Dr. Friedrich Graf - nocivitatea si inutilitatea vaccinurilor. Partea I - vaccinarea antitetanos

by - vineri, august 17, 2012

Dr. Friedrich P. Graf este medic primar, ginecolog si mamos cu cabinet propriu din 1983, de asemenea homeopat si autor al mai multor carti despre sanatate si mai ales despre vaccinare.
In 2011 el a tinut o prelegere la Forumul Elvetian despre Vaccinare, care poate fi urmarita de vorbitorii de germana pe youtube.

Intrucat prelegerea este in germana si dureaza o ora, imi permit sa preiau si sa traduc aici un rezumat al ideilor esentiale.

Friedrich Graf incepe povestind despre el ca provine dintr-o familie de 5 generatii de medici si "ca atare, am avut nevoie de mult timp ca sa-mi dau seama de ce este necesar sa renuntam la vaccinare, caci in multe familii de medici vaccinarea este un non plus ultra" ;-)

Dr. Graf: "Homeopatia are doar o functie de sustinere pentru organism, adica ea reprezinta un ajutor pentru ceea ce putem noi insine, respectiv pentru cazurile cand functiile reparatorii ale organismului nu mai functioneaza cum trebuie, din cauza unor interventii cum este de exemplu si vaccinarea. Ceea ce este deosebit la homeopatie este anamneza, cunoasterea bolnavului sub cat mai multe aspecte. Aceasta dureaza 1-2 ore, ia in considerare descrierea bolii, a simptomelor si a istoriei personale a bolnavului. Se face apoi corelarea datelor cu cele provenind de la operatii, accidente, traume emotionale/psihice si vaccinuri. De 25 de ani eu operez aceste corelari intre vaccinuri si diversele manifestari ale diverselor boli ale pacientilor. La prima vedere acestea par niste "coincidente" ciudate, dar prin cele peste 10.000 de anamneze facute pana acum se poate spune ca am facut practic un studiu direct, individual, nu un studiu in masa, cum face uneori medicina clasica, iar acest studiu individual mi-a dovedit clar ca exista in mod regulat o legatura intre vaccinuri si diversele boli. Concluzia clara a studiului meu personal este: vaccinurile cauzeaza boli. Dealtfel, insasi definitia lor implica acest adevar: vaccinurile provoaca o imbolnavire. Toate discutiile in contradictoriu incep de la intrebarea: cat de grave sunt bolile cauzate de vaccinuri?"


Dr. Graf: "Dupa 25 de ani de practica medicala, pot sa spun ca una din cele mai mari probleme cauzate de vaccinuri este inmultirea infectiilor si a inflamatiilor. Suna poate inofensiv, insa nu este asa. De curand s-a deschis o noua clinica de specialitate in Kiel, care se ocupa exclusiv cu inflamatii. Pacientii cu alergii, neurodermita, febra fanului, astm, reumatism si chiar cancer sufera in mod extrem de inflamatii de tot felul. Caci un lucru este cert: inflamatiile frecvente si prelungite duc intr-un final la declansarea cancerului. Atunci se vorbeste de stresul oxidativ, deoarece inflamatiile provoaca o pierdere imensa de oxigen din organism. Apar in acest context si febra, dureri, provocari imunitare, o suprastimulare a functiilor organelor, dar mai ales vatamarea substantei nervoase prin diverse ingrediente din vaccinuri, precum si persistenta virusurilor din vaccinuri. Persoanele care au frecvent herpes stiu despre ce e vorba [aici au ridicat mana cam doua treimi din spectatori!]. Asta se cheama persistenta virusului, care continua si continua sa apara la intervale regulate. De ce? Fiindca, de exemplu, spre deosebire de pojarul care - odata facut - este incheiat, in cazul vaccinarii nimic nu este terminat, ci se creeaza un intreg ciclu de influente si dezechilibre care afecteaza negativ sistemul imunitar. Iar persistenta virusurilor este o componenta a aparitiei si dezvoltarii cancerului. Cunoastem pericolele mutatiilor genetice ale virusurilor, iar virusurile prezente constant in organism produc vatamari enorme sistemului nervos. Majoritatea oamenilor cred ca exact acelasi lucru se intampla si la infectiile cu virusuri salbatice, insa e gresit. Virusurile de herpes, de exemplu, au preluat in lumea moderna rolul pe care-l aveau bolile copilariei; in categoria virusurilor de herpes intra acum o multime de boli si ele sunt f. persistente, deoarece sistemul nostru imunitar nu mai este suficient de puternic pentru a le respinge definitiv, asa cum se intampla cand organismul parcurge boala in mod natural. 

In concluzie, vaccinurile cauzeaza boli si nu aduc nici un castig masurabil pentru sanatatea individuala, vaccinurile sunt nenaturale din toate punctele de vedere (injectie, doza, combinatii, ingrediente cancerigene), nu au nici un suport stiintific, nu prezinta nici un avantaj impotriva "epidemiilor" de azi (alergii, obezitate, cancer, dementa), ba chiar sunt suspectate ca le stimuleaza, iar nu in ultimul rand ele reprezinta logica unei perspective bidimensionale simpliste: organism versus agent patogen (in timp ce la alergiile de azi nu se mai gasesc nici un fel de agenti patogeni, deci modelul este demult depasit!). In schimb, vaccinurile sunt interesante din punct de vedere economic, din pacate." 

Dr. Graf: "Dintre toti pacientii mei de 25 de ani incoace, cei care sunt cel mai sanatosi sunt cei cu vaccinuri putine sau total nevaccinati. La acestia riscul de complicatii este minim, ei au nevoie foarte rar de medici, nu iau aproape nici un fel de medicamente, capacitatea de vindecare a organismului este aproape intacta (spre deosebire de organismul persoanelor vaccinate) si ei reprezinta povara cea mai mica pentru sistemele sociale. Daca se face un calcul al cheltuielilor medicale astronomice in Germania, de pilda, se poate constata ca vaccinarea copiilor costa peste un miliard de euro pe an! Iar daca citim cu atentie "studiul Salzburg" (detalii in germana AICI), declaratiile parintilor de copii nevaccinati vorbesc de la sine. Pe scurt, cu cativa ani in urma un grup de parinti din Salzburg - frustrati de situatia precara a informatiilor pe aceasta tema - au raspandit un formular pentru inregistrarea situatiei sanatatii copiilor nevaccinati, care intre timp (pana la 1 ianuarie 2013!!) a fost completat de 991 de familii pentru 1433 de copii nevaccinati. Este un studiu personal, neplatit de industria farmaceutica, DAR el a adunat datele mai multor persoane decat este necesar in orice studiu stiintific, deci are in mod categoric relevanta, iar rezultatele sunt uimitoare pentru statisticile din Austria:

      ASTM
      Nevaccinati: 0,28%
      Media in populatie = aprox. 10% 
      ALERGII
      Nevaccinati: 3,4%
      Media in populatie = ca 25%
      Deficiente de performanta la scolari
      Nevaccinati: ca. 1%
      Media in populatie = ca. 10%. 

Rezultatele (pana in ianuarie 2013) le gasiti AICI.

Dr. Graf: "Rezultatele acestui studiu individual nu sunt deloc normale, fiindca normalitatea este o normalitate bolnava. E normal insa ca opozantii vaccinarii sa fie indignati de lipsa totala de studii oficiale care sa compare copiii vaccinati cu cei nevaccinati. Sunt destui parinti care si-ar pune la dispozitie copiii nevaccinati pentru un astfel de studiu. DAR nu se doreste acest lucru! Si atata vreme cat aceasta chestiune nu este clarificata, se discuta in paralel, discutiile sunt in mare parte inutile fiindca ele sunt purtate aproape intotdeauna la nivel emotional! Un studiu actual asupra starii sanatatii de-a lungul a mai multor ani ar clarifica definitiv care copii sunt mai sanatosi... Fiindca, asa cum opozantii vaccinurilor stiu prea bine, cele doua studii mai vechi (India, 1971, pt. vaccinul BCG si Guineea Bissau, 1996, pt. DTPP) au dat rezultate catastrofale pentru dogma vaccinarii: in India persoanele vaccinate se imbolnaveau pe capete, iar in Guineea Bissau s-a dublat aproape rata de mortalitate dupa vaccinare!!" (nota mea: am scris si eu cu mai multe detalii despre aceste doua studii AICI)

Dr. Graf: "In anul 2008, s-au constatat la copii mai multe alergii ca niciodata (peste 50%!!), un copil din trei are neurodermita, un copil din 10 are astm bronsic, apoi apar colite, boli ulceroase ale intestinului, manifestari de reumatism articular acut, boli autoimune tot mai grave (inclusiv leucemie), operatii de polipi inainte de 4 ani, un copil din 5 este supraponderal (adipositas nu este cauzata doar de alimentatie, este si o boala a suprastimularii), un copil din 5 e diagnosticat cu ADS, se mareste numarul copiilor cu depresii, cu comportament periculos de agresiv (dovada a modificarilor de personalitate care nu intotdeauna au cauze exclusiv psihologice, ci si hormonale, organice), creste numarul de copii diagnosticati cu cancer (un copil din 500 e diagnosticat cu cancer inainte de a fi implinit 15 ani!).

Apoi, se tot vehiculeaza termenul booster = reimprospatarea vaccinurilor. Suna de parca ar fi o iesire de vara la iarba verde... cand de fapt exact contrariul se intampla la fiecare rapel: reinjectand aceleasi substante toxice se accentueaza reactiile alergice ale organismului, fie ele imediate, fie de lunga durata.

Agentii patogeni sunt dealtfel ideea fixa a tematicii vaccinarii. Toate vaccinurile se vor concepute ca sa atace agenti patogeni (virusi, bacterii etc. etc.). Medicina a progresat insa destul de mult in ultimele decenii si acum este clar pentru majoritatea oamenilor ca ideea cu agentii patogeni este depasita. Nu toti agentii patogeni sunt transmisibili, nu toti pot fi combatuti cu medicamente, unii sunt nocivi, altii sunt folositori, agentii patogeni au intotdeauna nevoie si de un mediu propice pentru a se dezvolta, ei sunt o parte componenta a vietii si existenta lor este justificata din motive bine stabilite de natura, agentii patogeni nu declanseaza in mod obligatoriu boli si chiar sunt tot mai greu de gasit in decursul bolilor cronice.

Vaccinurile nu reprezinta astfel absolut nici o masura preventiva. La fel, nici analizele preventive (Vorsorgeuntersuchungen) nu reprezinta vreo masura preventiva. In cel mai rau caz, deveniti mai devreme pacient cu cancer; mai devreme decat va doriti. Singura adevarata masura preventiva este modificarea stilului de viata."

Dr. Graf: "Medicina clasica in ziua de azi nu are continuitate. Daca mergeti la cabinet cu dureri, primiti pastile impotriva durerilor. Asta nu se cheama tratament. De ce aveti acel semnal (durerile)? Trebuie sa ne luam timp ca sa ne punem intrebarea DE CE avem acele dureri, nu sa ne grabim sa facem durerea sa dispara, lucru care duce mai degraba la complicatii mai grave. Daca vreti sa ramaneti sanatosi pe termen lung, trebuie sa luati distanta de medicina moderna; si asta v-o spune un medic cu pregatire clasica ;-) Trebuie sa deveniti mai critici.  Alternativele vaccinarii - pentru cei ce doresc o viata sanatoasa - incep prin a nu vaccina. Cea mai sanatoasa alternativa la vaccinare este nevaccinarea [rasete in sala]."

"Sigur, mai exista si asa-numitele indicatii de vaccinare, iar cel mai bun exemplu este tetanosul. Boala exista, fireste. Oare ne putem permite sa renuntam la vaccinul impotriva tetanosului? Mai intai, trebuie sa va spun ca am auzit de foarte multe ori si am vazut si personal cazuri la urgenta, la accidente, cand colegii doctori se ocupau mai mult de vaccin decat de rana :-(( Daca le spuneti ca sunteti impotriva vaccinarii, va trebuie nervi de otel ca sa parasiti clinica nevaccinat; mai bine spuneti ca tocmai ati facut rapelul sau ca veti merge la medicul de familie pentru asta. Ganditi-va ca doar dumneavoastra purtati raspunderea pentru aceasta decizie! Cel care va vaccineaza nu isi asuma nici o responsabilitate! Daca veniti a doua zi cu tulburari cardiace, nu va mai intreaba nimeni de vaccin. Nu intereseaza pe nimeni. Dar exact asta se poate intampla. 

Sa explicam acum ce este cu tetanosul. Bacteriile Clostridium Tetani fac parte dintr-o categorie de bacterii responsabile pentru eliminarea a ceea ce este mort (Leichenteile). Cand e vorba de anumite rani, acesti agenti patogeni pot elibera toxine, iar impotriva toxinelor nu se poate crea nici un vaccin, la fel cum nu se poate crea vreun vaccin impotriva ciupercilor toxice sau impotriva otravii de sarpe.   
Clostridium Tetani dezvolta spori, se inmultesc anaerob (deci exclusiv in lipsa oxigenului!), dar nimeni nu stie exact cum sunt produse acele toxine, se pare ca ar fi produsi niste hormoni (amine biogene), prezenti in tesuturile necrotice cu misiunea biologica de a elimina acele parti din tesuturi care sunt distruse. In cazul tetanosului putem vorbi de tetanospasmine (neurotoxine) sau de tetanolisyne (toxine hemolitice), despre care teoria alopata sustina ca ar ataca fie nervii, fie sangele. In orice caz, nu exista aspectul contagios, nu exista epidemii, deci nu este nici macar un asa-numit "vaccin social" (dupa cum propovaduiesc pro-vaccinistii "teoria imunitatii"), nu exista protectie dupa ce organismul a parcurs o data boala, nu exista memorie imunitara, iar sistemul nostru imunitar nu lucreaza asa cum vor vaccinurile. Sunt atat de multe intrebari si aspecte ilogice in toata constelatia vaccinului antitetanos, incat cu siguranta se poate pleca de la premiza ca nu exista nici un fel de imunitate in urma vaccinului, la fel cum nu exista imunitate nici in urma "bolii" in sine, care conform teoriei alopate este provocata de toxine si impotriva toxinelor NU exista vaccin efectiv!

La copiii pana in 10 ani, rata mortalitatii este de 1%, deci extrem de mica. Din 1980 nu a mai existat in Germania nici un caz de mortalitate la copii din cauza de tetanos. In SUA din 1997 nu a mai fost inregistrat nici un caz de tetanos la copii sub 15 ani. Ah, sigur veti primi raspunsul: "Pai da, ca sunt toti vaccinati!". Cu toate acestea, probabilitatea ca un copil sub un an sa se imbolnaveasca de tetanos este mai mica decat probabilitatea de a nimeri la loto 6 din 49!

Eu ii sfatuiesc intotdeauna pe parinti sa astepte primul an de viata, sa urmareasca atent ce frumos se dezvolta copilul lor. Daca dupa ce implineste copilul un an, parintii vin si ma intreaba de vaccinuri, ii intreb cum se simte copilul si - daca ei imi raspund "bine", ii intreb "si doriti sa schimbati ceva?" [rasete in sala]. Nu, evident ca nu. Dar cu toate astea aproape intotdeauna apar intrebarile despre tetanos. Ei, in clipa cand cunoastem toate detaliile ranilor respective, putem face ceva efectiv impotriva eventualelor infectii (septicemii, NU tetanos!). Ma refer aici la pericolele pe care le reprezinta ranile grave, impuscaturile, inflamatiile netratate la timp, avorturile, endoscopiile, contuziile, taieturile, muscaturile de animale - deoarece saliva animalelor contine proteine si proteinele intotdeauna declanseaza inflamatii (la fel cum vaccinurile, care contin proteine straine corpului, declanseaza inflamatii, fie imediate, active, fie subclinice, care duc la cronicizare), precum si pericolul de declansare a tetanosului in urma unui rapel al vaccinului antitetanos facut cu substante active.

Cu alte cuvinte, iata ce favorizeaza aparitia tetanosului:
  • rana anaeroba (unde nu ajunge oxigenul!),
  • muscatura de animal (saliva!),
  • inflamatii pre-existente (care cauzeaza hiperaciditatea oricarei rani),
  • socul de pe urma unui accident,
  • vaccin antitetanos cu substante active.
Iata, pe de alta parte, si ceea ce previne 100% aparitia tetanosului:
  • lasata rana sa sangereze,
  • clatit rana fie cu apa, fie cu calendula sau solutie salina 1%, fie cu apa de la robinet, un strop de sare si un strop de sapun lichid, care micsoreaza tensiunea de pe suprafata apei si astfel apa poate ajunge in adancimea oricarei rani, f. important la rani murdare si la muscaturi de animale),
  • eventual ajutor homeopatic cu arnica montana (care ajuta enorm la lovituri, contuzii, echimoze, rupturi musculare etc.), cu hypericum perforatum (sunatoare, care ajuta la rani ale terminatiilor nervoase, taieturi, arsuri/opariri, degete strivite), cu ledum pallustre (rozmarin salbatic, special pentru muscaturi, pentru rani murdare, plagi intepate, entorse) luat in concentratia C30 timp de 3 zile (in prima zi de 3 ori cate 3 globuli, a doua zi de 2 ori cate 3 globuli si in a treia zi din nou de 3 ori cate 3 globuli) sau cantharis (la arsuri grave, acute, cu vezicule si flictene),
  • lasat corpul sa se odihneasca intr-o pozitie de relaxare cat mai mare (pentru a evita aparitia inflamatiilor) si intotdeauna cu picioarele ridicate deasupra nivelului inimii, pentru ca sangele sa circule mai bine,
  • in functie de gravitatea ranii, 12 pana la 24 de ore rabdare - cu mici intreruperi - in aceeasi pozitie de relaxare, cu picioarele ridicate!!
Daca respectati aceste reguli simple, nu exista absolut nici o sansa sa va imbolnaviti vreodata de tetanos!"

Dr. Graf: "Fiindca veni vorba de arsuri, acestea nu trebuie in nici un caz "tratate" cu apa rece, cum recomanda medicina alopata. La apa rece vasele de sange se strang si durerea dispare, dar daca opriti apa durerea apare iar; in plus, cu apa rece stimulati aparitia infectiilor! La arsuri usoare, folositi apa cu otet; la arsuri de gradul doi (cu vezicule) folositi solutie cu 50% alcool direct pe arsura, arsura sa fie mereu umeda timp de 12 ore cel putin (peste bandajul cu alcool se mai pune un bandaj umed); apa actioneaza vasoconstrictiv, ceea ce poate duce la infectii secundare si la o vindecare mult mai grea; alcoolul dezinfecteaza si ajuta mult mai bine la vindecare. Dupa 12 ore (ideal 24 de ore) se poate lasa rana la aer sau - la copii - se infasoara cu un alt bandaj antiseptic, ca sa nu patrunda mizerie. Astfel arsura se reduce garantat si f. rapid cu un grad!"

Remediu homeopat la arsuri: Cantharis CH7. 

You May Also Like

13 comments

  1. Superb, multumim mult de tot pentru traducere! L-am link-uit si eu la site-ul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de traducere ! sunt aici informatii care pot face vietile unor copii mult mai bune si lipsite de probleme sau le pot chiar salva viata !

    astept partea a doua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru postare! In calitate de viitor tatic, ma documentez despre problematica vaccinarii pentru ca am realizat de mult ca este vorba de mituri (diseminate intentionat, adesea din pacate). Vrea sa stiu daca cunosti surse onlin cu traducerea sau subtitrare in Engleza a prezentarilor dr Graf ori orice alt critic antivaccinare.
    Rep Moldova

    RăspundețiȘtergere
  4. Feli, esti o comoara! Multumesc mult pentru toate materialele postate la Vaccinare, ce bine imi pare ca te-am descoperit!
    Numai bine, Cu drag, Irina

    RăspundețiȘtergere
  5. Tetanosul este o boală infecțioasă gravă, cu potențial fatal, cauzată de tetanospasmină, o exotoxină neurotoxică produsă de bacilul tetanic (Clostridium tetani).

    Forma de rezistență, sporulată, a bacteriei se găsește în sol pe toate ariile geografice. Germenul pătrunde în organism la nivelul soluțiilor de continuitate produse prin diverse tipuri de traumatisme, cum sunt plăgile înțepate sau plăgile datorate unor mușcături. Îmbolnăvirea se produce ca urmare a germinării sporilor și multiplicării bacteriei, care produce două toxine puternice. Dintre acestea, tetonospasmina, cu acțiune proteolitică, lezează nervii periferici, cauzând paralizii și crampe musculare tipice, care sunt însoțite frecvent de rânjetul sardonic. Cealaltă toxină, tetanolizina, produce leziuni la nivelul mușchiului cardiac. Toxina tetanică după gradul de toxicitate este pe locul doi pe lista substanțelor toxice după toxina botulinică.
    Kitana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kitana, teoria alopata ne spune ca bacteriile Clostridium tetani produc toxinele vatamatoare DOAR in mediu complet lipsit de oxigen.
      Te rog furnizeaza dovezi stiintifice despre unde anume in corpul uman exista vreo zona complet lipsita de oxigen unde acele bacterii produc toxinele.

      Si, by the way, de la "cuiul ruginit" infipt in mana sau picior pana ca "toxinele" sa ajunga taman la sistemul nervos central, unde se sustine ca s-ar produce "atacul" fatal mi se pare un drum tare lung si anevoios, ca sa nu zic absolut penibil de prost inventat
      Si apoi, chiar daca am cumpara acest bullshit, CUM naiba sa apara si "anticorpi specifici" (in sange) la o toxina care ataca neuronii, adica in sistemul nervos central, unde anticorpii nu au acces?
      Asta se intreaba si imunoloaga (doctorat la Stanford, by the way) Tetyana Obukhanych. O gasesti pe net.

      Ștergere
  6. Dragă doamnă Feli! Eşti o minunăţie! Numai complimente! Cum reuşeşti să ai atîta răbdare şi să răspunzi cu atâta trudă, pînă şi la comentariile (uneori) lipsite de "substanţă"... un big like!
    Asta da retorică!
    Feli-citări! :-)
    Delia F.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim! Si eu am avut un incident...Am calcat seara pe un cui dintr-o grinda de 100+ ani. Garantat ruginit, plin de lucruri care ar afce un parinte modern sa moara de groaza... Am simtit cum cuiul perforeaza strat dupa strat, piele, muschi...sangera, si am stresat rana sa singereze cat mai mult. Am curatat cu spirt si gata. Abia cand am ajuns acasa, am inceput sa ma documentez despre tetanos si vaccinare...am ales sa o las balta cu vaccinul . Peste tot am citit ca efectele secundare depasesc castigurile si ca un vaccin cica nu ar fi suficient sa garanteze sanatatea. Deci pass. Si sunt perfect bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. ,,declaratiile parintilor de copii nevaccinati vorbesc de la sine. Pe scurt, cu cativa ani in urma un grup de parinti din Salzburg - frustrati de situatia precara a informatiilor pe aceasta tema - au raspandit un formular pentru inregistrarea situatiei sanatatii copiilor nevaccinati, care intre timp (pana la 1 ianuarie 2013!!) a fost completat de 991 de familii pentru 1433 de copii nevaccinati. Este un studiu personal, neplatit de industria farmaceutica, DAR el a adunat datele mai multor persoane decat este necesar in orice studiu stiintific, deci are in mod categoric relevanta, iar rezultatele sunt uimitoare pentru statisticile din Austria:

    ASTM
    Nevaccinati: 0,28%
    Media in populatie = aprox. 10%
    ALERGII
    Nevaccinati: 3,4%
    Media in populatie = ca 25%
    Deficiente de performanta la scolari
    Nevaccinati: ca. 1%
    Media in populatie = ca. 10%.

    Rezultatele (pana in ianuarie 2013) le gasiti AICI.

    Dvs comparati 1433 copii nevaccinati cu o intreaga populatie. numerele nu sunt egale. automat 1433 de copii nevaccinati nu prezinta acelas numar de boli cu circa 8,47 milioane de locuitori. comparati un numar egal de vaccinati si nevaccinati si atunci aceste numere or sa insemne ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a comparat nimeni 1433 copii nevaccinati cu o intreaga populatie. Cititi documentele in original! Sunt relevante rezultatele si sunt NET in favoarea nevaccinatilor!

      Ștergere
  9. Sotul a fost vaccinat foarte rapid la urgenta, ca nici nu a apucat sa realizeze ce i se intampla. Sunt foarte necajita si speriata sa nu i se agraveze starea de sanatate dupa acest vaccin. In plus, avem 2 copii nevaccinati si ne intrebam in ce masura ar putea face bolile din vaccinul DTP, ei fiind tot timpul in preajma tatalui lor, avand in vedere ca se spune ca pot fi inbolnaviti cei nevaccinati de la cei vaccinati, de virusii din aceste vaccinuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg cum a fost vaccinat fara sa apuce sa realizeze. Unde? La ce urgenta? Ce urgenta e aia unde se face vaccinul DTP? E ciudat.

      Ștergere