamina d e un hormon si un imunomodulator si un anumit nivel aduce boala in remisie, recupereaza partial sau total anumite sechele...
    ca tot se discuta de anticorpi monoclonali,un exemplu f bun este tysabri, medicament folosit pt scleroza in placi..pana in prezent este cel mai eficace tratament pt sm (romania nu prea si l permite, e f scump), dar are efecte colaterale grave precum pml, o infectie la creier, in urma careia poti si sa mori..cunosc persoane care facand tysabri au iesit din scaunul cu rotile,se simt f bine, cunosc persoane care au facut facut pml....deci, fiecare cu norocul lui..personal am facut tysabri 8 luni pt sm..e minunat, dar mi a fost frica sa continui din cauza riscului pt pml..riscul creste o data cu nr infuziilor facute...momentan , ma tratez in brazilia cu doze f mari de d3, am rezultate f bune si am o viata normala..felicitari pt blog, astazi l am descoperit si imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Te citesc mereu si de fiecare data ma cutremur de cat rau suntem capabili sa facem! Iti multumesc si eu pentru tot ce faci, pentru timpul alocat, pentru indarjire, pentru dedicare! Iti doresc din suflet multa sanatate si sper ca munca ta sa fie urmata si de altii! E faclia care trebuie sa lumineze culoarul intunecat pe care merg cei mai multi! Multe ganduri bune! Cu drag, o cititoare! :)

    RăspundețiȘtergere